Önce Hamileydim Şimdi Anneyim

MAŞALLAH kuzuya cok tatlıı ya yerım o gıdıları..ben ooglumu her gıydırmede bayılıyorum o gıdılarıo ham ham yapmaya.:)oda bayılıyor tabı kahkahalarla guluyor gıdıklanıyor fenaa halde..babasına cekmıss:) oglumu baska bı doktora goturdum ıshalı ıcın maflor şase verdı..ıdrarı verdık kaka kulturude verecegızz ılk yapmasında..sanırım bu ılac ıyı gelecek oglusuma..antıbıyotıgıde kestım zaten dun vermedım..anbıyotık ıshalı tetıklıyen bısey cunku ama doktor verdıgı ıcın mecbru kullanıyordum..nıtekım bu doktor keske vermeseydınız dedı neyse yapacak bısey yok..en fazla bır cay kasıgı vermekle ıyı yapmısım ama bır olcek vermedım cok gelecegınb dusunerek..kucuk bunyelerı ne kadar gec antıbıyotıgı alırsa o kadar ıyı..

geçmiş olsun canım . bencede ilaca karşıyım ben . doktor dan doktora çok fark ediyor dün gittim doktor test istedi kan idrar felan tam kan alma odasına götürdüm 3 yaşındaki çocuğun eline 3defa iğne batırdı damlata damlata anca aldı yavrum nasıl ağladı :14:

bende vermedim :kkk:

sonuçta suyu kaynatıyorsun hayatım çeşme olması farkedermi, kaynat ılısın dereceyle uğraşması zor, temiz elinle küçü parmağının ucuyla kontrol et ısısını, ılık olsun yeter, koy bir termosa ben öle yapıyorum, su ısısını koruyor böylece, bütün gün bidaha su ısıtıcam ılıtıcam die uğraşmassın, su biberona hemen mamayıda kat oldu bittiiiiiiiiiii:21:

biberon içinde temizleme fırçaları satılıyor eczaneden almıştım tavsiye ederim

Sagol cnm ya bi kac kisiden duydum hazir su kaynat dediler aman ben cesme suyu kaynatiyordum sonucta su kaynayinca ayni hesap. temizleme fircasi alayim

Güle güle kullanın canım.Bebişinin iştahı çoooooook olsun, hapur hupur yesin bütün verdiklerini.:56:Eşime söyleyeyim de baksın.Beğenirse biz de alalım.Anakucağını ben seçmiştim, hiç beğenmemişti.Onun için mama sandalyesini ona bıraktım.İşime de geldi yani.:30:

teşekkürler canım inşallah iştahlı olur anne sütünü bile isteksiz emiyor ek gıdalarda inşallah düzelir. Bu konularda eşim bana güveniyor bende kendime güveniyorum :) eşim pek beceremiyor onu bildiği içinde sonsuz güven içinde :) gerçektende aldığımız herşey kullanışlı oldu

şu dönemde birçok bebekten aynı şikayetler var, sanıyorum geçiş dönemi..
inş kısa sürede atlatırsınız..

Bebek Yapım Bakım Onarım: Uyku Eğitimi
Yatır/Kaldır Yöntemi | Blogcu Anne
Yatır/Kaldır’dan ne umduk, ne bulduk | Blogcu Anne

şu yazıları referans alarak dün sabah başladım..
bi aksilik yok şimdilik.. akşam uykuya dalış gündüze göre biraz daha zor..
ama yarım saat içinde uyuyor.. tabi mızıldama kaçınılmaz..:37:
ama günbegün uykuya dalış süresi azalır diye düşünüyorum..
birkaç gün sonra inş kendi kendine uyuyan bir bebeğim olacak:16:

kalan bir kiloyu bir tabak dolusu makarna ile kutladım.:37:
kızım da emzik ağzındayken üç parmağını da içeri sokup ikisini birden cok cok çekerek çatlak annesine eşlik ettii:60:
bu arada kraftın hangi modeli, bende krafttan bi tane baktım ama şimdi hatırlamıyom ..

