• Merhaba, Kadınlar Kulübü'ne ÜCRETSİZ üye olarak yorumlar ile katkıda bulunabilir veya aklınıza takılan soruları sorabilirsiniz.

Önce Hamileydim Şimdi Anneyim

kızlar merhaba,

oğlumun yanakları kıpkırmızı kaabuk baglamış gbi sert, üzerleri pütür pütür sivilce gbi..

2 gundur sebamed pişik kremi, bebek kremi sürüyorum ama fayda etmedi, ne ki bunlar acaba? bilen bilgisi olan var mı? naapmam lazım acaba

kızlar merhaba,

oğlumun yanakları kıpkırmızı kaabuk baglamış gbi sert, üzerleri pütür pütür sivilce gbi..

2 gundur sebamed pişik kremi, bebek kremi sürüyorum ama fayda etmedi, ne ki bunlar acaba? bilen bilgisi olan var mı? naapmam lazım acaba

Canım benim kizimin da oldu doktora goturduk opmekten mikrop kapmış dedi bir krem verdi ben de herkese öpmeyi yasakladım 2 haftada geçti .moralini bozma bebek cildi çok hassas. Kızlar bu arada sizin tavsiyelerinizle nuk emzik almaya karar verdim ama silikon ya da kauçuk kararsızım ikisini demi alsam acaba?

Aynen benimki de altını açınca bacaklarını upuzun uzatıyor,konsantre oluyor,ağlaması filan bir anda kesiliyor,sabit bir noktaya gözlerini dikip ufak ufak ıkınıyor.İlk başta yeşil kaka en son sarı kaka geliyor.Bak şimdi endişelendim.Bir doktora sorayım bari yeşil kaka korkulacak bir şey mi diye

benim bebeğimde 4 gün bouyunca yeşil mukozalı kaka yaptı üşütmüştür falan dedim sıcak tutmaya çalıştım bu seferde isilik oldu yeniden.. bende dün doktora götürdüm doktor endişelenecek bir durum olmadığını hatta bu onun gereğinden fazla beslendiğini gösterir dedi ama köpüklü sümüksü olması ise çok gazlı olduğunu gösterir dedi metsil verdi biraz rahatladık kakamız sarıya döndü bugün ama resmen duyuyorum yaklaşınca yavrumun karnı gurul gurul:43:

Canım benim kizimin da oldu doktora goturduk opmekten mikrop kapmış dedi bir krem verdi ben de herkese öpmeyi yasakladım 2 haftada geçti .moralini bozma bebek cildi çok hassas. Kızlar bu arada sizin tavsiyelerinizle nuk emzik almaya karar verdim ama silikon ya da kauçuk kararsızım ikisini demi alsam acaba?

sağol canım, bizde oğlumu pek öpen yok, ben sürekli kusuyo olmasına bağladım ama bilemiyorum tabi..
sürekli kusuyo, ıslak kalıyo yanakları zaman zaman, heralde ondan tahriş oldu diyorum.

Selam kizlar biz bugun 20 gunluk olduk oglusumla zaman ne kadar da cabuk geciyor:)
Oglani ve beni kirklamak gerekiyormus buyukler oyle soyluyor siz neler yaptiniz yari kirkiniz cikinca

Aslında ikisinin de birbirinden farkı yok pratikte sanıyorum. Silikon daha sert, kauçuk daha yumuşak. Benim oğlum silikonu mümkün değil almadı, eczacı silikon sert gelmiştir kauçuğu alır dedi. Dediği gibi de oldu. Anne memesine daha çok benziyor yapısı sonuçta. Hala istekle almıyor ama. Bıraktırma derdim olmayacak benim :) Yani karar senin, önce birini dene sonra diğerini alırsın.

Ya emzik konuşmuşsunuz bende uğraşıyorum emzik tutsun diye ama yok almıyor deli olcam...
Oğlum ne güzel hemen ilk günden tutmuştu çok rahat etöiştim...
Dışarı ,alışverişe fln gittiğin zaman veriyosun bebeğe gıkı çıkmıyo...
Ama bizim kız gözünü açmasıyla mızlanmaya başlıyo emzik tutsaydı iyi olcaktı hele bayramda şöyle güzel bi gezsesim var ama bizim ki cıyak cıyak gezmede burnumdan gelirse diye ödüm patlıyo...
emzik konusunda kararsızım ben de.ya bırakmazsa sonra.bir de emzik emen cocukların diş yapısı bozuluyor dıye duymustum ne kadar dogru bılemıyorum
Selam kizlar biz bugun 20 gunluk olduk oglusumla zaman ne kadar da cabuk geciyor:)
Oglani ve beni kirklamak gerekiyormus buyukler oyle soyluyor siz neler yaptiniz yari kirkiniz cikinca

