• Merhaba, Kadınlar Kulübü'ne ÜCRETSİZ üye olarak yorumlar ile katkıda bulunabilir veya aklınıza takılan soruları sorabilirsiniz.

Önce Hamileydim Şimdi Anneyim

kvler bende bi buçuk aydır, anlatmıştım zor oluyo bunaldim diye size. Sonundda bugün kocama patladim, artık bunaldigimi vs söyledim o da bana patlattı ii mi? :14: of yaaaa, sinirlerim altüst oldu iice! kvler istedikleri kadar agizlariyla kuş tutsalarda eşimin bu asabiyeti yüzünden onlarda daha fazla batiyo bana.

Son düzenleme:
ben 2 saatten önce vermiyorum pek. zaten ağladığı zaman aclıktan olup olmadıgını anlayamıyorum ki, gazı var heralde diyorum, açlığa yormuyorum ağlamasını. bi de ac olsa kusmaz heralde diyorum, bebeğim çok kusuyo durmadan. kilo alışı da normal, demek ki emdikten sonraki ağlaması aclıktan değil diyorum.

aslında yenidoğanlar ne zaman istese o zaman emzirilmeli yazıyo çoğu yerde ama şu da yazıyo ki süt 2 saatte hazmediliyomuş, yeni süt ile eski süt karıştıgı zaman gaz oluşumuna sebep oluyomuş.
o yüzden 2 saatten önce emzirmemeye çalışıyorum. bebeğin doymuyosa tabi mecburen emziriyosundur 1 saat geçince ama doymadıgından emin misin? gazlı bebek de cok emmek istermiş, gazz sancısını avutmak için.

Gazini rahat cikariyor bizimkisi cok sukur onda bir skintimiz yok, gazini cikardigi icin zaten anlayamiyorum acliktanmi yoksa baska biseydenmi. Bizimkinin simarikligi ve oburlugundan heralde:)

kvler bende bi buçuk aydır, anlatmıştım zor oluyo bunaldim diye size. Sonundda bugün kocama patladim, artık bunaldigimi vs söyledim o da bana patlattı ii mi? :14: of yaaaa, sinirlerim altüst oldu iice! kvler istedikleri kadar agizlariyla kuş tutsalarda eşimin bu asabiyeti yüzünden onlarda daha fazla batiyo bana.

senin gibi mi patladı?:26:
yoksa sana ''patlattı'' mı?:53:

kızlar meraba,kızım 2-3 gundur emmek ıstemıyor.ağlaya ağlaya zorla alıyor göğsumu.2-3 kere emiyor sonra ağlaya ağlaya bırakıyor.emmek ıstemıyor.çok canım sıkkın.ağlıcam nerdeyse.neden boyle yapıyor sizce.

nasıl? vurdu mu sana yoksa

kızlar meraba,kızım 2-3 gundur emmek ıstemıyor.ağlaya ağlaya zorla alıyor göğsumu.2-3 kere emiyor sonra ağlaya ağlaya bırakıyor.emmek ıstemıyor.çok canım sıkkın.ağlıcam nerdeyse.neden boyle yapıyor sizce.

Canım benim kızımda bugun öyle yapıyor, ciyak ciyak meme vermeye kalktığımda. Ben başta gaz sancısından diye düşündüm açıkçası. Çünkü gazı olduğu zamanda mememi pek tutmuyor. Bende iyice acıkmasını bekledim vermek için birazda uyku sersemi idi, azıcık mıkladı ama sonra emdi. Ben arada sağıp biberonla veriyorum doğduğundan beri. Hiç böyle yapmamıştı acaba biberona mı alışıyor? Sen de biberon kullanıyor musun?

Kızlar ilk aşınızı oldunuz mu ...nasıl yapıyorlar çok ağrısı ateşi falan oluyo mu bebişte...giderken ağrı kesici verdiniz mi?

