Önce Hamileydim Şimdi Anneyim

selam kızlar ,

Bugun sağlık bakanlığından aradılar hast.de alınan topuk kanı sonuçlarında bebeğimin tiroid değerleri yuksekmiş birdaha kan verin dediler dün vermiştik sağlık ocağında .. bir hafta 10 güne sonuçlar çıkıomuş sorun olmazsa aramayızz dediler boyle bir durum yasayan var mı ? çok üzüldüm bugun olalı :(

slm arkadaşlar bir şey soracagım.. benim kızım 1.5 aylık sağlık ocagından damla verdiler (monovit d3) diye 1 aydan sonra ver demişti hemşire ama ben kullanmak istemiyorum. size de verdiler mi kullanıyomusunuz.

slm arkadaşlar bir şey soracagım.. benim kızım 1.5 aylık sağlık ocagından damla verdiler (monovit d3) diye 1 aydan sonra ver demişti hemşire ama ben kullanmak istemiyorum. size de verdiler mi kullanıyomusunuz.

Ewt cnm verdiler 16. Günden beri aralıksız kullanıyoruz niye kullanmak istemediğini anlamadım bebeğinin d vitamin ihtiyacını karşılamak için sakıncalı bı damlada değil bebeğin güneşe çıkması tehlikeli derisi çok hassas çünkü ben güvenle kullanıyorum bide anlamıyorum açıkcası bu kullanmak istemiyorum diyenleri bu kadar. Mı saglık sektörüne güvensizlik ne olabilir ki o damlalar bı zarar verse dava acsan sana kullan diyenler yanar kimse tanımadığı insana bu kadar kötülük yapmaz özellikle sağlıkçılar biraz güvenin bebeğiniz hastalandığında yine onlara gidiyorsunuz sonucta

Son düzenleme:
davidi ben kullanıyorum ama kızlar okadar gıcık bi şişe yapmışlarki çocuğun ağzına dmlatana kadar bi hal oluyorum 3 damlacık olduğu için kaşıklada veremiyorum her seferinde sinir oluyorum

davidi ben kullanıyorum ama kızlar okadar gıcık bi şişe yapmışlarki çocuğun ağzına dmlatana kadar bi hal oluyorum 3 damlacık olduğu için kaşıklada veremiyorum her seferinde sinir oluyorum

ben kaşıkla veriyorum önce kaşığa damlatıyorum. durmuyor ağzına direk evrmek zor oluyor.

Selam kizlar, dun aksamdan beri sag gogsumde sert bir bolge var beze gibi. Emziriyorum,sagiyorum, sicak havlu koydum dus aldim ama hala gecmedi. Sut dugumlenmesi mi acaba diye dusunuyorum ama cok sukur atesim falan yok. Nasil gecirebilirim ayni durumu yasamis varmiiii??

Selam kizlar, dun aksamdan beri sag gogsumde sert bir bolge var beze gibi. Emziriyorum,sagiyorum, sicak havlu koydum dus aldim ama hala gecmedi. Sut dugumlenmesi mi acaba diye dusunuyorum ama cok sukur atesim falan yok. Nasil gecirebilirim ayni durumu yasamis varmiiii??

Benimde bazen oluyor inatla emzir hemen inmiyor sert kalmasına izin verme emzirmediginde de sag bende sut az geliyordu öyle oldugunda ama yumuşatdılar sut geliyor rahatliyordum

Göğsünün siyah halkasının bı tarafında kizariklik var mı? Ve o bölge santi sopayla vurmuşlar gibi ağrıyor mu? Eger öyleyse bu mastit. Ama sen yapman gereken herseyi yaptığın icin ateş yapmaya kadar ilerlememiş bence. Sağmaya devam et ve sıcak suyla masajdan sonra emzir. Bı kac haftaya anca açılıyor tam anlamıyla zaten

Bı decarkadaslqr bu forumda birisi Kefir ictimcok sutum arttı yazmıştı ben de deneyim dedim gercekten ise yarayan tek şey Kefir oldu bir de soğan kavurma cok ise yaradı humanalar bulgurlar dere otları vs. Hersey denedim ama Kefir ve soğan kavurma müthiş

slm kızlar oglumu sünnet yaptırdık.. kucuk adam oldu sonunda:) cok kolay ve guzel gectı hıc aglamadı sunnet olurken hıc bısey hıssetmedı eve geldıgımızde bıraz huzursuzlandı okadar zaten gaz sorunumuzda sunnetde arada kaynamıs oldu..

