Önce Hamileydim Şimdi Anneyim

eşim balığa gitti..
tv de haberler açık, başbakan konuşuyor,
kızım da yattığı yerden ona cevap veriyor :9:

eşim balığa gitti..
tv de haberler açık, başbakan konuşuyor,
kızım da yattığı yerden ona cevap veriyor :9:

biz ataktayız yaa sürekli uykuda irkilmeler ve sürekli ağlamalar doymuyor gibi felan bu ataklar hem güzeel hem kötü :27::37:

biraz daha sakin olsa iyi olcak:25:

gündüz hiç uyumuyorn :111:

İnşallah canım her zaman böyle olsun ağız tadıyla bir ömür geçirin.

:1::1::1::1: inek sütüne kadar birsürü çözüm var. Ya oda kötü niyetle demiyor çocukla uğraşan biz olduğumuz için en ufak tepkisinin neden olduğunu biliyoruz fakat her zaman çözüm bulamıyoruz. Dışardan biri olunca ya aç ya uykusuz ya altı kirli deyip geçiyor. Dediğin doğru 7/24 onunla birlikteyim insanlar bi zahmet bıraksınlarda ne yapmam gerektiğine ben karar vereyim
bana kalsaydı cocugum memeden de kesılmez dı bana kalsa dogdugunda sarılık da olmaz dı . kucak manyagı da olmmazdı aman buyuktur aman bısey bılıyordur dıye herkese kafa salladım ,sonunda sureklı aglayan ıstahsız kabız hırcın bi bebek oldu işteee..
:31:

:43:Çok bunaldımmmmmmmmmm.Eşim nezle oldu, yatak döşek yatıyor.Ateşi de var. Odaları ayırdık, birkaç gün ayrı odalarda yatacağız ve oturacağız.Bir kızıma bir eşime koşuyorum.Benim stresim sanırım kızıma da yansıdı o da ayrı mïzmız.Sürekli kucak istiyor.Bir taraftan da ev, yemek...Resmen su an başım ağrıyor sıkıntıdan.:43::43::43::43:

:43:Çok bunaldımmmmmmmmmm.Eşim nezle oldu, yatak döşek yatıyor.Ateşi de var. Odaları ayırdık, birkaç gün ayrı odalarda yatacağız ve oturacağız.Bir kızıma bir eşime koşuyorum.Benim stresim sanırım kızıma da yansıdı o da ayrı mïzmız.Sürekli kucak istiyor.Bir taraftan da ev, yemek...Resmen su an başım ağrıyor sıkıntıdan.:43::43::43::43:
ya ssen benimkini görsen o kadar mız mız o kadar cırlıyor ki anlatamam
eşine gecmıs olsun aman kızına bulasmasınnnn ...
sana da kolay gelsın kuzum benimmm Allah yartdımcın olsunnn öptüm seniii

bana kalsaydı cocugum memeden de kesılmez dı bana kalsa dogdugunda sarılık da olmaz dı . kucak manyagı da olmmazdı aman buyuktur aman bısey bılıyordur dıye herkese kafa salladım ,sonunda sureklı aglayan ıstahsız kabız hırcın bi bebek oldu işteee..

Cnm bebeğim iştahsız diyorsun ama bildiğim kadarıyla kilosu hiç az değil şükretmek lazım benim kızım daha hala 6600 ve bizim 5. Ayımız olacak haftaya ben çorba meyve yoğurt başladım yavaştan mızmızlığa gelince ben o bağırdıkça karşılık verip benzer ses çıkarıyorum ilk önce anlamıyor sonra yüzüme bakıp gülüyor oyuncak ediyorlar bizi valla

