Önce Hamileydim Şimdi Anneyim

Cocuğuna maden suyu vermek isteyip vermeyenler bugün doktora gittim sab simblex in icinde maden suyunda olan madde varmış gazi cikarmayi sagliyormus gunde 4*8 ver dedi ve kana karismiyormus direk idrar ve kaka ile çıkıyormuş öyle dedi doktor.

Kalkanın yesil ve kopuklu olması da gazdanmis. Uykuya tam dalamamak ta ağlamasada gazdan oluyormuş. Bugun dışarı çıktık 4 saat uyudu kesintisiz demekti çıkarmak lazım ilk defa gündüz uykusu uyudu yavrucak.

Bide benim kızım ilk ay haftada 310 gr almıştı 2. Ay 180 gr almış cok üzüldüm. Zaten süt yettiremiyorum. Ama mamaya geçmemek icin direniyorum.

Aptamil verdik bı kere feci kabiz oldu milupa comformil tavsiye etti doktor

Cocuğuna maden suyu vermek isteyip vermeyenler bugün doktora gittim sab simblex in icinde maden suyunda olan madde varmış gazi cikarmayi sagliyormus gunde 4*8 ver dedi ve kana karismiyormus direk idrar ve kaka ile çıkıyormuş öyle dedi doktor.

Kalkanın yesil ve kopuklu olması da gazdanmis. Uykuya tam dalamamak ta ağlamasada gazdan oluyormuş. Bugun dışarı çıktık 4 saat uyudu kesintisiz demekti çıkarmak lazım ilk defa gündüz uykusu uyudu yavrucak.

Bide benim kızım ilk ay haftada 310 gr almıştı 2. Ay 180 gr almış cok üzüldüm. Zaten süt yettiremiyorum. Ama mamaya geçmemek icin direniyorum.

Aptamil verdik bı kere feci kabiz oldu milupa comformil tavsiye etti doktor

nurse harveys aldık bugün onu denicem bakalım inş iyi gelirr

slm kizlar bebeim 4 gunluk ilk anda sutum gelmedigi icin hast.de mama verildi ciktigimizda da benden 1 gr sut gelmedigi icin mama vermeye devam etmek zorunda kaldik pts sutum gelmeye basladi o gunden beri emziriyorum ama oglum mememi almiyor :-( oysaki yenidogdugu zamanlar kapis kapis alirdi sutsuz halini ustelik ... mamayi da biberona alismasin die kasikla verdik hep.. emme olayimiz tam bi sorun 15 dk memeyi agzina vermek icin ugrasiorum 15 dk emio uyuo 5 dk snra uyanio tekrat zorla memeyi vermeye calis bi yandan avazi ciktigi kadar aglio bende basliorum aglamaya.. bu gece de 1 de yattim 3 te uyandi 4,30 a kadar urastim emziremedim artik uykusuzluk bi yandan yorgunluk ve sez. agrilarim da bunlara eklendigi icin gucum kalmadi mama verdim.. bu konuda tavsiyesi olan var mi?

slm kizlar bebeim 4 gunluk ilk anda sutum gelmedigi icin hast.de mama verildi ciktigimizda da benden 1 gr sut gelmedigi icin mama vermeye devam etmek zorunda kaldik pts sutum gelmeye basladi o gunden beri emziriyorum ama oglum mememi almiyor :-( oysaki yenidogdugu zamanlar kapis kapis alirdi sutsuz halini ustelik ... mamayi da biberona alismasin die kasikla verdik hep.. emme olayimiz tam bi sorun 15 dk memeyi agzina vermek icin ugrasiorum 15 dk emio uyuo 5 dk snra uyanio tekrat zorla memeyi vermeye calis bi yandan avazi ciktigi kadar aglio bende basliorum aglamaya.. bu gece de 1 de yattim 3 te uyandi 4,30 a kadar urastim emziremedim artik uykusuzluk bi yandan yorgunluk ve sez. agrilarim da bunlara eklendigi icin gucum kalmadi mama verdim.. bu konuda tavsiyesi olan var mi?

