Önce Hamileydim Şimdi Anneyim

Kizlar rota asisini ben yaptirdim. dr deyince hic dusunmedim bile yaptirip yaptirmamayi.esime de danismadim bile. sorsam kesin gereksiz diyecek bir yigin arastiracak. Onlar ne kadar cok sevselerde bizim gibi dusunemezler.

Canim 2-4.ay yada 3-5.ayda yapilabiliyormus ben ilkini 2.ayda yaptirdim. kizim 3 aylik.

eşimin ne dediği açıkçası çok umrumda olmaz yada bi şekilde ikna ederim ama kendim ikna olamadım.yan etkisinden çok korkuyorum.senin bebekde herhangi bir yan etki oldumu?

Son düzenleme:
Günaydın anneler biz 2 gündür geceleri yakıyoruz kaloriferi baya soğudu zaten bizim bıdık üstünü çok açıyo habire örtüyorum. Size bişey sormak istiyorum FİSHER PRİCE YAĞMUR ORMANI DÖNENCE almayı düşünüyorum aranızda alan var mı? Tavisye edermisiniz?
ben gece ve gündüz kombiyi düşük ayarda yakıyorum ve kızımı kat kat giydiriyorum malum yozgat pek soğuk ..
oyun halısı bende alıcam canım ama bu modelden almam ben Playgro Mutlu Çiftlik Işık Ve Sesli Oyun Halısı bunu düşünüyorum kenarı katlananlardan yani yuvarlanıp başka yerlere gitmesin diye

Günaydın anneler biz 2 gündür geceleri yakıyoruz kaloriferi baya soğudu zaten bizim bıdık üstünü çok açıyo habire örtüyorum. Size bişey sormak istiyorum FİSHER PRİCE YAĞMUR ORMANI DÖNENCE almayı düşünüyorum aranızda alan var mı? Tavisye edermisiniz?

Chicco Tatlı Rüyalar Müzikli Dönence (3 Fonsiyonlu) var bende de takip ediyor, seviyor bizim ufaklık .. yenibebe.com - Herşeyimiz Bebeğimiz - Anne Bebek Ürünleri Mama Puset Güvenlik bu linkten de bakabilirsin , başka modeller de var

eşimin ne dediği açıkçası çok umrumda olmaz yada bi şekilde ikna ederim ama kendim ikna olamadım.yan etkisinden çok korkuyorum.senin bebekde herhangi bir yan etki oldumu?
Korkulacak bir yan etkisi olduğunu duymadım ben ne olabilirmişki cnm aşıdan sonra??

canım benim bahsettiğin yagmur ormanının taşıma kapasıtesı 9 kılo . ben bahçelievlerdeki çocuk dünyasına gittim bütün markalarınkıne baktım ve en sonunda taşıma kapasıtesı 18 kg olan ve sandalyeye dönüşen başka bir seçenek aldım

Eklentiler

• $SAM_2827.webp
    $SAM_2827.webp
    39,3 KB · Görüntüleme: 64
Korkulacak bir yan etkisi olduğunu duymadım ben ne olabilirmişki cnm aşıdan sonra??

canım biraz araştırdm da ishal ateş gibi yan etkileri varmış.Hatta aşıdan sonra bebeği 1 ay boyunca ishali atlatamadığını falan yazmış aşı yaptırdığına pişman olmuş.

canım benim bahsettiğin yagmur ormanının taşıma kapasıtesı 9 kılo . ben bahçelievlerdeki çocuk dünyasına gittim bütün markalarınkıne baktım ve en sonunda taşıma kapasıtesı 18 kg olan ve sandalyeye dönüşen başka bir seçenek aldım

canm gittiniz mi doktora

Zeynepciğim sen oyun halısından bahsediyosun galiba benim dediğim beşiğe takılan dönence..

canım biraz araştırdm da ishal ateş gibi yan etkileri varmış.Hatta aşıdan sonra bebeği 1 ay boyunca ishali atlatamadığını falan yazmış aşı yaptırdığına pişman olmuş.

