Önce Hamileydim Şimdi Anneyim

Maşaallah de kız bende uyusun diye gözüne bakıyorum kızımın..:1: bence normal ama bilmiyorum.. benim kızımda 7de uyandı emziğini verdim uyudu sonra 8de kalktı tekrar emzirdim altını değiştirdim.. uykusu açıldı.. oynadık konuştuk.. şimdi yeni uyudu.. gece uykusu nasıl..??:26:

gecede uyuyo 9 gibi yatıyo gece 3 gibi kalkıp emiyo sonra uyuyo sabah 6 da kalkıyo en geç 7de kalkıyo 7ye pek kalmaz ama

Benim kızımda irkiliyor canım ben normal doğum yaptım.. ama cenanın da dediği gibi tam dalmadığından oluyor.. :emir_bebek:
Cena bende sen gibi gündüzleri sesli ortamda uyutmaya çalışıyorum ama eşim özellikle sessizleştirmeye çalışıyor ortalığı.. bende sesli ortamda uyumaya da alışsın hep sessiz ortamda olmicak bu çocuk diyorum.. Biz tv izlemiyoruz evimizde yok ama ben ona Kur'an dinletiyorum..
:16:

hay maşallah size:nazar: ben de dinletmek istiyorum henüz beceremedim

gecede uyuyo 9 gibi yatıyo gece 3 gibi kalkıp emiyo sonra uyuyo sabah 6 da kalkıyo en geç 7de kalkıyo 7ye pek kalmaz ama

benim kızımda akşam 8 -9 gibi uyuyor. gece ben yatmadan önce 11buçuk 12 civarı tekrar emziriyorum. altını kontrol ediyorum yatırıyorum.. gece 3- 3.buçuk civari yine emziriy yatırıyorum.. sabah namazında yine emziriyorum.. sonra zaten pek uyumuyor..

4 yumurta
1 su bardağı toz şeker
1 su bardağı süt
3/4 su bardağı sıvı yağ
2 su bardağı un
1 kabartma tozu
Vanilya
3 yemek kaşığı kakao

Sosu için
1/2 su bardağı sıvı yağ
1 su bardağı süt
3/4 su bardağı toz şeker
1 yemek kaşığı kakao

Yumurta ve şekeri kabarmana kadar çırp sıvı yağ ve sütü ilave et karıştır unu ve diğer malzemeleri ekle karıştır. Isıtılmış 165 c fırında pişir. Sos malzemelerini tencerede şeker erimene kadar ısıt kek fırından çıktıktan 3-4 dakika sonra sosu üstüne dök

Süper oluyor deneyin derim çiğ yumurta da yok tarifte

benim oğlum da öyle:) benimki de sezaryen ama sezaryenle ilgisi yok küçük bebeklerde olur bu

özlemek iyidir iyi.. duyguları körükler
çünkü gerçekten annelik birinin karısı olmanın önüne geçiyor .herşeyden öte ,gün sona erip bebeği yatırınca hal kalmıyor insanda cilveli kadın olmak için:37:

Evet hasret askı kamciliyor tazeliyor sifirdan birlikteliğe başlamak gibi.
Annelik dunyanın en zor zanaatı sadece insanın yavrusuyla ilgilenmesi ,bakmasiyla da bitmiyor .saglik problemi varmı,usumusmudur,terlemismidir araya bir sürü acaba nasıllar giriyor .

doktora spriali çıkarttırcam dediğimde kızdı en iyi hormonsuz yöntem saçmalama dedi

adetin 1.günü 3.günü fark etmez dokora bana sprial takarken sordum adetliyken iğrenç Allah yardımcınız olsun
kadın dedi biz kanlı kanlı daha severiz :9::52:

Kızlar, konu biraz değişecek ama benim kızım uyurken en ufak sesten bile irkiliyor.Hemen elleri havaya kalkıyor.Sezaryen ile doğan bebeklerde böyle oluyormuş diye duydum.Sizde de varmı?canım kızım benim ...

tatlım alakası yok.ben normal doğum yaptım oğlum doğduğundan beri irkiliyordu.gayetde iyi dalmasına rağmen uyku esnasında elleri havaya kalkıp aniden iniyordu .ama ben onu suna bağladım anne karnından yeni cıktığı için yavrumun eli kolu oynayınca kendini boşlukta hissedip korkuyordu.hatta dizleri hep karnına cekiliydi karnımdayken, doğduğundada epey bi öyle durdu bazen uyku esnasında bacaklarını yanlışlıkla uzatınca korkup geri cekiyordu.anne karnı nere?kazulet beşiği nere?yani diyeceğim kendini güvende hissetsin ben cözüm yolunu kundakta buldum.güzelce sarıyorum mis gibi uyuyor.hatta bazen kundağı gevsek yapınca cığlığı basıyor:27:elim kolum oynuyor düzgün sarsana anne diye:emir_bebek:
istersen bi dene tatlım faydasını görürsün ve tabiki mutlaka felak ,nas, ayetel kürsi,fatiha ve ihlas suresi dilinden düşmesin.rabbim bebişlerimizi yarattığı görünen görünmeyen varlıkların serrinden korusun:nazar:

