Önce Hamileydim Şimdi Anneyim

Yediklerimizin gaz yapip yapmadigindan bahsedilmis bir yerde okudum ilk 3ay dikkat edilmeli sonra istediginizi yiyin diyodu ben simdi her seyi yiyorum ve cok sukur pek sıkıntimiz yok. Bu arada benim oglum hala cok civik kaka yapiyo sizinkiler de oyle mi? Bu bebeklerin ishal olup olmadigini anlamak cok zor ya.

cnm normal bence cunkı daha sıvıyla beslenıyorlar buyuyup ek gıdaya gecınce pööfff dersın;)

kadının işi ne kadar zor ya!!!:kkk:
bütün yük bizde. şimdi bi kaza olsa, kabak yine bizim başımıza patlar..:67:
sanki çocuğu babanın evinden getirmişsin..
ya da mantar gibi yerden bitmiş.. :19:

Çok güzel söyledin canım..:46::42: 10 dk çocuğa bakmak için tahammül edemezler..:19: ama 2.de olsun deyip dururlar.. Sanki kolaydı doğurup bakmak.. :20:

Allahım başka dert vermesin ama benim oğlan hep kucak istiyor, yatırdığımda basıyor yaygarayı! İlk bebek tabi tecrübesizdim bi daha olsun bak kucağa almalarına izin verirmiyim, hatta allahım sağlık versin bana kimseyi istemeyecegim yanıma, bebek doğalı 127 gün oldu bunun sadece 10 günü kendi başımıza kaldık, haliyle kalabalıktan bebeğin sırtı yer görmedi. Bu saatten sonra nasıl alıştırırım kendi kendine vakit geçirmeye bi fikri olan var mı?

Allahım başka dert vermesin ama benim oğlan hep kucak istiyor, yatırdığımda basıyor yaygarayı! İlk bebek tabi tecrübesizdim bi daha olsun bak kucağa almalarına izin verirmiyim, hatta allahım sağlık versin bana kimseyi istemeyecegim yanıma, bebek doğalı 127 gün oldu bunun sadece 10 günü kendi başımıza kaldık, haliyle kalabalıktan bebeğin sırtı yer görmedi. Bu saatten sonra nasıl alıştırırım kendi kendine vakit geçirmeye bi fikri olan var mı?
haklısın,, senin dışında gelişmiş durum..
bana kalırsa, şimdi çok küçükler. o yüzden kucak istiyorlar.
çünkü kendilerini oyalayamıyorlar.. verdiğin şeyi istediği halde uzanıp alamıyor, tutamıyor.
eline bi oyuncak alsa, evirip çevirip onunla uğraşsa.. henüz yapamıyor..
e, etrafındaki şeylere de uzun süre dikkatli bakıp oyalanamıyor..

6-7 aylık olunca kendi oturabildiğinde, hele emeklemeye başladığında
yani kendi işini aşırdığında... senin kucağına da ihtiyacı olmayacak.. :9:

canım nasılsın ? alıstıysa işin zor valla benım kızı kucakta gezdırmelerıne pek ızın vermedım tabıı kucaga alındı sevıldı ama ana kucagına koyup oynadık vs. ama yınede kucak ıstıyor kucagımıza alırkenden bır sevınıyokı ucucak nerdeyse oylece bakınıyo etrafına :) bıde yenı moda oturmak ıstıyo ve cabalıyor tabıı oturtmuyoruz cunku daha erken. sanada onerım bır kac kez dene ana kucagına koy ve o sekılde oyna kendısıyle buyuk ıhtımal aglayacak ama bır kac kez denedıgınde belkı alısır.

cnm normal bence cunkı daha sıvıyla beslenıyorlar buyuyup ek gıdaya gecınce pööfff dersın;)

Cevabin icin sagol canim. Ne bileyim insan her seye supheyle bakiyo :)) ikinci cocukta bu acemilikleri cekmiycez daha kolay olcak herhalde birinciler yazik deneme tahtasi :)).
Bebegin kucaga alismasi normal arkadasin da dedigi gibi kendi kendilerini oyalayamadiklari icin etrafi dik gormek de hoslarina gidiyo ondan galiba. Beni oyun halisi kurtariyo oglum cok seviyo ama tabi bi sure sonra ondan da sikilip kucak istiyo o kadar da olcak. Ama oyun halisini herkese tavsiye ederim 1.5 ayliktan beri kullaniyoruz biz

