Önce Hamileydim Şimdi Anneyim

biz bugün geçte olsa 2.ay aşılarımızı vurunduk.. şırıngaları görünce "ayy" dedim.. :30:"bunlarımı vuracaklar fındığıma"
eşim hemen doktorun yanına gitti ateş düşürücü yazdırmak için.. bende kızın yanında durdum.. ağladığında için gitti yavruma..
:14: Allah'a çok şükür ateşi çıkmadı.. birde doktor ateş düşürücü olarak parolun şurubunu vermiş. ben calpol verir diye düşünmüştüm onu görünce tedirgin oldum.

siz hangisini kullandınız?
:44:

merhaba nasılsınız? ben çok sıkıntılıyım behsetmiştim kızım beslenme reddi yapıyor anca yarı uykulu emzirebiliyorum çoğu zamanda en fazla 5 dak. emiyor o yüzden bütün gün basındayım uyutmaya çalışıyorum ağzını şapurdatışını takip ediyorum offffffffffff çok yorucu daha ne kadar bu şekilde idare ederim bilmem

Benimde Canim cok sıkkın kizlar tatile geldik oglusu hasta ettik:(
Hava cok guzel o acidan usutmedigine eminim ama odamiz cok sicak oluyor klimayi bebis var die acmiyoruz maglum otel klimasinin ayari pek olmuyor, butun gece sicaktan ve havasizliktan bebisimin bogazi ve burnu kurudu. Hem burnu tikali nefes alamadigi icin dogru duzgun oksuruyor arada hapsirigimizds var:(( doktoru aradim bu kadar kucuk bebege oksuruk surubu verilmezmis serum fizyolojik kullanin dedi. O oksurdukce canimdan can kopuyor resmen:(
Bu arada ayni durumdan benimde burnum tikandi:( halimiz fena anlayacaginizzzz:50:

Hava cok guzel o acidan usutmedigine eminim ama odamiz cok sicak oluyor klimayi bebis var die acmiyoruz maglum otel klimasinin ayari pek olmuyor, butun gece sicaktan ve havasizliktan bebisimin bogazi ve burnu kurudu. Hem burnu tikali nefes alamadigi icin dogru duzgun oksuruyor arada hapsirigimizds var:(( doktoru aradim bu kadar kucuk bebege oksuruk surubu verilmezmis serum fizyolojik kullanin dedi. O oksurdukce canimdan can kopuyor resmen:(
Bu arada ayni durumdan benimde burnum tikandi:( halimiz fena anlayacaginizzzz:50:

Cnm klimayı sadece fan olarak kullanın klima doğru kullanılınca zararlı değil biz tatilde hep kullandık bi bardak su bırak oda da havanın kurumasını engellesın burun spreyi ve gerek görürsen calpol kullan bence calpol 6 saat arayla 1 çay kaşığı verilebiliyor bide oğlusunu denize sok derim burnunu açar iyi gelir dikkat et geniz akıntısı olup içe akmasın çok geçmiş olsun aklıma gelen herseyi yazdım valla hapşırmasını sorun etme refleks olarak da hapşırıyor olabilir

Son düzenleme:
Cnm klimayı sadece fan olarak kullanın klima doğru kullanılınca zararlı değil biz tatilde hep kullandık bi bardak su bırak oda da havanın kurumasını engellesın burun spreyi ve gerek görürsen calpol kullan bence calpol 6 saat arayla 1 çay kaşığı verilebiliyor bide oğlusunu denize sok derim burnunu açar iyi gelir dikkat et geniz akıntısı olup içe akmasın çok geçmiş olsun aklıma gelen herseyi yazdım valla hapşırmasını sorun etme refleks olarak da hapşırıyor olabilir

Cok sagol cnm. Evde klima aciyorduk surekli ama otellerin klimalari bir tuhaf istedigin ayari dogru duzgun yapamiyorsun. Cok sukur ates falan yok, keyfide yerinde gulucuklerine devam ediyor ama ben rahat degilim annelik bole biseymis demekki. Denize de korkumdan sokmadim usutur die, aslinda tuzlu suda iyi gelebilir. Oksurugu kuru kuru burnundan duzgun nefes alamayinca oksuruyor, insallah olmaz geniz akintisi fln