Canım benim kızımda bugun öyle yapıyor, ciyak ciyak meme vermeye kalktığımda. Ben başta gaz sancısından diye düşündüm açıkçası. Çünkü gazı olduğu zamanda mememi pek tutmuyor. Bende iyice acıkmasını bekledim vermek için birazda uyku sersemi idi, azıcık mıkladı ama sonra emdi. Ben arada sağıp biberonla veriyorum doğduğundan beri. Hiç böyle yapmamıştı acaba biberona mı alışıyor? Sen de biberon kullanıyor musun?
evet canım bıberonu dogdugundan berı verıyorum cunku sutum gelmedı benım 5-6 gun mama vermıstık.ama sımdıde sutumu sağıp verıyorum bıberonla.ama yenı değilki.1 aydır biberonla verıyodum mama olsun sutum olsun.benı de emıyordu.ama sımdı 2-3 gundur facia.acaba sutumun tadını mı begenmıyor dıyorum ya da az mı gelıyor ondan mı bagırıyor.ben de öyle uyku sersemıne verdim aldı mememı.ama aklı basındayken resmen bogusuyoruz

Kızlar ilk aşınızı oldunuz mu ...nasıl yapıyorlar çok ağrısı ateşi falan oluyo mu bebişte...giderken ağrı kesici verdiniz mi?

canım bacagından yapıyolar.bacaklarını da sana tutturuyolar.senın de ıcın gıdıyor.bız de ateş agrı olmadı şukur.

Aynen öyle vurdu bana pis herif, ailesi sesleri duyunca üzüldü, Sorun ne dediler cevap vermedik. Alnima bi yumruk indirdi pislik, ama sessiz kalmadığını görünce geri durdu

canım benım yaa:(

çok üzüldüm.allah sana sabrın buyugunu versın mubarek gunde.
dıyecek bır sey bulamıyorum daha.

sen ev hanımımısın canım.

Busmai yakalıms enii

canım bende korkuyorum bakamam diye küçücük bişi olcak

banyo yaptırabiliyomsn

ben henuz banyo yaptırmaya cesaret edemedim annem yıkıyo gelip:1: artık sen yıka dedi bana ama bakalım ne yaparım

benimki bir öğünde mama ve süt toplam 120 ml içiyor

Son düzenleme:
evet canım bıberonu dogdugundan berı verıyorum cunku sutum gelmedı benım 5-6 gun mama vermıstık.ama sımdıde sutumu sağıp verıyorum bıberonla.ama yenı değilki.1 aydır biberonla verıyodum mama olsun sutum olsun.benı de emıyordu.ama sımdı 2-3 gundur facia.acaba sutumun tadını mı begenmıyor dıyorum ya da az mı gelıyor ondan mı bagırıyor.ben de öyle uyku sersemıne verdim aldı mememı.ama aklı basındayken resmen bogusuyoruz

canım bacagından yapıyolar.bacaklarını da sana tutturuyolar.senın de ıcın gıdıyor.bız de ateş agrı olmadı şukur.

canım benım yaa:(

çok üzüldüm.allah sana sabrın buyugunu versın mubarek gunde.
dıyecek bır sey bulamıyorum daha.

sen ev hanımımısın canım.

Saol cnm, yok çalışıyorum ama doğum iznindeyim. Şu iznin tadını cikaramadan bitcek diye korkuyorum. Zaten ilk bebeğim gaz sancısı, kabiz, süt yetmiyo derken, uykusuzluk zaten bi curcunadir gidiyo, ama oğlum sonuçta sevgisi baktiriyo, ama üstüne bu yaşananlar ağır geliyo işte. Bende oğlumla başbaşa kalıp, onun gülmeye, tepki vermeye başlayıp, gaz sancilarinin azalacağı günleri bekliyorum sabırla. ama bazen sabrım taşıyor işte, bugünde öyle oldu, yine olan bana oldu

biz bugün 15 günlük olduk 2 gündür gaz sancımız var çok kötü yavrum sancıdan kıpkırmızı kesiliyor benim elimden bişey gelmiyo:43:
Rezene çayı vermeye başladım yediklerime dikkat ediyorum o kadar ama oluyo işte yinede... sizde de aynı sorunu yaşayan var mı varsa ne gibi yöntemler kullanıyorsunuz??