minita kac gunde ıylesmıstı sennkı bırde pet bardagı kesıp koydular sızede yaptılarmı sıslıgı falan kac gunde ıner baska yaptıran varmı onlrdanda yorum beklıyorum...

bu arada bızım kakamızın rengı bazen sarı oluyor bzen yesıl bu neden olur arkadaslar acaip takmıs durumdayım bılgınız varmı?

bu yazıyı buldum bende;

Yeni doğum yapmış bir annenin en büyük sorunlarından biri bebeğin yaşadığı gaz sorunudur. Bu sorunun en şiddetli şekilde kendini gösterdiği 2.-4. aylar arası, bebekliğin en çileli dönemidir. Bu yüzden olmalı, tarih boyunca, bebeklerin gaz sorunuyla ilgili bir sürü faraziye ortaya atılmış, buna uygun tedavi yöntemleri tavsiye edilmiş, fakat hiç biri faydalı olamamıştır.
Bebeklerde gaz sorunu, doğumdan sonraki yirminci günde ortaya çıkar, ilk yirmi gün zayıf olan ağız içi adalelerin kuvvetlenmesi ile çocuk hava (gaz) yutmaya başlar. Bu da bazen çok şiddetli ve tüm aileyi ayağa kaldıran gaz sancılarına neden olur.
Erişkinlerde de olan bu fizyolojik hadise niçin bebeklerde böyle bir probleme neden oluyor? Bu sorunun cevabı çok basittir: Erişkinler hareket edebilmekte ama bebekler edememektedir. Meselâ, ameliyat olan erişkin hastalar, en kısa sürede ayağa kaldırılıp yürütülürler, çünkü yürüVİRÜSmezlerse korkunç gaz sancıları olacaktır. Aynı seVİRÜSbeplerle, bebeklerin de gaz sancıları, 4. aydan itibaren sağa sola dönmeye başlamalarıyla birlikte sona erer. Artık bebek hareket edebilmekte ve yuttuğu havayı bu esnada dışarı çıkarmaktadır.
Geçmiş dönemlerde gaz problemi daha az yaşanıyor, hatta hiç yaşanmayabiliyordu. Bunun nedeni, beşik ve salıncak gibi bebeği sürekli hareket halinde tutan yatakların kullanılmasıydı. Beşiğin ya da salıncağın sık sık sallanması, bebeğin sabit kalmasını engelliyor ve sürekli hareket halinde olmak onu rahatlatıyordu. Ancak modern çağda beşik ve salıncakların yerini sabit yatakların alması, bebeğin iyice hareketsiz kalmasına neden olduğu için gaz sorunu ortaya çıktı.
Doğumdan sonraki ilk 20 gün gaz iyi çıkarılmazsa, bebek bazı haberciler göndererek aileyi uyarır; çok hıçkırık tutar, alttan çok gaz çıkarır, emerken karnından gurultular gelir. Durum devam ederse,
Yirminci günün akşamı bebek aileyi ayağa kaldırır. Bunun üzerine genellikle annenin "üşüttüğü", yememesi gereken gıdalar yediği gibi varsayımVİRÜSlarda bulunulur. Hatta bazen, annenin sütünün "gazlı" olduğu düşünülerek, bebek sütten bile kesilebilir. Oysa annenin yedikleri ve içtikleri ile bebekteki gaz arasında hiçbir ilişki yoktur. Annenin yediklerine bağlı olarak, anne bağırsağı içinde oluşan gazın, bağırsak cidarını geçerek kana karışıp, süte geçmesi, sütten de bebeğe geçmesi düşüncesi bir hayal ürünüdür. Annede bazı gıdalar gaz yapabilir, ama bu sadece annenin sorunudur, bebeği etkilemez.
Bebeğin aşırı yemesi sonucu oluşan sıkıntı hali de gaz sancılarına çok benzer ve sık sık birbirine karıştırılır. Aslında bunları birbirinden ayırt etmek çok kolaydır. Bebeğin kakası normalde altın sarısı renkte olmalıdır. Kaka sarı iken yeşile dönerse, bu onun lüzumundan fazla yediğini ve bunun da ona sıkıntı verdiğini gösterir. Yeşil kaka, seyrek olarak, ishalde ve enzim eksikliklerinde de görülebilir, ishalde izah kolaydır, enzim eksikliğinde ise, bebek ilk günden itibaren yeşil kaka yapar.
Çözüm var mı?