geçmiş olsun canım benimde eşim grip oldu nekadar kızımızdan uzak dur onada bulaştıracaksın desemde sanki inadına yapıştı ve kızımda grip oldu 10 gün sıkıntısı oldu nefes almakta zorlandı hapşurup durdu aradada öksürdü boğazı gıcık oluyordu galiba. Bizede doktor sadece serum fizyoloji verdi çok dikkat edin ciğerlerine inerse çok tehlikeli olur dedi çok şükür 10 güne atlattık ateşi hiç yükselmedi o yüzden calpol vermedim. Günde 3 kez ikişer damla serum fizyoloji sıktık ve aspire ettik burnu açılınca rahatlıyordu önemli olan burnunun tıkanmaması ok

geçmiş olsun canım benimde eşim grip oldu nekadar kızımızdan uzak dur onada bulaştıracaksın desemde sanki inadına yapıştı ve kızımda grip oldu 10 gün sıkıntısı oldu nefes almakta zorlandı hapşurup durdu aradada öksürdü boğazı gıcık oluyordu galiba. Bizede doktor sadece serum fizyoloji verdi çok dikkat edin ciğerlerine inerse çok tehlikeli olur dedi çok şükür 10 güne atlattık ateşi hiç yükselmedi o yüzden calpol vermedim. Günde 3 kez ikişer damla serum fizyoloji sıktık ve aspire ettik burnu açılınca rahatlıyordu önemli olan burnunun tıkanmaması ok

Sagol cnm siz atlatmissiniz darisi basimiza insallah. Banada 3-4 saatte bir slabilirsin dedi serum fizyolojik burnu acik bugunde ama ara ara oksurugu var, daha o kadar miniklerki kiyamiyor insan.

kızlar merhaba kimsecikler yok belli ki herkes bebeklerıyle uğraşıyor . uzun zamandır doğru düzgün giremıyorum rotavirüs den bahsetmişsiniz . eşim katiyen kabul etmiyor . bize vurulmadı ona da vurulmasa bişey olmaz diyor bıde 148tl yi duyunca tamamen vazgeçti.. laftan anlamıyor onun için konuşmayı bile denemiyorum . benim oğlanın öksürüğü için muconex denilen bir ilaç verdi doktor 5 gün kullan dedi. spiral takılmam lazım . ona bile fırsat bulamıyorum .. kilo almya başladım ama umrumda değil .. 5 gün sonra istanbula dönüyorum evimi çok özledim Ömürle hiç rahat edemedim ben memlekette . bide hasta falan oldu ya burnumdan geldi.. yarın düğün var bir akrabanın ömür paşa inşallah rahat verir .. özledim sizi valla :1::16:
yorgunum .. uykusuz .. gergin . veeeeeeeeeeee şişkoooooooooooooooooooooooo:9:

Kızlar,bebişim 2 aylık bu sürede hiç süt ürünü tüketmedim.ama sanki dişlerim sararmaya başladı. kalsiyum tabletleri kullanıyorum bir haftadır.hamile kalmadan önce bile ben günde 2 bardak süt içerdim.süt ürünleri tüketiyor musunuz?Ya da ne zaman tüketmeye başlayacaksınız?gaz yapar diye korkuyorum...

ya aynen ben de içmiyorm süt, ben aslında içecektm, içme gaz yapar dediler hep. belki bastanb beri içseydim çocugumun bünyesi de alışacaktı, sıkıntı olmicaktı.. benm de dişlerm sarardı sanki, ondan mı ki acaba, emzirmekle mi lakalı yani :(

bizim doktorumz rota virüs asısını tavsiye etmedi dye olmadık, ben kendi cocuklarma yaptrmadım dedi, biz de o zaman biz de yaptırmayız dedik, inşallah gerek de olmaz

ya aynen ben de içmiyorm süt, ben aslında içecektm, içme gaz yapar dediler hep. belki bastanb beri içseydim çocugumun bünyesi de alışacaktı, sıkıntı olmicaktı.. benm de dişlerm sarardı sanki, ondan mı ki acaba, emzirmekle mi lakalı yani :(

bizim doktorumz rota virüs asısını tavsiye etmedi dye olmadık, ben kendi cocuklarma yaptrmadım dedi, biz de o zaman biz de yaptırmayız dedik, inşallah gerek de olmaz

neden tavsiye etmedi canım acaba?