annem kırklardı ama bence şart da değil 20. gunde.bızım kırkıncı gunde annem bi kaç tane çakıl taşı buldu sitenın önünden kırk kaşık su saydı bı kaseye.içine taşları attı bi de kendı alyansını attı.bebeği yıkadıktan sonra en son bu suyu kafasından döktu.sonra ben de banyo yaptım gusul abdestı aldım aynı suyu tekrar hazırladı kasede annem ben de en son bunu döktum ustume cıktım banyodan.sonra kızım uyudu uyandıktan sonra sitenın onune cıktık kırk ucurmaya:)

kızlar merhaba,

Ah kuzum benim kizimdada olmustu isilik canim onlar. Terledigi icin oluyor. Dr ince giydirmemi soyledi ( atletle gezmesine ragmen) ve bactroban diye bi krem yazdi bi gunde gecirdi krem. Pisik kremi olarak ta kullaniliyormus. Ben baya bi beklemistim gecer diye gecmemisti cocugu fazla sicakta tutuyorsun demekmis.

Bugun 40 imiz doluyor ama bebegim 36 saattir kaka yapmadi. İkiniyor surekli gaz cikiyor. Kakasini yapmadigi icin cok az emiyor. Ve surekli agliyor. Zeytinyag icirdim iki bucuk saat once ama hala ise yaramadi ne yapacagimi bilmiyorum tecrubeli anneler bu normal mi??

Canım üzülme benimki de 6-7 günde bir yapmaya basladı ne yaparsan yap o yine yapmak istediği zaman yapıyor akısına bırak doktor normal dedi bana da 10 gün bile yapmayanlar oluyormuş

kızlar merhaba,

sağol canım, bizde oğlumu pek öpen yok, ben sürekli kusuyo olmasına bağladım ama bilemiyorum tabi..
sürekli kusuyo, ıslak kalıyo yanakları zaman zaman, heralde ondan tahriş oldu diyorum.

benim kızım da çok kusuyor. sürekli siliyorum yüzünü. dediğin gibi ciltleri çok hassas.
bana kalırsa alerjik bi reaksiyon olabilir. hepimizinkinde var, isilik gibi.. emerken memeye fazla yaklaşmışsa, fazla çaba harcadıysa
bi bakıyorum kıpkırmızı olmuş. 15 dakikada hem de.. yıkanınca yavaş yavaş geçiyor. sen yüzünü her gün ılık suyla yıka.
hafif şekilde kurula.. olmazsa doktora gidersin..

benim bebeğimde 4 gün bouyunca yeşil mukozalı kaka yaptı üşütmüştür falan dedim sıcak tutmaya çalıştım bu seferde isilik oldu yeniden.. bende dün doktora götürdüm doktor endişelenecek bir durum olmadığını hatta bu onun gereğinden fazla beslendiğini gösterir dedi ama köpüklü sümüksü olması ise çok gazlı olduğunu gösterir dedi metsil verdi biraz rahatladık kakamız sarıya döndü bugün ama resmen duyuyorum yaklaşınca yavrumun karnı gurul gurul:43:
ben de bi arkadaşın tavsiyesiyle metsil aldım. halihazırda bi gaz şurubum var kullandığımız.
işe de yarıyor ama işte ne olur ne olmaz diye.. 2 kez kullandım, tadını sevmediği için emzirmeden hemen önce damlattım ağzına.
sonra haziran topiğinde metsili doktorların tavsiye etmediğini okudum. sebebi içindeki paraben maddesi. kanserojenmiş:50: attım.

emzik konusunda kararsızım ben de.ya bırakmazsa sonra.bir de emzik emen cocukların diş yapısı bozuluyor dıye duymustum ne kadar dogru bılemıyorum
okuduğum kadarıyla, 2 yaşından sonra hala kullanmaya devam ediyorsa çocuk,
çene ve damak yapısını olumsuz etkiliyor emzik.

bizi tehdit eden şeyse şu; emzik kullanan bebekler emzik almayanlara göre 4 kat daha hızlı anne sütünü bırakıyormuş.
yani emme süresini kısaltıyor. istatiki bilgi. buna karşın, emzirdikten sonra yani karnı tokken emzik verin diyor kimileri.
ama gözü kesmiyor insanın.. :100:

Son düzenleme:
Kizlar benim oglan birkac gundur gunduzleri uyumuyor toplasam 2-3 saat ancak uyuyor sonra aksam 9-10 gibi de yorgunluktan sizip kaliyor. Sanirim karni doymuyor tam,cunku gazini cikarabiliyor kakasini cisini yapiyor. Niye uyumuyor birturlu anlayamadim. Emziren anneler bebegin doydugunu yada ne kadar sut ictigini nasil anliyorsunuz?? Ben bazen gogsumden bazen biberonla veriyorum, biberonla bugun 100 ml verdim gene banamisin demedi ustune gogsumu emdi. Bebek hemsiresi 120 ml ver aksam banyosundan sonra bakalim nasil olcak dedi aksama onu deniycez bakalim. Eger oyle doyarsada ben bu cocuga nasil sut yetistiririm bilemiyorummm:18::18::18:

çok saol canım.sen bu siteden mı aldın.bu siteden alsam guvenılırı bır sıtemıdır.ılk defa göruyorum
Ben joker magazasindan almistim cnm internetten almadim siteyide bilmiyorum sana resmini gosterebilmek icin buldugum bir linki yolladim
annem kırklardı ama bence şart da değil 20. gunde.bızım kırkıncı gunde annem bi kaç tane çakıl taşı buldu sitenın önünden kırk kaşık su saydı bı kaseye.içine taşları attı bi de kendı alyansını attı.bebeği yıkadıktan sonra en son bu suyu kafasından döktu.sonra ben de banyo yaptım gusul abdestı aldım aynı suyu tekrar hazırladı kasede annem ben de en son bunu döktum ustume cıktım banyodan.sonra kızım uyudu uyandıktan sonra sitenın onune cıktık kırk ucurmaya:)

bencede sart degilde iste buyuklerin soledikleri:)) bende merak ettim sizler naptiniz die:))

maşallah bir buçuk su bardagı kaç saatte bir çıkıyo ben 3-4 saat emmesse ancak 80-90 cc çıkıyo gögsümden o da içmediğim yemediğim kalmıyo sık sık emerse hiç doymuyo

1.5 2saatte

bugün doktora gittik 20 günlük 4030 gram normalmi acaba ??

kizimda çok az üfülüm çıktı bunu bilen varmı :4:

kızlar merhaba,

canım birşey sürme benim bebeğimin kaç haftadır öyle doktor birşey sürme dedi kendiliğinden geçer dedi, şimdi bayağı azaldı. sıcaklardan oluyor, annenin yediklerinden olabiliyormuş bazende yediklerine dikkat et çerez, çukulata, baharat tarzı şeylere.

kızım yıne emme konusunda arıza cıkarmaya basladı.dunyam yıkılıyor resmen mememı almadıgında.nasıl cıyak cıyak resmen ellerıyle benı ıtıyor.napıcam ya.psıkolojımı cok etkılıyor bu durum.
annem de gıttı bugun.kaldık basbasa kızımla.napıcaz bakalım

benim kızım da çok kusuyor. sürekli siliyorum yüzünü. dediğin gibi ciltleri çok hassas.
bana kalırsa alerjik bi reaksiyon olabilir. hepimizinkinde var, isilik gibi.. emerken memeye fazla yaklaşmışsa, fazla çaba harcadıysa
bi bakıyorum kıpkırmızı olmuş. 15 dakikada hem de.. yıkanınca yavaş yavaş geçiyor. sen yüzünü her gün ılık suyla yıka.
hafif şekilde kurula.. olmazsa doktora gidersin..

ben de bi arkadaşın tavsiyesiyle metsil aldım. halihazırda bi gaz şurubum var kullandığımız.
işe de yarıyor ama işte ne olur ne olmaz diye.. 2 kez kullandım, tadını sevmediği için emzirmeden hemen önce damlattım ağzına.
sonra haziran topiğinde metsili doktorların tavsiye etmediğini okudum. sebebi içindeki paraben maddesi. kanserojenmiş:50: attım.

okuduğum kadarıyla, 2 yaşından sonra hala kullanmaya devam ediyorsa çocuk,
çene ve damak yapısını olumsuz etkiliyor emzik.