Cevabin icin sagol canim. Ne bileyim insan her seye supheyle bakiyo :)) ikinci cocukta bu acemilikleri cekmiycez daha kolay olcak herhalde birinciler yazik deneme tahtasi :)).
Bebegin kucaga alismasi normal arkadasin da dedigi gibi kendi kendilerini oyalayamadiklari icin etrafi dik gormek de hoslarina gidiyo ondan galiba. Beni oyun halisi kurtariyo oglum cok seviyo ama tabi bi sure sonra ondan da sikilip kucak istiyo o kadar da olcak. Ama oyun halisini herkese tavsiye ederim 1.5 ayliktan beri kullaniyoruz biz

kızlar regl olmadım 1inde olmam gerekiodu geçen ay ve 40çıktıktan hemen sonra olmuştum ama şimdi olmadım ödüm kopuyo kafayı yicem sağlık ocağına gitsemmi bir kaç gün daha beklimmi:36: bi daha kocamla aynı yatakta bile yatmak istemiyorum bu ne yaa her ay böyle kriz mi geçiricem:52: böyle düzensizlik yaşayan varmı aranızda inş normaldir aksini düşünmeye bile korkuyorum :53:

Ben de 2 kere oldum dogumdan sonra ikincisi 6 gun gecikti bence cok normal takma kafana. Hatta niye bu kadar erken olduguma sasiyodum burda okuyunca normal dedim etrafimda hep 6 ay 1 yil arasi deniyodu. Keske biraz daha gec olsaydi :((

emiyorum

cnmm başta alışmıştır biraz kendi oyuncaklarla oynayana kadar zorluk çekersin. vallah ben başta kv me aldırmadım hata kocama bile aldırmadım ufacık çocuk kucakta mıncıklanıp durulmaz eti falan acır kucaga alıştırmakta istemiyorum yerde sevin ana kucagında falan diye vermedim. kv kızdı ama yinede aldırmadım. şimdi rahat ediyorum çok şükür.kızım ana kucagında oldumu konuşmayı yada oyun oynadın mı çok seviniyo.

zeyneppppp dün gece seni rüyaöda gördüm:52::52:
Sana geliyorum ben kk'dan minita diyorum, sonra oturuyoruz çay kahve muhabbet:)) hatta elin kesikmiş, hemşire pansumana geliyor eve. Ne alaka gördüm bilmiyorum ama rüyamda bile kafamda burası var galiba:))):9::9:

Yediklerimizin gaz yapip yapmadigindan bahsedilmis bir yerde okudum ilk 3ay dikkat edilmeli sonra istediginizi yiyin diyodu ben simdi her seyi yiyorum ve cok sukur pek sıkıntimiz yok. Bu arada benim oglum hala cok civik kaka yapiyo sizinkiler de oyle mi? Bu bebeklerin ishal olup olmadigini anlamak cok zor ya.

Hala cıvık cnm bizimkide hafif pütürlü çok normal süt aldıkları için

haklısın,, senin dışında gelişmiş durum..
bana kalırsa, şimdi çok küçükler. o yüzden kucak istiyorlar.
çünkü kendilerini oyalayamıyorlar.. verdiğin şeyi istediği halde uzanıp alamıyor, tutamıyor.
eline bi oyuncak alsa, evirip çevirip onunla uğraşsa.. henüz yapamıyor..
e, etrafındaki şeylere de uzun süre dikkatli bakıp oyalanamıyor..

6-7 aylık olunca kendi oturabildiğinde, hele emeklemeye başladığında
yani kendi işini aşırdığında... senin kucağına da ihtiyacı olmayacak.. :9:
Bende o günleri bekliyorum, daha da tatlı oluyorlar ama o zaman da işe başlamış olacağım diye üzülüyorum :(:(k

canım nasılsın ? alıstıysa işin zor valla benım kızı kucakta gezdırmelerıne pek ızın vermedım tabıı kucaga alındı sevıldı ama ana kucagına koyup oynadık vs. ama yınede kucak ıstıyor kucagımıza alırkenden bır sevınıyokı ucucak nerdeyse oylece bakınıyo etrafına :) bıde yenı moda oturmak ıstıyo ve cabalıyor tabıı oturtmuyoruz cunku daha erken. sanada onerım bır kac kez dene ana kucagına koy ve o sekılde oyna kendısıyle buyuk ıhtımal aglayacak ama bır kac kez denedıgınde belkı alısır.

İyiyim cnm nolsun, kendi evimde iç guveysinden hallice durumundayim, bebişinle sende iyisiniz inşallah
Ana kucağında da mama sandalyesinde de çok fazla durmuyor, sıkılıyor, şimdiki aklım olsa bende izin vermezdim kimseye, kiyamadim torundur yegendir sevmelerine laf edemedim ama bi gün değil iki gün değil, annemlere gittim arkalarindan çok bunaldim diye, döndüğümüm 3 . günü yine geldi kaynatamlar. Yok burdan araba alcaklarmis. Eşim 3 gün dedi, dün bir baktım arabanın evrak sorunu varmış bi haftaya çıktı. İşe başlamadan bi kafa dinleyecektim yaaaa :(

emiyorum

cnmm başta alışmıştır biraz kendi oyuncaklarla oynayana kadar zorluk çekersin. vallah ben başta kv me aldırmadım hata kocama bile aldırmadım ufacık çocuk kucakta mıncıklanıp durulmaz eti falan acır kucaga alıştırmakta istemiyorum yerde sevin ana kucagında falan diye vermedim. kv kızdı ama yinede aldırmadım. şimdi rahat ediyorum çok şükür.kızım ana kucagında oldumu konuşmayı yada oyun oynadın mı çok seviniyo.