canım bizede sağlık ocağındaki hemşire önermedi ama ben yinede yaptırdım. Çünkü rota virüsü ne yakalandımı bebek çok harap oluyor çevremde yaşayanlar oldu bebekleri 3 gün hastanede yattı çok kilo kaybetti ve halsiz düştü. Hatta aşıyı biz hastanede yaptırdık aşıyı yapan hemşirenin bebeğide yakalanmış bize dediki şimdiki aklım olsa kesinlikle yaptırırdım sağlıkçıyım bu durumları biliyorum ona rağmen ben aşıyı niye yaptırmadım diye ah tüh ettim durdum dedi. Birde özellikle parmak emen elini ağzına çok götüren bebekler daha kolay yakalanıyormuş

kızlar merhaba.hamileliğim boyunca sizleri sürekli takip ettim aradada bilgilerimi paylaştım sizlerle.20 temmuzda normal doğum yaptım suan 73 günlüğüz.rabbime sükürler olsun hersey yolunda.tecrübe edindiğim bir iki seyi sizlerle paylaşmak istedim.uyumayan bebeğe kundak:)kesin çözüm.oğlum uyku esnasında elini kolunu sallayıp korkup uyanınca kundaklamak imdadıma yetişti.kundaklayınca uykusunu tam alıyor.kundak yapmaktan cekinmeyin yok motor gelişimi falan filan onlar hikaye...birde sütün cok olması için mutlaka maydonoz ve beyaz üzüm yiyin bol bol.tabi birde humana still tea.sütünüzün ne kadar arttığına inanamıcaksınız.birde ben size bişey soracaktım oğlusumu yatırdığımda sağa sola dönüyo uyku esnasında ve kulakları kıvrılıyor düzelteyim desem uyanıyo.küçük kepçe olacak bu gidişle aynı sıkıntıyı yasıyormusunuz?sapka taksammı diyorum ama bu sıcakta pişirmek istemiyorum

merhaba kızlar uzun zamandır giremedim umarım herkes iyidir benim bi sorum olacak oyun halısı alan arkadaşlar memnun musunuz birde hangi markayı aldınız?? Geçmişi okuyamadım bu konu konuşuldu mu bilmiyorum oğlum 3 aylık oldu almayı düşünüyorum ama kararsızım fikirlerinize ihtiyacım var:44:

merhaba kızlar uzun zamandır giremedim umarım herkes iyidir benim bi sorum olacak oyun halısı alan arkadaşlar memnun musunuz birde hangi markayı aldınız?? Geçmişi okuyamadım bu konu konuşuldu mu bilmiyorum oğlum 3 aylık oldu almayı düşünüyorum ama kararsızım fikirlerinize ihtiyacım var:44:

canım BEN E-BEBEKTEN BUNU ALDIM. Tiny Love Gym Maymun Adası Jimnastik Halısı - e-bebek.com
ben cok memnunım. kızzım 84 gunluk. çıkan sesler çok hoşuna gidiyor. oyuncaklara vurmaya çalışıyor.

neden tavsiye etmedi canım acaba?

kızlarr bizim dr. böle bir şey dmedi hiç.bende o gaz yapar şu bunu yapar deyip yememezlik etmedim.bebegimiz sonuçta bizi emiyor herşeyden yiyip bebegimizinden gıdasını almasını sağlamalıyız.ben baştan berii hiçç takmadım her şeyi yedimm. bir ara gaz sorunumuz oldu damla kullandım ama hiç bir şeyden kısmadım. şimdi de biraz gazı oluyo emzirdimdi kucagıma alıp gazını çıkarıyorum öle yatırıyorum hiçç sorun olmuyo.

Süt içmek konusunda şöyle biliyorum: süt gaz yapıyor, ama piyasada laktozsuz sütler satılıyor zaten sütte gaz yapan madde de laktoz olduğu için onlar gaz yapmıyor. Süt içmek isteyen arkadaşlar onları bir deneyin isterseniz. Ama yoğurt, ayran, peynir de sütün yerini tutabilir gibi zaten...Rota virüs aşısı konusunda farklı görüşler var sanırım.Kimi doktorlar geçirip geçirmeyeceği belli olmayan bir hastalık için ve çok da tehlikeli(?) olmadığından aşı yaptırmanın gereksiz olduğunu söylerken diğerleri eğer geçirirse bebeği çok yorduğunu ve önlem almanın uygun olduğunu düşünüyor.Benim ablam bir çocuğuna yaptırdı, diğerine yaptırmadı, ben bebeğime yaptırdım. herkesin kendi fikri tabi. Aşı biraz pahalı iki kere 150 civarı para vericez ama çocuklar için paranın çok da önemi kalmıyor gibi, önemli olan vücuduna virüsü nasıl vermek istediğimiz hastalık olarak mı aşı olarak mı diye sorduğumda cevabı aşı oldu direkt...Ama geçirmeme ihtimali ve boşu boşuna aşı olma ihtimali de var...???Ben de oğlumun sünnetini yaptırdım. Lokal anesteziyle olduğundan ve 20-25 dk sürdüğünden bacaklarını tutması biraz zor oldu ve bizim oğlan sinirinden son anlarda iyice kopmuştu ağlamaktan ama bir haftayı geçirdik ve herşey bitti... Çok mutluyum :))

