Önce Hamileydim Şimdi Anneyim

kızlar moralim çok bozuk kızım uyanıkken emmiyordu ama ben yinede bir düzene koymuştum uykulu muykulu emziriyordum geçen ay 500 gr almıştı idare eder dedim ama 10 gündür sanki sütüm az gibi geliyordu öyle hissettim bugün doktora gittik 15 günde sadece 100 gr almış yıkıldım resmen o kadar emziriyorum sadece 100 gr şok oldum eve geldim 3 saat önce emzirdiğim göğsümü sağdım ve şok oldum önceden fışkıran sütüm damla damla geldi 40 ml anca çıktı allahım galiba sütüm bitiyor. Önceden kızım 5-6 saaat emmedimi göğüslerim patlıcka gibi olurdu şimdi şişmiyor. Bu aralar sinirlerim bozuktu çok mutsuzdum sütüm ondanmı gitti acaba yoksa geçici bir durummudur aranızda böyle sorun yaşayıp sonra sütü artan varmı?

canım öncelikle doktor ve sağlıkocağında tartı çok farkediyor bizde 400 gr farklı çıktı birbirinden
süt bazen artar bazen azalır bu çok normal ,sütüm bitiyor diye korkma emzirdiğin sürece bitmez ama dikkat et 5dk nın altında emmesin göğsün ne kadar çok uyarılırsa o kadar süt salgılarsın
ben başından beri mama takviyesi yapıyorum sen şimdi mamaya başlaman gerekiyorsa çok şanslısın 3 ay mama gerekmedi sonuçta bebek büyüdükçe ihtiyacı artıyor mama vermeyi kötü birşey olarak görme,önemli olan bebeğinin büyümesi. mama yemiyor diyorsun belki tadını beğenmiyordur farklı mama deneyebilirsin
erkekler bizi anlamıyor anlamaz çünkü hiç anne olamayacaklar
yavrum önce güzel emiyor ama sonra yüzünü çevirmeye başlıyor çünkü süt azalıyor ve son gelen süt daha yoğun kıvamlı olduğu için zor çekiyorlar üşeniyorlar .kalan sütü pompayla boşaltırsan sütünü arttırırsın

ii bayramlar ben ikiz annesiyim 3 ay oldu dogum yapalı sezeryan ama hala reg olmadım aranızda olmayna varmı? sütüm yetmediği için bebelak mama kullanıyoruz aptamik kabız yaprı bu birazdaha ii ben arada meyve püresi veriyorum robottan püre yapıyorum mama yapıp sulu oluyor 30 cc günlük yapıyorum sizler ek gıda veriyormusunuz 3. ay kontrolümüz var rota aşısı yaprırmıycam 140 tl biri 2 doz yapılıyormus çok pahalı önceden bu asımı varmış allaha emanetizolan varmı veya olmayan??

slm evet bende hala regl olmadım ben daha ek gıdaya geçmedim 4.aya girdik bz 5. ayda başlamayı düşünüyorum ek gıdaya ben kızıma mamada veriyorum mama verenler dört aylıkken başlayabiliyolarmış bende yaptırmadım rota aşısı allaha emanet bizimkide inş. pişman olmayız
ii bayramlar ben ikiz annesiyim 3 ay oldu dogum yapalı sezeryan ama hala reg olmadım aranızda olmayna varmı? sütüm yetmediği için bebelak mama kullanıyoruz aptamik kabız yaprı bu birazdaha ii ben arada meyve püresi veriyorum robottan püre yapıyorum mama yapıp sulu oluyor 30 cc günlük yapıyorum sizler ek gıda veriyormusunuz 3. ay kontrolümüz var rota aşısı yaprırmıycam 140 tl biri 2 doz yapılıyormus çok pahalı önceden bu asımı varmış allaha emanetizolan varmı veya olmayan??

