Önce Hamileydim Şimdi Anneyim

Sakın ol cnm ama ben bu hareketleri yapmak gerek dediğim de kimse beni dinlemedi erken daha dediler sen başla şimdi alıştırma kızın bizim aile de 2 tane çocuk Dr var bende kızım kilo almıyor diye üzülüyordum 4. Ayda 6300 çıktı mamayı düşünme bile dediler bana ek gıdaya başlayabilir durumda canını çok sıkıyorsa meyve sık suyunu ver hem ileride yeni tatlara açık olmasını sağlar ek gıdayı kolay kabul eder dediler ben artık her gün meyve veriyorum öğleleri akçen ondan sonra emziriyorum bebekler hareketlendiği için artık eskisi gibi kilo almamaları normalmiş kızının maşallahı var Allah nazardan korusun boşuna sıkma canını sabırla halledeceksin herşeyi unutma onun için en önemli şey sensin sen mutluysan o da mutlu

merhaba canım benim kızla senin kız aynı gidiyor 4. ayımızda boyu 65 cm kilosu 6.350 kg çıktık 1 ayda 450 gr almış doktor mama takviyesi önermedi ama ek gıda olarak meyve suyu ve yoğurt başlayabilirsin dedi bende kararsız kaldım zaten uykuda emziriyorum birde başka besinlerin tadını alırsa hiç emmez diye korkuyorum karakız hiç endişe etme senin kızın maşallahı var bak bizim kızlar 4. ayı bitti senin kızın kilosunun yanına bile yaklaşamadılar :))

evet bunu söylediğini hatırlıyorum.. yazık kız nasıl korktu kim bilir..:9:
bende o saatte gideyim bari.. bizim hemşireler biraz sorumsuz geliyor bana...:19: saat 9 olmuş millet numara bekliyor onlar yukarda kahvaltı keyfi yapıyor..:41: bebekliler aşı için bekliyor.. kimsenin umurunda değil. zaten tartılarının hiç pili yok...:1:
uleyn 5-10 liradır onun pili..
ne kadar acizler:19:

Ağzını mı keşfediyormuş.. İlginçmiş bende hep dişlerini kaşıyor diye düşünüyordum..:26:
Bişey soracağım size bebekleriniz kolunu kaldırıp ellerini incelemeye başladı mı.? Bizim kız yeni yeni yapmaya başladı..
:55:
benimki de birkaç gündür kollarını özellikle parmaklarını inceliyor.. :9:
bence ellerini yeni ''keşfediyor'':1:

Merhabalarrr...bende benım oglumm cok gec yatıyro dıyordumm..dun gece 10 da basladım uyutmaya güyaaa:)12:30 da uykuya anca daldı oda omuzumda..yatakta sankı etını kesıyorum gıbı aglıyor..gece babamız gıttı dentınox jel aldı geldı nobetcı eczaneden damaklarına surunce bıraz rahatlatır dedım yıgenlerden aklımda kalmıstı..sabah surdum ama bızımkı yemek zannettı bı sopurdattı begenmedı gerı tukurduu..:)
ben yerim onuuu, jeli bile yemiş:9: Yaradana kurban,,
bizimki de geçen babasının kulağını yakalamıştı.. gerisini tahmin edersiniz :9:

10.30 uyuyordu bizim, bir gün gece01,00de uyudu. ertesi gün de aynı şekilde..
ama ben 10 civarı başlıyordum uyutma çalışmalarına.. birkaç gün sonra farkettim ki, boşuna yoruluyorum..:19:
sonra 12ye çektim..

ama ben 10 civarı başlıyordum uyutma çalışmalarına.. birkaç gün sonra farkettim ki, boşuna yoruluyorum..:19:
sonra 12ye çektim..

