Önce Hamileydim Şimdi Anneyim

hayırlı cumalar kızlar.umarım sizler ve bebişleriniz iyisinizdir.ates konusundan bahsetmişiniz. doktorumun dediği bebeklerde 37 dereceyi ates kabul etmiyoruz.38den sonra tehlikeli oluyormus.3lü asıyı yaptırdığımızda bende calpol verdim.ası yaptırdığımın gecesi 37,8 i bile gördüm:53: telaşlanmadım.ama sürekli kontrol ettim düşüyormu sabitmi diye.bunun içinde atesölçer mutlaka gerekli aman ihmal etmeyin.

kızlar bizim buğün kontrolümüz vardı bizim verem aşımız tutmamış 1 ay daha beklicek hala tutmazsa tekrardan olucagız üzüldüm buğün 95 günlük olduk kilomuz 7,300 olmuş boyda 63 cm geçen ay 500 gr almıştı bu ay 1,500 gr almış sevindim bide dvitaminini hiç sevmedi kızım bizde ilk ay acd diye bi vitamin kullanmıştık ona dünüş yapacagız

Son düzenleme:
3 aşı olduk yeni geldik öneriniz varmııı calpol verdim

canım bize hemşirenin dediği bu aşıların yapıldığı her 10 bebekten 2 sinde ateş olur endişe etmeyin dedi. 38 ve üstü yüksek ateştir o zaman calpol verin ve ıslak havlu ile koltuk altı kasık bölgesini serinletin dedi ama ateşi yükselmezse yani 37 falan olursa calpol vermeyin çünkü aşının fayda görmesi için bi miktar aşı oalbilir onu durdurursanız vücudun bağışıklığını etkilersiniz dedi zaten hiç ateşide yükselmedi sadece aşıların yeri ağırdığı için biraz huysuzdu.

kızlar oyun halısı almayı düşünüyorum kullanan anneler gerçektende aldığınıza değdimi? yani alıp kenarda kalabalık yapmasını istemiyorum hem paraya yazık hemde kalabalık yapar. Kızım eğlencekse herşeye değer yeterki sevsin. Birde hangi marka ve hangi modeli aldınız?

Kızlar moralim biraz bozuk. İlk günden beri göğüs ucumun çok çıkık olmamasından dolayı sütümü sağarak veriyorum oğluma. Birkaç gün öncesine kadar sütler fışkırıyordu ama dün ve bugün çok azaldı sütüm. Sağdığım için farkı çok iyi anlayabiliyorum. Doğumdan sonra göğsümden emmesini istediğim için zamanla o problemi çözdük, göğsümü tutabiliyor oğlum ama göğüsten emince sanki hiç doymuyor 1 saat sonra tekrar istiyor. Bazen 10 dakika emip bırakıyor uykuya dalıyor karnı doydu diye düşünüyorum, bazen de nerdeyse 40 dakika emiyor ama genede doymuyor aranıyor. Kontrolümüz vardı çarşamba günü gelişimi çok güzel oğlumun ama doktordan sonra sütümde azalma farkettim. Sütünü sağarak verenler böyle farklılıklar hissediyormusunuz birgün az birgün çok gibi??? Fikri olan paylaşırsa sevinirim

kızlar oyun halısı almayı düşünüyorum kullanan anneler gerçektende aldığınıza değdimi? yani alıp kenarda kalabalık yapmasını istemiyorum hem paraya yazık hemde kalabalık yapar. Kızım eğlencekse herşeye değer yeterki sevsin. Birde hangi marka ve hangi modeli aldınız?

Aynı şeyi ben de düşünüyorum canım netten sipariş vermeyi düünüyorum dışarı çıkamam bizim buralar yağmurlu.Alanlar netteki fiyatlar ile dışardaki fiyatlar nasıl ? Bir de gerçekten kullanışlı mı ? Bebeğiniz ne kadar ilgilendi ?