4 yumurta
1 su bardağı toz şeker
1 su bardağı süt
3/4 su bardağı sıvı yağ
2 su bardağı un
1 kabartma tozu
Vanilya
3 yemek kaşığı kakao

Sosu için
1/2 su bardağı sıvı yağ
1 su bardağı süt
3/4 su bardağı toz şeker
1 yemek kaşığı kakao

Yumurta ve şekeri kabarmana kadar çırp sıvı yağ ve sütü ilave et karıştır unu ve diğer malzemeleri ekle karıştır. Isıtılmış 165 c fırında pişir. Sos malzemelerini tencerede şeker erimene kadar ısıt kek fırından çıktıktan 3-4 dakika sonra sosu üstüne dök

Süper oluyor deneyin derim çiğ yumurta da yok tarifte
of kesin yapcam bugün bunu resmen aşerdimmm
aşmı erdim aman tanrııııııııııııııım:53::53:

canım benim oğlanda da oluoyor araştırdım moro reflexiymiş. Ürkme (moro) refleksi
iyi bişiymiş...

evet bende duymuştum moro refleksi ..
bide üzerini çıkarınca çocuk kendini boşlukta hissediyomuş ilk zamanlar ben banyo içinsoyduğumda gözlerini açıp ellerini havaya kadrıyodu resmen kendini boşlukta hissettiği için kitapta okumuştum

benim kızımda tam dalma esnasında çok irkiliyo sesleden oluyo sanırım bende okuyorum besmele çekiyorum başında..
ben birde bişey sorucam benim kızım sürekli uyuyo bu günlerde en fazla 2 saat uyanık kalıyo sizinkiler nasıl mesela sabah 7de uyandı bugün ben eşime kahvaltı hazırlarken bi dalmış yarım saat sonra uyandı 10da tekrar uyudu 11de uyandı 12de tekrar uyudu şimdi sizce normalmi uyumasın biraz oyalansın istyorum ama mızmızlanıyo anakucağına yatırınca hoop gidiyo gözler

tatlım sakın uykusunu bölme bebek uyuya uyuya büyür.banada neler neler dedi etrafımdaki cok bilmişler.neymiş sürekli uyutoyormusum oğlumu azıcık gün yüzü gösterecekmişim gezdirecekmişim bırakayımda sevsinlermiş doya doya ...gündüz uyutmucakmısım.cocuk gündüz uyumasınki gecede uyanmasınmıs.beni rahatsız etmesinmiş:36:.sizemi kaldı benim rahatsız olmam.valla varya psikolojimi bozdular.sırf bu yüzden kimsenin evine gitmiyorum artık.ben cok sükür oğlumu gezdiriyorumda konusuyorumda oynuyorumd.a benim cocuğum programlı ben ne yapayım?onların dediğini yaptığım günün akşamı oğlum kriz gecirdi tam 4 saat ağladı arada ağlamaktan nefesi kesildi.o ağladı ben ağladım noldu olan bize oldu.tatlım diyeceğim bırak bebeğin kendini ayarladığı gibi uyusun sakın uykusunu bölme sana tavsiyem

Kızlar biz geri çekmeye korunuyorduk ya bugün kaza oldu tamda yumurtlama zamanım çok korkuyorum bişey olursa diye Allah isteyenlere versin bizim için daha çok erken gerçi eşime kalsa olsun araları 1 yaş olur güzel olur diyor en kötü kızımız 1 yaşına girince hamile kal diyor tabii ona bişey olduğu yok ben bide zor hamilelik geçirdim en çok kızıma süt veremeyecem diye korkuyorum hamilelikten

tatlım sakın uykusunu bölme bebek uyuya uyuya büyür.banada neler neler dedi etrafımdaki cok bilmişler.neymiş sürekli uyutoyormusum oğlumu azıcık gün yüzü gösterecekmişim gezdirecekmişim bırakayımda sevsinlermiş doya doya ...gündüz uyutmucakmısım.cocuk gündüz uyumasınki gecede uyanmasınmıs.beni rahatsız etmesinmiş:36:.sizemi kaldı benim rahatsız olmam.valla varya psikolojimi bozdular.sırf bu yüzden kimsenin evine gitmiyorum artık.ben cok sükür oğlumu gezdiriyorumda konusuyorumda oynuyorumd.a benim cocuğum programlı ben ne yapayım?onların dediğini yaptığım günün akşamı oğlum kriz gecirdi tam 4 saat ağladı arada ağlamaktan nefesi kesildi.o ağladı ben ağladım noldu olan bize oldu.tatlım diyeceğim bırak bebeğin kendini ayarladığı gibi uyusun sakın uykusunu bölme sana tavsiyem

bana da öyle diyorlar "gündüz uyumasın gece uyur"
halbuki gündüz iyi uyuyan çocuk ,gece daha iyi uyur.