canım bizimkide eskiden 9:30 en geç 10 dedinmi uyurdu şimdi yok ben işe başladım başlayalı çocuk geceleri uyumuyor diyorum acaba gündüz görmüyor beni diyemi yapıyor böyle :44:

arkadaşlar aşıları olanlar varmış aman dikkat benim kızımı çok hasta etti bu aşılar bizde 7 kasımda olduk aşımızı 3 temmuz doğumlu kızım ateş düşürücü vermeme rağmen 2 gün hiç uyumadı ve devamlı ateşlendi tabi her çoçuğu hasta edecek diye birşey yok ama biz çok hasta olduk bide pişik konusunda bizde muzdaripiz boynumuzun altı hep pişiyor doktora ilaç yazdırdım hergün boynunun altını yıkamamı tavsiye etti biraz kilosundan kaynaklanıyor dedi 3,240 gr dogdu şimdi 8,500 gr boyumuz biraz kısa sanki 63 cm o yüzden top gibi gözüküyor okadar üzülüyorum ki kızıma biz kansızlık probleminden dolayı günde 30 damla kan damlası veriyoruz ve iğrenç bi tadı var kan damlasından sonra bir süre emmiyor inşallah memeye soğumaz

Son düzenleme:
Arkadaslar geçenlerde yazmıştım kızım gece iyi uyuyordu su sıralar atlayarak uyanıyor gündüzleri iyi diye. Artık gündüzlerinde huysuzlasti. Yatağına yatırıldım kendi

arkadaşlar aşıları olanlar varmış aman dikkat benim kızımı çok hasta etti bu aşılar bizde 7 kasımda olduk aşımızı 3 temmuz doğumlu kızım ateş düşürücü vermeme rağmen 2 gün hiç uyumadı ve devamlı ateşlendi tabi her çoçuğu hasta edecek diye birşey yok ama biz çok hasta olduk bide pişik konusunda bizde muzdaripiz boynumuzun altı hep pişiyor doktora ilaç yazdırdım hergün boynunun altını yıkamamı tavsiye etti biraz kilosundan kaynaklanıyor dedi 3,240 gr dogdu şimdi 8,500 gr boyumuz biraz kısa sanki 63 cm o yüzden top gibi gözüküyor okadar üzülüyorum ki kızıma biz kansızlık probleminden dolayı günde 30 damla kan damlası veriyoruz ve iğrenç bi tadı var damlanın damladan sonra bir süre emmiyor inşallah memeye soğumaz

canım aşı zaten mikrop mikrobu veriyorlar aşı ile vucuda o mikropla savaşmasını öğreniyor vucut o yüzden hasta olması normal bağısıklık kazanacak zaten bu hastalıga problem yok yanı birde bizim doktor ateş düşürücüyü ateşi çıkmadan önce vermemi pek onaylamıyor o yüzden bende vermiyorum:34:

Yatağına yatırıldım kendi kendine uydurdu şimdi yatağına yatırımda sanki iğne batıyor kızıma bağırıp duruyo ana kucağında uyuyor iki gündür. Nedir bu donem hic anlamadım zaten feci salyalandi el hep ağızda birazda fazla kusuyo. Çamaşır yıkamazsan utulemekten anam ağladı. Bunu yazarken bile kustu valla:)) artık hemen değiştirmiyor üstünü 3. Koşmasında falan iyice pasakli olduk:) bide benim göğüs uçlarım nedense yeniden acımaya başladı. Doğru emıyor kızım siyah kısmı hep ağzına aldığı halde canım yanıyor neden yeniden başladı hic anlamadım valla. Cocuk yetiştirmek ne zormus tam düzen kuruyoruz hop bozuluyor halbuki o düzeni Kuran'a kadar canımız cikiyo. Allah yardımcımız olsun

sonra 12ye çektim..
öyle ama almıyorlar işte kaç sefer öyle oldu..