Kızlar moralim biraz bozuk. İlk günden beri göğüs ucumun çok çıkık olmamasından dolayı sütümü sağarak veriyorum oğluma. Birkaç gün öncesine kadar sütler fışkırıyordu ama dün ve bugün çok azaldı sütüm. Sağdığım için farkı çok iyi anlayabiliyorum. Doğumdan sonra göğsümden emmesini istediğim için zamanla o problemi çözdük, göğsümü tutabiliyor oğlum ama göğüsten emince sanki hiç doymuyor 1 saat sonra tekrar istiyor. Bazen 10 dakika emip bırakıyor uykuya dalıyor karnı doydu diye düşünüyorum, bazen de nerdeyse 40 dakika emiyor ama genede doymuyor aranıyor. Kontrolümüz vardı çarşamba günü gelişimi çok güzel oğlumun ama doktordan sonra sütümde azalma farkettim. Sütünü sağarak verenler böyle farklılıklar hissediyormusunuz birgün az birgün çok gibi??? Fikri olan paylaşırsa sevinirim

Aynı düşünceler bendede vardı ilk zamanlar aktardı sütüm üstüm basım ıslanırdı ama okuduğuma göre vücut zamanla bebeğe yetecek kadar süt salgılamaya başladığından süt akması duruyormuş ve sabah 5-8 arası bebeğin emmesine göre gün içinde ne kadar süt oluşacağını ayarlıyormuş vücut cnm

Canım bende 5-6 gün once şutum azalmış gibi hissettim yeterince doymuyordu sanki bebegim uc gündür 2.5-3 saat Aralık koyarak 25-30 dk emziriyorum vücudumu aynı rutinde uyardığım icin şutum tekrar artışa gecti belli bir düzen oluşturursan bebeğinin tüketimine gore belki süt üretmeye devam edebilirsin

Bizde de oğlumun kakası problem oldu 4. Günde yaptı kakasini bugun doldurdu bezini hiç bu kadar uzun sürmemişti günde 2-3 kere yapardı cok endişelendim umarım bundan sonra bu kadar ara vermez.haftaya 3. Ay kontrolümüz aşılarımız var hala rotavirus aşısına karar veremedim

Aynı düşünceler bendede vardı ilk zamanlar aktardı sütüm üstüm basım ıslanırdı ama okuduğuma göre vücut zamanla bebeğe yetecek kadar süt salgılamaya başladığından süt akması duruyormuş ve sabah 5-8 arası bebeğin emmesine göre gün içinde ne kadar süt oluşacağını ayarlıyormuş vücut cnm

Canım bende 5-6 gün once şutum azalmış gibi hissettim yeterince doymuyordu sanki bebegim uc gündür 2.5-3 saat Aralık koyarak 25-30 dk emziriyorum vücudumu aynı rutinde uyardığım icin şutum tekrar artışa gecti belli bir düzen oluşturursan bebeğinin tüketimine gore belki süt üretmeye devam edebilirsin

Bizde de oğlumun kakası problem oldu 4. Günde yaptı kakasini bugun doldurdu bezini hiç bu kadar uzun sürmemişti günde 2-3 kere yapardı cok endişelendim umarım bundan sonra bu kadar ara vermez.haftaya 3. Ay kontrolümüz aşılarımız var hala rotavirus aşısına karar veremedim

Cevaplar icin sagolun kizlar. Ya sutum biterse diye uzuluyorum boyle olunca ama bitsede dunyanin sonu degil bebegimin karni gene doyar. İnternette bende okuki gogus ne kadar uyarilirsa o kadar sut uretilmis o yuzden sık sık sagmaya basladim aksamdan beri. İnsallah bol sutlu gunlerime donerim en kisa zamanda:)

Onlem olarak verdik fitili bir zarari da dokunmaz heralde. Aynen gozlerim fena doldu ama tuttum kendimi

ben de gelir gelmez vermiştim çocuk da rahat etti ben de vallahi
bi kere ateşi çıktıktan sonra cocukcagz perişan olduktan sonra iş işten geçmiş oluyo..

