• Merhaba, Kadınlar Kulübü'ne ÜCRETSİZ üye olarak yorumlar ile katkıda bulunabilir veya aklınıza takılan soruları sorabilirsiniz.

Önce Hamileydim Şimdi Anneyim

aynen iyice kucağa alıştı. zaten gün içinde 15 dk falan keyifli oluyor. onda da kucakta. 1,5 aylık olduk bugün. tuvalete bile gitmeme izin vermiyor. değil kadınlık, insanlıktan çıktım. dişimi fırçalamaya, duş almaya bile vaktim yok. uykusuzluktan perişanım.kırkı çıkınca gezmelere gidilecekti, her şey düzelecekti,nerdeee?evi pislik götürüyor. görmeye geleceğiz diyenlere gelin bile diyemiyorum. sürekli gazı var,ağlıyor.bir tek göğsümde teselli buluyor. emzirmekten göğüs uçlarım tekrar yara oldu, emzirmek kabusa dönüştü yine. bugün sağayım da vereyim dedim. 60 falan sağdım bir göğsümden. o da 10 kere bölük pörçük, uyurken durdur pışpışla tekrar başla yarısı üstüme damladı.hepsini de sağamadım. sonra göğüs ucum mosmor oldu. lanet olsun, medelanın elektrikli pompasını almıştım, bir sürü para sayıp. 2 kere kullandım ikisinde de morarttı göğsümü. şimdi acı içinde emziriyorum. üstüm çıplak, göğsüm dışarda geziyorum.göğüs ucuma dokunan hiçbir şeye tahammülüm yok. aldığım kilolar yüzünden hiçbir şey üstüme olmuyor.kendimden tiksiniyorum. alışverişe çıkamıyorum. benden başka kimsede durmuyor evde bıraksam. yanımda götürsem sürekli emmek istiyor.ne zaman düzene girecek her şey. yeniden loğusa depresyonuna giriyorum sanırım :14::14::14:

hepimiz yaşıyoruz bunları, emin ol.. :100:
bana kalırsa sürekli emme isteği refleks. yani karnı doyduğu halde hale emmek istiyorsa emzik kullan derim..
senin için süpper bi kurtarıcı olur, bi dene lütfen.. :34:

OOf yaaaa gitgide düzene gireceğine sanki gitgide daha kötü oluyos. Bebeğim memeyi birakiyo galiba. Bikac gündür memele ağlaya ağlaya kavga ediyo ben saniyom gaz sancısı falan var ama bugün bi baktım memeyle kavga eden bebek biberonu hevesli hevesli içip uyuyor. Napcam yaaa, hiç böyle hayal.etmemiştim bende, anne sutu icemiyo.diye vicdanıma dokunuyor. Sürekli mama ile beslenecekse bi tuhaf hissediyorum kendimi. Bazen sakinleştirmeyi bile beceremiyorum, kv aliyo sakinleştiriyor. E ben ne oluyom o zaman. Anne bebek.arasındaki o huzurlu sihirli bağa olan inancım sarsılmaya başladı. Kv yazları trabzona götürür bakarım, kislarida sizde bakarım diyordu. Allah onun gönlüne göre verdi galiba hiç anneye düşkün diil gibi benim bebek

canım, sanırım mamalarda şeker var. anne sütü de tatlıymış
ama diğeri onlara daha tatlı geliyor sanırım..

bana kalırsa sizin sorun biberon. takviye kullanan annelerde kaçınılmaz bi sorun.
memeye göre biberondan daha hızlı süt akıyor. memede çaba harcaması gerek.
biberondansa neredeyse kendi akıyor. bu durumda memeyi reddetmesi çok doğal.

diğer hislerinin sebebi de bu, emzirmek anne bebek arasındaki en büyük ve güzel ilişki.
bunu yaşayamayınca sanki başka annelik fonksiyonun kalmıyormuş gibi hissediyorsun.
ama emse de emmese de kimse senin yerini alamaz.. kokun yeter ona..
bazen benim kız çığlık çığığa kalıyor gaz sıkıntısından, omzuma alınca bi süre sonra sakinliyor.
bir de bakıyorumki, uyuyakalmış.. :97: indirsem uyanacak gibi oluyor.. :93:

herkese mrb!birkaç kere yorum yapmıştım belik hatırlayan çıkar. forumu şöyle bir okurken bebeklerden ve bunalımdan yakınanları gördüm. bende düne kadar sizin gibiydim. dün yaşadığım olay beni kendime getirdi! kv yazlığa bebek göstermeye getirmiştik. ev iki katlı ben dün akşam bebeğim kucağımdayken merdivenlerden düştüm.o anı size kelimelerle anlatamam. şok geçirdim, bebeğime bir şey oldu diye resmen kendimi kaybettim...hastane doktor koşturmacasında çok şükür bebeğimde bir şey çıkmadı. benim ayak parmağım kırılmış. bebeğim ayakta gezerek uyuyor ve ben artık onu uyutamıyorum ki oğlum sadece benim kucağım da uyurdu. şimdi bağıra bağıra uyuyor...bense hiç bir şey yapamıyorum... En azından bebeklerinize bakabiliyorsunuz... Bunu değerini bilin lütfen. Gazıdır, uykusudur kendiniz yapıyor ve bir düzen kuruyorsunuz...Kendimi çok aciz hissediyorum :( Bu gece dua edenler bütün bebeklerin sağlığı için dua etsin...

geçmiş olsun canım ya.. valla çok korktuğum bi şey..
merdivenin 3 basamağı bile olsa, gözümü dört açıp, dikkatle inmeye çalışıyorum..:96:

hamdolsun, ciddi bi şey olmamış.. sadaka ver canım. 3-5 ne olursa..
az sadaka çok belayı def eder.. Rabbim sağlık sıhhat versin..

Selam kizlar bizim oglan geceyi ananediyle gecirdi sagolsun annemende uyumusum misil misil. Arada gittim baktim anane torun yanyana uyuyorlardi:)

Biberon kullanan arkadaslar bir onerim olacak; dr browns marka cam biberon var gaz yapmayan icinde degisik bir borusu falan var gaz yapimini engelleyen. Anne gogsunede yakin, ucunda miniminnacik delikleri var ve cekmeden sut gelmiyor. Ben onu kullaniyorum cok memnunum, oglum hem gogsumu emiyor hem biberondan tavsiye ederim

w
Baslarda oyle oluyor canim merak etme sonra duzene biniyor. Gunde 3 kez 4 er damla veriyoru
m ben.
bende sabah 2damla veriyorum 1günde bir uyusun diye :)
gazi yok sütümde iyi sürekli emmek istiyordu 2göğüsu verdim problemi çözdük

canım senin kız da hızlı nefes alıp veriyor mu karnı kocaman ya :44:

Selam kizlar bizim oglan geceyi ananediyle gecirdi sagolsun annemende uyumusum misil misil. Arada gittim baktim anane torun yanyana uyuyorlardi:)

Biberon kullanan arkadaslar bir onerim olacak; dr browns marka cam biberon var gaz yapmayan icinde degisik bir borusu falan var gaz yapimini engelleyen. Anne gogsunede yakin, ucunda miniminnacik delikleri var ve cekmeden sut gelmiyor. Ben onu kullaniyorum cok memnunum, oglum hem gogsumu emiyor hem biberondan tavsiye ederim

Evet dogru soyluyorsun galiba cunku bende dr brawns kullaniyorum bahsettikleri problemleri yasamadim hic.

bende de brown doğal akış biberon..
hiç kullanmadım, ama gerçekten en iyisi bu.. :34:

hepimiz yaşıyoruz bunları, emin ol.. :100:
bana kalırsa sürekli emme isteği refleks. yani karnı doyduğu halde hale emmek istiyorsa emzik kullan derim..
senin için süpper bi kurtarıcı olur, bi dene lütfen.. :34:

canım, sanırım mamalarda şeker var. anne sütü de tatlıymış
ama diğeri onlara daha tatlı geliyor sanırım..

bana kalırsa sizin sorun biberon. takviye kullanan annelerde kaçınılmaz bi sorun.
memeye göre biberondan daha hızlı süt akıyor. memede çaba harcaması gerek.
biberondansa neredeyse kendi akıyor. bu durumda memeyi reddetmesi çok doğal.

diğer hislerinin sebebi de bu, emzirmek anne bebek arasındaki en büyük ve güzel ilişki.
bunu yaşayamayınca sanki başka annelik fonksiyonun kalmıyormuş gibi hissediyorsun.
ama emse de emmese de kimse senin yerini alamaz.. kokun yeter ona..
bazen benim kız çığlık çığığa kalıyor gaz sıkıntısından, omzuma alınca bi süre sonra sakinliyor.
bir de bakıyorumki, uyuyakalmış.. :97: indirsem uyanacak gibi oluyor.. :93:

geçmiş olsun canım ya.. valla çok korktuğum bi şey..
merdivenin 3 basamağı bile olsa, gözümü dört açıp, dikkatle inmeye çalışıyorum..:96:

hamdolsun, ciddi bi şey olmamış.. sadaka ver canım. 3-5 ne olursa..
az sadaka çok belayı def eder.. Rabbim sağlık sıhhat versin..