Evet bencede ellerini yeni keşfediyorlar.. Ben görümcemin oğlundan biliyorum. kaldırıp kaldırıp bakıyordu ellerine ilk sağ elini kaldırıyordu..

canım bende çalışmaya başladım dr. browns biberonu kullanıyorum avent aldık ama almadı bununla iyiyiz şimdilik yakın zamanda ucunu değiştirdim 3 aylık ve üzeri uç aldım şimdilik sorun yok tavsiye edebilirim :34:
ben devam sütü veriyorum bir öğün 90cc geri kalan süt kaşık maması için bizimki daha küçük sizinki kaç aylık bilmiyorum ama kaşık mamasını 6 aylık falan kullanıyorlar

anladım canım tşk ederim bebeğim bu ay sonu 4 ay 10 günlük olacak kaşık mamasının 6 aydan sonra verildiğini bilmiyordum o zaman devam sütü verecez artık inşallah emmeyi bırakmaz tşk

yarın aşılarımız var.. tırsmalar başladıı:18::18::18::25::25::25:

canım ateş yapmıyor dedi benim s.... hemşire

Merhabalarrr...bende benım oglumm cok gec yatıyro dıyordumm..dun gece 10 da basladım uyutmaya güyaaa:)12:30 da uykuya anca daldı oda omuzumda..yatakta sankı etını kesıyorum gıbı aglıyor..gece babamız gıttı dentınox jel aldı geldı nobetcı eczaneden damaklarına surunce bıraz rahatlatır dedım yıgenlerden aklımda kalmıstı..sabah surdum ama bızımkı yemek zannettı bı sopurdattı begenmedı gerı tukurduu..:)

bende bugun aldım dentinox kendime ve kızıma sürcem bende 20 lik çıkartyuorum :52::52:

bugun doktora gttim 7200 felan çıktı 65 cm doktor dediki d vtamini eksk ikinizdede ve polivit mi ne yazdı

dedi bundan sonra aylık kontrole gel sağlık ocağına değil banaaa :24::24:

4. ay aşılarımızı vurulduk valla bu sandığımdan kolay geçti 7500 gram 68 olmuş paşam Rabbim'e kurban olurum . bal tanesi oldu ya saçma sapan anlarda ağlıyor mızmızlanıyor ama olsun o kadar ..
merhaba canım..:16: hayırdır? Ömür mamayı az mı yiyor?:44: etrafa bakındıkları için, seslere yönelmeye başladıkları için karnını doyurmak zor oluyor...
kız bende onu diyecektim sana gözü hep başka yerlerde deli olcam şimdi misafırlıkte falansam oğlum canım bebişim mır mır edip dikkatini çekmeye çalısıyorum ama ne faydaa :50:
bazen hiç yemiyor bazen çok yıyor anlamıyorymmm ..
neyse bende de bi iştah bi iştah kara sığırlar vardır Trabzonda yaylalarda . ne koysan önüne yer bende kendımı öyle hıssedıyorum :33:

bende bugun aldım dentinox kendime ve kızıma sürcem bende 20 lik çıkartyuorum :52::52:

bugun doktora gttim 7200 felan çıktı 65 cm doktor dediki d vtamini eksk ikinizdede ve polivit mi ne yazdı

Maşallah bebişine:nazar:Benimki 3600 doğdu ama büyümedi.3.ay kontrolünde 6 kgydi.Boy desen 59 cm bir şey.Minnak prensesim benim, annesi gibi aynı.Ben de 1.55 ve 43 kg.

