Önce Hamileydim Şimdi Anneyim

geçen yine kızım çığlık çığlığa naaptıysam susmadı bende çok sevdiği dandini dandini dastana ninnisinin videosunu açtım oto koltuğuna oturttum kızımı koydum karsınına onu görünce birden sustu aynı videoyu 3-4 kez arka arkaya izledi başka bi nini yada çizgi film açıyorum ağlamaya başlıyor dandiniyi açıyorum susup izliyor o kadar güldümki nlatamam binicik bişey bilgisayar karşısında oturmuş bişeyler izliyor. Eşime dedimki 1 yaşında bilgisayar kullanır bu gidişle. Aslında çok dikkat ederim hamileliğimde zararlı diye notebook kullanmadım bile kızımdanda hep korudum ama çaresizlik insana herşeyi yaptırıyor :)

aynen cnm bende ıs yaparken pepe yı acmısım ennemm ne goreyım kızlar atmıs agzından emzıklerı gıı gıı hıııh yapıyo pepeyı begendıler galıba guldu,m oleee

oy kuzucukların çok tatlı yaa:)
benim oğlum tam 4 aylık oldu hala dönme belirtisi göstermiyor,sadece kendini kaldırıyor o da. elini ağzına sokup birşeyler konuşuyor kendi kendine kuzum benimm

saol tatlım aynen hele o ellerını kollarını takıp etmelerı cok komık cookyoruluyorum ama heosıme deyıyo valla bız 27 temmuz dogumluyuz konusurken videoya cek hatıra kalsın cnm

saol tatlım aynen hele o ellerını kollarını takıp etmelerı cok komık cookyoruluyorum ama heosıme deyıyo valla bız 27 temmuz dogumluyuz konusurken videoya cek hatıra kalsın cnm

çektim canım bir de ayaklarıyla anakucağını sallıyor onu da çektim çoraplarını çıkarmışken tombiş ayakcıkları dedesine ,benim babama çekmiş:)

slm arkadaşlar benim 4 aylık bir bebeğim var 2 ay sonra işe başlayacağım depo yapmak için süt saklama poşetleri aldım oda 180 lik ama ben sütümü sağdığımda 180 lik çıkmıyor yanı poşet tam dolmuyor.siz nasıl yapıyorsunuz yani gün içinde tekrar sağıp aynı poşete eklemelimiyim(poşet beklerken dipfirizdemi yoksa alt bölümde mi durmalı) dipfirize atmak için?yoksa çıktığı kadarını atıp dipfirize sonra yine aynı poşete gün içinde koymalımıyım kafam karıştı.nasıl yaptığınızı anlatırsanız çok sevinirim...

slm arkadaşlar benim 4 aylık bir bebeğim var 2 ay sonra işe başlayacağım depo yapmak için süt saklama poşetleri aldım oda 180 lik ama ben sütümü sağdığımda 180 lik çıkmıyor yanı poşet tam dolmuyor.siz nasıl yapıyorsunuz yani gün içinde tekrar sağıp aynı poşete eklemelimiyim(poşet beklerken dipfirizdemi yoksa alt bölümde mi durmalı) dipfirize atmak için?yoksa çıktığı kadarını atıp dipfirize sonra yine aynı poşete gün içinde koymalımıyım kafam karıştı.nasıl yaptığınızı anlatırsanız çok sevinirim...
Ben hic sutumu sagmadim ama bizim bi arkadas hastanedeki kaplar varya idraw testi icin olanlardan onla sakliodu o cok steril olurmus

oy kuzucukların çok tatlı yaa:)
benim oğlum tam 4 aylık oldu hala dönme belirtisi göstermiyor,sadece kendini kaldırıyor o da. elini ağzına sokup birşeyler konuşuyor kendi kendine kuzum benimm