Kurban Bayramınız Mübarek Olsun Hatunlar..:16::16: Biz bu bayram evimizdeyiz.. Memlekete gitmedik kızım yüzünden.. arabamız olmadığı için otobüsle gitmek zorunda kalacaktık.. ben emzirmekte zorlanırım diye güvenemedik..:50: ememeyince huysuzlanıyor çünkü..:emir_bebek::40: o yüzden evimizde kaldık.. Tekrardan bayramınız mübarek olsun.. sizi ve bebeklerinizi öpüyorum..:54::54:

herkese hayırlı sabahlar . Bayramınız mubarek olsun .. Rabbim sevdiklerimizle nice bayramlar geçirmeyi nasip etsinn . gurbettelik çok koydu bana . bayramın mübarek olsun dediğim tek kişi oğlum
kocam da yok sabah 6 da göreve gitti .annem yok babam yok:43:amaaaa paşam varrr:16: annesi kurban olsun onaaaaaaaa

Üzülme canım.. bizde gurbetteyiz.. memlekete gidemedik.. bende sadece kocam ve kızımla bayramlaşabildim..( tel görüşmeleri dışında)
:31: ama buna şükür hiç olmazsa kızım ve kocam yanımda..:16:

seninde kurban bayramın mübarek olsun allah tekrarına eriştirsin biz kendi memleketimizdeyiz bende o yüzden bizim içinde farklı bi gün gibi degil yinede güzel elbette sende bebişini öp inş..:38:
Kurban Bayramınız Mübarek Olsun Hatunlar..:16::16: Biz bu bayram evimizdeyiz.. Memlekete gitmedik kızım yüzünden.. arabamız olmadığı için otobüsle gitmek zorunda kalacaktık.. ben emzirmekte zorlanırım diye güvenemedik..:50: ememeyince huysuzlanıyor çünkü..:emir_bebek::40: o yüzden evimizde kaldık.. Tekrardan bayramınız mübarek olsun.. sizi ve bebeklerinizi öpüyorum..:54::54:

sanada hayırlı bayramlar en baştan ikinci bebek çook zor gibi geliyo ama ben kızımın bi kardeşinin olmasını çook isterim, inş.. rabbim hayırlı olan bi vakitte ikinciyi nasip eder(2-3 yıl kadar sonra tabi)
günaydın hayırlı bayramlar kızlar

biz anneannemizdeyiz babamızdan ayrıyız çok özledik :50:
ama iznimiz yoktu bizde biz geldik

kuzucum dudaklarını emiyor üst dudağını ağzı yüzü su içinde çıldırcam :50::50:

karşı komşumuz bebeği 24 günlük tutamadım çok tuhaf geldi bizimkiler nasıll büyümüş anladım :16::16:

tövbe ettim vallahi birdaha asla doğurmam Allah a büyük konuşmayayım Allah vermesin :18::19:

Herkese hayirli bayramlar dilerim, Rabbim dualarimizi kabul etsin. Ailemiz ve sevdiklerimizle nice bayramlar gecirelim insallah.

Ayrica bugunun benim icin bir diger anlami; oglumla gecirdigim ilk dogumgunumduuuu:16::16:

Herkese hayirli bayramlar dilerim, Rabbim dualarimizi kabul etsin. Ailemiz ve sevdiklerimizle nice bayramlar gecirelim insallah.

Ayrica bugunun benim icin bir diger anlami; oglumla gecirdigim ilk dogumgunumduuuu:16::16:

Yeni yaşın hayırlı olsun canım..
:119::71: Ailenle güzel bir ömür geçirmeni Allah'dan temenni ederim..:16:

Herkese iyi bayramlar:54:Bizim için ilk bayram günü prk iyi geçmedi, kızım çok huysuzdu.K.validemlere gitmiştik apar topar geri döndük.Zaten evleri de soğuktu.19 dereceydi, doğalgazı yakmamışlar.Gerçi eşim yakmalarını söyledi de yaktılar.Kızım o kadar ağladı ki içim parçalandı resmen.Yemek yiyorduk yemeği falan bırakıp kalktık.Eve gelince rahatladı şükür.Biz de kızım evde bize gülüyor, biz konuşunca o da sesler çıkararak karşılık veriyor.Ama k.validemleri, görümceleri görüyor.Onlara daha nerdeyse hiç gülmedi ve hiç ses çıkarmadı.O kadar konuşuyorlar benim kız suratını asıyor.Öyle uzun süre başkalarını görmedi, acaba herkese mi aynısını yapacak merak ediyrum.

herkese selamlar..
geçen sene kurban bayramında karnımda olan bu minik kuzu
şimdi kucağımda.. hamdolsun bu duyguyu Yaşatana.. :16:

kızımın doğumunu da sayarsak bu, bu yılki üçüncü bayramımız.. :1:
hepinizin bayramı mübarek olsun.. bebişlerimizle mutlu huzurlu sağlıklı nice bayramlara..:49:

Ben geçen kurban bayramında daha hamile bile değildim.Rabbime binlerce şükürler olsun ki bu bayram bebeğim kucağımda.9 ay uğraştık, Allah isteyen herkese nasip etsin...