Okuduğum kadarıyla yan etkileri en aza indirilmiş şu anki aşıların. Her aşının yan etkisi oluyor cnm ateş falan yapabiliyorlar. Allah korusun yavrularımızı, aklımıza kötü şey getirmemek lazım

Chicco Tatlı Rüyalar Müzikli Dönence (3 Fonsiyonlu) var bende de takip ediyor, seviyor bizim ufaklık .. yenibebe.com - Herşeyimiz Bebeğimiz - Anne Bebek Ürünleri Mama Puset Güvenlik bu linkten de bakabilirsin , başka modeller de var

ben gece ve gündüz kombiyi düşük ayarda yakıyorum ve kızımı kat kat giydiriyorum malum yozgat pek soğuk ..
oyun halısı bende alıcam canım ama bu modelden almam ben Playgro Mutlu Çiftlik Işık Ve Sesli Oyun Halısı bunu düşünüyorum kenarı katlananlardan yani yuvarlanıp başka yerlere gitmesin diye

Ben o malt içeceklerden içmedim ama gecenlerde bende sütüm azalıyor gibi hissettim. Ve arkadasımın verdiği bir tarifi uyguladım iyi geldiğini düşünüyorum. Dene istersen.
5 tane kuru inciri 1 lt suda 8 dk kaynat. 8 dk sonunda 1 havucu dilimle içine at 2 dk daha kaynat. Öğleden önce ve sonra 1 er bardak iç. Şifa olsun inşallah

Bizde fisher price mutlu düşler dönence var. Oğlum seviyor gözlerini ayırmıyor, onlarla konuşuyor. Hem müzikli hem oyuncaklı hemde gece tavana ışıklar veriyor şekilli bence güzel bir ürün cnm

Teşekkürler anneler alalım bakalım umarım hoşuna gider bebişimin. Ne paralar döküyoruz bu sıpalar için Allah sağlık versin de çalışıp kazanırız napalım :1:

sütünün artması için vitamalt kullanan varmı arkadaşlar işe yaradımı? bugün sipariş vericem netten bide onu denim bakalım :18:

Canım, ben doğumdan önce 7 adet almıştım.Doğum yaptığım gün içmeye başladım.Sütüm 2.gün geldi.vitamalt içerken göğüslerim resmen taş gibi oluyordu.Süt kızımın ağzının kenarlarından taşıyordu.Çok içmek kilo yaptıği için o 7şişeden sonra içmeyi bıraktım.Bir de Allah'a şükür kızıma yetecek kadar da sütüm var.Ama 15-20 gün önce 5 şişe daha aldım.Ne olur ne olmaz diye.Arada sırada içmeyi düşünüyorum.Eczaneden tanesini6,5 tl'ye almıştïm.Daha sonrakileri hepsiburadadan 2,5 tl'ye aldık.

Hayırlı günler ve hayırlı cumalar annişler..:3:
Nasılsınız bakalım? Bebişleriniz nasıl?
:emir_bebek:

Biz iyiyiz çok şükür..
Zeynepcim Oğluşun ve sen birbirinize çok yakışmışsınız Maşaallah size..
:54: Kaka problemizin de en kısa zamanda hallolur İnşaallah..:16:

Bizde geceleri doğalgazı yakmaya başladık.. evin içi soğuk oluyor kızım üşümesin diye yakmaya başladık.. kundak yapıyorum üzerine de penye battaniyesini örtüyorum bazende başına şapkasını takıyorum.. ama yanakları genelde soğuk onun içi ne yapacağımı bilemedim..
:44:

canım nasılsın ? ayy paşanın duzenı bozulmuseve donhalıne doner ınsallah senin için zor bıt durum benım kız ıkı gun duzenini bozdu ben cok kotu oldum uykusuz uykusuz ıse gelmek zor ınsanda sabır kalmıyor valla

İyiyim cnm saol, sende bebişinle iyisiniz inşallah. Valla haftaya eve döner düzelir diyordum ama galiba bayram sonrası dönebileceğim, Babamız orda iyisiniz galiba biraz daha kalın dedi! Bende oğlunu özlemiştir gidelim artık diyordum biraz şaşırdım açıkçası :53:. Sen işe mi başladın, bebeğe kim bakıyor, ben hala bir bakıcı bulamadım

aynı seylerı yasıyoruz canım yaa aynı durumdayım
pazartesı mı ne basladı oglum 1,5 saatte bı uyanıo yarım saat salllıyorum yarım saat ole gecıo yanı saat bası kalkıo
eskıden kurulmus saat gıbı 2-4-6 kalkar tekrar 9-11 uyurdu sımdı hersey alt ust oldu tabı benım sınırlerımdeeee
senınkı ne kadarlık aca ba bı dönemdenmı gecıyoruz

canım benımkıne zeytın yagı ıı gelıo sen verdınmı

benimki 3 buçuk aylık acaba büyüme atağı olabilir mi diycem ama bence yer değişikliği ve kalabalıktan bence, anasına çekmiş sıpa bende pek değişiklik sevmem