Oncelikle hayirli olsun bebegin:)
Madem sutlerin var yazik olmasin onlara sagip vermeyi denesen ya biberomla yada gene kasikla. Benim oglumda onceleri tutmuyorfu gogsumu sagip biberonla veriyordum, sonra sikikon gogus ucuyla tutturdum simdi onuda attik gogsumden emiyor. Seninkide daha cok kucuk belki benim gibi yaparsan alisir oda

canım çok küçük olduğu için beslemen lazım mutlaka tabi en iyisini dr bilir ama eğer seni tutmuyosa sütünü sağ ver hiç denedin mi sağmayı ?

saolun kizlar sagipta verdim ama o zmn da yine kasikla bol bol gelmesine alisti memeyi tutmak istemio kolaya alisti anlicaniz ama gogus ucu mu alsam bende gerci gogus uclarim var dr ideal demisti ama bilemedim sbh cok bunalima girdim de uykusuZLuk da basima vurdu tabi simdi pozitif dusunmeye calisiyorum daha cok ufak oyuzden boledir die..

saolun kizlar sagipta verdim ama o zmn da yine kasikla bol bol gelmesine alisti memeyi tutmak istemio kolaya alisti anlicaniz ama gogus ucu mu alsam bende gerci gogus uclarim var dr ideal demisti ama bilemedim sbh cok bunalima girdim de uykusuZLuk da basima vurdu tabi simdi pozitif dusunmeye calisiyorum daha cok ufak oyuzden boledir die..

aynen bende bugün çok stresli uyandım daha doğrusu uyuyamadım bile benimki de 1 aya kadar cok cok emdi şimdi şıp diye kesildi çocuğun emmesi bende sağıp veriyorum onuda zar zor içiyo çıkarıyo hatta kusmaları başladı bide üst değiştirmekten bi hal oldum

benimde kızım çok acıktığında mmek istemiyor bizde doğduğunda zafiyet geçirdiği ve göğüslerim enfk. kaptığı için mamaya başladık akşam 8 e kadar iyikötü dayanıyoruz sütle ama o saatten sonra asla doymuyor memele kavga halinde
bende çözüm olarak akşam 8 e kadar emziriyorum sonra mamaya devam ediyorum sütümü biriktirip gün içinde emzirmeden önce siniri geçsin diye 30 cc kadar süt veriyorum peşinden emiyor ama çok açken verirsem asla emmiyor
gecede sağma sebebim uykusunda emmiyor sabah kadar uyu uyan yarımsaatte bi deli oluyo oda bende ,gece uykusuz kalınca evde bi oğlum daha var ona hırçın oluyorum

benimde kızım çok acıktığında mmek istemiyor bizde doğduğunda zafiyet geçirdiği ve göğüslerim enfk. kaptığı için mamaya başladık akşam 8 e kadar iyikötü dayanıyoruz sütle ama o saatten sonra asla doymuyor memele kavga halinde
bende çözüm olarak akşam 8 e kadar emziriyorum sonra mamaya devam ediyorum sütümü biriktirip gün içinde emzirmeden önce siniri geçsin diye 30 cc kadar süt veriyorum peşinden emiyor ama çok açken verirsem asla emmiyor
gecede sağma sebebim uykusunda emmiyor sabah kadar uyu uyan yarımsaatte bi deli oluyo oda bende ,gece uykusuz kalınca evde bi oğlum daha var ona hırçın oluyorum
evet artık kızım doymamamya başladı bu yüzden uykuları düzensizleşiyo allahım ne güzel gece uykumuz düzenliydi şimdi doymuyo ve 1 saate uyanmaya başladı hayır uyandığında emse onuda yapmıyo neyapcağmı şaşaırdım kaldım