kızlarr bizim dr. böle bir şey dmedi hiç.bende o gaz yapar şu bunu yapar deyip yememezlik etmedim.bebegimiz sonuçta bizi emiyor herşeyden yiyip bebegimizinden gıdasını almasını sağlamalıyız.ben baştan berii hiçç takmadım her şeyi yedimm. bir ara gaz sorunumuz oldu damla kullandım ama hiç bir şeyden kısmadım. şimdi de biraz gazı oluyo emzirdimdi kucagıma alıp gazını çıkarıyorum öle yatırıyorum hiçç sorun olmuyo.

Bende sana katılıyorum,herseyden yemeye çalışıyorum,baklagiller gaz yapar ama yinede tükettim,süt hergün düzenli iciyorum,laktaz bende sindiremiyorum ama bir iki seker attığınızda sindirimi daha kolay oluyor,ayrıca tavsiyem yagsiz süt tüketin,kalsiyum oranı daha fazla.Bebeğimin gaz sorunu vardı ama 40. Gun bir anda kesildi.Bebegim cok hareketli,bende sürekli oynarken dizlerini karnına doğru ittiriyorum,cok rahat cikariyor,birde kucağımda yüzü dışa dönük kolum karnına baskı yapacak sekilde ritmim bir sekilde evde geziniyorum,diğer elimle sırtını sıvazlıyorum,hem alttan hem üstten cok rahat cikariyor.Bence gaz gidericiden öte bebek icin hareket şart.

Kızlar,bebişim 2 aylık bu sürede hiç süt ürünü tüketmedim.ama sanki dişlerim sararmaya başladı. kalsiyum tabletleri kullanıyorum bir haftadır.hamile kalmadan önce bile ben günde 2 bardak süt içerdim.süt ürünleri tüketiyor musunuz?Ya da ne zaman tüketmeye başlayacaksınız?gaz yapar diye korkuyorum...

Evet canım, ben de senin gibi hamilelikten kalma tabletleri kullanıyorum.Kurban bayramında kızım 3 aylık olacak.ondan sonra başlasam diyorum.Önce yoğurt ve peynirle başlayacağım.EĞer gaz yapmazsa süte geçmeyi düşünüyorum.KIzım akşamları o kadar ağlıyor ki valla korkuyorum bir şey yerken.gerç gazdan mı ağlıyor nazdan mı bilmiyoruz.YOksa kolik mi?Hayırlısı ile bebişlerimizi 1 yaşına getirseydik.

ben ne hamilekte ne sonrasında kalsiyum kullandım. :19:
ki ben süt hiç içemiyorum, midemi kaldırıyor.. hamilelik boyunca bol yoğurt ve peynir yedim.
şimdi de devam ediyorum..

millet aman şunu yeme gaz yapar, bunu içme gaz yapar diyo..
ama herşey herkese aynı tesiri göstermez..
ben abartmamak şartıyla baklagil de yiyorum..:125:

Allah'a çok şükür ateşi çıkmadı.. birde doktor ateş düşürücü olarak parolun şurubunu vermiş. ben calpol verir diye düşünmüştüm onu görünce tedirgin oldum.

siz hangisini kullandınız?
[/B]:44:

calpol:34:

canım BEN E-BEBEKTEN BUNU ALDIM. Tiny Love Gym Maymun Adası Jimnastik Halısı - e-bebek.com
ben cok memnunım. kızzım 84 gunluk. çıkan sesler çok hoşuna gidiyor. oyuncaklara vurmaya çalışıyor.

canım bende en çok tiny love maymun adası ile Fisher price ın yağmur adası olanını beğendim ama hangisini alacağıma karar veremedim ,ikiside çok güzel bugün dışarı çıkıp bir de yakından bakıcam umarım benim oğlanda senin kız gibi sever :55:

bu da Fisher price yağmur adası
$fisher.webp

Back
X