Son düzenleme:
msj tesadufen okudum. dogal kaucuk emzik denedinizmi? ben anca dogal kaucuk emzikle kandirdim:-) insallah begenir sizde bana dua edersiniz:-) (banada alisveris merkezindeki bir bayan tavsiye etmisti 2 aydir dua ediyorum)

denedim canım kauçuk chicco denedim ama onu da itiyor seninkinin markası ne?

rota aşısını ben kesin yaptırıcam kızlar çünkü bizim hastanede yatma maceramız oldu malesef 6 gün kaldık kızım enfeksiyon kaptı ateşlendi o yüzden...
okadar zorduki o 6 gün ömrümüzden resmen ömür gitti kızımın küçücük elleri hatta ayağı mahvoldı serumdan ya hatırlamak dahi, istemiyorum o yüzden önlemini alayım diye yaptırıcam bu aşıyı ..
ya benden size tavsiye başımdan geçtiği için bence önleminizi alın eğer maddi durumunuz varsa .. çocuk hastalanınca ah vah demek yeterli olmuyo malesef bebekte annede psikolojik olarak çöküyo resmen .. bide bu ishal hastalığı kilo kaybedicek belki emmeyi tamamen bırakıcak ... şimdi 1 damla anne sütü için yapmadığımız şey yok öyle değilmi rezene çayları , yok incirler, yok malt içecekleri vs vs ... hatta sütümüz gelmez gideriz kaç tlye pompa alırız ...
şahsen benim içtiğim humanaların parasıyla süt pompasını toplasam (maddi olarak ) kaç rota aşısı eder :)
o yüzden hiiiç değmez diyorum ..
bide ya olmazsa gözüyle bakmakta bana çok saçma geliyo demekki diğer aşılarda paralı olsa çoğu yaptımıcak allah devletimizden razı olsun

evet canım sana o kadar katılıyorumki çocuğunun sağlığı için 145 tl gibi bir rakamı dert etmek çok anlamsız geliyor düşününce o parayı nelere harcıyoruz. Evet bebeğimiz hasta olmayabilir ama ya mikrobu kaparsa işte o zaman ah tüh edilecek çevremde o kadar çok varki parasına kıyamayıp yaptırmayıp hastanede bebekleri perişan olan anneler. Aşının kaç katı hastane parası vermekde cabası. Ben eşime söylediğimde hiç tereddüt etmeden kızımın sağlığı için ne gerekiyorsa yaptıralım param olmasada bulup buluştururum dedi. Tabiki biz ne kadar korusakta bebekler hasta oluyor ama en azından önleme şansımız olanları önlüycez. Rota ellerden bulaşıyor emzirirken veya dokunurken ellerinizin tamamen temiz olduğundan emin olup öyle dokunun birde bebekler bu aylarda ellerini ağzına götürdüğü için bulaşma çok daha kolay oluyormuş. Herkezin düşüncesine saygım var ama benim kızımda 1. ayda sarılık devam etti ve idrar yolu enfeksiyonu vardı o arada kan idrar bebeğimle 2 gün hastanede geçti çünkü idrar örneği alması o kadar zor olduki torbayı koyuyorlar kızım çiş yapana kadar kaka yapıyor yada ikiside arka arkaya oluyor :1::1::1:tabi tekrar tekrar torba koydular çok şükür sonunda örnek alındı enfeksiyon içinde merhem verdi 1 haftada kurtulduk şimdi genital bölge temizliğine çok dikkat ediyorum canının yanmasından korkmadan iyice açıp siliyorum

Son düzenleme:
Babasi oyun halisi almisim oglusuma, yatirdim simdi ustune oyuncaklara bakip tekmeliyor. Gayet mutlu gozukuyor insallah sever:)

msj tesadufen okudum. dogal kaucuk emzik denedinizmi? ben anca dogal kaucuk emzikle kandirdim:-) insallah begenir sizde bana dua edersiniz:-) (banada alisveris merkezindeki bir bayan tavsiye etmisti 2 aydir dua ediyorum)
bilgi için teşekkürler..
ben biraz uğraştım alsın diye. chicco ve nuk verdim.. ı ıııh! tutmadı bi türlü..
dışarda ağlayınca ağzına verip 3-5 dk oyalasam kar. bana yetiyordu.
şimdi hiç vermiyorum, yanıma da almıyorum emziği.
çünkü baş parmağını ağzına sokmayı öğrendi ve isteyince cok cok emiyor, hatta öyle uyuyor bile.. :1:

Aynı canım benim oğlanda bi öhö yapsa çıkacak ondan öyle ses geldikçe kendi kendime öhööö yaptığımı farkettim yaa! Annelik bu olsa gerek...
annelik böyle bi şeymiş..
az önce kızım ilk kez döndü, ben bunu videoya kaydettim.:16:
o anda çocuğum 'şampiyon:65:' olmuş gibi şendim:9:

topraksu anlaşılan bu forumda insanlar sadece tanıdıklarının söylediklerini dikkate alıyor. yani biri bi fikir sunmuşmu kimsenin umrunda değil.bi nevi chat odası gibi olmuş tanıdıklarla sohbet gerisi angaryadiğer konudada bebeğin dönmesi ile ilgili bi soru yazdım tınlayan bile yok. neyse sorun değil bizde bi daha uğramayız

bacım, sen nerde ne dedin de ben görmedim bilmiyorum.
hoş arkadaşlar sana cevaben birkaç şey söylemiş.
artık hamile olduğumuz zamanki gibi giremiyoruz topiğe. ben günde bir kez bazen gün aşırı bakıyorum.
ama aylardır oluşan samimiyeti, sen bi soru sordun ve cevap alamadın diye kötülemen hoş değil...
belki bilgisi yoktur insanların. eğer sorunu tekrar yazarsan, ben de bakarım.:34:

80 günlük felanız işte 3 aylık diyelim bebeğim başını bayağı dik tutuyor ama şu sağa sola dönme meselesini anlamıyorum benmkinde öle bişey yok

birde kızımm diyorum şu bu yok bakmıyor :19:

ama babasını giderken arkasından şu bu takip ediyor :19:
benim kızım takip etmeye bayılııyor.
evi toplarken onu yanımda götürüyorum her yere ana kucağında bazen..
neredeyse 200 derece açıyla dönüp sadece gözleriyle değil başıyla takip ediyor, bundan keyif alıyor.
başını dik tutması önemli bi gelişme :34:
ben seslenince bakıyor, sesimi takip edip beni buluyor.
eğer çok sinirli ağlamaklı değilse bana karşılık da veriyor:16:

ilginç bi şey anlatayım size. bi gün yatak odasında yatağın üstüne kapıya zıt bi şekilde yatırdım, altını değiştirdim
kirli bezi atmak için kapıya yöneldim, beni takip etti, neredeyse 90 derece kafasını geriye doğru çevirdi, kıvrıldı beni görmek için.
odadan çıkarken beni izledi. gittim, bezi attım, ellerimi yıkadım geldimki, yine o pozisyonda kapıya bakıp beni bekliyor..
hem güldüm, hem ağladım.. annelik böyle işte..:70:

Bizde geceleri doğalgazı yakmaya başladık.. evin içi soğuk oluyor kızım üşümesin diye yakmaya başladık.. kundak yapıyorum üzerine de penye battaniyesini örtüyorum bazende başına şapkasını takıyorum.. ama yanakları genelde soğuk onun içi ne yapacağımı bilemedim..
:44:
eller, burun yüz.. bunlar vücudun en uç noktaları olduğu için soğuk olmaları normal..
sen vücudunu sıcak tut, fazla soğuk değilse, nefesinden üşütmez bebek. ama onun için de artık ya doğalgaz ya ufo yakcaz..

bu arada karakız'ın hesabı pasif görünüyor.
neden bilen var mı?:44:

Son düzenleme:
Dördüncü ayda oturmaya hazırdır
Pek çok anne, “Beli eğrilir” inancıyla bebeğin en erken altıncı aydan sonra oturtulması gerektiğini düşünüyor. Oysa bazı bebekler dördüncü aydan itibaren destekle oturmaya hazır hale gelebiliyor