Canım muhakkak sag ver bende aynı durumdaydım kızım sarılık oldu kuzenim cocuk Dr sag biberonla ver ama önce 5 dakikada olsa göğüsünde Dursun memeden kopmaz o zaman dedi nitekim öyle oldu ilk 1 ay göğsümü verdim yalandan Emre gibi yaptı ardından biberonla doydu sonra biberonu vermemeye başladım basta kızdı ama alıştı sonunda kizim

Benim kızımın kafkasında beyaz beyaz seyler oluyor var mı bilen neden oldugunu

canım konak deniyor buna, kepek gibi. ama daha toplu ve kalın bi katman halinde özellikle başın tepe kısmında oluyor.
konaktan kaçınmak için sık yıkamalı ve daha önemlisi çok iyi durulamalı saçlarını.
haricinde halis zeytinyağıyla çok hafif masaj yaparsan konak saç derisinden kolay ayrılır.:34:

Hiç duymadım canım bence verme. En güzeli masaj , bitkisel damlalar, benim oğlum da 3 gündür anamı ağlattı. Uyuyor uykusundan ağlayarak uyanıyor. Hiçbişekilde susmuyor. 65 günlüğüz şimdiye kadar çok sakin bi çocuktu. Belki batıl inanç diyebilirsiniz ama facebook tan bütün resimlerini kaldırdım acaba nazar mı oldu diye. Sınavım var 2 hafta sonra zaten onun stresi yetiyor çalışamadıkça da moralim bozuluyor :ssz:

valla ben face'e üç tane fotoğraf koydum, o akşam tam iki buçuk saat non-stop ağladı..:59:
ağlamak ne kelime bağıra bağıra katıldı yavrucak..:43: emmedi, kucakta durmadı, gezdirdim hoplattım olmadı,
salladım durmadı.. bildiğim tüm duaları sureleri okudum, anneme telefon ettim sen de oku diye..
sonradan jeton düştü.:18: hemen açtım sildim fotoğrafları.. kesinlikle nazar! bi daha mı, töbee!:19: :25:

canım konak deniyor buna, kepek gibi. ama daha toplu ve kalın bi katman halinde özellikle başın tepe kısmında oluyor.
konaktan kaçınmak için sık yıkamalı ve daha önemlisi çok iyi durulamalı saçlarını.
haricinde halis zeytinyağıyla çok hafif masaj yaparsan konak saç derisinden kolay ayrılır.:34:

cnm kafasında değil kakasin da var

valla ben face'e üç tane fotoğraf koydum, o akşam tam iki buçuk saat non-stop ağladı..:59:
ağlamak ne kelime bağıra bağıra katıldı yavrucak..:43: emmedi, kucakta durmadı, gezdirdim hoplattım olmadı,
salladım durmadı.. bildiğim tüm duaları sureleri okudum, anneme telefon ettim sen de oku diye..
sonradan jeton düştü.:18: hemen açtım sildim fotoğrafları.. kesinlikle nazar! bi daha mı, töbee!:19: :25:
[/QUOTE]

Bu çirkinlerin nesine nazar değiyosa anlamadım :1: Oğlum dün hiç kakasını yapmadı çok ağladı bağıra bağıra
bende saç kurutma mak. çalıştırdım sustu,yine ağladı yine çalıştırdım sustu. Sonra radyo getirdim odasına normal bi seste açtım 3 saat rahatça uyudu. Bugün yine yapmadı öyle bi ağlıyodu ki korktum açtım müziğin sesini baya rahatladı. Bi arkadaş yazı paylaşmış orda yazıyodu. Gaz olunca beyne AĞLA uyarısı gider ve devamlı ağlar. SUS uyarısı gitmesi için müziğin sesini açabilirsiniz diye. Şu saat oldu hala kaka yok ama masajla sıcak su torbasıyla gaz çıkardı rahatladı. Şurup verdim kaka için de umarım işe yara da bir an önce yaparız:18:

Bu çirkinlerin nesine nazar değiyosa anlamadım :1: Oğlum dün hiç kakasını yapmadı çok ağladı bağıra bağıra
bende saç kurutma mak. çalıştırdım sustu,yine ağladı yine çalıştırdım sustu. Sonra radyo getirdim odasına normal bi seste açtım 3 saat rahatça uyudu. Bugün yine yapmadı öyle bi ağlıyodu ki korktum açtım müziğin sesini baya rahatladı. Bi arkadaş yazı paylaşmış orda yazıyodu. Gaz olunca beyne AĞLA uyarısı gider ve devamlı ağlar. SUS uyarısı gitmesi için müziğin sesini açabilirsiniz diye. Şu saat oldu hala kaka yok ama masajla sıcak su torbasıyla gaz çıkardı rahatladı. Şurup verdim kaka için de umarım işe yara da bir an önce yaparız:18:[/QUOTE]
dün benmki de yapamadı kakasını allahımmm akşam kesintisiz 2 saat ağladı en son kucağımda gezdirdim bilmeem kaç dakika valla:5:kollarım koptu uyudu kaldı da rahatladım ama yarım saat bile sürmedi uyku tekrar başladı sabaha kadar sızlandı valla sabah yaptı oda rahatladı bende bide banyo yaptırdım şimdi baygın gibi uyuyo :nazar: çok şükür ki uzun bi süreden sonra ilk kezde uzun emdi:nazar:
bu arada ben nurse harveys kullanmaya başladım dün acaba omu böyle etki etti :nazar:

[/QUOTE]
dün benmki de yapamadı kakasını allahımmm akşam kesintisiz 2 saat ağladı en son kucağımda gezdirdim bilmeem kaç dakika valla:5:kollarım koptu uyudu kaldı da rahatladım ama yarım saat bile sürmedi uyku tekrar başladı sabaha kadar sızlandı valla sabah yaptı oda rahatladı bende bide banyo yaptırdım şimdi baygın gibi uyuyo :nazar: çok şükür ki uzun bi süreden sonra ilk kezde uzun emdi:nazar:
bu arada ben nurse harveys kullanmaya başladım dün acaba omu böyle etki etti :nazar:[/QUOTE]

İnşallah öyledir canım. En azından benim bebeğime şu iyi geliyo dersin. Ben zinco veriyorum. Tribudat diye bağırsak düzenleyici şurup veriyorum umarım artık etki eder. Benimde hayatım boyunca kabızlık sorunum olmuştur. Yılın 360 hünü kabız 5 günü de ishalimdir. Bana çekmiş heralde yavrucak :9:

bu arada ben nurse harveys kullanmaya başladım dün acaba omu böyle etki etti :nazar:[/QUOTE]

İnşallah öyledir canım. En azından benim bebeğime şu iyi geliyo dersin. Ben zinco veriyorum. Tribudat diye bağırsak düzenleyici şurup veriyorum umarım artık etki eder. Benimde hayatım boyunca kabızlık sorunum olmuştur. Yılın 360 hünü kabız 5 günü de ishalimdir. Bana çekmiş heralde yavrucak :9:[/QUOTE]

Bunların hepsinde aynı sorun bizde kabizlik nedir bilen yok ama benim kızımda yapana kadar can çekişiyor yapincada tam yapıyor bütün emdigini çıkardın kızım tabii kilo almazsın diyorum ben hatta

Slm kızlar oğlum 2 gündür sabah 6'ya kadar uyumuyor.
Beşiğine koyduğum an çığlığı basıyor, sevmiyormu anlamadım, sırf bu yüzden dikişlerim acıyor yaa, onun yüzünden sürekli oturur haldeyim :(
Bugün gaz ilacı aldık umarım çözüm olur...
Bu arada 1 aylık olduk ve oğlum ya uyuyor ya ağlıyor, bu durum normalmi, uyanık olduğunda sakin olmuyo pek

