Önce Hamileydim Şimdi Anneyim

Kızlar yaa bana yardım edin lütfen.. Kızıma bez alacağım ama 3 numaramı alsam 4 numaramı alsam karar veremedim.. :44:
Kızımın tam olarak kaç kilo olduğunu bilmiyorum.. 4 numara 7 - 18kg mış sizce çokmu büyük olur..? siz kaç numara alıyorsunuz?

canım çok küçük gelmiyosa 3numara bir paket sonra geç 4e bez büyük olunca bacaklar çok ayrık duruyo yapısını bozar

Kızlar yaa bana yardım edin lütfen.. Kızıma bez alacağım ama 3 numaramı alsam 4 numaramı alsam karar veremedim.. :44:
Kızımın tam olarak kaç kilo olduğunu bilmiyorum.. 4 numara 7 - 18kg mış sizce çokmu büyük olur..? siz kaç numara alıyorsunuz?

bizde 3 numara kullanıyoruz ama yavaş yavaş 4 geçmemiz gerekecek sanırım bacakları sıkmaya başladı
ama bence kiloya oranlı değil sanırım bu iş çünkü bizden büyük eltimin kızı var 10 aylık 7,5 kilo ama 2 numara bez kullanıyor
bacakları ince onun uzun boylu olduğu için o yüzden 3 numarada rahatsa gene 3 al derim ben:34:

Benim kızım da aynı.. yıkarken bir sıkıntı yok ama giyinirken biraz yavaş olayım amanın yapmadığı şey kalmıyor.. :84::95:Yıkamaya korkar oldum..:18:

aynemn cnm aglamasın dıyye sebek olduk bu arada suyu sevcekler galıba yaza ıns denızden korkmazlar

yok kız hamile olmam için önce kocamla bişiler olması gerekir oda yok :9:
hem ben sprial + p. kullanıyorum olması zor :9:
ne bilim canım çekti :9: hemde çok fecii

bız senle aynı gun dogumluyuz o zamandan bu yana kardes kardes uyuyosunuz masallah esın beklıyo

Bnm oğlum 6675dı en son,3 numara kullanıyoruz biz. Bezi kapadığında göbeğini kapuyorsa o bez ona iyidir, hemşire demişti

Cena ve dildeste çok tşk ediyorum Allah razı olsun. Şimdi tekrar doktordan kaldım kükürtlü sabun verdi ve tüm evi kıyafetleri herşeyi kaynatıcam çocuğu da kükürtle yıkıcam bi pomad verdi çamur banyosu gibi yapıcam çok korkuyorum bebeğime geçmesinden yoksa hastalığı veren de alan da Rabbim nolur dua edin ben de iyileşiyim ki bebişim de iyi olsun :(

MOTOR
GÖRME / MOTOR
Dİl / KONUŞMA
SOSYAL DAVRANIŞ
1. AY
YÜZÜSTÜ POZİSYONDA BAŞINI HAFİFÇE KALDIRIR, EMEKLEME HAREKETLERİ YAPAR
ELİ YUMRUK ŞEKLİNDE SIKILIDIR. EŞYAYI ORTA HATTA KADAR GÖZYLE İZLER
SESE TEPKİ GÖSTERİR. (GÖZ KIRPMA, HAREKET, SIÇRAMA)
İNSAN YÜZÜNE BAKAR
2. AY
BAŞINI 90 DERECEDE TUTAR
ELİ YUMRUK ŞEKLİNDE DEĞİLDİR.EŞYAYI ORTA HHATTAN PERİGERE DOĞRU İZLER
KONUŞULUNCA VEYA MEŞGUL OLUNCA GÜLÜMSER
ETRAFI İLGİ İLE SEYREDER
3. AY
YÜZÜKOYUN POZİSYONDA KOLARI ÜZERİNE YASLANARAK GÖVDESİNİ KALDIRIR BAŞINI RAHATÇA DİK TUTAR
ELLERİ AÇIKTIR EŞYAYI YAKALAR VE KENDİNE DOĞRU ÇEKER
KEYİF SESLERİ ÇIKARIR
TANIDIĞI KİŞİLERE VEYA EŞYAYA UZANIR, BESLENME HAZIRLIĞINI ANLAR
4. AY
DESTEKLE OTURUR
EŞYAYI ALMAK İÇİN İKİ KOLUNU BİRDEN KULLANIR. MASA ÜZERİNDEKİ KÜPE DOKUNUR
5 AYLIK SESİ LOKALİZE ETMEYE BAŞLAR, ZİL SESİNE BAŞINI ÇEVİRİR, AGU AGU SESLERİ ÇIKARIR
ETRAFINI SEYRETMEYİ SEVER
6. AY
SIRT ÜSTÜYKEN YÜZÜKOYUN DÖNEBİLİR. DESTEKSİZ OTURUR. YATAR DURUMDA AYAĞINIAĞZINA GÖTÜRÜR.
İKİ ELİNİ AYRI AYRI KULLANIR. EŞYAYI BİR ELİNDEN DİĞERİNE GEÇİRİR
TEK HECELİ SESLER ÇIKARIR. 7 AYLIK "BAŞ BAŞ" YAPABİLİR
YABANCILARI YADIRGAREL ÇIRPMA OYUNUNU ANLAR, OYNAR
9. AY
EMEKLER, AYAĞA KALKABİLİR. AYAKTA DURMAYI SEVER.
BAŞ VE İŞARET PARMAĞI İLE KÜÇÜK EŞYALARI ANLAYABİLİR, BİBERONU TUTAR, PARMAKLARI İLE YİYEBİLİR
SESLERİ TAKLİT EDEBİLİR. 10 AYLIKKEN BAZI SESLERİ ANLAYARAK SÖYLEYEBİLİR (DEDE, MAMA) 11 AYLIKKEN BİLİNÇLİ OLARAK SÖZCÜKLERİ SÖYLER
ETRAFI KARIŞTIRMAYA BAŞLAR

