Önce Hamileydim Şimdi Anneyim

sen oklavayı mı özledin kıı?!
nazar değiyor diyorsun, yine koymuşsun tontikin fotosunu profile :20:

bende 2 gün önce koymuştum profile resmini ağla ağla çocuğum morardı..
:14::14: eşim okuyor ben okuyorum yok.. dedim bu resmi burdan kaldırmak lazım dün hemen kaldırdım..

Kızımın verem aşısı tutmuş 1 haftadır aşı izi belli oluyor yerim onun minnak kolunu yavrum benim

Benim kızım emerken elimi ya da yaka mı sıkı sıkı tutuyor bırakmayayım diye doyunca bırakıyor bide işi bitince kucağımdan kalkmaya çalışıyor kızım nereye gidecem beni bırakıp diyorum durup bana bakıyor :))

evet spor şart bence de acaba mekik çekmek bi sıkıntı yaratır mı sezeryan yerine
yavaş yavaş egzersizlere başlasam iiyi olucak :)

Ben bebegim 2 aylik oldugunda basladim mekik cekmeye ve spor yapmaya her sabah ebru salliyla pilates yapiyorum aksamlarida kosu bandinda 45 dakika tempolu yuruyorum simdilik sarkik olan gobegim biraz toparlandi:8: kiloda cok verdim 94,5 kiloylæ doguma girdim simdilerde 74 kiloya dustum.

gøbek sarmak karin kaslarinin calismasini engelliyormus doktorum oyle demisti ben 2. dogumumu yaptim cok sukur ikisindede toparlanmis sayilirim:1: zaten hic biryerimde catlak olmadi, o kadar kilo almama ragmen ve hic bir krem falanda kullanmadim sadece banyodan sonra bebe yagiyla guresciler gibi yaglaniyordum:27:

Allahima sukurler olsun gaz problemimizde bitti gibi cok mutluyum ve geceleri daha uzun uyumaya basladi:21: Darisi atlatamayan bebeklerimizin basina :emir_bebek:
Benim oglumda donmekten cok yan duruyor kolunun ustune kalkmaya calisiyor:1: oyle ugrasirkende ne kadar zorlaniyorsa alttan pirt pirt gidiyor. :9::9:diyorum ha gayret kalkacaksin. Butn yavrularimizin guzel haberlerini almak dilegiyle arkadaslr:54::54::54:

kız hayalimbenim :) sana demedikmi güven olmaz diye ...
şekerim prz. bende sevöiyorum plastik bişey sonuçta ama napalım mecburuz geri çekme yöntemine kimse güvenmesin arkadaş o bi yöntem bile değil bence

kız hayalimbenim :) sana demedikmi güven olmaz diye ...
şekerim prz. bende sevöiyorum plastik bişey sonuçta ama napalım mecburuz geri çekme yöntemine kimse güvenmesin arkadaş o bi yöntem bile değil bence

Napayım sprial taktırmak istedim daha takmadılar rahim düzelmemiş eşime kalsa hiç korunmayalım zaten 2. Hemen olsun Allah bilir şimdi çok erken ama yanlışlıkla da olsa Rabbim verirse yapacak bişey yok

bende 2 gün önce koymuştum profile resmini ağla ağla çocuğum morardı..
:14::14: eşim okuyor ben okuyorum yok.. dedim bu resmi burdan kaldırmak lazım dün hemen kaldırdım..
ben de facebookta 2 foto paylaşmıştım.
akşam çocuk katıla katıla 2,5 saat ağladı. ama yok böyle bi şey.. nasıl ağlıyor, morarıyor resmen..
soluksuz kalıyor. kimse yok yanımda, eşim gelmemiş.. elim ayağım tutuştu.
hiçbir problemi yok, neden böyle ağlıyor diye düşündüm..
sonradan jeton düştü.. hemen sildim, çocuğum da sustu.. bi daha tövbe:43:

Benim kızım emerken elimi ya da yaka mı sıkı sıkı tutuyor bırakmayayım diye doyunca bırakıyor bide işi bitince kucağımdan kalkmaya çalışıyor kızım nereye gidecem beni bırakıp diyorum durup bana bakıyor :))
benimki de ya iki eliyle memeyi kavrıyor, beceremediyse yakama yapışıyor:1:

hönnkkk! Yeni bir topic mi geliyor : "Önce Hamileydim Şimdi Anneyim ve Tekrar Hamileyim"
:60::60::60:

Evet canım o his kaybı bende de var.Annem en küçük kardeşimi 11 sene önce sezeryanla doğurdu onda da his kaybı varmış daha.Bana artık dikiş yerini hissetmeyeceksin dedi.
Biz przvtf ile korunuyoruz ama güvenemiyorum.Hemşire 3 aylık iğneler var emzirirken de sorun olmuyormuş , iğne vurdurabilirsin dedi.Siz de 3 aylık iğne vurunan oldu mu ?

ben bu soruna cevap olarak daha öncede yazmıştım ama gören olmadı sanırım. Benim doktorum 40 gün kontrolünde depo provera diye bir iğne verdi. 3 ay aralarla yaptırıyorsun ve emzirme süresi boyunca devam ediyorsun. Çocuğa hiçbir zararı yok. Türkiye ye yeni gelmiş,ilacı da vardı ama daha pahalıydı. İğnesini sanıyorum 5 tl ye almıştım.

ben bu soruna cevap olarak daha öncede yazmıştım ama gören olmadı sanırım. Benim doktorum 40 gün kontrolünde depo provera diye bir iğne verdi. 3 ay aralarla yaptırıyorsun ve emzirme süresi boyunca devam ediyorsun. Çocuğa hiçbir zararı yok. Türkiye ye yeni gelmiş,ilacı da vardı ama daha pahalıydı. İğnesini sanıyorum 5 tl ye almıştım.

canım peki doktorun iğne de hamile kalma olasılığından falan bahsetti mi ? Ben yana yana nasıl korunurum diye uğraşıyorum herifin varyaaa umrunda değil! :47::47::47:

"nazar" gözden yayılan bir enerji..
nazar değecek kişiye bu enerjinin ulaşması lazım.
yani fotoğraftan nazar değmez.

canım peki doktorun iğne de hamile kalma olasılığından falan bahsetti mi ? Ben yana yana nasıl korunurum diye uğraşıyorum herifin varyaaa umrunda değil! :47::47::47:

doğum kontrol hapı olasılığındaymış neredeyse sıfır yani...eczaneden al, sağlık ocağında da yaptırırsın. hamilelik ve anneliğin eziyetlerini biz çekiyoruz, eğer istenmeyen bir bebekse doğuralım ya da aldıralım onun vicdan azabını biz çekiyoruz erkeklerse sadece uzaktan izliyor. ne kadar destek olsalar da birinci kişi yani yaşayan biziz. o yüzden de kendi başımızın çaresine bakmak durumundayız, onlarsa rahatlarına...eğer için rahat etmezse bir doktora ya da eczacıya da ilacı sorabilirsin.

sen oklavayı mı özledin kıı?!
nazar değiyor diyorsun, yine koymuşsun tontikin fotosunu profile :20:

tamm tammm kaldırıyorum :9: napim çok seviyorum heryerde gözümün önünda olsun

akşam suuucum varya bebeişini kaybetmişti onun konusunu okudum ağla ağla öldüm tekrardan kızıma sarılıp uyudum sonra ölür diye korktum
ceketini koklaya koklaya uyudum :14:

hamılemısın yada suphelenıyor musun benim gibi

zeyneppppppppppppppppppppppppppppppppppppppppppppp cddi olamassın
bari git errkenden aldır öyle birşey varsada :53::53:

Üç aylık korunma iğnesi (depo provera) yan etkileri nelerdir?
Deporovera'nın yan etkileri biraz fazladır. Depo-provera özellikle kullanımın ilk yılında, ciddi derecede adet düzensizliği yapabilir. Bu düzensizlikler arasında en sık ara kanamalar ve lekelenmeler görülür.

