• Merhaba, Kadınlar Kulübü'ne ÜCRETSİZ üye olarak yorumlar ile katkıda bulunabilir veya aklınıza takılan soruları sorabilirsiniz.

Önce Hamileydim Şimdi Anneyim

Canım benim kızımda bugun öyle yapıyor, ciyak ciyak meme vermeye kalktığımda. Ben başta gaz sancısından diye düşündüm açıkçası. Çünkü gazı olduğu zamanda mememi pek tutmuyor. Bende iyice acıkmasını bekledim vermek için birazda uyku sersemi idi, azıcık mıkladı ama sonra emdi. Ben arada sağıp biberonla veriyorum doğduğundan beri. Hiç böyle yapmamıştı acaba biberona mı alışıyor? Sen de biberon kullanıyor musun?

bide şöyle bir soru cevap buldum.

bizim bebek bir iki gündür deyim yerindeyse doymuyor!YArım saatte bir uyuyor uyanıyor süt istiyor içiyor..böyle devam ediyor...Gündüzleri de daha çok uyanık kalıyor...Sanırım büyüme atakları döneminde..2 ay 5 günlük.

Cevap :
Merhaba, evet büyüme ataklarinda kimi bebek daha cok acikip sürekli emmek isterken kimi bebek ise daha istahsiz olabiliyor. Sizin bebeginiz de zamanla gündüzleri daha uzun süreli uyanik kalmaya baslayacak ve büyüme ataklarinda daha huzursuz olabilecektir.Ancak bu ataklarin sonunda bebeinizin yeni beceriler sizi mutlu edecegini göz önünde bulundurunca zor da olsabu dönemlieri daha kolay atlatabilirsiniz. Saygilar

Büyüme(Gelişim) atakları kimi çocukta bir, iki gün sürerken, başka bir çocukta 1 hafta sürebiliyor. Böyle dönemlerde daha çok yardıma ihtiyaçları oluyor çocuklarımızın. Her zamankinden daha fazla ten temasına, sıcaklığa, ilgiye ve anlayışa ihtiyacı olan çocuklarımızı bu sancılı dönemlerde anlayabilmek için, büyüme ataklarının onları ne kadar zorladığını unutmamalıyız. Özellikle de çocuğa bakan anneler, bu zor dönemlerin sadece birkaç gün süren geçici bir süreç olduğunu bildiklerinde, zor günleri daha kolay anlatıp daha rahat olabiliyorlar.

Haftalar:
5.Hafta
8.Hafta-(bazı bebeklerde 9.haftada olabilir)
12.Hafta
15.Hafta(bu seferki atak dönemi 15 ile 19.haftada olabilir yada birkaç gün tekrarlayabilir)
23.Hafta(yada 26.Hafta)
34.Hafta(37.haftaya kadar sürebilir yada birkaç günlük sürelerle tekrarlayabilir)
42.Hafta(46.haftaya kadar)
51.Hafta( yada 52.)

Bilmiyorum belki fazla ii nniyetliyim, bi daha taaa trabzona gidip donmesinler diye ses etmedim, ramazan çıksın mevlute katilsinlar dedik ama çok zormus aynı evde yaşamak, baştan yanlış etmişim. E malum bebek bi ay erken gelince hiç bişey planladigim gibi olmadı. Allahi var açık bi kotuluklerinide görmedim, yemeğe utuye temizliğe hep yapdimda ediyorlar, ondan hiç sesimi çıkarmadım nankörlük olmasın diye, ama herşeye yardım ediyorlar diye iç guveysi hayatida suremem, kapandim kaldim odama, sonucta kendi evimde rahata alışmisim, şimdi misafir gibi, köşelerde giyinip, emziriyorum. hava sıcak diye eşim yatak odasının kapısını bile kapattirmiyo, ben rahat edemiyorum gece gelen geçen oluyo diye, ikide bi emzirmek için kalk kapıyı kapat, sıcaktan ter içinde emzir, kapıyı açarken bebek ses alsın haydaaa bi daha salla! simdi kalkıp bisey desem Ben nankör olcam, o kadar evinin işini yaptik yaranamadik olcak. Ama zaten onlar olmasa benim ne camasirim ne bulasigim olcak. O kadarinida yaparım zaten. O yüzden onlarada bişey diyemiyorum. Ama eşimin yaptığı fena oldu. Bide hiç bisey olmamis tavırlarında zaten, hala beni suçluyor, ben napiyim sen büyütüyorsun havalarında.