Ben kucağımda oturtuyorum zaten tek başına oturtulacağız yana devriliyor daha ama sırtını. Eğimli yapıp etrafı görmesini sağlıyorum ben yarı oturur pozisyon yani ayakta duramaya gelince yavaş yavaş alışır bide senin değil bebeğin istediği zamanda yapmak önemli benim kızım istemiyorsa 1 sn basmıyor

nette okudum bu ay yanlarına destek koyup oturtabılırsınız dıye hıc denemedım oturtmayı. benımkı hıc hıc basmıyo bıde etrafımdakılerde nıye basmıyor basması azım artık falan deyıce takıyorum ıster ıstemez

helal olsun bebeğim sende helal et..:54:

üzme kendini Allah aşkına..:20: ilk defa çocuk büyütüyoruz hassas olmamız çok normal. benim kızım 2.5 aylıkken dayımın hanımı ayaklarının üzerinde hoplat demişti ama ben biraz yaptım sonra yapamadım tedirgin oldum çünkü.. bazı hareketleri daha yeni yeni yapıyorum.. kucağımda hafif eğimli oturtuyorum.. kollarından çekip kaldırmaya çalışyorum falan.. ama dediğim gibi daha yeni yeni.. zaten daha 4. aylarına yeni girecekler.. 1 yaşına yaklaşmış bebek değiller ya.. bana da demişlerdi çocuğu yatırıp durma haltal olur diye.. çok sinirlenmiştim.. çok üzülmüştüm..

benim kızımın bacaklarıda bükülüyor ama zamanla düzelir diye düşünüyorum.. canım ben kendi başına değilde kucağımda oturtmaya çalışıyorum hafif eğimli..

Bende seviyommm Bende bende... Çok seviyom siiziii...:29::16::54::9::9:

evet inş. zamanla düzelir bende baslıyı oturtmaya..
ınanın kızlar bende hepınızı cook sevıyorum :16: burası taze anneler ıcın cok yararlı :46:burda yalnız olmadıgını anlıyosun

çenesinin altı derken, boğazını söylüyorsunuz di mi?
o kavurucu sıcaklar geldi geçti bi şey olmadı.
geçen gün boyun kısmında baktım, pişik olmuş :25:
hemen yıkadım ılık suyla, iyice kuruladım, pişik kremi sürdüm.
ara ara konrol ediyorum şimdi..

annem kustu, salyası geldi diyor. ama benim kız doğduğundan beri kusuyor..
hem salyası oraya nasıl erişecek. ben bakarken, yıkarken bile zor açıyorum boynunu..
bana kalırsa terledi ıslak kaldı, bakteri oluştu o yüzden pişik yaptı..

bizler iyiyiz hamdolsun, siz de iyisiniz inş :49:
ben henüz hiçbirşey vermedim. birkaç hafta önce bir çay kaşığı armut suyu vermiştim.
dün de kv üzüm sıktı ağzına birkaç damla..

bizim kız basıyor ama ben birkaç saniyeden fazla müsade etmiyorum.
banyoda sırtını yıkamak için kolumun üzerine yüzüstü yatırdığımda bile ayaklarını teknenin kenarına dayayıp dimdik duruyor,
az daha kayıyordu elimden..
yavaş yavaş ayakta tutabilirsiniz belki.. sonuçta bu davranışları deneyerek öğreniyor bu tıfıllar..
ellerinden tutup kalkmayı birkaç kerede öğrendi zilli.. şimdi beni kaldırsınlar diye mızıldıyor :1:
kucağımda geniş açıyla oturtuyorum hemen 90 derece dik konuma geçiyor öyle oturuyor..
ama öyle de fazla tutmuyorum kucağımda..

ah bacım, dün 01.50 idi uyuduğunda:25:

sevgi pıtırcıkları topiği:9::9::9::9:

bu konuyla ilgili bi şey bilmiyorum.. çünkü sadece emziriyorum..
dr brown doğal akış biberonu var ama pek kullanmadım onu da..

masallh kızına erken yurucek heralde zaten kızlar erken baslıyo konusmayada yurumeyede erkekler temel oluyor :9:benımkı banyodada aynı hıc basım edım demıyo bukuk bacak:52: cok denedım ama ne mumkun tembel oglum benım :19:

Slm kızlar nasilsiniz bilgisayarım bozulduğu için cok fazla giremedim foruma umarım bebeler ve güzel Temmuz anneleri iyidir :) ben yavastan sebze purelerine başladım sizler ne yaptınız katı yiyecekler konusunu ???