Canım, çok geçmiş olsun. Allahtan bebeğine hiçbir şey olmamış. Sen de kısa zamanda düzelir tekrar bebeğinle ilgilenmeye başlarsın yakında kendini bunun için üzme.Bebeğin iyi ya gerisi önemli değil. Bütün bebekleri melekler korusun...

kızlar sağolun...Benim de tek tesellim bebeğime bir şey olmamış olması. Annem gönlünden kopanı ver dedi. Biz de kötü durumda olan çocuklar vardı onları sevindirdik. Bir de tuza okuyup onu dağıttık. Gene de sürekli yatmak zorunda olmak çok kötü. Ama ne kadar çok yatarsam o kadar çabuk iyileşeceğim. Daha önce kırık yaşayan var mı? kaç günde kendi işimi yapacak kıvama gelirim ki?

OOf yaaaa gitgide düzene gireceğine sanki gitgide daha kötü oluyos. Bebeğim memeyi birakiyo galiba. Bikac gündür memele ağlaya ağlaya kavga ediyo ben saniyom gaz sancısı falan var ama bugün bi baktım memeyle kavga eden bebek biberonu hevesli hevesli içip uyuyor. Napcam yaaa, hiç böyle hayal.etmemiştim bende, anne sutu icemiyo.diye vicdanıma dokunuyor. Sürekli mama ile beslenecekse bi tuhaf hissediyorum kendimi. Bazen sakinleştirmeyi bile beceremiyorum, kv aliyo sakinleştiriyor. E ben ne oluyom o zaman. Anne bebek.arasındaki o huzurlu sihirli bağa olan inancım sarsılmaya başladı. Kv yazları trabzona götürür bakarım, kislarida sizde bakarım diyordu. Allah onun gönlüne göre verdi galiba hiç anneye düşkün diil gibi benim bebek

Sütün ne kadar geliyor bilmiyorum ama bence mamadan önce meme mutlaka ver. Birde bazı çocuklar anne kokusuyla emmeyi özdeşleştirdikleri için annenin kucağında sürekli emmek istiyorlar ve bu yüzden de annede hiç durmuyorlar. belki senin bebişte öyledir. Yani aranızdaki bağ fazla sıkı olduğu için durmuyordur sende ;)

Ne kadar mama veren varmış meğer ben de sadece ben mama veriyorum sanıp üzülüyordum günlerdir.Oğlum 7 haftayı geçti.3 tane mama denedik.Aptamille başladık...Kötü değildi aslında ama daha besleyici dedikleri için Golden Goat diye bir mamaya geçtik.Keçi sütündenmiş.Ama bizimki onu sindiremedi çok kustu.Hem de çok pahalıydı kutusu 34 lira.Şimdi sma gold kullanıyoruz.Kakası sma golda geçtik geçeli yeşil renkte.Aranızda böyle olan var mı?Günde bir kez kaka yapıyor,onu da saatlerce ıkındıktan sonra ancak yapabiliyor.

Bu arada ben saat başı sütümü sağmaya başladım.İlk başlarda 10 cc ancak çıkıyordu şimdilerde 30 filan çıkıyor.Biriktiriyorum.90 cc olunca o öğünde mama vermiyorum.Ülkerin petibör bisküvisi süt artırıyor dediler.Deniyorum gerçek olup olmadığını yazarım.Ama dereotu kesinlikle gerçekten sütü çoğaltıyor.Ve tabi bol bol su içmek lazım.

Mama vermek çok oluyor.Her seferinde biberonları kaynat,gece kalk uyku arasında mama hazırla,kaynamış soğumuş su bulundurmak lazım her zaman,bir de onu anne sütü sıcaklığında ısıtmak gerekiyor hazırlarken.En güzeli hem besleyiciliği hem kolaylığı hem bedava oluşundan dolayı anne sütü.Umarım hepimizin sütü çoğalır.

Bol sütlü günler...