Arkadaslar benim bebegim 6 aylik oldu biz gaz sorununu Zinco diye bir damlayla cozduk mucize gibi.. Zararsiz ve cok etkili eczanenize sorabilirsiniz....

Aynen öyle vurdu bana pis herif, ailesi sesleri duyunca üzüldü, Sorun ne dediler cevap vermedik. Alnima bi yumruk indirdi pislik, ama sessiz kalmadığını görünce geri durdu
yuh!!!:45::47:

yanlış anladığımı düşünmüştüm, keşke öyle olsaydı..:96:
ne söyleyeyim, bilemedim..
ayıp etmiş, çok ayıp etmiş..
aileden ötürü bu yapılır mı?!
önce hamile şimdi lohusa kadına haftalarca ''misafir'' olan ''yardımsever'' ailenin anlayışlı çocuğu:95:

ilk ay aşısı ateş yapmıyormuş.
ikinci ay aşında oluyormuş ateş..

Son düzenleme:
Saol cnm, yok çalışıyorum ama doğum iznindeyim. Şu iznin tadını cikaramadan bitcek diye korkuyorum. Zaten ilk bebeğim gaz sancısı, kabiz, süt yetmiyo derken, uykusuzluk zaten bi curcunadir gidiyo, ama oğlum sonuçta sevgisi baktiriyo, ama üstüne bu yaşananlar ağır geliyo işte. Bende oğlumla başbaşa kalıp, onun gülmeye, tepki vermeye başlayıp, gaz sancilarinin azalacağı günleri bekliyorum sabırla. ama bazen sabrım taşıyor işte, bugünde öyle oldu, yine olan bana oldu

cok uzuldum canım,senı de fişeklemiş gibi olmayayım ama alttan alma.sen lohusasın daha.nasıl vurur.madem ekonomık özgurlugun var elınde kov gitsin hepsini evden ,kocan dahıl

cok uzuldum canım,senı de fişeklemiş gibi olmayayım ama alttan alma.sen lohusasın daha.nasıl vurur.madem ekonomık özgurlugun var elınde kov gitsin hepsini evden ,kocan dahıl

yangına körükle gitmek istemem ama..
bebeklerin bu ilk günlerinde bütün yükü anne çekiyor. emmesi, gazı, uykusu..
kimse anne kadar sıkıntı çekemez..

lohusasın bi de.. bütün bu zorluklara rağmen bi de bu olanları içine atarsan..
sana yazık olur.. bebeğin de bunlardan kötü etkilenir.
tepkini belli et. kayınvalidene de, eşine de, ailesine de..
en azından senin ne düşündüğünü, hissettiğini bilsinler yani..
belki içlerinden 'insan evladı' biri çıkar da anlar seni..

uzun zamandır giremedim son sayfalara bakabildim sadece benmkide doymuyor bide uykuyu nasıl yapıyorsunuz ki önceleri memede uyuyordu şimdi uyumuyor resmen çıldırıcam

Şuan doğum izninde olan çalışan anneler! Süt parası diye bir hakkımız varmış ama bu ssk ve kamu çalışanlarında değişiyor mu? Araştırmaya çalıştım ama pek anlayamadım daha 3 aylık yeni devlet memuruyum biz bu hakkımızı nasıl temin edeceğiz? Bilgisi olan varsa aydınlanmak isterim, Allah evlatlarınızla hayırlı bir ömür nasip etsin ben de bu hafta doğum bekleyenlerdenim dua edin inşallah :)

yangına körükle gitmek istemem ama..
bebeklerin bu ilk günlerinde bütün yükü anne çekiyor. emmesi, gazı, uykusu..
kimse anne kadar sıkıntı çekemez..

lohusasın bi de.. bütün bu zorluklara rağmen bi de bu olanları içine atarsan..
sana yazık olur.. bebeğin de bunlardan kötü etkilenir.
tepkini belli et. kayınvalidene de, eşine de, ailesine de..
en azından senin ne düşündüğünü, hissettiğini bilsinler yani..
belki içlerinden 'insan evladı' biri çıkar da anlar seni..