Bu sıralar kızım bana nefes aldirmıyor.Anakucağından kendini atıyor, kemeri ile bağlıyorum bu kez de ağlıyor.Yatmak hiç istemiyor.Yemek yemek bile imkansız.Benimki 3.aydan sonra fenalaştı.

canım çok küçük gelmiyosa 3numara bir paket sonra geç 4e bez büyük olunca bacaklar çok ayrık duruyo yapısını bozar

bacakların zaten ayrık durması lazım
kalça çıkığı olmaması için.
2 bez üstüste bile bağlatıyor doktorlar

yok kız ayda 1 2 kez oluyor 3 olmuyor ama :9:

bu arada bebeğim 7,200 dü en son 30unda bukadar dı ben 4 nolu bez kullanıyorum

ayy eşin ne kaaa anlayışlı senin benimki hafta da ikiye bile kavga ediyo benim sinirlerimi bozuyo benim içinde angarya oluyo öyle olunca:41:

ben 20-25 gündür 4 numara kullanıyorum benim kızımda 7200 falan 3 kullanırken kkakası sırtından çıkıyodu dört rahat oldu benim açımdan

acayip saçlarım dökülüyor yaa:5:
doğum sonrası normalde dönen östrojen seviyesi yüzünden oluyormuş. ayrıca bebeğimize emdirdiğimiz süt, vücudumuzdaki demiri alırmış. Saç da demirle beslenemediği için dökülürmüş
Doktor bana doğumdan sonra 6 ay kan hapı kullan demişti,2 ay kullandım bıraktım:( hemen yarın devam edicem

Cena ve dildeste çok tşk ediyorum Allah razı olsun. Şimdi tekrar doktordan kaldım kükürtlü sabun verdi ve tüm evi kıyafetleri herşeyi kaynatıcam çocuğu da kükürtle yıkıcam bi pomad verdi çamur banyosu gibi yapıcam çok korkuyorum bebeğime geçmesinden yoksa hastalığı veren de alan da Rabbim nolur dua edin ben de iyileşiyim ki bebişim de iyi olsun :(

canım rabbım yardımcın olsun sana ozel olarak dua edıcem ıns. bebegıne gecmeden cabucak atlatırsın...pekı nasıl bulastı kı acaba calısıyormusun da ordan bulastı yoksa durup dururkenmı?