baksan dede babaanne. gelecekler, sevecekler.. doğumunda mevlütünde bulunacaklar..
senin dezavantajın trabzonda oturmaları, yakında olsalar böyle olmazdı.. kısa aralıklarla gelir kısa kalırlardı.. hatta kalmazlardı bile..
bebek gelince düzen allak bullak oluyor, yenisi kurulana kadar aynı çatı altında insan eşiyle bile bir sürü sorun yaşayabiliyor.
ki 3. 4.kişiler gelince bi de..:100:
hastaneden çıktım anneme gittim, bir hafta kaldım. çok yardımları oldu, hep diyorum acemiliğimi onların yanında attım.
ama gün geçtikçe toparlandıkça orada kalmanın külfetlerini görmeye başladım. evde abim, babam, erkek kardeşim..
ya odadan çıkmıyordum, patlıyordum sıcaktan. aynı sen gibi şıp şıp terler kızımın yüzüne akıyordu emzirirken..
odadan dışarı çıksan, gecelikle olmaz, üstünü giyin..
evime gelmek o bakımdan çok iyi oldu, alışmışız rahata. istediğimiz gibi giyinip davranmaya..
lohusalıkta ihtiyacımız olan şey tam da bu..

eşinin ailesine katlanırsın da, eşinin sana tavrı zaten zor olan durumu iyice berbatlaştırıyor.

işlere yardım ediyorlar diyorsun. sağolsunlar. ama dediğin gibi onlar olmasa o işler de olmaz..
bugün olmuş ben yemek yapmıyorum evde. eşim oruçlu akşam geliyor, fırsatım varsa beraber giriyoruz mutfağa.
eşim süpürüyor evi, gündüz ben toz alıyorum zamanım olursa o da..
bu dönem böylelikle atlatılıyor. tabi her şey eskisi gibi olmaz. ama zamanla oturacak rayına..

netice-i kelam; sen haklısın bacım. zor ama biraz daha sabret.. sabrın sonu selamet..
ailesi gittikten sonra seninkinden çıkarırsın acısını:41:

Son düzenleme:
kızlar, bebeğim iki gündür çok kusuyor.. neredeyse içtiğinin 3te 2sini kusuyor diyebilirim.
uykusunda, altını kirletmesinde bi değişiklik yok. ama sürekli kusuyor..

ya o üşüttü, ya ben? günde birkaç kez üst değiştiriyorum.
sürekli tetikteyim. kullandığım rulo kağıt havlunun haddi hesabı yok.
dün yıkamadım kızımı, bugün de yıkamam sanırım :100:
napıcam bilmiyorum..:26:

kızlar, bebeğim iki gündür çok kusuyor.. neredeyse içtiğinin 3te 2sini kusuyor diyebilirim.
uykusunda, altını kirletmesinde bi değişiklik yok. ama sürekli kusuyor..

ya o üşüttü, ya ben? günde birkaç kez üst değiştiriyorum.
sürekli tetikteyim. kullandığım rulo kağıt havlunun haddi hesabı yok.
dün yıkamadım kızımı, bugün de yıkamam sanırım :100:
napıcam bilmiyorum..:26:

benimde gecen hafta oyleydi ebemiz dediki, 2 saatten once emzirme eski sutle yenisi karisinca bebegin midesi kaldiramiyor denedim cok faydasini gordum. birde bebegim emerken iyice karnini doyurmadan uyuyordu simdilerde mincikliyorum iyice doysunda uyusun diye sonrada gazini aliyorum yaklasik 20 dk hem kusmuyor hemde daha uzun sureli uyuyor. ama bizim usutmemizlede alakali olabiliyormus ayaklarimiz ozellikle sicak olacakmis.

bebeğim iki gündür bir kaç kaç kez yeşil kaka yapıyor sizce bir sorunmu var yada benim kabızlığımla alakası olabilirmi arkadaşlar çok endişeleniyorum:26: acaba yediklerimlemi alakalı

bebeğim iki gündür bir kaç kaç kez yeşil kaka yapıyor sizce bir sorunmu var yada benim kabızlığımla alakası olabilirmi arkadaşlar çok endişeleniyorum:26: acaba yediklerimlemi alakalı

eskiler üşüttü derler ama yakın zamanda arkadaşın yaşadığı tecrübeye göre farklı.
bebeği yeşil ve sümüksü kaka yapıyormuş, doktora gitmişler, tahlil yapılmış. bebeğin mikrop kaptığı anlaşılmış.
ilaç vermişler..