Beşiğine koyduğum an çığlığı basıyor, sevmiyormu anlamadım, sırf bu yüzden dikişlerim acıyor yaa, onun yüzünden sürekli oturur haldeyim :(
Bu arada 1 aylık olduk ve oğlum ya uyuyor ya ağlıyor, bu durum normalmi, uyanık olduğunda sakin olmuyo pek
normal canım bizimkide aynı merak etme 36 günlüğüz aynı seninki gibi hiç merak etme ya ağlıyo ya uyuyo yada emiyodu ki artık emmiyoda öyle böyle geçiyo zaman :)

cnm kafasında değil kakasin da var

tahmin etmiştim:1: hatta mesajıma da yazdım kaka mı demek istedin diye.
sonra sildim :9:

bazen benim kızın da kakasında böyle top gibi ufacık taneler görüyorum..kuzu kakası gibi, minik minik..
ama rengi kakasıyla aynı. öyle dikkatli incelemedim, ama senin söylediğin bu olabilir mi acep :40:

bende saç kurutma mak. çalıştırdım sustu,yine ağladı yine çalıştırdım sustu. Sonra radyo getirdim odasına normal bi seste açtım 3 saat rahatça uyudu. Bugün yine yapmadı öyle bi ağlıyodu ki korktum açtım müziğin sesini baya rahatladı. Bi arkadaş yazı paylaşmış orda yazıyodu. Gaz olunca beyne AĞLA uyarısı gider ve devamlı ağlar. SUS uyarısı gitmesi için müziğin sesini açabilirsiniz diye. Şu saat oldu hala kaka yok ama masajla sıcak su torbasıyla gaz çıkardı rahatladı. Şurup verdim kaka için de umarım işe yara da bir an önce yaparız:18:

benim kızım da belki 10 gündür kakasını günde bir hatta 2-3 günde bir yapmaya başladı.
çok huzursuz, huysuz. sürekli ilgi istiyor. bazen emmiyor, kucakta da durmuyor..
hoplatıp zıplatıyorum, ı ıııh durmuyor..:100: eller kollar sürekli kıpır kıpır, kanatlanıp uçacakmış gibi:1:
hakeza, uyku hakgetire:19: özellikleri gündüzleri 10-15 dk.. harici sürekli mızıldıyor..
kakasını yapınca rahatlayıp 2-3 saat deliksiz uyuyor.

bu sıkıntıyla paralel akşamları bi ağlama krizi başladı ki, sormayın..:18:
kolik krizi mübarek.. katıla katıla.. sakinleştirip uyutana kadar benimki bana yetiyor..
iki akşamdır netten saç kurutma makinesi sesi dinletiyoruz, inanın sakinledi.. susup onu dinliyor..
3 dakikalık mp3ü defalarca açıyorum, biraz da emzirebilirsem o ara, ya da sallarsam uyuyakalıyor..
şuan aynı bu dediğimi yaşadık, karşımda sakin uyuyor yarım saat oldu, daldı..derin uykuda:1:
ben de tavsiye ediyorum, deneyin.. şifanın nerede olduğu bilinmez:9:

36 günlük, bu halleri bana da normal geldi. ilk haftalar dünyaya uyum sağlamaya çalışıyor bebek..
hepsinden aynı gelişim hızını bekleyemeyiz.. benim bebeğim ilk 40 gün gayet sakindi, emip uyuyordu, gaz sancıları başlayınca
biraz huysuzlukları, huzursuzlukları oldu ama genel açıdan sakindi, karnı doyunca kendi kendine uyuyordu, uyanıkken
dakikalarca kendi sessiz etrafa bakıyordu..
şimdi yukarıda söylediğim gibi.. biraz sabret inş bu bi dönem geçecek düzene girecek her şey..:34:

Slm kızlar nasılsınız benim bir sorum olucak bebeklerinize gaz ilacı vermeye başladığınız ilk günler gazında çoğalma ya da şiddetlenme oldu mu??? ben 3 gündür ilaca başladım oğlum feci durumda :50:

Back
X