Elifnaz bebegin hayirli olsun aslinda ikinciyi dusunenler icin arka arkaya mantıklı bi iki yil zor olur ama ikisi bi arada cikar iste..kizlar hepimizin sorunları ayni sabahtan aksama kadar oglumu eglendirip doyurup uyutup altini degistir ustunu degistir bide gezdir hava alsin banyo yaptir uyut bu arada ortaligi topla evi supur mutfaga gir bulasik yika yemek yap kendini doyur.o uyuduktan sonra yerleri sil wc yika haftanin iki gunu camasir yika utu yap nasil yetisiyoz ya sanki pil takili gece uyan emzir beyimiz uyandiysa tekrar uyut ne yorucu..ama meleklerin bi gülüşü butun yorgunlugumuzu aliyor dimi..rabbim onlari korusun

benim eşimde de belfıtığı çıktı yerde yatıyor sert zeminde yatmak iyi geliyormuş. biz de ayrıyız:5: bebeği taşıyamıyor ,eğilip kalkamıyor ben de çok bunaldım en azından seninki geçici

Kv ve kayinpedere sinir oluyorum özellikle ayşe doğduktan sonra sinir katsayısı zorlamaya başladılar.Eşim de fazlasıyla düşkün onlara dengeyi kuramıyor bir türlü.Annesine bir türlü hayır diyemiyor ee haliyle bende herşeye karşı çıkan gelin oluyorum.cocuk hasta olsa hastami ettiniz sinek isirsa sinegemi isirttiniz diyorlar.Olamaz böyle bişey ben çocuğumu niye hasta edeyim.Deli olcam

Karakiz eşim annesinden ayrılmıyor diye onların karşısındaki evi alcak Zaten her haftasonu onlardayiz neymiş kuserlermis dayanamıyorum artık.Çok patavatsiz insanlar medeniyet tarlasindan gece geçmişler.Dün Kv tutturdu pastayı kartonunda yiyelim diye yok böyle bişey kendilerinde tabak alışkanlığı yoktur meyveyi bile posette yerler.Böyle işte çok doluyum 2aylik cocuga kendi kasigindan dondurma yalatan bir kayinpederden 1 aylik çocuğun ağzına karpuz sıkan bir kvdeden ne beklersiniz ben mi abartiyorum bilemiyorum sorarım size?????

sineğe mi ısırttınız :9::9:
evet bazılarına normal gelen şeyler bazılarında rahatsız edici olabiliyor. bir şekilde kendi tarzını ortaya koyacaksın ama çok da yapacak birşey yok.benim eşimin yengesi koca parmağını oğlumun ağzına soktu dişleri kaşınıyormuş-muş. iğrenç yaa. çocuğu çabucak aldım kucağından ama olan oldu bir kere:20:

Buraya o sinirle yazdıktan sonra ertesi gün esime patladım kızlar. O da alttan aldı hayret! Görülmüş şey değil. Sanırım farkında yaptıgı esekliğin. Ama ne fayda... Bi ilerleme var mı? Yok:) benle ilgilenme zahmetinde bulunuyo o kadar....

Birdeee Kendimi bildim bileli namaza başlarım bırakırım baslarım bırakırım... Bi türlü düzene bindiremedim. Hamileyken hasta olmam düzenli kılarım diye düşünmüştüm o da olmadı. Birazdan kalkıp bi duş alıp başlıcam yine. Bana dua edin kızlar düzenli ve devamlı kılayım ne olur ya. İnşallah bu sefer devamlı olsun. Başka birşey istemiyorum

Son düzenleme:
Buraya o sinirle yazdıktan sonra ertesi gün esime patladım kızlar. O da alttan aldı hayret! Görülmüş şey değil. Sanırım farkında yaptıgı esekliğin. Ama ne fayda... Bi ilerleme var mı? Yok:) benle ilgilenme zahmetinde bulunuyo o kadar....