Kızlar ya bebeğiniz uyanıkken napıyor? Benim ki hiç uslu uslu yatmıyor. sürekli kucakta olmak, dolaştırılmak istiyor. Bu da çok yorucu oluyor. Bebeği uslu uslu yatıp bakınan var mı ? :)

Aynen öyle vurdu bana pis herif, ailesi sesleri duyunca üzüldü, Sorun ne dediler cevap vermedik. Alnima bi yumruk indirdi pislik, ama sessiz kalmadığını görünce geri durdu

geçmiş olsn canım üzüldüm, aklı basına gelir pişman olur inşallah

bu arada kızlar emzirme ile ilgili bu yazıyı okudum da, ben daha süt bitmeden emzirmeyi kesiyorum, yaglı kısmını almıyo mu o zaman bebegm?
ama kilo alması gayet ii, demek ki yarıyo süt

Her emzirmede ilk gelen süt daha az yağ içeren karbonhidrattan zengin olan “önsüt” tür. Bebek emmeyi sürdürdükçe sütün bileşimi değişir, yağ miktarı artar. Önsüt daha suludur ve bebeğin susuzluğunu giderir, sonsüt ise yağdan zengin olduğu için bebeğin doymasını ve kilo almasını sağlar. Yani bebeğin hem önsüte hem de sonsüte ihtiyacı vardır. Bebek memeye doğru yerleştirilip doyana ve memeyi kendisi bırakana kadar memede tutulursa, hem önsütü hem de son sütü almış olur. Bebek daha emmek istiyorsa ikinci memede verilebilir. Eğer bebek bir meme ile beslenmiş ise bir sonraki emzirmede diğer meme verilmelidir. İki meme verilmişse bir sonraki öğüne son verilen taraftan başlanmalıdır. Bir çok bebek tek memeyi 5-10 dakika emmekle doyar ve uyur. Bazı bebekler ise 20-30 dakikadan önce memeyi bırakmazlar. Son beslenmeden sonraki iki saat içinde emzirilen sütün % 75′i tekrar yapılır. Eğer emzirme süresi çok kısa olursa bebek sonsütü alamaz. Yeterince sonsüt alamayan bebekler doymadıkları için sık sık emmek isterler ve huzursuz olabilirler. Bu nedenle bebek yağdan zengin sonsütü alması için memeyi yumuşatıncaya kadar emzirilmelidir. Hep ön sütü alan bebeklerde önsütteki yüksek laktoz içeriği nedeniyle fazla dışkılama, gaz sancısı ve avutulamaz ağlama görülebilir.

Kızlar ya bebeğiniz uyanıkken napıyor? Benim ki hiç uslu uslu yatmıyor. sürekli kucakta olmak, dolaştırılmak istiyor. Bu da çok yorucu oluyor. Bebeği uslu uslu yatıp bakınan var mı ? :)

Hahaha uslu uslu mu :)seninki ne kadarlık bilmiyorum ama benimki bibucuk aylik oldu bugun, aynen hep kucak hep ağlama, uslu uslu bazen tüm ihtiyaçları giderildimi 2dk falan bi bakıp dinliyo beni oda günde belki iki kez ve kesinlikle uzun surmuyo hemen ağlayıp kucağa geliyo. Dediğin gibi çok yorucu bi durum, sirtim çok fena agrimaya başladı. Acaba normal mi daha uslu olmamaları, bide ellerinin hala farkında değil, seninki nasıl, sence normal mi ellerinin farkında olmaması

Hahaha uslu uslu mu :)seninki ne kadarlık bilmiyorum ama benimki bibucuk aylik oldu bugun, aynen hep kucak hep ağlama, uslu uslu bazen tüm ihtiyaçları giderildimi 2dk falan bi bakıp dinliyo beni oda günde belki iki kez ve kesinlikle uzun surmuyo hemen ağlayıp kucağa geliyo. Dediğin gibi çok yorucu bi durum, sirtim çok fena agrimaya başladı. Acaba normal mi daha uslu olmamaları, bide ellerinin hala farkında değil, seninki nasıl, sence normal mi ellerinin farkında olmaması

ah kızlar ahh...
valla bu benim ikinci bebeğim ben daha uslu uslu duranına denk gelmedim...
kucakta gezdirmessen morarana kadar ağlıyor...
bide alma alışmasın diolar...
sanki benim kucakta dolaştırmaya halim ve vaktim varda kucağımda kendimmi geri geri atıp evin içinde deli danalar gibi dolaşmaya bayılıyormuşum gibi sanki töbe töbe yaaa...
valla gözünü açmasıyla mızlaması bir oluyo...
hadi siz yine belki diğer çocuğum uslu olur dersiniz benim öyle bi avuntumda kalmadı bide oğlum ağlamaktan yorulurdu bu hiç yorulmuyo arkadaş sen kaldırma 1 saat ağlıyo hemde çatlarcasına...

