• Merhaba, Kadınlar Kulübü'ne ÜCRETSİZ üye olarak yorumlar ile katkıda bulunabilir veya aklınıza takılan soruları sorabilirsiniz.

Önce Hamileydim Şimdi Anneyim

Kızlar bebeklerde yastık ne zaman kullanılmaya basliyo, kv yastikta yatsın diyo ama ben ilk aylarda yastık kullanılmıyor diye biliyorum, ama ilk aylardan kasıt ne acaba kaçıncı aya kadar onu bilmiyorum işte. Bide diyo bilsem ona ince yastık yapardım, e altın yastigini yapmış onu da ben söylemedim hoş. Bide biri geldimi kapıp basucuna koyuyo yastığı :44:

ben de yastik kullanmiyorum.yeni dogan bebeklerde onerilmedigini biliyorum.

gunaydın kızlar bızım saatımız hergun aynı saat 4 yada 5.ancak uyudu cımcıme.ben de gıdıp kıvrılayım dıyorum uyanmadan..

OOf yaaaa gitgide düzene gireceğine sanki gitgide daha kötü oluyos. Bebeğim memeyi birakiyo galiba. Bikac gündür memele ağlaya ağlaya kavga ediyo ben saniyom gaz sancısı falan var ama bugün bi baktım memeyle kavga eden bebek biberonu hevesli hevesli içip uyuyor. Napcam yaaa, hiç böyle hayal.etmemiştim bende, anne sutu icemiyo.diye vicdanıma dokunuyor. Sürekli mama ile beslenecekse bi tuhaf hissediyorum kendimi. Bazen sakinleştirmeyi bile beceremiyorum, kv aliyo sakinleştiriyor. E ben ne oluyom o zaman. Anne bebek.arasındaki o huzurlu sihirli bağa olan inancım sarsılmaya başladı. Kv yazları trabzona götürür bakarım, kislarida sizde bakarım diyordu. Allah onun gönlüne göre verdi galiba hiç anneye düşkün diil gibi benim bebek

OOf yaaaa gitgide düzene gireceğine sanki gitgide daha kötü oluyos. Bebeğim memeyi birakiyo galiba. Bikac gündür memele ağlaya ağlaya kavga ediyo ben saniyom gaz sancısı falan var ama bugün bi baktım memeyle kavga eden bebek biberonu hevesli hevesli içip uyuyor. Napcam yaaa, hiç böyle hayal.etmemiştim bende, anne sutu icemiyo.diye vicdanıma dokunuyor. Sürekli mama ile beslenecekse bi tuhaf hissediyorum kendimi. Bazen sakinleştirmeyi bile beceremiyorum, kv aliyo sakinleştiriyor. E ben ne oluyom o zaman. Anne bebek.arasındaki o huzurlu sihirli bağa olan inancım sarsılmaya başladı. Kv yazları trabzona götürür bakarım, kislarida sizde bakarım diyordu. Allah onun gönlüne göre verdi galiba hiç anneye düşkün diil gibi benim bebek

Canım meme ucuna tatlı bir şey sürüp ağzına vermeyi dene.Bir de hangi göğsünü istemiyorsa diğerine tutturmaya çalış,umarım ikisine de itiraz etmiyordur.Bir uyurken tutturmayı dene.Ayrıca sen onun annesin.Çok konuş onunla,şarkılar,türküler,saçma sapan şeyler bile olsa konuş,sesini tanısın.Yatağınızda uyut gündüz.Senin kokunu ala ala uyusun,sonra kollarına aldığında rahatlar sakinleşir.O yatarken sen de yanına yat,koynuna al birlikte uyuyun.Tabi uykun çok ağır değilse,yanında bebkle yattığını unutmayacaksan.Çok tehlikeli diyenler de var ama insan bebeğinin yanında yattığını unutmuyor.