Kızlar aventin 0-3ay emzigini almıştım ikili olanlardan ama bebeğim silikon olan bu emzigi kesinlikle almiyor.sürekli meme
d kalmak istiyor bu da haliyle catlak olan goguslerimi ve beni çok ama çok yoruyor.sizler hangi marka emzik kullanıyorsunuz kauçuk olandanmi almalıyım yoksa bilemedim bir türlü yardım lütfen:5::5:

Ne kadar mama veren varmış meğer ben de sadece ben mama veriyorum sanıp üzülüyordum günlerdir.Oğlum 7 haftayı geçti.3 tane mama denedik.Aptamille başladık...Kötü değildi aslında ama daha besleyici dedikleri için Golden Goat diye bir mamaya geçtik.Keçi sütündenmiş.Ama bizimki onu sindiremedi çok kustu.Hem de çok pahalıydı kutusu 34 lira.Şimdi sma gold kullanıyoruz.Kakası sma golda geçtik geçeli yeşil renkte.Aranızda böyle olan var mı?Günde bir kez kaka yapıyor,onu da saatlerce ıkındıktan sonra ancak yapabiliyor.

Bu arada ben saat başı sütümü sağmaya başladım.İlk başlarda 10 cc ancak çıkıyordu şimdilerde 30 filan çıkıyor.Biriktiriyorum.90 cc olunca o öğünde mama vermiyorum.Ülkerin petibör bisküvisi süt artırıyor dediler.Deniyorum gerçek olup olmadığını yazarım.Ama dereotu kesinlikle gerçekten sütü çoğaltıyor.Ve tabi bol bol su içmek lazım.

Mama vermek çok oluyor.Her seferinde biberonları kaynat,gece kalk uyku arasında mama hazırla,kaynamış soğumuş su bulundurmak lazım her zaman,bir de onu anne sütü sıcaklığında ısıtmak gerekiyor hazırlarken.En güzeli hem besleyiciliği hem kolaylığı hem bedava oluşundan dolayı anne sütü.Umarım hepimizin sütü çoğalır.

Bol sütlü günler...

ben de mamayla besliyorum desem yeridir. her öğünde 30-40 cc sütüm çıkıyor sadece. 80-90 da mama veriyorum peşinden ,ancak doyuyor. bir kadın doğum doktoru var tanıdığım, "motilium tablet" önerdi süt arttırıyor ve zararsız dedi. kendisi kullanmış. ben de ona başlamaya karar verdim artık. sen de bir araştır istersen canım
yeşil bezli kakayı doktora göstermek lazım ,kakası yeşil olunca söyleyin demişti bize. ben aptamil veriyorum. kakası sarı ama sulu

Son düzenleme:
Kızlar aventin 0-3ay emzigini almıştım ikili olanlardan ama bebeğim silikon olan bu emzigi kesinlikle almiyor.sürekli meme
d kalmak istiyor bu da haliyle catlak olan goguslerimi ve beni çok ama çok yoruyor.sizler hangi marka emzik kullanıyorsunuz kauçuk olandanmi almalıyım yoksa bilemedim bir türlü yardım lütfen:5::5:
Bu arada öğretmen olan anneler beni dün okulundan aradilar doğum yardımı için dilekçe yazmam gerekiyormuş gittim 179 tl doğum yardımı veriliyormuş dilekçe örneği internette var okulundaki memura mutlaka gidip sorun.Herkese bol sütlü uyku dolu , gazsiz günler geceler.

Bu arada öğretmen olan anneler beni dün okulundan aradilar doğum yardımı için dilekçe yazmam gerekiyormuş gittim 179 tl doğum yardımı veriliyormuş dilekçe örneği internette var okulundaki memura mutlaka gidip sorun.Herkese bol sütlü uyku dolu , gazsiz günler geceler.

Canım benim oğlumda aventi almadı NUK siikon aldım ben çok şükür bunu aldı

Bende hem avent hem nuk almistim, aventi begenmedi bebis nuk u emiyor
Zeynepcm ben sagdigim sutu biberonla veriyorum pek sorun yasamadim anne gogsune yakin uclu biberon alirsan mesela dr brownsunkileri bence senin oglanda tutar. Yalanci memeyi tutup tutmamak biraz bebege kaliyor galiba, karni ac oldugu bir zaman tutturmaya calisabilirsin belki, benim oglansunnet olurken hastanede agzina vermislerdi emzigi o gun bugundur verdigimde aliyor ama emzik agzindan her dususundede kuduruyor o yuzden pek sevmedim emzik isini cok vermemeye calisiyorum ben