Kızlar bebeklerde yastık ne zaman kullanılmaya basliyo, kv yastikta yatsın diyo ama ben ilk aylarda yastık kullanılmıyor diye biliyorum, ama ilk aylardan kasıt ne acaba kaçıncı aya kadar onu bilmiyorum işte. Bide diyo bilsem ona ince yastık yapardım, e altın yastigini yapmış onu da ben söylemedim hoş. Bide biri geldimi kapıp basucuna koyuyo yastığı :44:

kızım bugün tam bir aylık oldu.:nazar:
uyanıkken genelde emiyor:1: emdikten sonra beş dakika kadar omzuma alıp gazını çıkarıyorum.

genelde yatarak emziriyorum. ikimiz de yüzyüze gelecek şekilde yan yatıyoruz.
başı yüksekte olsun diye hafif bi eğim yapıyorum. rahatlıkla emiyor.
emerek uyuyor. bazen de karnı doyup iyice mayışınca bırakıyorum kendi uyuyor.
yalnız geceleri oturup kucağıma alıp emziriyorum, ne olur ne olmaz uyurum diye..
aynı şekilde karnı doymuşsa yüzüstü yatırıyorum, sırtına pıt pıt yaparak uyutuyorum..
gazı olmadıkça kucağıma almıyorum desem yeri. ama bazen gazı olup çıkaramıyor,
sakinleştirmek için kucağıma alıyorum..

Valla benim uslu oglusum yatiyor bazen uslu uslu etrafini izliyor ellerini kollarini oynatiyor tabi cooook uzun zaman degil bir zaman sonra skiliyor beyefendi yada karni acikmis oluyor aliyorum kucagima

ben iyi degılım . yanlızlık cok kotu oğlum 34 gunluk oldu . gaz sancılarımız bıtmıyor sureklı ıkınıyor sureklı aglıyor ne yaparsam yapayım olmuyor banyo yok masaj yok hıcbıseyden memnun kalmıyor benım paşam . eşim polis gece gunduz calısıyor adam eve pert gelıyor . evden dısarı da cıkamıyorum maglumunuz ıstanbul.. uykusuzum yorgunum ve açım . oğlan o kadar huysuz kı çişimi tuta tuta altıma damlatmısım . annelık cok zor . ama gaz sancımız olmadıgında melaike gıbıyız . neo baby ınfacol sab sımplex kımyonlu su rezene hıc fayda etmedi. bu aksam zınco damla getırıyor babamız bı de ona bakalımm:24::5::5::5:anammmm :30:buda yaramazsaaa leylim leyyy

ben iyi degılım . yanlızlık cok kotu oğlum 34 gunluk oldu . gaz sancılarımız bıtmıyor sureklı ıkınıyor sureklı aglıyor ne yaparsam yapayım olmuyor banyo yok masaj yok hıcbıseyden memnun kalmıyor benım paşam . eşim polis gece gunduz calısıyor adam eve pert gelıyor . evden dısarı da cıkamıyorum maglumunuz ıstanbul.. uykusuzum yorgunum ve açım . oğlan o kadar huysuz kı çişimi tuta tuta altıma damlatmısım . annelık cok zor . ama gaz sancımız olmadıgında melaike gıbıyız . neo baby ınfacol sab sımplex kımyonlu su rezene hıc fayda etmedi. bu aksam zınco damla getırıyor babamız bı de ona bakalımm:24::5::5::5:anammmm :30:buda yaramazsaaa leylim leyyy

slm zeynep, hayırlı olsun. profilime bakarken bu yrumunu gördüm. maşallah ikinize de allah baışlasın yavrunu. evet annelik çook zor ama bi o kadar da güzel... biz de 3. aya kadar çookk gaz sancısı çektik. ne denediysem olmadı. zmanla geçiyor. biraz sabır.. her akşam 7-10 araSI ağlardı susmadan. gazını kendi keneine çıkardığı günleri görecek miyim derken gördüm çok şükür. darısı en kısa zamanda sana. ama emin ol geçecek. biogai de deneyebilirsin bu arada. tamamn bitkisel bi probiyotık damla.