bizi tehdit eden şeyse şu; emzik kullanan bebekler emzik almayanlara göre 4 kat daha hızlı anne sütünü bırakıyormuş.
yani emme süresini kısaltıyor. istatiki bilgi. buna karşın, emzirdikten sonra yani karnı tokken emzik verin diyor kimileri.
ama gözü kesmiyor insanın.. :100:
ben kesınlıkle vermem dıyodum önceden,şimdi bazen versemmı kı dıye dusunmeye basladım.bu sefer de emzık de kesmez huysuzlukalrına devam ederse emzıge alıstırdıgımla kalırım dıye çekıncelerım var
Kizlar benim oglan birkac gundur gunduzleri uyumuyor toplasam 2-3 saat ancak uyuyor sonra aksam 9-10 gibi de yorgunluktan sizip kaliyor. Sanirim karni doymuyor tam,cunku gazini cikarabiliyor kakasini cisini yapiyor. Niye uyumuyor birturlu anlayamadim. Emziren anneler bebegin doydugunu yada ne kadar sut ictigini nasil anliyorsunuz?? Ben bazen gogsumden bazen biberonla veriyorum, biberonla bugun 100 ml verdim gene banamisin demedi ustune gogsumu emdi. Bebek hemsiresi 120 ml ver aksam banyosundan sonra bakalim nasil olcak dedi aksama onu deniycez bakalim. Eger oyle doyarsada ben bu cocuga nasil sut yetistiririm bilemiyorummm:18::18::18:

Ben joker magazasindan almistim cnm internetten almadim siteyide bilmiyorum sana resmini gosterebilmek icin buldugum bir linki yolladim

bencede sart degilde iste buyuklerin soledikleri:)) bende merak ettim sizler naptiniz die:))
anladım canım saol:)

cnm emzikle ilgili söylenen olumsuz hiç birşey onun getirdiği rahatlık kadar gerçekçi değil ben oğlumda 1.5 yaşına kadar kullandım ve çok rahatta bıraktırdım...

ah yavruum:25:
72 saate kadar normal diyorlar kabızlık için..
kulak çubuğunu zeytinyağına batırıp makatına uyarı yapabilirsin..
işe yarıyormuş..

bunu sormak için açtım laptopu.. karşıma çıktı valla.. :1:
bugün 34. gün bugün. kanama bitti, kanlı akıntı da.. ama iki üç gündür sarı su geliyor.
böyle birden geliyor, hissediyorum. sulu sarı bi akıntı.

dışarı çıkmaktan bu yüzden çekiniyorum.
daha çok küçük, emme refleksi çok kuvvetli. uyanık olduğu sürenin büyük kısmında memede..
karnı doysa bile ağzında tutuyor. bazen uyuyakalıyor memede. ağzından çıkıyor göğüs ucu.
ama göğsüm çenesinin dibinde.. öyle birkaç dakika duruyor. eğer tam dalmamışsa ve ben göğsümü çekersem hemen uyanıyor.
sanırım kokumu alıyor:16:
dışarı çıkınca emmek istediğinde uygun bi yer bulmak zor.. hani eve misafirliğe gidince tamam da, başka yerlerde naparız bilmem.
eşim de bayramda kartepeye ya da sapancaya falan gidelim arkadaşlarla, gezeriz mangal yaparız diyo.. ama bu durumda saatlerce
nasıl oyalınır emziksiz bilmem:44: sanırım emziğe doğru gidiyom:1:

bu akşam eşimle avm ye ayram için bişiler bakmaya gittik ...
oğlum 4 yaşında...
1 aylık bebek yanımızda arabasına koyuyorum durmuyo...
kucağıma aldım 3 kere üzerime kustu bi kaç kusmuğunu şükür mendile yakaladım...
ve gittiğime gideceğime pişman oldum çünkü zerre durmadı...
bütün ramazanı evde geçirdim bayramda gezmek istiyordum ama böyle gezmkte tat vermiyo...
depresyonlara girip girip çıkasım gelio ne olcak halim bilemiyorum:(

Seni okuyunca kendimi gordum biran:1::1::1: bende birgun hic farkinda degilim corabimin tekini giymisim tekini giymemisim:17: bazan bende tek gogsum disarda unutuyorum. Dislerimi fircalamadan mumkun degil uyuyamayan ben iki gunde bir fircalarsam sevinmiyorum. birde benim 4 yasinda kizim var ikisine birden kosmak cok zor Allah yardimcimiz olsun, evlatlarimza saglik versin, elbet gececek bu gunler.:37:

seninle aynı durumdayz ya gece zaten insan uyuyamıyo sabah diyorum bari azcık uyuyayım ama oğlum uyanıyo anne karnım acıktı,suydu ,kakaydı derken uyku yalan olduğu gibi ne kendime ne eve yetişemiyorum kız uyanıkken bi iş yaptırmıyo uyuyuncada oğlum a vakit ayırmaya ve azcık dinlenmeye çalışıyorum :37::37::37::37::37:

Back
X