Benimki de silikon herhangi bir emziği almadı. Damaklı damaksız yarı damaklı hepsini denedik. Şu anda nuk un kauçuk emziğini alıyor. Ben sakin olduğu ve karnı tok olduğu zamanlarda vermeye çalıştım. Karnı aç olduğunda verildiğinde emzikten süt gelmeyince iyice sinirlenip tamamen reddedebiliyor emziği bence. Hala çok severek almıyor ama mesela uykuya geçmek için kullanmaya başladı. Uyuduktan sonra pıt diye atıyor.

benim bir buçuk su bardağı sütüm çıkıyor dahada doymuyor oburluktanmı acaba :44:

herkese mrb!birkaç kere yorum yapmıştım belik hatırlayan çıkar. forumu şöyle bir okurken bebeklerden ve bunalımdan yakınanları gördüm. bende düne kadar sizin gibiydim. dün yaşadığım olay beni kendime getirdi! kv yazlığa bebek göstermeye getirmiştik. ev iki katlı ben dün akşam bebeğim kucağımdayken merdivenlerden düştüm.o anı size kelimelerle anlatamam. şok geçirdim, bebeğime bir şey oldu diye resmen kendimi kaybettim...hastane doktor koşturmacasında çok şükür bebeğimde bir şey çıkmadı. benim ayak parmağım kırılmış. bebeğim ayakta gezerek uyuyor ve ben artık onu uyutamıyorum ki oğlum sadece benim kucağım da uyurdu. şimdi bağıra bağıra uyuyor...bense hiç bir şey yapamıyorum... En azından bebeklerinize bakabiliyorsunuz... Bunu değerini bilin lütfen. Gazıdır, uykusudur kendiniz yapıyor ve bir düzen kuruyorsunuz...Kendimi çok aciz hissediyorum :( Bu gece dua edenler bütün bebeklerin sağlığı için dua etsin...
canım cok geçmiş olsun.allah beterınden sakınsın.bebeğine bı sey olmamıs ya şukur.sen de ınsallah bır an once ayaga kalkarsın.

Benin ufaklik memeyi emmede zorlaninca sağmaya basladim bu aksam. Sutunu sagarak veren arkadaslar vardi yanilmiyorsam. Siz ne kadar zamanda bi sagiyorsunuz, Benin onceki haftaya gore artmis sutum, onceden 30cc cikiyordu, sindi iki gogsumden toplam 50 60 cc civari cikiyor. AMA Benin ufakliga yetmiyo arkasindan mama veriyorum. yanliz bebek uyuyunca sag, parcalari yika kaynat derken oyle valor gidiyorki e Ben ne zaman uyuyacagim :( siz basil yapiyorsunuz
canım ben emzırırken uyuyor genelde bebegım.uyuduktan 1 saat sonra sağıyorum.hala uyanmamışsa 2 saatte bır sağıyorum.benım de sutum senın gıbı baslarda azdı.sonra azar azar da olsa cogaldı.mutlaka emzır emzırmezsen mutlaka sağ.cunku bana sağlıkocagındakı hemsıre eger emmesse sutun azalır zamanla da bıter dedi.sütü artırmanın en baştaki formulu emzırmek.çunku gerçekten emdıkce cogalıyor.onun dısında en az 3 lıtre su tuket.bol yeşil üzüm ye.ben bı de humananın stell tee sını ıcıyoum.ayrıca rezene tohumu aldım onun cayını ıcıyorum.benım de cok degıl sutum ama hıc olmazsa doyuyor buyuk ölçüde.

süper bır haber verdın canım saolasın.hemen alıp denıcem.cunku kızım sırf bu yuzden mememı almıyor bazen.tembelliğe alıştı ıyıce

ben bir tek nuk silikon emzik almıştım onuda hemen aldı kızım bazen acaba vermese miydim diyorum şimdiden nasıl bıraktırırım diye düşünüyorum saçma ama

benim bir buçuk su bardağı sütüm çıkıyor dahada doymuyor oburluktanmı acaba :44:

maşallah bir buçuk su bardagı kaç saatte bir çıkıyo ben 3-4 saat emmesse ancak 80-90 cc çıkıyo gögsümden o da içmediğim yemediğim kalmıyo sık sık emerse hiç doymuyo

Bu arada öğretmen olan anneler beni dün okulundan aradilar doğum yardımı için dilekçe yazmam gerekiyormuş gittim 179 tl doğum yardımı veriliyormuş dilekçe örneği internette var okulundaki memura mutlaka gidip sorun.Herkese bol sütlü uyku dolu , gazsiz günler geceler.[/Q

eşimizde alabiliyo bu yardımı benim eşim alacak bu ay bu dogum yardımını

Back
X