Birdeee Kendimi bildim bileli namaza başlarım bırakırım baslarım bırakırım... Bi türlü düzene bindiremedim. Hamileyken hasta olmam düzenli kılarım diye düşünmüştüm o da olmadı. Birazdan kalkıp bi duş alıp başlıcam yine. Bana dua edin kızlar düzenli ve devamlı kılayım ne olur ya. İnşallah bu sefer devamlı olsun. Başka birşey istemiyorum

Insaallah kilarsin duzenli bende kiliyorum ama ne yazıkki bebek olduğundan beri vakitlere yetişemiyorum olnuyo ya ogleni kiliyorum ya ikindiyi aksama yetişemiyorum tek duzenli kıldığım yatsi.gerci senin annen var o ilgilenirken kılabilirsin.cnm ya sende çalışıyorsun bebeginin ruh hali degistimi

canım ya ah bu ilk bebekler hem çok şanslılar hem de şanssız. bütün acemiliğimizi ilk olan bebişlerimiz yaşıyor. herkez herşeyi söylüyor

Insaallah kilarsin duzenli bende kiliyorum ama ne yazıkki bebek olduğundan beri vakitlere yetişemiyorum olnuyo ya ogleni kiliyorum ya ikindiyi aksama yetişemiyorum tek duzenli kıldığım yatsi.gerci senin annen var o ilgilenirken kılabilirsin.cnm ya sende çalışıyorsun bebeginin ruh hali degistimi

Yani öyle büyük bi değişiklik yok ama 10 gündür biraz huzursuz hasta oldu ona yoruyorum. Ama benim avantajım 2 saatte bi yanındayım. Ve çogu zaman o aralarda uyuyor. Belkide o yüzden pek anlamıyor gb yokluğumu. Senin bebekte sıkıntı mı var?

biraz daha sakin olsa iyi olcak:25:
gündüz hiç uyumuyorn :111:

bizim küçükhanımefendi gece 1 gibi uyuyor
sabah 6.15 gibi namaza kalkıyorum, sonra eşime kahvaltı hazırlıyorum.
o 8 gibi gidiyor, mutfağı evi topla, 9da kızı uyandırıyorum.. (gece yatmaz, sabah kalkmaz:30:)
onu emzir, altını değiştir tekrar yatırıyorum saat 10da talebe geliyor.
yani gece uykusu 5-6 saat, o da bana kesinlikle yetmez,
gündüz de kızla birlikte 1-2 saat uyuyorum..

benim eşimde de belfıtığı çıktı yerde yatıyor sert zeminde yatmak iyi geliyormuş. biz de ayrıyız:5: bebeği taşıyamıyor ,eğilip kalkamıyor ben de çok bunaldım en azından seninki geçici
geçmiş olsun kızlar..

en basit ve kolay ibadet namaz..
ama benim nefsime de en zor gelen şey.. :50:

hamileyken özellikle dikkat ettim çoğu şeye..
namazımı tam kılmaya çalıştım, kazaya bırakmadım..
ne yalan söyleyeyim, kendimden ziyade çocuğumu düşündüm.
onun vebali vardı sanki sırtımda..
3,5 hatim okudum sesli, duysun da ruhuna tesir etsin diye..
tesbihler çektim..

edepli hayalı olsun diye, karnımı sürekli gizledim.. göbeğimi kimseye göstermedim..

izlediğim şeylere, dinlediğim müziklere dikkat ettim.
dedikodu yapılan yerde durmamaya çalıştım güya.. bu gibi şeyler..
ne, ne kadar etkili ya da etkili mi? abarttım mı? eksik mi yaptım bilmiyorum..

bebeğin anne karnındaki hali, ömrüne sirayet eder diyor annem..
sana hamileyken çok hoppaydım, örtüme dikkat etmez, namazımı düzenli kılmazdım,
sen de bana benzedin diyor... ben kucağındayken sohbetlere gitmeye başlamış.
5 yaş küçük kız kardeşime hamileyken de , namazı zikri ibadetine çok dikkatliymiş..
şuan kızkardeşim o kadar hassastırki ibadetine, maneviyatı da o derece güçlüdür ve iradesi de çok kuvvetlidir..

hamileyken daha iradeliydim ben de ama şimdi yine başladı bu üşengeçlikler:25:
yine diyorum ki içimden; sen süt veriyorsun,, namazsız süt verme.
çok zorlanırsam, farzı kılıyorum..

sen niyetlen, Rabbim yolunu çizer, kolaylaştırır..inş daim ve kabul olur cümlemizin namazı..

Son düzenleme:
Back
X