Bilmiyorum belki fazla ii nniyetliyim, bi daha taaa trabzona gidip donmesinler diye ses etmedim, ramazan çıksın mevlute katilsinlar dedik ama çok zormus aynı evde yaşamak, baştan yanlış etmişim. E malum bebek bi ay erken gelince hiç bişey planladigim gibi olmadı. Allahi var açık bi kotuluklerinide görmedim, yemeğe utuye temizliğe hep yapdimda ediyorlar, ondan hiç sesimi çıkarmadım nankörlük olmasın diye, ama herşeye yardım ediyorlar diye iç guveysi hayatida suremem, kapandim kaldim odama, sonucta kendi evimde rahata alışmisim, şimdi misafir gibi, köşelerde giyinip, emziriyorum. hava sıcak diye eşim yatak odasının kapısını bile kapattirmiyo, ben rahat edemiyorum gece gelen geçen oluyo diye, ikide bi emzirmek için kalk kapıyı kapat, sıcaktan ter içinde emzir, kapıyı açarken bebek ses alsın haydaaa bi daha salla! simdi kalkıp bisey desem Ben nankör olcam, o kadar evinin işini yaptik yaranamadik olcak. Ama zaten onlar olmasa benim ne camasirim ne bulasigim olcak. O kadarinida yaparım zaten. O yüzden onlarada bişey diyemiyorum. Ama eşimin yaptığı fena oldu. Bide hiç bisey olmamis tavırlarında zaten, hala beni suçluyor, ben napiyim sen büyütüyorsun havalarında.
canım biz kendı ailelrimizden rahatsız oluyoruz çogu zaman.haklısın da.hava sıcak dediğin gibi şartlar zor.sıkıntılarını belkı eşine yansıtırken üslupun sert olmuş olabılır ama yıne de esının sana vurmasını gerektırmezdı.fazla sıkma canını.geçecek bu gunler de öyle dusun canım

merhaba canım bebeklerin büyüme atakları yaşadıkları bazı dönemler oluyomuş belki öyle bir dönemdedir alıntılıyorum Bebekler, doğumdan sonra belli haftalarda beyin fonksiyonlarının gelişmesi dolayısıyla "büyüme atakları“" denilen dönemleri yaşıyorlar. Büyüme atakları sonrasında bebek yeni bir beceri sahibi oluyor. Beyin fonksiyonları gelişirken organizma da uyum sağlamaya çalışıyor bu gelişime. Organlarda büyüyor ve küçük bebeklerimiz daha sık ağlıyor uyku düzeni değişiyor, beslenme düzeni değişiyor. Bu dönemlerde bebeklerin daha fazla enerjiye ihtiyacı olduğundan çoğu bebek daha sik yemek yiyor ya da süt içiyor.

Bu dönemleri anne babalar dikkatli gözlemlediklerinde mutlaka arkasından bebeklerin yeni bir beceriye kavuştuğunu fark ediyorlar. Örneğin gülümsemeye baslamak, nesneleri tutabilmek, dönebilmek gibi. Özellikle ilk 1, 5 yıl büyüme (gelişim) atakları daha sık ve yoğun yaşanırken ileriki yaslarda da büyüme atakları devam ediyor. Gelişim hızı yavaşladığından daha uzun aralıklarla kendini gösteren büyüme atakları her çocukta farklı etki gösteriyor. Kimi çocuk daha çok huzursuz, yorgun olurken kimi çocuğun sadece birden kıyafetlerinin küçük kalmasından anlaşılıyor büyüme atağı geçirdiği. Yeni becerilerle birlikte algılama da geliştiğinden bebek ve çocuklar bu yeni becerilerle nasıl basa çıkacaklarını da bilemediklerinden bu dönemlerde çok daha huzursuz olup, ağlayabiliyorlar. En sakin bir bebek bile birden mızmız, ağlamaklı, memnuniyetsiz, olabiliyor. Sürekli kucak istiyor. Yenilikleri yasmaya başlayan bebek bu durumla basa çıkmaya çalışıyor. Yani bir adim geri atıyor. Ancak birkaç gün geçip de bebek, yeni becerileri özümseyip, gelişimine ayak uydurduktan sonra anne baba çocuğunun yeni bir şey öğrendiğini fark ediyor
bilmiyordum saol paylaştıgın ıcın canım.bugun yıne emmeye basladı cok sukur ve dediğin gibi buyume atagı olabılır cunku kucuk gulucukler atmaya basladı kızım:)
Kızlar bebeklerde yastık ne zaman kullanılmaya basliyo, kv yastikta yatsın diyo ama ben ilk aylarda yastık kullanılmıyor diye biliyorum, ama ilk aylardan kasıt ne acaba kaçıncı aya kadar onu bilmiyorum işte. Bide diyo bilsem ona ince yastık yapardım, e altın yastigini yapmış onu da ben söylemedim hoş. Bide biri geldimi kapıp basucuna koyuyo yastığı :44:
canım ben dogdugundan berı kullanıyorum yastıgı.problem olmaz kullanabılırsın