Bazen ise kişi gebeymiş gibi uzun süreli adetten kesilebilir (ilaca bağlı amenore). Tek bir enjeksiyondan sonra 12 ay adet görmeyen vakalar mevcuttur, ya da tam tersi şekilde 3 ay süreyle sürekli kanaması olan hastalar da vardır.

Nadiren görülen sürekli kanama durumunda kanamayı kesmek için dışarıdan hormon verilmesi hatta bazen kürtaj yapılması gerekli olabilir. 35 yaşın altında olan kadınlarda depo-provera kullanımına bağlı hafif kemik erimesi (osteoporos) saptanabilir.

Yan etkileri arasında baş ağrısı, iştah artımına bağlı hafif kilo artışı, anksiyete (içsel sıkıntı), mide ağrısı, karın krampları, baş dönmesi ile cinsel istek (libido) kaybı sayılabilir. Tüplerin hareketini yavaşlattığı için gebelik oluşursa bunun dış gebelik olma olasılığı yüksektir.

Yapılan çalışmalarda ilk kez depo-provera kullanan kadınların %50' sinin yan etkiler nedeni ile kullanımı bıraktığı ve başka bir yöntemi tercih ettiği, buna gerekçe olarak da en çok yakındıkları yan etkinin adetlerdeki düzensizlikler olduğu saptanmıştır.
bunu okuduktan sonra ben bu iğneden vazgeçmiştim:(

igne ile korunmaktan bahsedilmiş.
arkadaşım bir sene kadar öyle korunmuştu.
yan etkisi oldu mu bilmiyorum.

istedik, hamdolsun Rabbim verdi,
hamile kaldık, sağlıkla bebeklerimizi dünyaya getirdik.
onların herşeyiyle biz ilgileniyoruz. bundan da memnunuz:16:
gel gelelim bi kaza olmasın diye de yük yine bizde..
nasıl tedbir alıcaz, ne kadar koruyor bu sorular yiyip bitiriyor bizi.
mazallah şuan istemediğimiz halde yine hamile kalsak, suçlu biz oluruz:19:
sanki babamızın evinden getirmişiz çocuğu:37:

Ayyy tekrardan hamile kalmayi konusmak erken degilmi kizlar dikkatli olun valla:)) Allah korusun oyle birseyi su anda dusunemiyorum bile benim bünye kaldirmaz heralde

hönnkkk! Yeni bir topic mi geliyor : "Önce Hamileydim Şimdi Anneyim ve Tekrar Hamileyim"

:53::53::53::53::53::53::53::53:Zeyneppppppppppppppp!!!!!!!!!!!!

tamm tammm kaldırıyorum :9: napim çok seviyorum heryerde gözümün önünda olsun

akşam suuucum varya bebeişini kaybetmişti onun konusunu okudum ağla ağla öldüm tekrardan kızıma sarılıp uyudum sonra ölür diye korktum
ceketini koklaya koklaya uyudum :14:

zeyneppppppppppppppppppppppppppppppppppppppppppppp cddi olamassın
bari git errkenden aldır öyle birşey varsada :53::53:
test yapmadım yakın zamanda yapacagım hamileysem de kesınlıkle doğururum ....aldırmak gıbı bısey katıyen olmaz!!

test yapmadım yakın zamanda yapacagım hamileysem de kesınlıkle doğururum ....aldırmak gıbı bısey katıyen olmaz!!

Yok cnm benimki daha test aşamasına gelmedi ama bende olsa aldırmam kıyamam 2013 temmuz anneleri topiğine mi geçsek:1::1:

Son düzenleme:
Back
X