Bebeğin vücudunun üst kısmının gelişebilmesi için belirli bir ayın geçmesi gerekiyor. Doktorlar dördüncü aya kadar çocuğu zorlayıcı herhangi bir hareket yapılmamasını öneriyor. Çünkü bebeğin kafasını tutabilmesi, sırtını düz tutabilmesi en erken dört aylıkken mümkün oluyor. Altı aylıkken de yanına destekler koyulduğunda yarı oturur vaziyette birkaç dakika geçirebiliyor. Sekizinci ayda ise tamamen desteksiz oturabiliyor.
Klinilk Bebek, Çocuk ve Genç Sağlığı Merkezi’nden çocuk sağlığı ve hastalıkları uzmanı Dr. Gülnihal Şarman, çok yaygın mitlerden biri olan “Bebek oturtulmaz yoksa beli eğrilir” inanışının bebekte yol açabileceği sorunlar ve neler yapılması gerektiği konusunda bilgi verdi:
“Bebek oturtulmaz yoksa beli eğrilir” lafını çok sık duyuyoruz. Bu nedenle bebeklerin oturması engelleniyor ve dolayısıyla da bebeğin gelişimine bazı engeller konulmuş oluyor.

Beli eğrilmez
Başını iyi tutan, kafasını iyi kaldıran, kendini öne getirmeye çalışan ya da ana kucağından atmaya çalışan, yarı yatar pozisyonda bile rahatsız olduğunu belli eden bebekleri destekleyerek kucağımızda oturtmanın hiçbir sakıncası yok, beli eğrilmez. Bu durumdaki bebekler genellikle dört aylıktır. Bebekler yaşamlarının her döneminde yeni kademelere geçiyorlar. Bu oturmayla ilgili dönem, bebeklikte üçüncü dördüncü ayda başlayan bir gelişimsel nokta. O nedenle bebeğin oturmasını yedinci ve sekizinci ayına kadar bekletmek, bebeklerin gelişimini engelleyici bir davranış oluyor.
Bebeğin oturması neden önemli? Oturmaya kadarki dönemde bebekler hep tavana bakıyor. Tavana bakarken aldıkları stimülasyon çok az, renk az sadece ışık var, hareket yok ve bu, bebeğin görsel ve sosyal gelişimi için yeterli değil. Bebek büyümeye başladığı zaman bir iki ayını geçirdikten sonra kendini öne doğru kaldırmaya başlayan hareketler yapar. Yüzükoyun koyduğunuz zaman kafasını dirseklerinin üzerine çıkacak kadar yükseltmeye başlar. Bu demektir ki boyun kasları ve sırt kasları artık hazırlanıyor. Bu durumda bebeklerin mutlaka ve mutlaka oturur ve etrafına bakar pozisyonlara getirilmeleri lazım. Kendi kendine oturamayan bir bebeği oturtursanız pat diye düşer. O nedenle ilk üç-dört ayında oturur pozisyona getirirken her zaman için destek verip arkasının dik olduğundan emin olunmalı. Ama dik de olsa oturur tarzda annenin kucağında kalabilir. Daha sonraki beşinci ve altıncı aylar içinde bebek desteklendiği zaman, mesela bir koltuk kenarına konulduğunda durabiliyorsa destekli şekilde oturtulabilir.

Oturuyorsa ek besine hazırdır

Bebek en erken yedinci ve sekizinci ayında desteksiz bir şekilde oturabiliyor. Yine bu oturma durumuna göre de ek besinlere geçiyoruz. Altıncı ve yedinci aya gelip de sırt kaslarını iyi koruyup, destekli bir şekilde tuttuğunuz zaman iyi oturabilir bir durumdaysa o zaman bebek artık yemeye de hazır demektir.
Bebeklere oturur pozisyonda dünya çok daha enteresan geliyor. Bebek, dışarıya çıkarıldığında arabaları seyredebilir, etrafta yürüyen insanları takip edebilir. Bebek oturduğu zaman çevresindeki kişilerle göz göze gelecektir. Bu göz göze gelmesi çok önemli, çünkü o gözlerden çok fazla mesaj alacaktır.
Yine oturan çocuk başka şeylere daha kolay ilgi gösterebiliyor. Yakalaması için, eline alması için merak edebilmesi için bir şekilde uzanıp etrafındakileri elde etme çabası daha erken başlamış oluyor.

Oturtulmaması sorun yaratabilir

Oturtulmayan, yatırılan bebeklerde bakış anomalileri olabiliyor. Mesela çok yatırılmış ve bir nedenle tek tarafa bakmayı tercih etmiş bebeklerde görme odaklanması bile değişebiliyor.

Umarim isimize yarar bu bilgiler.

Back
X