Önce Hamileydim Şimdi Anneyim

bbeğim 31 günlük oldu 5 kilonun üzerinde ve ben hala yıkayamıyorum
üstelik isilik oldu yavrucağım
bu istnbul çok sıcak ve nemli napcam bilmiyorum :50:

birde korunma konusunu napyorsunuz 5 gün sonra sprial taktırayım diyorum
eşimde korunsun sıkı önlem olurmu :44:

Bebeğini hiç yıkamadınmı canım?

Kızlar niye yikayamiyorsunuz cocuğun banyosuna gerilen minderin üstüne koyunda bebek dönmemiyordu zaten bide sokakta oynamıyor ya citileyelim bı vücudunu bı basını köpükte dok suyu oldu iste yikanan cocuk daha hızlı büyüyor diyorlar ben elimde musluğun altında bile yıkadım en kötüsü sende gir dusa al kucağına saril yıka canım korkma sen annesisinsen korkarsan bebeğinde hisseder rahat olamaz

Bana ayrı zamanlarda saglıgın sütleri karıştırırsan süt bozulur dediler bide saydığın şutu kaç saat bekleniyorsun ben bazen canım sütleri bozulmuştum diye dokuyorum icim gidiyor

süt sağma makinasının k.kılavuzunda oda sıc.6 saat buzdolabında 24 saat diyor ben sütleri karıştırıyorum yoksa bir öğün yapamam ki
Farkli zamanlarda sagilan sutler karistirilmiyor bende oyle biliyorum, internette bir arastir istersen hep oyle yaziyor. Bebegini emzirmeden once sag ve sonra emzir bence sut bitmiyor cunku bebek cektikce gelmeye devam ediyor.
ben oğlumu hergün yıkıyorum, yıkadıktan sonra daha rahat uyuyor.

Aynen her aksam yikiyorum rahatca uykuya daliyor.
Karakiz bebek kuveti ve filesiyle yikamak cok kolay cnm, yatiriyorsun filenin ustune cok hareket etmedigi icin rahat rahat yikarsin hic korkma

Ben file ve küvet içi sünger almıştım, filede alttan soğuk alır diye süngerin üstüne yatırıyorum.
Kafasını yastık gibi yukarıda tutuyor hemde oğlum suyun içinde çırpınıyor...

Farkli zamanlarda sagilan sutler karistirilmiyor bende oyle biliyorum, internette bir arastir istersen hep oyle yaziyor. Bebegini emzirmeden once sag ve sonra emzir bence sut bitmiyor cunku bebek cektikce gelmeye devam ediyor.

Aynen her aksam yikiyorum rahatca uykuya daliyor.
Karakiz bebek kuveti ve filesiyle yikamak cok kolay cnm, yatiriyorsun filenin ustune cok hareket etmedigi icin rahat rahat yikarsin hic korkma

onuda denerim tatlım farklı zamanlarda ki sütler birleştirilmemeli diyo internette ama ben farklı günler gibi algıladım onu oyüzden sağdığım sütü dolaba koyup yeni sağdığımı üstüne ekliyorum ve ilk sağdığımın saatini geçerli sayıyorum t. hogg un videosundada birleştiriyordu birazda onun etkisi sanırım

süt sağma makinasının k.kılavuzunda oda sıc.6 saat buzdolabında 24 saat diyor ben sütleri karıştırıyorum yoksa bir öğün yapamam ki

oda sıcaklığında 1 saat diye biliyorum ben canım
ben de sütü biriktirip öyle veriyorum. karıştırmanın sakıncası yok midede karışıyor ne de olsa. sağ göğsümden çok az çıkıyor 10-20 cc falan. sol göğsümden 40-50 çıkıyor en fazla.
olsun.. önemli olan sütün miktarı değil ,kalitesidir. az da olsa,öz olsun. şifa olsun bebişlerimize.

onuda denerim tatlım farklı zamanlarda ki sütler birleştirilmemeli diyo internette ama ben farklı günler gibi algıladım onu oyüzden sağdığım sütü dolaba koyup yeni sağdığımı üstüne ekliyorum ve ilk sağdığımın saatini geçerli sayıyorum t. hogg un videosundada birleştiriyordu birazda onun etkisi sanırım

Eger oyleyse benim icinde super olur cunku ben karistirilmaz diye bildigim icin kalan sut cok az olunca 20-25 ml falan dokuyordum onu oglumun bir ogunu o kadar az degil diye dokuncede icim gidiyor tabii.
Tracy nin dvd sinden mi bahsediyorsun cnm, ondanmi izliyorsun acaba.

