- 8 Ağustos 2011
- 11.604
- 8.158
- 448
aynen iyice kucağa alıştı. zaten gün içinde 15 dk falan keyifli oluyor. onda da kucakta. 1,5 aylık olduk bugün. tuvalete bile gitmeme izin vermiyor. değil kadınlık, insanlıktan çıktım. dişimi fırçalamaya, duş almaya bile vaktim yok. uykusuzluktan perişanım.kırkı çıkınca gezmelere gidilecekti, her şey düzelecekti,nerdeee?evi pislik götürüyor. görmeye geleceğiz diyenlere gelin bile diyemiyorum. sürekli gazı var,ağlıyor.bir tek göğsümde teselli buluyor. emzirmekten göğüs uçlarım tekrar yara oldu, emzirmek kabusa dönüştü yine. bugün sağayım da vereyim dedim. 60 falan sağdım bir göğsümden. o da 10 kere bölük pörçük, uyurken durdur pışpışla tekrar başla yarısı üstüme damladı.hepsini de sağamadım. sonra göğüs ucum mosmor oldu. lanet olsun, medelanın elektrikli pompasını almıştım, bir sürü para sayıp. 2 kere kullandım ikisinde de morarttı göğsümü. şimdi acı içinde emziriyorum. üstüm çıplak, göğsüm dışarda geziyorum.göğüs ucuma dokunan hiçbir şeye tahammülüm yok. aldığım kilolar yüzünden hiçbir şey üstüme olmuyor.kendimden tiksiniyorum. alışverişe çıkamıyorum. benden başka kimsede durmuyor evde bıraksam. yanımda götürsem sürekli emmek istiyor.ne zaman düzene girecek her şey. yeniden loğusa depresyonuna giriyorum sanırım![]()
hepimiz yaşıyoruz bunları, emin ol.. :100:
bana kalırsa sürekli emme isteği refleks. yani karnı doyduğu halde hale emmek istiyorsa emzik kullan derim..
senin için süpper bi kurtarıcı olur, bi dene lütfen..

OOf yaaaa gitgide düzene gireceğine sanki gitgide daha kötü oluyos. Bebeğim memeyi birakiyo galiba. Bikac gündür memele ağlaya ağlaya kavga ediyo ben saniyom gaz sancısı falan var ama bugün bi baktım memeyle kavga eden bebek biberonu hevesli hevesli içip uyuyor. Napcam yaaa, hiç böyle hayal.etmemiştim bende, anne sutu icemiyo.diye vicdanıma dokunuyor. Sürekli mama ile beslenecekse bi tuhaf hissediyorum kendimi. Bazen sakinleştirmeyi bile beceremiyorum, kv aliyo sakinleştiriyor. E ben ne oluyom o zaman. Anne bebek.arasındaki o huzurlu sihirli bağa olan inancım sarsılmaya başladı. Kv yazları trabzona götürür bakarım, kislarida sizde bakarım diyordu. Allah onun gönlüne göre verdi galiba hiç anneye düşkün diil gibi benim bebek
canım, sanırım mamalarda şeker var. anne sütü de tatlıymış
ama diğeri onlara daha tatlı geliyor sanırım..
bana kalırsa sizin sorun biberon. takviye kullanan annelerde kaçınılmaz bi sorun.
memeye göre biberondan daha hızlı süt akıyor. memede çaba harcaması gerek.
biberondansa neredeyse kendi akıyor. bu durumda memeyi reddetmesi çok doğal.
diğer hislerinin sebebi de bu, emzirmek anne bebek arasındaki en büyük ve güzel ilişki.
bunu yaşayamayınca sanki başka annelik fonksiyonun kalmıyormuş gibi hissediyorsun.
ama emse de emmese de kimse senin yerini alamaz.. kokun yeter ona..
bazen benim kız çığlık çığığa kalıyor gaz sıkıntısından, omzuma alınca bi süre sonra sakinliyor.
bir de bakıyorumki, uyuyakalmış.. :97: indirsem uyanacak gibi oluyor.. :93:
herkese mrb!birkaç kere yorum yapmıştım belik hatırlayan çıkar. forumu şöyle bir okurken bebeklerden ve bunalımdan yakınanları gördüm. bende düne kadar sizin gibiydim. dün yaşadığım olay beni kendime getirdi! kv yazlığa bebek göstermeye getirmiştik. ev iki katlı ben dün akşam bebeğim kucağımdayken merdivenlerden düştüm.o anı size kelimelerle anlatamam. şok geçirdim, bebeğime bir şey oldu diye resmen kendimi kaybettim...hastane doktor koşturmacasında çok şükür bebeğimde bir şey çıkmadı. benim ayak parmağım kırılmış. bebeğim ayakta gezerek uyuyor ve ben artık onu uyutamıyorum ki oğlum sadece benim kucağım da uyurdu. şimdi bağıra bağıra uyuyor...bense hiç bir şey yapamıyorum... En azından bebeklerinize bakabiliyorsunuz... Bunu değerini bilin lütfen. Gazıdır, uykusudur kendiniz yapıyor ve bir düzen kuruyorsunuz...Kendimi çok aciz hissediyorumBu gece dua edenler bütün bebeklerin sağlığı için dua etsin...
geçmiş olsun canım ya.. valla çok korktuğum bi şey..
merdivenin 3 basamağı bile olsa, gözümü dört açıp, dikkatle inmeye çalışıyorum..:96:
hamdolsun, ciddi bi şey olmamış.. sadaka ver canım. 3-5 ne olursa..
az sadaka çok belayı def eder.. Rabbim sağlık sıhhat versin..