Biraz deniyorum ana kucağında konuşmayı, öyle oynanıyor biraz ama uzun sürmüyor. Valla bende işi gücü bırakıp onla ilgileniyorum

canımcım, lohusalığın bitti, kanaman bundan değil.
spiral taktırdıktan sonra başlama dı mı?
öyleyse, gusulsuz gezme.. bi abdest alıver..

5 gün önce evlenen arkadaşım aradı, düzenli regl oluyor normalde.
adeti bitmiş, nikahtan on gün önce doğum kontrol hapı kullanmaya başlamış..
o günden beri sürekli kanaması varmış. doktora da gitmiş, doktor hapa bağlı olduğunu söylemiş.
beni aradı ben temiz miyim diye,,, ona da aynı şeyi söyledim.
(enişte de daha fazla beklemesin:38: ) kanamanın adet kanı olmadığını düşünüyorsan
(ki onun sebebi hap, seninkisi spiral) özürlü sayılıyorsun.. bu durum günler haftalar boyu sürebilir..
o yüzden bugün de cuma, sen bi boy abdesti al bacım.. :34:

bugunnn uçağım vardı eve gidecektim 20 dkka erken orda olmama ramen kaçırdım vardır bir hayır :1::9:

uçağımı kaçırdım nasıl olduysa otobüs arabada değil koca uçak diye benle dalga geçiyorlar .:9:

kızımda çok hasta herkesde var sanırım :43:

Slm kızlar bız 3aylık olduk bu ay ası yokmus rota varmıs oda cok pahalı oldugu ıcın yaptırmıyoruz sızler ası oldunız mu merak ettım
canım bende yaptırmadım yaptırmayı düşündüm ama su anda içinde bulunduğum maddi durum buna elverişli değil...

Özledim kızlar sizi bu topik kapandı diye Temmuz annelerine bakıyordum bende neyse çok şükür benim kızımda kabız aslında kabız değil katı değil çıvık ama günlerce yapamıyor 2 gün önce fitil yaptık rahatladı biraz kızım Allah hepimize yardım etsin

Bize zeytinyağ da fayda etmiyor aynı durumdayız bir an önce düzelir inşallah Allah daha büyük dert vermesin
kabızlık denince bu topikte en meşhur benim şekerim oğlum mama ile beslenmesine rağmen 10 gün üstune lağmalle kaka yaptı . doktor içinden çıkan dışkıyı görünce şok olmustu bildiğin yemyeşil tutkal gibifitil atma kuzum eğer katıysa fitil at belkide benim paşam gbi makatında çatlak var kuzum onun için canı yanıyorda yapmıyor ..

Cumanız Mübarek Olsun Annişler:16::16:
Allah c.c Razı olsun seninde kuzum

kuzum benim doğurdum 14 gunluk lohusaydım annem çekti gitti benım yardıma ihtıyacım yokmus 20 yasında olmama rağmen gayet guzel halledıyormusum ..
teşekkur ederım anne.. başta sana çok kızdım ama sımdı tesekkur edıyorum yanlızlık ne güzelmiş beee:46:milletin şöyle yapma böyle yap:36:muhabbetleri . arkadasım ömür 2 bucuk aylıktı memlekete gıttım ya Allah seni inandırsın sinir krızı geçirdim sütüm kesildı ustune bide ateşlendi sımdı %100 mama yıyor ..
İstanbula geldiğim gibi kucak sevdasına ağlata aglata son verdım gittim anne kucagı aldım ona oyuncaklar dıkkatını cektı sevdı cıngırak aldım vs artık Allahıma bin şükür cok uzun zaman olmasa bile oyalanmayı beceriyor:nazar:

zeyneppppp dün gece seni rüyaöda gördüm:52::52:
Sana geliyorum ben kk'dan minita diyorum, sonra oturuyoruz çay kahve muhabbet:)) hatta elin kesikmiş, hemşire pansumana geliyor eve. Ne alaka gördüm bilmiyorum ama rüyamda bile kafamda burası var galiba:))):9::9:

Hala cıvık cnm bizimkide hafif pütürlü çok normal süt aldıkları için
başımın üstünde yerin var kuzum her zaman beklerim canım benim ..
:46:hemen çay kahve ikram edeyim:7::7::7::7::7:

evet kuzum burdayım internetın kotası yenilendi ama mobilden takıp ediyordummm .. iyi sayılır kuzum sen nasılsın ebrar nasıl??

bizde iyiyiz Rabbime çok şükür..
Ebrarım uyuyor teyzesi.
. :16:

Ömür beyler nasıllar..?:emir_bebek:
Niye iyi sayılır dedin ki? bir sorun yoktur İnşaallah..
:26:
Zeynepcim sen bana yakın olsaydın senden hiç çıkmazdım heralde..
:1::29:

Son düzenleme:
Back
X