Bilmiyorum belki fazla ii nniyetliyim, bi daha taaa trabzona gidip donmesinler diye ses etmedim, ramazan çıksın mevlute katilsinlar dedik ama çok zormus aynı evde yaşamak, baştan yanlış etmişim. E malum bebek bi ay erken gelince hiç bişey planladigim gibi olmadı. Allahi var açık bi kotuluklerinide görmedim, yemeğe utuye temizliğe hep yapdimda ediyorlar, ondan hiç sesimi çıkarmadım nankörlük olmasın diye, ama herşeye yardım ediyorlar diye iç guveysi hayatida suremem, kapandim kaldim odama, sonucta kendi evimde rahata alışmisim, şimdi misafir gibi, köşelerde giyinip, emziriyorum. hava sıcak diye eşim yatak odasının kapısını bile kapattirmiyo, ben rahat edemiyorum gece gelen geçen oluyo diye, ikide bi emzirmek için kalk kapıyı kapat, sıcaktan ter içinde emzir, kapıyı açarken bebek ses alsın haydaaa bi daha salla! simdi kalkıp bisey desem Ben nankör olcam, o kadar evinin işini yaptik yaranamadik olcak. Ama zaten onlar olmasa benim ne camasirim ne bulasigim olcak. O kadarinida yaparım zaten. O yüzden onlarada bişey diyemiyorum. Ama eşimin yaptığı fena oldu. Bide hiç bisey olmamis tavırlarında zaten, hala beni suçluyor, ben napiyim sen büyütüyorsun havalarında.

merhaba canım bebeklerin büyüme atakları yaşadıkları bazı dönemler oluyomuş belki öyle bir dönemdedir alıntılıyorum Bebekler, doğumdan sonra belli haftalarda beyin fonksiyonlarının gelişmesi dolayısıyla "büyüme atakları“" denilen dönemleri yaşıyorlar. Büyüme atakları sonrasında bebek yeni bir beceri sahibi oluyor. Beyin fonksiyonları gelişirken organizma da uyum sağlamaya çalışıyor bu gelişime. Organlarda büyüyor ve küçük bebeklerimiz daha sık ağlıyor uyku düzeni değişiyor, beslenme düzeni değişiyor. Bu dönemlerde bebeklerin daha fazla enerjiye ihtiyacı olduğundan çoğu bebek daha sik yemek yiyor ya da süt içiyor.

Bu dönemleri anne babalar dikkatli gözlemlediklerinde mutlaka arkasından bebeklerin yeni bir beceriye kavuştuğunu fark ediyorlar. Örneğin gülümsemeye baslamak, nesneleri tutabilmek, dönebilmek gibi. Özellikle ilk 1, 5 yıl büyüme (gelişim) atakları daha sık ve yoğun yaşanırken ileriki yaslarda da büyüme atakları devam ediyor. Gelişim hızı yavaşladığından daha uzun aralıklarla kendini gösteren büyüme atakları her çocukta farklı etki gösteriyor. Kimi çocuk daha çok huzursuz, yorgun olurken kimi çocuğun sadece birden kıyafetlerinin küçük kalmasından anlaşılıyor büyüme atağı geçirdiği. Yeni becerilerle birlikte algılama da geliştiğinden bebek ve çocuklar bu yeni becerilerle nasıl basa çıkacaklarını da bilemediklerinden bu dönemlerde çok daha huzursuz olup, ağlayabiliyorlar. En sakin bir bebek bile birden mızmız, ağlamaklı, memnuniyetsiz, olabiliyor. Sürekli kucak istiyor. Yenilikleri yasmaya başlayan bebek bu durumla basa çıkmaya çalışıyor. Yani bir adim geri atıyor. Ancak birkaç gün geçip de bebek, yeni becerileri özümseyip, gelişimine ayak uydurduktan sonra anne baba çocuğunun yeni bir şey öğrendiğini fark ediyor

Back
X