Canım benim kızım emerken memeyi tam kavrıyor ve göğüsümden sütün indiğini hissediyorum.Hafif sızlama, karıncalanma gibi bir şey oluyor.Bir de ağzının kenarından süt belli oluyor.Boş emerken ise göğsümün ucunu alıyor.Sütü çektiğini hissetmiyorum.

Benim kızım hiç öyle ucunu alıp emmez sadece bazaen yorulunca uykulu uykulu olunca emip emmediği belli belirsiz çekiyor o zaman bile belki süt geliyordur bilmiyorum. Canım benim sütüm eskisi gibi gürül gürül gelmiyor ama sıkınca var süt sızlama karıncalanmayı dolu olunca göğsüm daha çok anlıyordum

maşallah bebişine.Benim kızım annesi gibi minnak olacak sanırım.3. ay kontrolünde 59 cm idi.Ben 1.55' eşim 1.172.Bizden de ancak bu kadar olur.:16:

teşekkürler canım senin kızında iyi maşallah doktor 3. ayda toplam 8 cm uzamışsa ideal dedi. Benim boyumda kısa 1.60 eşimde 1.80 allahtan kızım babasına çekmiş :1::1::1:

canım öncelikle doktor ve sağlıkocağında tartı çok farkediyor bizde 400 gr farklı çıktı birbirinden
süt bazen artar bazen azalır bu çok normal ,sütüm bitiyor diye korkma emzirdiğin sürece bitmez ama dikkat et 5dk nın altında emmesin göğsün ne kadar çok uyarılırsa o kadar süt salgılarsın
ben başından beri mama takviyesi yapıyorum sen şimdi mamaya başlaman gerekiyorsa çok şanslısın 3 ay mama gerekmedi sonuçta bebek büyüdükçe ihtiyacı artıyor mama vermeyi kötü birşey olarak görme,önemli olan bebeğinin büyümesi. mama yemiyor diyorsun belki tadını beğenmiyordur farklı mama deneyebilirsin
erkekler bizi anlamıyor anlamaz çünkü hiç anne olamayacaklar
yavrum önce güzel emiyor ama sonra yüzünü çevirmeye başlıyor çünkü süt azalıyor ve son gelen süt daha yoğun kıvamlı olduğu için zor çekiyorlar üşeniyorlar .kalan sütü pompayla boşaltırsan sütünü arttırırsın

canım dediğin gibi fark oluyor ben o farkı düşünerek hesaplıyorum sağlık ocağı ve doktor arasında 100 gr fark oluyordu zaten onu düşünerek 100 gr almış dedim. Canım benim kızım uyanıkken 2-3 dak. fazla emmiyor oda nadir. Ben uykuluyken emziriyorum genelde 10 dak emiyor bazen dahada fazla ama çok kuvvetli emmiyor çünkü uyukluyor canım kızım :1::1::1: bu ara zaten öyle kuvvetli akan süt yok maalesef az akıyor ama yinede bu ara arttırmak için emzirdikten sonra 15 dak sağıyorum 2 sinden 40-50 cc çıkıyor onuda kaşıkla zorla veriyorum. Mama konusuna gelince benim kızım ilk zamanlar emmedi 10 gün sırf mama verdik sütümü makinayla arttırdım sonra 1 hafta mama+ süt verdim ondan sonra sütüm artınca emmeye başladı yani bende mama yediridm tadını o zaman çok seviyordu şapurdatarak yiyordu:)

Hepinizin bayramı mübarek olsun biz bugün 4 aylık olduk Dr umuz günde 2 kaşığı geçmeden tattırmaya başla tat dokuları gelişsin dedi biz de bugün armut tattırdık kızımıza emzik gibi emdi başta ama sonra sıkıldı yüzünü buruşturdu bizde bıraktık

kızlarrr buraya msj yazılıyo ama anlamadım ben.

Back
X