bız ıyıyız sukur sız nasılsınız gaz durumunuz nasıl hafıfledımı ? ılk once meyve suyundan baslanıyo dıye okudum ama sen nasıl yaptın canım?dırek sebzedenmı basladın ? ben aptamılın kasık mamasını aldım gece verıcem. uzerınde suyunu bıraz fazla koyup bıberonla verebılırsınız dıyo. bakalım belkı uyanmalrında azalma olurmamayı verınce

anladım canım tşk ederim bebeğim bu ay sonu 4 ay 10 günlük olacak kaşık mamasının 6 aydan sonra verildiğini bilmiyordum o zaman devam sütü verecez artık inşallah emmeyi bırakmaz tşk

4 aylık olanıda var ben aldım ama daha kullanmadım

4. ay aşılarımızı vurulduk valla bu sandığımdan kolay geçti 7500 gram 68 olmuş paşam Rabbim'e kurban olurum . bal tanesi oldu ya saçma sapan anlarda ağlıyor mızmızlanıyor ama olsun o kadar ..kız bende onu diyecektim sana gözü hep başka yerlerde deli olcam şimdi misafırlıkte falansam oğlum canım bebişim mır mır edip dikkatini çekmeye çalısıyorum ama ne faydaa :50:
bazen hiç yemiyor bazen çok yıyor anlamıyorymmm ..
neyse bende de bi iştah bi iştah kara sığırlar vardır Trabzonda yaylalarda . ne koysan önüne yer bende kendımı öyle hıssedıyorum :33:

slm canım sen kasık maması verıyordun bebegıne yanlıs hatırlamıyorsam dımı? memnunmusun hangısınden alıyorsun ?

Maşallah bebişine:nazar:Benimki 3600 doğdu ama büyümedi.3.ay kontrolünde 6 kgydi.Boy desen 59 cm bir şey.Minnak prensesim benim, annesi gibi aynı.Ben de 1.55 ve 43 kg.

sağol canım olurmu hiç sennkide maaşşlh :nazar:

olması gereken o benim eşimde bende 172 yiz ben şuan 58 kiloyum :27:

doğumdan sonra benim gibi ayağı büyüyüp boyu uzayan varmı 40 gyyordum 41 giyiyorum boyumda 171 felandı 172 olduuu
:12::8:

Son düzenleme:
inş yapmaz inş.. nedense çok korkuyorum bu ateşten..:25:
ben ilk ay gittim çocuk doktoruna, kalça ultrasonu da vardı.
2. ay yine randevu aldım, eşim, doktor neye bakacak dedi,
boy-kilo nörolojik gelişim dedim..
e bunlara aile hekimi de bakar niye gidiyoruz cocuk druna dedi.
ben de iptal ettim randevuyu, o zamandan beri sadece sağlık ocağına gidiyoruz..

:60::60::60:

büyümez olur mu, 3 ayda 2,5 kg almış maşallah..:nazar:
zaten drlar ilk üç ayda 2-2,5 kg ve 8 cm boy artışı bekliyorlar..
benimki de 3860 doğdu, 3. ayda 5900dü..

doğumdan sonra benim gibi ayağı büyüyüp boyu uzayan varmı 40 gyyordum 41 giyiyorum boyumda 171 felandı 172 olduuu
:12::8:
boy uzaması mıı? nerdeeee?!!:1:
üzerimde hamilelikten 2 kg kaldı ama hala ayaklarım ellerim şiş..
ayakkabılarım çok sıkıyor, sadece bir babetim oluyor şuan..
botları da indirdim dolaptan, ince çorapla giymeme rağmen onlar da sıkıyor iyi mii?
n'olcak bu ödemler bilmiyorum..:50:

hamileliğin ortasında şişmeye başlayınca alyansımı çıkarmıştım..
doğumdan sonra epey kilo verince, hah tamam şimdi olur dedim taktım, yok olmadı..:100:
biraz bol olan incili bi yüzüğüm vardı, o oluyordu, onu emsal alarak kapalı çarşıya gitti eşim.
diğer yüzüklerimi o ölçüde büyüttü alyans ve doğum hediyesi olarak aldığı yüzük de dahil..
ama gelin görün ki, o incili hariç diğerleri hala olmuyor.. :37:

inş yapmaz inş.. nedense çok korkuyorum bu ateşten..:25:
ben ilk ay gittim çocuk doktoruna, kalça ultrasonu da vardı.
2. ay yine randevu aldım, eşim, doktor neye bakacak dedi,
boy-kilo nörolojik gelişim dedim..
e bunlara aile hekimi de bakar niye gidiyoruz cocuk druna dedi.
ben de iptal ettim randevuyu, o zamandan beri sadece sağlık ocağına gidiyoruz..

bennn dün sağlık ocağıdan ağlıyarak çıtım dahada gitmem :20:

boy uzaması mıı? nerdeeee?!!:1:
üzerimde hamilelikten 2 kg kaldı ama hala ayaklarım ellerim şiş..
ayakkabılarım çok sıkıyor, sadece bir babetim oluyor şuan..
botları da indirdim dolaptan, ince çorapla giymeme rağmen onlar da sıkıyor iyi mii?
n'olcak bu ödemler bilmiyorum..:50:

hamileliğin ortasında şişmeye başlayınca alyansımı çıkarmıştım..
doğumdan sonra epey kilo verince, hah tamam şimdi olur dedim taktım, yok olmadı..:100:
biraz bol olan incili bi yüzüğüm vardı, o oluyordu, onu emsal alarak kapalı çarşıya gitti eşim.
diğer yüzüklerimi o ölçüde büyüttü alyans ve doğum hediyesi olarak aldığı yüzük de dahil..
ama gelin görün ki, o incili hariç diğerleri hala olmuyor.. :37:

maaşallh kilo verdin sen bende ödem olmadı sol bacak harici
birde yüzüğümü 2.ayda takdım sonra eşim yeni alyans tektaş aldı
tektaşım geniş diye tektaş ımı taktım bende çoğu zaman :27::27:

hamillkte ayrandan tiksinmiştim bugun dışarda yemek yerken garson sormadan ayrasn getirdiii midem bulandııı
korkudan ölüyorum mspriallle hamile kalan arkadaş yazmış kaymamışta test yaptırcam olmadı çıkartıp hapa başlıcam:50::50:

merhaba canım benim kızla senin kız aynı gidiyor 4. ayımızda boyu 65 cm kilosu 6.350 kg çıktık 1 ayda 450 gr almış doktor mama takviyesi önermedi ama ek gıda olarak meyve suyu ve yoğurt başlayabilirsin dedi bende kararsız kaldım zaten uykuda emziriyorum birde başka besinlerin tadını alırsa hiç emmez diye korkuyorum karakız hiç endişe etme senin kızın maşallahı var bak bizim kızlar 4. ayı bitti senin kızın kilosunun yanına bile yaklaşamadılar :))

Ewt cnm aynı gidiyorlar valla ben başladım meyveye sütten soğumazmış sonuçta yaşına girdiğinde de inşallah sütümüz olursa devam edecek emmeye ama herşeyi yiyor olacak ben tavsiye ederim sen de başla cnm

Saclarimi dokuluyor feci sekilde her gun supur hergun sac bide demir eksikligi varmis ne hamilelikte ne dogumdan sonra su lanet kan hapini kullanamadim ama mecbur baslicam uc kutu yazdi aile hekimi. ya bide ben hic kilo veremedim bi 10 kilo iki haftada gitti o gun bugun 75 kiloyum boyumda 1.67 hamilelik oncesi kilomdan 10 kilo fazlam :37:var pffff napcam ben ya aynalara kustum

Back
X