Evet mAaşallah cok sekerler foto paylasalim diye konu actim ama foto koymayi beceremedim

geçen yine kızım çığlık çığlığa naaptıysam susmadı bende çok sevdiği dandini dandini dastana ninnisinin videosunu açtım oto koltuğuna oturttum kızımı koydum karsınına onu görünce birden sustu aynı videoyu 3-4 kez arka arkaya izledi başka bi nini yada çizgi film açıyorum ağlamaya başlıyor dandiniyi açıyorum susup izliyor o kadar güldümki nlatamam binicik bişey bilgisayar karşısında oturmuş bişeyler izliyor. Eşime dedimki 1 yaşında bilgisayar kullanır bu gidişle. Aslında çok dikkat ederim hamileliğimde zararlı diye notebook kullanmadım bile kızımdanda hep korudum ama çaresizlik insana herşeyi yaptırıyor :)

aynıı bennim sorunum diş diyor birileri yad açoğu kadın valla çok kötü oldular :4:

Aynen bende öyleyim bi mizmiz anlatamam hic tatmin olmuo iki dk oynuyoz hemen soylenio bu haftasonu kontrolumuz var drumuz bu ay olacaklari anlatio bende sizle paylasirim.aslinda ben sünnet derisinden şüpheleniyorum eskisi gb acilmio omu huysuz yapti bu cocugu yoksa dislerimi ogreniriz haftasonu.

canım endişe etme çok fazla yediyse çıkarabilir ben ilk 10 gün sütüm azdı mama veriyordum kızımda bayağı iştahlıydı ilk günler bazen 60cc doymuyordu 90 cc yediği oluyordu yedikten sonra fışkırır gibi çıkarırdı süt fazla geldiği için olurmuş. Yada midesini üşütmüş olabilir benim kızımda nadirde olsa dediğin gibi yedikten sonra fışkırır tarzda kust bende endişe etmiştim doktora gittik gayet sağlıklı dedi. Ya hafif bir üşütme gaz problemi var dedi yada çok yemiştir dedi. Bazen gaz çıkarırkende mide dolu olunca kusabiliyorlar. Eskiler kustuğu süt kesik kesikse sütün yarıyor derler. Ama aklında bulunsun kusmuğu ekşi ekşi kokuyorsa ve su gibi kıvamdaysa üşütmüş olma ihtimali yüksek
Sagol cnm bnmde aklima tek gelen usuttu heralde aslinda oda pek mumkun degil dikkat ediyorum. Artmasinda kusmasi arada normaldir heralde
selam tecrubeli anneler;

Rabbim hepinizin evladına sağlıklı huzurlu uzun ömür nasip etsin inşallah Allah kısmet ederse bende mart ayında anne olacağım sizlerinde yorumunu merak ettim çünkü kitap, net vs ile anne olunmuyor hakkatende :((( deneyimlerinizi merak ettim
yenidoğanda bu yan yatırma yastıkları işe yarıyormu?
yenidoğanda baş kısmında yastık kullanmayın omurilik gelişimi için diyorlar yastık kullandınızmı?

Birde yorgan kullanılmaması gerekiyormuş SİZCE?
Ben yan yatis kullandim rahatti memnun kaldim. Bizim doktorumuz dumduz yatirma dedi reflu olmamasi icin, hala rampa bir yastigi var orada yatiriyorum

Ayni gun icinde sagdigin sutleri birbiriyle karistitabiliyorsun cnm. Eger dipfrize atacaksan, donmus sutu alip buzdolabinin normal tarafinda erimesini sagliyorsn kullanmadan once. Aninda kullanacaksanda benmari usuluyle eritebirsin. Eger buzdolabinda normal bolumde tutacaksan 3 gun orada muhafaza edebiliyorsn. İstersen posetlere tek ogunluk yap dipfrize atacaksan. Normal tarafta tutacaksan 180den fazlada doldurabilirsin. Bnm oglum 125 ml iciyor mesela, sagiyorum genelde iki biberonluk sutu bir posette sakliyorum. Dipfrize atmiyorum hic ama sen calisacagin icin belki dipfrize atarsin o zmnda ya tek icimlik yada iki icimlik sutu posetle

saol tatlım sende yuklede kuzunu gorelım Eki Görüntüle 558304

Ayy yerim ben sizi yaa ustteki artist kaslarida catmis beceremedimki hayatim atacam yoksa fotolarini kizlar hepinizin meleklerini cok merak ediyorum

saol tatlım sende yuklede kuzunu gorelım Eki Görüntüle 558304

Ayy yerim ben sizi yaa ustteki artist kaslarida catmis beceremedimki hayatim atacam yoksa fotolarini kizlar hepinizin meleklerini cok merak ediyorum

Ne güzel anlatmışsın içim gitti valla. İnşallah rabbim bana da nasip eder aynı duyguları...
önemli olan niyet, samimiyet.. ben kendimden hep şüphe ediyorum..
neyse öyle işte..