evet bende duymuştum moro refleksi ..
bide üzerini çıkarınca çocuk kendini boşlukta hissediyomuş ilk zamanlar ben banyo içinsoyduğumda gözlerini açıp ellerini havaya kadrıyodu resmen kendini boşlukta hissettiği için kitapta okumuştum

evet çok komik oluyordu üstünü çıkarıp kucağa alınca yakamıza tutunmaya çalışıyordu :9: yerim onuuuu

birazdan teteanoz 3.dozu vurulmaya gidicem korkuyorum ayy

Kızlar biz geri çekmeye korunuyorduk ya bugün kaza oldu tamda yumurtlama zamanım çok korkuyorum bişey olursa diye Allah isteyenlere versin bizim için daha çok erken gerçi eşime kalsa olsun araları 1 yaş olur güzel olur diyor en kötü kızımız 1 yaşına girince hamile kal diyor tabii ona bişey olduğu yok ben bide zor hamilelik geçirdim en çok kızıma süt veremeyecem diye korkuyorum hamilelikten

en sana ne dedm kız korun demedimmiiiiii :9::9:

inşallah olmaz :50:

şu videolara bi bakın..
Bebek 3. ayda neler yapabiliyor olmalı? - UZMANTV
Bebeğin 3. ayda fiziksel gelişimi nasıldır? - UZMANTV
Bebeğin 3. ay muayenesinde nelere bakılır? - UZMANTV
Bebeğin 3. ayda zeka gelişimi nasıldır? - UZMANTV
3 aylık bebek ne tür sağlık sorunları yaşayabilir? - UZMANTV

aşağıda linkteki videoda 4. ayda moro lefleksinin artık olmaması gerektiği anlatılıyor.
Bebeğin 4. ay muayenesinde nelere bakılır? - UZMANTV

benim kızımda tam dalma esnasında çok irkiliyo sesleden oluyo sanırım bende okuyorum besmele çekiyorum başında..
ben birde bişey sorucam benim kızım sürekli uyuyo bu günlerde en fazla 2 saat uyanık kalıyo sizinkiler nasıl mesela sabah 7de uyandı bugün ben eşime kahvaltı hazırlarken bi dalmış yarım saat sonra uyandı 10da tekrar uyudu 11de uyandı 12de tekrar uyudu şimdi sizce normalmi uyumasın biraz oyalansın istyorum ama mızmızlanıyo anakucağına yatırınca hoop gidiyo gözler
3 aylık bebekler günde 15 saat uyumalıymış.
sen biraz gözlemle bakalım, uykularını not et bi kenara ben öyle yapıyorum.
uyku düzeni oluşturmaya çalışıyorum o yüzden..

seninki günde kaç saat uyuyor? az uyumak belki sıkıntı olabilir ama bu 15 saatten fazla
uyumanın sorun olacağını sanmam. zira bebekler uyurken büyüyor.:emir_bebek:

benimki gece 12.00-12.30 gibi uyuyor. (net 2 kez gece emiyor)
sabah 08.00-8,30 gibi uyanıyor.
saat 10.00da uyuyor. 11-12 gibi uyanıyor.
bi dahaki uykusu öğleden sonra 2-3 gibi. o zaman da 2 saat kadar uyuyor.
akşam 7den sonra iki kez şekerleme yapıyor yarım saat kadar. gece uyuyana dek uyanık ve mızmız:27:

bu gözlemleyebildiğim. temel olarak düzeni bu.
ama bazen yarım saat önce uyur-1 saat fazla yatar.. ufak değişiklikler oluyor.

iki uyku arasında 1-2 saat uyanık kalıyor.
ve bu günlerde hava serin, uyuturken mutlaka ince pamuklu bi battaniyeyle kundak yapıyorum.
fön makinesi sesi ya da sevdiği bi zikir var telefonumda onu açıyorum..
kendi uyuyakalıyor. eğer acil işim varsa, ya da mızmızlanıyorsa sallıyorum:17:
kundakla çok daha kaliteli ve uzun uyuyor. kesinlikle deneyin derim.

aman dikkat :53:
hoş olacağı varsa, ne yapsak boş ama.. yine de tedbirli olmak gerek..

birazdan teteanoz 3.dozu vurulmaya gidicem korkuyorum ayy
ben de salı sabahı 3.dozu oldum.
kolum özellikle dün akşam epey ağrıdı ve el ayası kadar bi bölge kabardı, kızardı, sertleşti ve yanıyor gibi sıcaktı.
dün akşam epey şiddetliydi, bugün yok elhamdülillah..

en sana ne dedm kız korun demedimmiiiiii :9::9:
sen spirali çıkartıyor musun, yanlış mı anladım?:44:

Back
X