kızım bugün tam bir aylık oldu.:nazar:
uyanıkken genelde emiyor:1: emdikten sonra beş dakika kadar omzuma alıp gazını çıkarıyorum.

genelde yatarak emziriyorum. ikimiz de yüzyüze gelecek şekilde yan yatıyoruz.
başı yüksekte olsun diye hafif bi eğim yapıyorum. rahatlıkla emiyor.
emerek uyuyor. bazen de karnı doyup iyice mayışınca bırakıyorum kendi uyuyor.
yalnız geceleri oturup kucağıma alıp emziriyorum, ne olur ne olmaz uyurum diye..
aynı şekilde karnı doymuşsa yüzüstü yatırıyorum, sırtına pıt pıt yaparak uyutuyorum..
gazı olmadıkça kucağıma almıyorum desem yeri. ama bazen gazı olup çıkaramıyor,
sakinleştirmek için kucağıma alıyorum..
maşallah canım.bizim de kırkımız cıktı bugun.bız de yatarak emişiyoruz ama ıyıce alıstı benım cımcıme sımdı otururken almıyor mememı.
ben de gecelerı oturarak verıyorum zor bela.aman dıkkat et canım.gecelerı yatarak verme sakın.ben bı gun oyle yaptım uyuya kalmışım annem cok kızdı.allah korusun uykuya dalınca hıc bır seyın farkında olmayız kötu kötu şeyler gelmesın basımıza söylemeye bıle dılım varmıyor

canım bak benım eşim de gece çok geç gelıyor.bebişini de alıp evin önüne falan çıksan 10 15 dakıka bence ıyı gelır hem sana hem bebişine.ben bazen öyle yapıyorum.sitenın onune ınıyorum bi tur atıp çıkıyorum.bebeğe de ıyı gelıyor.sıkma canını hayatım.az daha sabret buyudukçe duzene gırıyolar sen de rahat edersın ınsallah

aynen iyice kucağa alıştı. zaten gün içinde 15 dk falan keyifli oluyor. onda da kucakta. 1,5 aylık olduk bugün. tuvalete bile gitmeme izin vermiyor. değil kadınlık, insanlıktan çıktım. dişimi fırçalamaya, duş almaya bile vaktim yok. uykusuzluktan perişanım.kırkı çıkınca gezmelere gidilecekti, her şey düzelecekti,nerdeee?evi pislik götürüyor. görmeye geleceğiz diyenlere gelin bile diyemiyorum. sürekli gazı var,ağlıyor.bir tek göğsümde teselli buluyor. emzirmekten göğüs uçlarım tekrar yara oldu, emzirmek kabusa dönüştü yine. bugün sağayım da vereyim dedim. 60 falan sağdım bir göğsümden. o da 10 kere bölük pörçük, uyurken durdur pışpışla tekrar başla yarısı üstüme damladı.hepsini de sağamadım. sonra göğüs ucum mosmor oldu. lanet olsun, medelanın elektrikli pompasını almıştım, bir sürü para sayıp. 2 kere kullandım ikisinde de morarttı göğsümü. şimdi acı içinde emziriyorum. üstüm çıplak, göğsüm dışarda geziyorum.göğüs ucuma dokunan hiçbir şeye tahammülüm yok. aldığım kilolar yüzünden hiçbir şey üstüme olmuyor.kendimden tiksiniyorum. alışverişe çıkamıyorum. benden başka kimsede durmuyor evde bıraksam. yanımda götürsem sürekli emmek istiyor.ne zaman düzene girecek her şey. yeniden loğusa depresyonuna giriyorum sanırım :14::14::14:

ben baştan beri yastıkta yatırıyorum. kimse birşey demedi.

Back
X