doğum sonrası normalde dönen östrojen seviyesi yüzünden oluyormuş. ayrıca bebeğimize emdirdiğimiz süt, vücudumuzdaki demiri alırmış. Saç da demirle beslenemediği için dökülürmüş
Doktor bana doğumdan sonra 6 ay kan hapı kullan demişti,2 ay kullandım bıraktım:( hemen yarın devam edicem

aynen benımde yaa:( yerler ustum basım heryer sac acaba kısacık kestırsemmı dıye dusunuyorum...paylasımın ıcın saol canım:16: bende baslıyım hemen

arkadaşlar zor bir gün geçirdim sabah kalktığımda 4 aylık kızımın ağzında bişey fark ettim azı dişinin olması gereken yerde hemen kaptığım gibi sağlık ocagına gittim dr diş olduğunu ama ilk kez 4 aylık bebeğin ilk olarak köpek dişi patlattığını gördüğünü söğledi ve diş hastanesine götürmemi uzman bir diş dr bana daha iyi yardımcı olacagını söğledi kaptığım gibi diş hastanesine gittim 4 dr baktı biri iltahap olduğunu diğerleri diş olduğunu söğledi akşama kadar o bölgeyi jelle kaşıdım neyse yatmıştık bir fırladım kızım ateşli ve diş dedikleri şey yok olmuş iltahapmış demek ve gözleri öğle çapak yapmış ki zor açtım birde biraz ateş bu neyin nesidir ya kendi kendime nazar yaptım yavruma 2 gün önce konturolümüz vardı aşı olduk 8.500 geldi kilosu 63 cm boy kendim nazar yaptım yavruma dün öğle içten sevdim ki maviş kızımın gözlerine bakmaya doyamıyorum bazen allah kimseyi yavrusuyla sınamasın bide 4.5 yaşında bir kızım var oda çok hasta ateşini, düşüremiyorduk enson 41 derece olunca 3 gündür sabah akşam iğnemiz var galiba ablayı iyi edecez derken ufaklığıda hasta ettik

Son düzenleme:
Demir ilacını bana da bir sene kullanmamı söylediler.Hergün içiyorum, ondan mı bilmem ama saçlarım hiç dökülmüyor.Ama beslenmeme de dikkat ediyorum.Gerçi hepimiz beslenmemize dikkat ediyoruz.Bir de hamile kaldıktan sonra bugüne kadar saçlarımı hiç boyatmadım.Birkaç ay daha boyatmayacağım.

arkadaşlar zor bir gün geçirdim sabah kalktığımda 4 aylık kızımın ağzında bişey fark ettim azı dişinin olması gereken yerde hemen kaptığım gibi sağlık ocagına gittim dr diş olduğunu ama ilk kez 4 aylık bebeğin ilk olarak köpek dişi patlattığını gördüğünü söğledi ve diş hastanesine götürmemi uzman bir diş dr bana daha iyi yardımcı olacagını söğledi kaptığım gibi diş hastanesine gittim 4 dr baktı biri iltahap olduğunu diğerleri diş olduğunu söğledi akşama kadar o bölgeyi jelle kaşıdım neyse yatmıştık bir fırladım kızım ateşli ve diş dedikleri şey yok olmuş iltahapmış demek ve gözleri öğle çapak yapmış ki zor açtım birde biraz ateş bu neyin nesidir ya kendi kendime nazar yaptım yavruma 2 gün önce konturolümüz vardı aşı olduk 8.500 geldi kilosu 63 cm boy kendim nazar yaptım yavruma dün öğle içten sevdim ki maviş kızımın gözlerine bakmaya doyamıyorum bazen allah kimseyi yavrusuyla sınamasın bide 4.5 yaşında bir kızım var oda çok hasta ateşini, düşüremiyorduk enson 41 derece olunca 3 gündür sabah akşam iğnemiz var galiba ablayı iyi edecez derken ufaklığıda hasta ettik

cnm coook gecmıs olsun yaa ıkı yawrunda hastayms kıs geldı hastalıklar cogaldı bu arada gozdekı capak ya mıkrop almıstır yada usutmustur benım bebegım kafayı usutunce kendısı bıraz kelde hemen capak oluyor cook gecmıs olsun ıns

Geçmiş olsun canım, Allah şifa versin.Diş yerinin iltahaplanması çok ilginç.Rabbim bütün bebişleri korusun...

Günaydın anneler ve melekleri benim kızım 6 gündür kaka yapmıyordu dün akşam bi yaptı tam yaptı bez karnı sırtı kıyafetleri heryer doldu bu sabah yeniden yaptı ben meyve suları vermeye başladım 4 gün armut suyu verdim o çözdürmüş kaka sorunu yaşayanlara duyurulur kızım bi rahatladı çok şükür

Back
X