Sag göğsümden ufak bir parça koptu .sanırım oğlumun midesinde çok yorgunun bugün misafirler vardı resmen şutum tükendi bebegim uyumadi sürekli emmek istedi mecburen 90 cc mama vererek uyuttum vücudum tükenmiş durumda bu arada bende süt sagdigim zamanlar karıştırıyordum

Eger oyleyse benim icinde super olur cunku ben karistirilmaz diye bildigim icin kalan sut cok az olunca 20-25 ml falan dokuyordum onu oglumun bir ogunu o kadar az degil diye dokuncede icim gidiyor tabii.
Tracy nin dvd sinden mi bahsediyorsun cnm, ondanmi izliyorsun acaba.

evet cnm tracy nin dvd sinde deydi

evet cnm tracy nin dvd sinde deydi

Acip bebek hemsiresine sordum ayni gun icindekileri karistirabiliyormusuz, birde eklenecek sut dolapta olsun dedi oda sicakliginda 3-4 saat beklemis sute ekleme yapmayin dedi. Bu habere cok ama cok sevindim cunku ufak ufak cok artiyordu sutum. Keske bunu dha once ogrenseymisim su gune kadar doktuklerime yaİk oldu uzuldum valla:( ben niyyse heryerde farkli sutleri karistirmayin diye okudugumdan ayni gun olsa da ayni sey zannediyordum. Ogrendigim cok iyi oldu saol cnm:)

Acip bebek hemsiresine sordum ayni gun icindekileri karistirabiliyormusuz, birde eklenecek sut dolapta olsun dedi oda sicakliginda 3-4 saat beklemis sute ekleme yapmayin dedi. Bu habere cok ama cok sevindim cunku ufak ufak cok artiyordu sutum. Keske bunu dha once ogrenseymisim su gune kadar doktuklerime yaİk oldu uzuldum valla:( ben niyyse heryerde farkli sutleri karistirmayin diye okudugumdan ayni gun olsa da ayni sey zannediyordum. Ogrendigim cok iyi oldu saol cnm:)

rica ederim cnm birbirimize yardımcı olcaz tabi

Oh beee babalık ne güzelmis, eve gel yemeğini ye, bi tabakla catalini bile makineye atma, bütün gün piş piş yapan karın arkanı toplasın, sen bi iki agucuk yap sonra erkenden kaç başka odada yat aşaa. Kv ler gitti ama eserleri paşa oğulları kaldı başıma, of yaaa koca herifi adam etcem diye imanim gevriyo

kızım bugün saat başı uyandı resmen emziriyorum yok sağdığım sütten veriyorum yok 1 saat uyuyor ve yine açıkıyor ne oldu anlamadım büyüme atağı mı geçiyor aceba

nedir şu anakucağının kerameti?:44:

benim kız her içine koyuşumda mayışıyor, uyuyor:32:
sallamıyorum da, kendiliğinden dalıyor..
sanırım her tarafından desteklendiği için kendini güvende ve rahat hissediyor..:49:

kızım bugün saat başı uyandı resmen emziriyorum yok sağdığım sütten veriyorum yok 1 saat uyuyor ve yine açıkıyor ne oldu anlamadım büyüme atağı mı geçiyor aceba
büyüme atağı olabilir. biz de birkaç gün önce geçirdik böyle bi kriz..
bana kalırsa her saat çocuğun acıkması mümkün değil. başka bi sıkıntısı var. ya bi ağrısı ya dediğin gibi
büyüme atağı.. yavru kendini avutmak için emiyor.. benim kız gaz sıkıntısı yaşarken daha çok emmek istiyor..
emiyor emiyor.. midenin bi kapasitesi var tabi, altını da kirletiyor ama fazlasını sürekli kustu o dönemde

annem gittiğinden beri hıçbirşeye yetişemez oldum.buraya da gıremedım nezamandır.geçmişi de okuyamadım.kızım bi gün cok uslu bı gun cok huysuz.dilini çözmeye calısıyorum tam evet çözdum derken anlayamadıgım bır şifre gonderıyor cuvallıyorum.önceden gunduzlerı guzel uyurdu.şımdı yarım saatte bır uyanıyor.ağlıyor.karnını doyuruyorum gazı yok.her seyı yapıyorum yıne de mızmız.annem hemen gerı donmelı
canım, bana kalırsa bu minnakların henüz ciddi bi düzeni yok.. olması da gerekmez..
kızım bazı günler gündüzleri 2-3 saatlik uyku uyuyor birkaç kez hemde..kimi gün de dediğin gibi
5-10 dakikalık uyku parçalarıyla geçiriyor günü.. ama hamdolsun gece uykuları hep düzenli.
birkaç ay sonra oluşacak rutinler, biz de rahatlayacağız inş. sabret gülüm..:34:

Oh beee babalık ne güzelmis, eve gel yemeğini ye, bi tabakla catalini bile makineye atma, bütün gün piş piş yapan karın arkanı toplasın, sen bi iki agucuk yap sonra erkenden kaç başka odada yat aşaa. Kv ler gitti ama eserleri paşa oğulları kaldı başıma, of yaaa koca herifi adam etcem diye imanim gevriyo
ee, hayatım erkekleri biz kadınlar bu hale getirdik.. sen aslansın, kaplansın.. çalışır bize bakarsın..ee başka???
yok başka sorumlulukları. çocuğa anne bakar büyütür, terbiyeyi eğitimi büyük ölçüde anne verir.
bütün bunlara karşın erkek, millete karşı hazır yetiştirilmiş çocuğuyla övünür..
annenin verdiği eğitimi terbiyeyi ilgiyi baba veremez, bu ilahi bi kural
ancak erkeğin de bu kadar bencil olması
anlaşılır şey değil.. :19:

Slm kızlar bugün itibariyle 20 günlük olduk, 68 ile doğuma gittim ve sadece 7 kilo gitmiş :(
İdeal kiloma dönmek için 5 kilo vermem gerekiyor, sizce ne kadar zamanda verebilirim?
üzerimde 4 kilo kaldı doğumdan, 14,5 kg uçtu gitti hamdolsun.. ama doğumdan önce de ideal kilomun üzerindeydim.
o yüzden benim bi 8 kilo vermem lazım. gel gör ki, nasıl olacak onu ben de bilmiyorum :100:

bende baba olup uyumak istiyorum ne güzel bebiş ağlayınca anne uyandırılıp uykuya devam

bu çok yönlü bi konu.
kızım zor bi çocuk değil. hani öyle saatler süren kolik bi durumu yok.
önceki gibi olmasa da uyuyorum, dinleniyorum.
zor bi çocuk olsaydı, eşim uyurken kalkıp saatlerce bebeğimle ilgilenmek beni de gerebilirdi.

kendimde farkettiğim şey, uykusuzluğa tahammülüm yok.
bebekten önce net 8 saat uyumazsam bütün günüm düzenim bozuluyordu.
şimdi daha az uyuyorum belki ama vücut bunu tolere edebiliyor.

ilk ayda birkaç gün uykusuz gecelerim olmuştu, uyku hassasiyetimi bilen eşim kızımla ilgilendi gündüz.
bir iki saat olsa depoyu doldurdum, şarj oldum. 40 gün boyunca evde ne yemek yaptım ne iş.
bayramdan sonra başladım ufak ufak. bu sürede eşim oruçlu geldi, yemek yaptı, sofra kurdu..
yeterki sen bebekle ilgilen, bunlarla yorulma dedi.. evi de süpürdü, banyoyu da yıkadı..
sağolsun, ben razıyım eşimden:16:

ben zaten kızımla ilgilenmekten zevk duyuyorum, mümkün olsa her şeyini ben yapmak istiyorum.
altını ben temizleyeyim, yıkayayım, uyutayım.. kayınvalidemle karşılıklı oturuyorum,
en aciz kaldığım zaman bile çağırmamamışımdır yardıma, kimseye güvenip çocuk doğurmadım.
gerekirse yardım isterim o ayrı amaa
kendi bataryamdan çok kullanmadığım sürece eşimden, annemden, kv'deden pek yardım beklemiyorum.
yani ben gece gözümden uyku akarken kızımı emziriyorken, gazı çıksın diye uğraşıyorken
eşimin horuldaması beni gıcık etmiyo:27:

ama dediğim gibi kızım zor bi çocuk olsaydı..
gündüz çamaşır, bulaşık, yemek ütü uğraşsaydım..
değil saçımı taramak, güzel giyinmek :95:yemek yemeğe, uyumaya vaktim olmasaydı..
eşim benden önceki gibi ilgi ve 'kadınlık' bekleyip yediği tabağı makineye koymaktan aciz bi varlık olsaydı..
ve gecenin bi yarısı kızım cıyak cıyak ağlamaya başlasaydı
bi tekme atıp eşimi yataktan düşürürdüm:57: :117::41:
ve o da ne kadar ciddi olduğumu anlardı:1:

Sag göğsümden ufak bir parça koptu .sanırım oğlumun midesinde çok yorgunun bugün misafirler vardı resmen şutum tükendi bebegim uyumadi sürekli emmek istedi mecburen 90 cc mama vererek uyuttum vücudum tükenmiş durumda bu arada bende süt sagdigim zamanlar karıştırıyordum
geçmiş olsun:53:
kendini de yorma öyle sürekli memede tutmak çok yorucu oluyor. mama vermekle iyi etmişsin. güçsüz düşmen iyi değil.

aynen benimkine de oluyor dün gece 2 öğün arasında resmen uyumadı.saat 18.30 ve 24 arası hep ağladı, mızmızlandı! 2 öğünü yedi öyle uyudu. kafayı yiyecektim. sallamaya karşı olduğum halde onu da denedim, onda da uyumadı. şimdi gene başladı bu sefer bıraktım mızmızlanırsa mızmızlansın demek ki bu işin doğası bu. bakalım kendi kendine uyuyacak mı. aklımı kaçıracağım

nedir şu anakucağının kerameti?:44:

benim kız her içine koyuşumda mayışıyor, uyuyor:32:
sallamıyorum da, kendiliğinden dalıyor..
sanırım her tarafından desteklendiği için kendini güvende ve rahat hissediyor..:49:
hangisi o canım yaa ben de alayımmm
ben de senin gibi kimseden yardım istemiyorum çok şükür geceleri rahat uyuyor ama gündüzleri sürekli mızmız

Back
X