Kızlarr benım bebeklerım donmuyorlar hala haftaya 4aylık olucaz ama etkınlıklerı cok var masallah mesela kenmdılerını acayıp kaldırıyorlar resmen sohbet edınce ggıııı guu cvp cerıyorlar sımdıde emzıklerını kesfetmısler parmaklaına takıp havaya kaldırıp olee ızlıyolar cook tatlılar masallah
bugün olmazsa yarın dönerler..
haziran topiğinde 5. ayını doldurduğu halde dönmeye teşebbüs bile etmeyen bebişler var..
bebekler ne zaman isterse o zaman dönüyor..

cnm sende tv ızletıyormusun valla bende mecbur kalınca ız. Cunku anca ole duruyorlar yoksa hıc ıs yapamıyorum
valla günde belki yarım saat bir saat izliyordur..
yani o uyanıkken, artık oyalayamiyorsam yada yapılacak acil işim varsa
ana kucağına koyup tv açıyorum. dediğim gibi keyfi varsa izliyor yarım saat...

Mrb kizlar hasta oldum diye yazmistim acile gittum serum verdiler emzirdigim icin antiboytk yok gecmedi saglik ocagina gittm 4 gundur cekiyorum siz de dikkat salgin var hele.bebisle cok zor annem yardim etmeye calisti ama agir kaldiramdigi icin ayakta gezdidemedi benmki de aglayip durdu maskeyle aliyorym kucagima yavrum ole bakiyo :(kokusunu bile alamiyom)
.
çok geçmiş olsun.. bu mevsim geçişlerinde salgınlar büyük tehdit.
bi yere gidince herkes kucağına almak istiyor kızı.. bazen direkt soruyorum, bazen soramıyorum.
eğer hastalık belirtisi varsa, kusura bakma diyorum..:19:
hasta kişi de küçücük bebeği kucağına neden almak ister onu da hiç anlamıyorum.:19:

selam tecrubeli anneler;

Rabbim hepinizin evladına sağlıklı huzurlu uzun ömür nasip etsin inşallah Allah kısmet ederse bende mart ayında anne olacağım sizlerinde yorumunu merak ettim çünkü kitap, net vs ile anne olunmuyor hakkatende :((( deneyimlerinizi merak ettim
yenidoğanda bu yan yatırma yastıkları işe yarıyormu?
yenidoğanda baş kısmında yastık kullanmayın omurilik gelişimi için diyorlar yastık kullandınızmı?

Birde yorgan kullanılmaması gerekiyormuş SİZCE?
ben yan yatırma yastığı kullanmadım.
ama neredeyse ilk iki ay sürekli yüzüstü yattı.
bir sağa yatırıyordum, bir sola..
uykusunda da kafasını sağa sola çevirmeye başlayınca, uyku sersemi nefessiz kalabilir korkusuyla yan yatırmaya başladım..
yüzüstü pozisyon çok yararlı. dr da gece korkuyorsan bile, gündüz sen yanındayken yüzüstü yatır diyor..

bebeğin sağlıkla dünyaya gelsin inş..
bana kalırsa, doğunca hava soğuk olacağından kundak yapabilirsin..
ben de doğum yapmadan kundağı eski demode zararlı bi şey sanıyordum
ama tecrübeyle sabitledimki, hakikaten büyükler biliyor işi..
ince pazen bi battaniyeyle kundak yaptıktan sonra üzerine kalın bi battaniye örtebilirsin..
yorgan hakkında bi bilgim yok, belki dediğin gibi yenidoğanlara kullanılımyordur..
benim kızım 5. aya girdi, kundak yapıp üzerine annemin yaptığı yün yorganı örtüyorum.. :34:

önemli olan niyet, samimiyet.. ben kendimden hep şüphe ediyorum..
neyse öyle işte..

bugün olmazsa yarın dönerler..
haziran topiğinde 5. ayını doldurduğu halde dönmeye teşebbüs bile etmeyen bebişler var..
bebekler ne zaman isterse o zaman dönüyor..

valla günde belki yarım saat bir saat izliyordur..
yani o uyanıkken, artık oyalayamiyorsam yada yapılacak acil işim varsa
ana kucağına koyup tv açıyorum. dediğim gibi keyfi varsa izliyor yarım saat...