bebek nnnisi yayınlamıştı biri o nerde ya ölcem uykusuzluktan delircem sürekli ağlıyor emmek istiyor kusuyor yine emmek istiyor delircem :14::14::95::96:

slm zeynep, hayırlı olsun. profilime bakarken bu yrumunu gördüm. maşallah ikinize de allah baışlasın yavrunu. evet annelik çook zor ama bi o kadar da güzel... biz de 3. aya kadar çookk gaz sancısı çektik. ne denediysem olmadı. zmanla geçiyor. biraz sabır.. her akşam 7-10 araSI ağlardı susmadan. gazını kendi keneine çıkardığı günleri görecek miyim derken gördüm çok şükür. darısı en kısa zamanda sana. ama emin ol geçecek. biogai de deneyebilirsin bu arada. tamamn bitkisel bi probiyotık damla.
canım benım hepımızın yavrusunu rabbım bıze bagıslasın .. insallah bızımkısıde gececk ama bende tukendım artık :1: ama sukurler olsun buna da Rabbım baska dert vermesın bebısınde öp benım ıcın :16:

canım biz kendı ailelrimizden rahatsız oluyoruz çogu zaman.haklısın da.hava sıcak dediğin gibi şartlar zor.sıkıntılarını belkı eşine yansıtırken üslupun sert olmuş olabılır ama yıne de esının sana vurmasını gerektırmezdı.fazla sıkma canını.geçecek bu gunler de öyle dusun canım

bilmiyordum saol paylaştıgın ıcın canım.bugun yıne emmeye basladı cok sukur ve dediğin gibi buyume atagı olabılır cunku kucuk gulucukler atmaya basladı kızım:)

canım ben dogdugundan berı kullanıyorum yastıgı.problem olmaz kullanabılırsın

maşallah canım.bizim de kırkımız cıktı bugun.bız de yatarak emişiyoruz ama ıyıce alıstı benım cımcıme sımdı otururken almıyor mememı.
ben de gecelerı oturarak verıyorum zor bela.aman dıkkat et canım.gecelerı yatarak verme sakın.ben bı gun oyle yaptım uyuya kalmışım annem cok kızdı.allah korusun uykuya dalınca hıc bır seyın farkında olmayız kötu kötu şeyler gelmesın basımıza söylemeye bıle dılım varmıyor

canım bak benım eşim de gece çok geç gelıyor.bebişini de alıp evin önüne falan çıksan 10 15 dakıka bence ıyı gelır hem sana hem bebişine.ben bazen öyle yapıyorum.sitenın onune ınıyorum bi tur atıp çıkıyorum.bebeğe de ıyı gelıyor.sıkma canını hayatım.az daha sabret buyudukçe duzene gırıyolar sen de rahat edersın ınsallah
haklısın hayatım dünden ıtıbaren bende yapıyorum gezdırme işini ama eve gelınce yıne aynı oluyor ne bıleyım .. insallah 40 dan sonra düzelirrrr:))

mama takviyesi veren arkadaşlar hangi marka mama veriyorsunuz?

Ben aptamil veriyorum, hatta nerdeyse takviyeden çıktık her öğünde almaya başladı benle hiç doymuyo:25: Ama kabızlık sorunumuz var, mama değiştirmek gerekirmi diğerleri nasıl yapar bilemiyorum. Aptamilde prebiyotik lifli falan diyo, aslında ben bu lif olayı kabız yapmaz diye biliyorum, diğerlerinde aynı içerik varmı imminofortis ve prebiyotik olayı yani bi araştırmak lazım. Bi dahaki doktor kontrolümde bi sormak istiyorum doktoruma

ben humana kullanıyorum bide sma gold deniycem bundan sonra doktora sordum ikiside iyi hangisini istersen kullan dedi sma gold anne sütüne en yakın mamaymış humanada onun kadar iyimiş

herkese mrb!birkaç kere yorum yapmıştım belik hatırlayan çıkar. forumu şöyle bir okurken bebeklerden ve bunalımdan yakınanları gördüm. bende düne kadar sizin gibiydim. dün yaşadığım olay beni kendime getirdi! kv yazlığa bebek göstermeye getirmiştik. ev iki katlı ben dün akşam bebeğim kucağımdayken merdivenlerden düştüm.o anı size kelimelerle anlatamam. şok geçirdim, bebeğime bir şey oldu diye resmen kendimi kaybettim...hastane doktor koşturmacasında çok şükür bebeğimde bir şey çıkmadı. benim ayak parmağım kırılmış. bebeğim ayakta gezerek uyuyor ve ben artık onu uyutamıyorum ki oğlum sadece benim kucağım da uyurdu. şimdi bağıra bağıra uyuyor...bense hiç bir şey yapamıyorum... En azından bebeklerinize bakabiliyorsunuz... Bunu değerini bilin lütfen. Gazıdır, uykusudur kendiniz yapıyor ve bir düzen kuruyorsunuz...Kendimi çok aciz hissediyorum :( Bu gece dua edenler bütün bebeklerin sağlığı için dua etsin...