Bebekteki gazı ortadan kaldıracak bir ilâç yoktur. Zira hadise kimyasal değil, fizikseldir. Bazı otların ve çayların gaza iyi geldiği gibi iddiaların nedeni, bu bitkilerin, bilhassa rezenenin potasyumdan zengin olması nedeniyle bağırsak hareketlerini arttırmasıdır. Ancak bağırsak hareketlerini azaltan spazm çözücü ilâçların, sorunu büsbütün kötüleştireceği asla unutulmamalıdır.
Bazı durumlarda bebeğin kucağa alınıp gazının çıkarılması yeterli olmayabilir, bebek kucakta iken yürümek de gerekebilir. Çoğu zaman bebek arabaya bindiğinde gazı geçer, bunun nedeni, motor veya egzoz sesi değil, arabanın hareketidir. Yani bebeklerdeki gaz sorununu gidermenin tek çaresi, onları yediklerini çıkarmayacak biçimde, hareket ettirmektir

selam kızlar giremıyorum ne zamandır.bugun 3 lü aşısını yaptırdık hastaneyı yerınden oynattı yavrum.az önce uyuttum ama cok ağrısı var galıba.doktorunu aradım tekrar fıtıl verıyım mı dıye.fıtılı verdım de ancak rahatladı.korkuyorum uyancak dıye.:(

benım bır arkadasım benzetmek gıbı olmasın canım mastıt olmutu.doktoru cerrahı mudahale demıs baska bır doktora gıtmış.o doktorda göğüs pedine kolonyayı dok ve göğsüne koy demiş.ve zamanla bı ıltıhap akmıs ggöğsünden ondan sonra ıyıleşmiş.istersen sen de dene canım.gecmıs olsun

selam kızlar ,

Bugun sağlık bakanlığından aradılar hast.de alınan topuk kanı sonuçlarında bebeğimin tiroid değerleri yuksekmiş birdaha kan verin dediler dün vermiştik sağlık ocağında .. bir hafta 10 güne sonuçlar çıkıomuş sorun olmazsa aramayızz dediler boyle bir durum yasayan var mı ? çok üzüldüm bugun olalı :(

inşallah bir şey yoktur canım.

Ya ben bişey soracam benim kızım ayda 800 gr falan alıyor burda okuyorum ayda 1,5 2 kilo aldığından bahsediliyor nasıl oluyor ben sadece anne şutu veriyorum siz ne sıklıkla emziriyorsunuz kaç dakika falan merak ediyorum sorun bende mı acaba
benım kızım da 900 gr almış bence gayet normal.2 kılo da cok bence.dusunsene 5 aylıkken 10 kılo olaacak cocuk.obez olsun ıstemeyız

arkadaşlar kızım için maddı yatırım dusunuyoruz ama karar veremedık eşimle.bıreysel emeklılık dusunduk once onda da maaş alabılmesı ıcın 56 yasını beklemesı lazımmış.uzun vadede kızım 20 li yaşlarına geldiğinde işine yarayacak şekilde önerebıleceğiniz bir yatırım yontemı var mı

bu arada kızlar benım oglan sureklı emmek istiyor bende verıyorum kımı dıyor ureklı emzır kımı emdıkce gaz olur ama sadece memede duruyor ne sallamak nede kucaga almaktkılemıyor sıce ne yapmalıyım? boyle olan varmı

arkadaşlar kızım için maddı yatırım dusunuyoruz ama karar veremedık eşimle.bıreysel emeklılık dusunduk once onda da maaş alabılmesı ıcın 56 yasını beklemesı lazımmış.uzun vadede kızım 20 li yaşlarına geldiğinde işine yarayacak şekilde önerebıleceğiniz bir yatırım yontemı var mı

Eğer peşinat imkanın varsa ev al krediyle kirasiyla kredisini öder kızın orta okula başladığında da okul masraflarını karşılar ya da kızın istediği gibi kullanır ılerde sattığında da zarar ettirmez ev hem de

selam kızlar ,

Biz yasadık canım.. ama çok şükür bir sorun çıkmadı.. yani bize geri dönmediler sorun var diye.. Allah'ın izniyle birşey çıkmaz korkma.. ,ilk başlarda annedeki hormanlardan dolayı böyle yüksek çıkabiliyormuş.. ama sona normale dönüyormuş..
:34:

Canım ben bankacıyım :1: altın hesabını kesinlikle tavsiye ederim. Özellikle kendi bankamdakini :1: Uzun vadeli düşündüğün için en güzeli..

Nayırrrrrrrrr:52:
Tatlım kendin araştır. Birkaç bankaya sor. Masrafı olmasın vergisi zartı zurtu olmasın.Bu çok önemli ^istediğin an nakite çevrilebilsin^. Birçoğunda bu özellik yok ve alış satış arasındaki fark çok olmasın.

uğraştırma beni hangisi iyi sen söyle:))

Back
X