çok geçmiş olsun.. bu mevsim geçişlerinde salgınlar büyük tehdit.
bi yere gidince herkes kucağına almak istiyor kızı.. bazen direkt soruyorum, bazen soramıyorum.
eğer hastalık belirtisi varsa, kusura bakma diyorum..:19:
hasta kişi de küçücük bebeği kucağına neden almak ister onu da hiç anlamıyorum.:19:

ben yan yatırma yastığı kullanmadım.
ama neredeyse ilk iki ay sürekli yüzüstü yattı.
bir sağa yatırıyordum, bir sola..
uykusunda da kafasını sağa sola çevirmeye başlayınca, uyku sersemi nefessiz kalabilir korkusuyla yan yatırmaya başladım..
yüzüstü pozisyon çok yararlı. dr da gece korkuyorsan bile, gündüz sen yanındayken yüzüstü yatır diyor..

bebeğin sağlıkla dünyaya gelsin inş..
bana kalırsa, doğunca hava soğuk olacağından kundak yapabilirsin..
ben de doğum yapmadan kundağı eski demode zararlı bi şey sanıyordum
ama tecrübeyle sabitledimki, hakikaten büyükler biliyor işi..
ince pazen bi battaniyeyle kundak yaptıktan sonra üzerine kalın bi battaniye örtebilirsin..
yorgan hakkında bi bilgim yok, belki dediğin gibi yenidoğanlara kullanılımyordur..
benim kızım 5. aya girdi, kundak yapıp üzerine annemin yaptığı yün yorganı örtüyorum.. :34:

Günaydın kızlar hey maşallah cena yün yorgana geçmişin valla benim kızım uyuyana kadar üstünü örttürmüyor ondan sonrada battaniye incelerinden ama örtüyorum ama kalorifer yakıyorum ben sıcaklarsa ağlar gibi oluyorgidiyorum üstünü açınca uykuya devam ediyor

Ben yan yastığı kullandım çok da memnun kaldım kafa şeklinin güzel olması için de iyi oldu görenler nasıl böyle armut oldu kafası bizimki olur mu diye sordular bide yeni doğanın kusma ihtimali olduğu için yüz üstü ve sırt üstü önerilmiyor yastığa gelince dünya sağlık örgütü 6 ay önermiyor biz hala yastıksız yatırıyoruz gündüz mama yerken kullanıyorum yastığı sadece

Yok canım ya ne gözü karalığı bizede tamamen süpriz bide benim üçüncü. Hayırlısı diyoruz artık ucuncu bebege kendimi alistirdimda sezaryen olunca korkum ondan Allah bi kolaylik verir inşallah
Zehirlemeye olayı yokmuş canım yani dr söylediği bu zaten geçen haftaya kadarda emziriyordum bir şey olmadı ama süt bitti tamamen

Ya benim komşumun kızı 4750gr doğmus cok iri bı bebekmiş kızcağız yanlışlıkla hamile kalmış ve sütünden zehirlenip bebek fazlaca kilo vermiş ani bı sekilde hastanede yatmak zorunda kalmış bende ordan duymuştum .neyse senin sütun kesilmiş zaten Allah butun evlatlarına uzun ömür versin belki cok zorlnacaksin ama ılerde büyük bı ailen olcak ne güzel

Günaydın canlarımmmmmmm.:16:Kızlar sanki kızımın burnundan hırıltı geliyor.Tam da emin olamadım.Eşimhasta evham mı yapıyorum acaba diye?Bugün aşı için a.hekimliğine gideceğiz.Doktora bir sorayım diyorum.Eşim hasta olduğu için ç.doktoruna gitmemiz haftaya kaldı.Hırıltıya karşı önerileriniz var mı?Valla her birinize doktor kadar güveniyorum nerdeyse:30:

Back
X