herkese mrb!birkaç kere yorum yapmıştım belik hatırlayan çıkar. forumu şöyle bir okurken bebeklerden ve bunalımdan yakınanları gördüm. bende düne kadar sizin gibiydim. dün yaşadığım olay beni kendime getirdi! kv yazlığa bebek göstermeye getirmiştik. ev iki katlı ben dün akşam bebeğim kucağımdayken merdivenlerden düştüm.o anı size kelimelerle anlatamam. şok geçirdim, bebeğime bir şey oldu diye resmen kendimi kaybettim...hastane doktor koşturmacasında çok şükür bebeğimde bir şey çıkmadı. benim ayak parmağım kırılmış. bebeğim ayakta gezerek uyuyor ve ben artık onu uyutamıyorum ki oğlum sadece benim kucağım da uyurdu. şimdi bağıra bağıra uyuyor...bense hiç bir şey yapamıyorum... En azından bebeklerinize bakabiliyorsunuz... Bunu değerini bilin lütfen. Gazıdır, uykusudur kendiniz yapıyor ve bir düzen kuruyorsunuz...Kendimi çok aciz hissediyorum :( Bu gece dua edenler bütün bebeklerin sağlığı için dua etsin...

Canım, çok geçmiş olsun. Allahtan bebeğine hiçbir şey olmamış. Sen de kısa zamanda düzelir tekrar bebeğinle ilgilenmeye başlarsın yakında kendini bunun için üzme.Bebeğin iyi ya gerisi önemli değil. Bütün bebekleri melekler korusun...

canım benim de sütüm az geliyo ben de her öğün aptamil veriyorum azcık da süt. çok üzülüyorum ama ne yapabilirim ki..annelik sadece emzirmek değil. onlar kokumuzu tanıyorlar merak etme biraz daha büyüsün bak nasıl düşkün olacak sana..

ben humana kullanıyorum bide sma gold deniycem bundan sonra doktora sordum ikiside iyi hangisini istersen kullan dedi sma gold anne sütüne en yakın mamaymış humanada onun kadar iyimiş

ben sma gold veriyorum 60 cc sabah akşam kızıma aptamil vermiştim.

annem beni ve kardeşimi sma ile büyütmüş.en eski bebek maması imiş.

sizler ne kullanıyorsunuz diye merak ettim...

aptamil 1 numara veriyorum. önce aptamil pre ile başlamıştım dr 1 kullan pre yetersiz kalır dedi, ama 1 numarayıda pre kadar sevmedi. bazen zorla veriyorum almıyor. acaba sma denesem mi yada humana.

ben humana kullanıyorum şimdilik..

aptamil 1 numara veriyorum. önce aptamil pre ile başlamıştım dr 1 kullan pre yetersiz kalır dedi, ama 1 numarayıda pre kadar sevmedi. bazen zorla veriyorum almıyor. acaba sma denesem mi yada humana.

bbence denemekten zarar gelmez belki onları daha çook sever

Benin ufaklik memeyi emmede zorlaninca sağmaya basladim bu aksam. Sutunu sagarak veren arkadaslar vardi yanilmiyorsam. Siz ne kadar zamanda bi sagiyorsunuz, Benin onceki haftaya gore artmis sutum, onceden 30cc cikiyordu, sindi iki gogsumden toplam 50 60 cc civari cikiyor. AMA Benin ufakliga yetmiyo arkasindan mama veriyorum. yanliz bebek uyuyunca sag, parcalari yika kaynat derken oyle valor gidiyorki e Ben ne zaman uyuyacagim :( siz basil yapiyorsunuz

şu zinco denen ilaç ne kadar uyku yapıyor ya günde kaç kez veriyorsunuz:44:

Son düzenleme:
Back
X