Kızlar, benim kızım son bir haftadır emme refleksi çok kuvvetli.emzik emmek istiyor vermeyince de elini emiyor.emziği vermek istemiyorum ama elini emmeye alışır diye veriyorum.uykuya bile emzikle geçiyor.iyice dalmadan emziği alınca uyanıyor.emzik emen çocuğu da hiç sevmezdim.bazen keşke hiç vermeseydim diyorum.gerçi ağlayınca da iyi ki vermişim diyorum.sizinkilerde de böyle bir durum söz konusu mu?

bizimki de iki elini birden yumruk yapıp emmeye yalamaya çalışıyo, emziği uyuturken vereym normalde vermeyn diyodm ama eni emek dye korktugum için gunduzleri de sürekli veriyorm emzigi artık.

ben de 2 saatte bi emzriyorm, bi e oyle alıştı oğlum da o da oyle acıkıyo artık.

yanlız bu aralar bi harp gbi oluyo emzrme seanslarmız, yumrukluyo beni resmen, emmek istemiyo ac oldugu halde.
hem ac oldugu için aglıyo, memeyi verince daha beter aglamaya baslıyo.

geceleri emyo ama uykulu iken, gündüzleri emmede problem vr.
kucagma alıp ayakta emzirirsem emiyo,
yada otururken hoplatarak sallayarak emzirirsem emiyo. napcam bilmiyorm korkuyorm memeyi bırakcak dye

pifff bırakın 2 saati, 4 saatte bir bile emmiyo artık, sinir oluyorum. memeyi ağzına verince basıyo yaygarayı, çıldırıyo resmen, sanki etini çimdikliyosn :43:

Canim ben 2 haftadir kullanmaya basladim benim oglum resmen tekmeliyor oyuncaklari ve sesler ciktikca daha bir coskuyla vuruyor bazende guluyor ne anliyor bilmem:16::16::16:markasina gelince Babysam. Sen isvicrede degilmisin canim orda her marka bulunuyormu? yani bence marka onemli degil uzerindeki oyuncaklarin islevinbe bak birde yerde yatacagi icin rahat olmasi onemli.

oglunun gaz sancilari nasil oldu canim umarim iyidir kuzucum. bizimki cok sukur iyilesiyor gibi herzaman degilsede bazi gunler iyi BUYUYORLARMI NE:31:

Sağol canım benim sizde güle güle kullanın :55: iyi olmanıza sevindim özlettin kendini bu kadar ara verme gel topiğe :6: oğluşum iyi teyzesi sünnetini de oldu da iyileşti bile şükür ama gaz sancıları hala var şu bağırsakları ne zaman düzene girecek bazı günler iyi masajla filan kurtarıyoruz ama bazı günler kabus kolik desem değil umarım ben kafayı yemeden biter şu gaz derdi :30:

tatlım ben 'Fisher price yağmur adasını' aldım renkleri canlı oyuncaklarının işlevi güzel kırılmaz aynası filan da var müzikli 20 dk kesintisiz çalıyor arada kuş ve kurbağa sesleri de var:1: oğlum bugüne kadar oyuncaklara fazla tepki vermiyordu buna en azından dikkatle bakıyor ve ilk defa papağını tutmaya yakalamaya başladı yavaş yavaş alışacak bizde biraz gaz sancısı olduğundan arada huysuzlanıyor ama rahat 15 dk duruyor..bu marka biraz pahalı olabilir buna denk bir diğer marka da Tiny Love maymun adası güzel.. alacağınız oyun halısının renklerinin canlı olasına dikkat edin derim:40: ne çok konuştum ya :9: :29:

Canim ben 2 haftadir kullanmaya basladim benim oglum resmen tekmeliyor oyuncaklari ve sesler ciktikca daha bir coskuyla vuruyor bazende guluyor ne anliyor bilmem:16::16::16:markasina gelince Babysam. Sen isvicrede degilmisin canim orda her marka bulunuyormu? yani bence marka onemli degil uzerindeki oyuncaklarin islevinbe bak birde yerde yatacagi icin rahat olmasi onemli.

oglunun gaz sancilari nasil oldu canim umarim iyidir kuzucum. bizimki cok sukur iyilesiyor gibi herzaman degilsede bazi gunler iyi BUYUYORLARMI NE:31:

Sağol canım benim sizde güle güle kullanın :55: iyi olmanıza sevindim özlettin kendini bu kadar ara verme gel topiğe :6: oğluşum iyi teyzesi sünnetini de oldu da iyileşti bile şükür ama gaz sancıları hala var şu bağırsakları ne zaman düzene girecek bazı günler iyi masajla filan kurtarıyoruz ama bazı günler kabus kolik desem değil umarım ben kafayı yemeden biter şu gaz derdi :30:

tatlım ben 'Fisher price yağmur adasını' aldım renkleri canlı oyuncaklarının işlevi güzel kırılmaz aynası filan da var müzikli 20 dk kesintisiz çalıyor arada kuş ve kurbağa sesleri de var:1: oğlum bugüne kadar oyuncaklara fazla tepki vermiyordu buna en azından dikkatle bakıyor ve ilk defa papağını tutmaya yakalamaya başladı yavaş yavaş alışacak bizde biraz gaz sancısı olduğundan arada huysuzlanıyor ama rahat 15 dk duruyor..bu marka biraz pahalı olabilir buna denk bir diğer marka da Tiny Love maymun adası güzel.. alacağınız oyun halısının renklerinin canlı olasına dikkat edin derim:40: ne çok konuştum ya :9: :29:

teşekkürler canım burdan tavsiye gelmeyince bende netten araştırdım tiny love tekmeleme oyun halısı pembe dikkatimi çekti kızım olduğu için bu olabilir diye düşündüm biraz pahalı ama güzel görünüyor. fisher price yağmur adasıda güzel ama tiny love maymun adasını görmedim birde ona bakayım ona göre karar vericem

Ya arkadaslar sizin bebekleriniz nasıl uyuyor her yolu deniyorum ama uykuya geçme problemimiz var gunduz cok az uyuyor az derin 2 3 dakika saka gibi sonra tık gözlerini acıyor aksamda 11 12 gibi anca uyuyor cok huzursuz degil ama ben yoruluyorum artık gece 4 gibi kalkıp emıyor bı de 7.30 da sonra 8.30 da kesin uyanış yapıyor

arkadaşlar size yine bişi sormak istiyorum:3::3::3:

internettte doktorun biri bebeğin göbeği düşmeden yıkamayın diyodu

fakat annem yıkrız bişi olmaz diyor:1::1::1:

ne yapacağımı şaşırdım siz ne yaptınız

Yikayabilirsin cnm bize hastanedede oyle soylediler. Oglusumun gobegi 8 gunde dustu, dusmesini beklemedim yikadik

Yıka cnm her yıkamadan ve altını değiştirmeden sonra sprey alkol veriyor Dr onu sıkarsan göbek çok çabuk düşüyor zaten bizim 3. Gün düştü

Yikayabilirsin cnm bize hastanedede oyle soylediler. Oglusumun gobegi 8 gunde dustu, dusmesini beklemedim yikadik

Yıka cnm her yıkamadan ve altını değiştirmeden sonra sprey alkol veriyor Dr onu sıkarsan göbek çok çabuk düşüyor zaten bizim 3. Gün düştü

demekki o doktor saçmalıyordu:19::19::19::19:

zaten doktorlar kundakta yapmayın diyor ama bence sakıncası yok ben yapıcam inşallah:16::16::16:

teşekkür ederimmm hanımlarrrrrr:54::54::54:

Back
X