canım kraft idol mama sandalyesi arkadaşım çok memnundu bende ona güvendim açıkçası

Sagol cnm ya bi kac kisiden duydum hazir su kaynat dediler aman ben cesme suyu kaynatiyordum sonucta su kaynayinca ayni hesap. temizleme fircasi alayim

canım bence hazır su kullan çünkü çeşme suyunda sadece bakteri yokki ağır metallerde olabilir bunun için istediğin kadar kaynatsanda tehlikeyi önleyemezsin o yüzden güvenli bir markanın hazır suyunu al 5 dak kaynat ılınınca kullan. Bize doktorun kesin talimatıydı mama kullanırsanız bunu uygulayın diye ben ilk zamanlar arada mama vermiştim bu şekilde yaptım

maşallah subanallah tebarekallah
biz gezdik annemle :9:

Eklentiler

• $396726_10151249712584485_279710151_n.webp
    $396726_10151249712584485_279710151_n.webp
    52 KB · Görüntüleme: 59
canım bence hazır su kullan çünkü çeşme suyunda sadece bakteri yokki ağır metallerde olabilir bunun için istediğin kadar kaynatsanda tehlikeyi önleyemezsin o yüzden güvenli bir markanın hazır suyunu al 5 dak kaynat ılınınca kullan. Bize doktorun kesin talimatıydı mama kullanırsanız bunu uygulayın diye ben ilk zamanlar arada mama vermiştim bu şekilde yaptım

Evet haklisin icinde ne oldugunu bilemiyoruz malesef bizde cesmeden su icmiyoruz zaten o zmn hazir sudan kaynatayim yavruma ah ah anneler ne kadar cok dusunuolarmis evlatlarini anne olmadan kesinlikle anlayamaz insan

dilaNazcım, benim kız kundakla uyuyor..
ilk zamanlar bu çok büyük kolaylık, kız da kolay uyuyor..
ama iki battaniye değiştirdim, çünkü büyüyor, artık sığmıyor..
e 6-7 aylık çocuğu da kundak yapmak biraz garip geldi düşününce..
sallanmaktan pek keyif almayan bi kız, öyle kucakta uyuduğu da hiç olmadı..
uyku eğitimi için en ideal dönem 4-5-6. aylar.. zaten 7-8 gibi diş macerası başlar..
o yüzden şimdi denemek istedim. dün bu şekilde uyuttum bi aksilik çıkmadı..
mızıldıyor ama öyle ağlama pek yok, bundan destek alıp devam ediyorum eğitime..
yoksa öyle bağrış çağrış ağlasa, krizlere sokar mıyım bebeğimi uyumayı öğreticem diye..

uykuya dalış harici emziği vermiyorum ben..
öyle müptelası değil, ama uyuyacaksa mutkala emmek istiyor, ya meme, ya emzik, ya parmak..
hiçbirşey bulamazsa sinirle alt dudağını emiyor cok cokk..

ben parmağını emmesini tercih ederim, ama bir dakikadan fazla elini öyle tutamıyor,
parmak ağzından çıkınca sinirlenip tekrar sokmaya çalışıyor,
istikrarlı parmağını emmeye başlayınca bırakacağım emziği..

bebekli eve bu kadar yatılı misafir nasıl geliyor, anlamadım:44:
şehirdışından gelip kalacaksa çocuklu eve bi babaanne dede teyze dayı hadi gelsin bir iki gün kalsın da..
nının da nınısı gelip kalıyorsa artık, yuh:19:
millet ne kadar rahat yaa!!!:47:

yok cnm gelenler nının da nınısı diil tamda söylediğin dede vs. ama çocuk beş aylık oluyor bi bitmedi şu kalma muhabbeti, yok birinin işi ötekinin gücü derken bitmedi şu işleri bi gidemediler. Valla çocuk uyusun yemek yapayım diye bekliyorum. bi biz olsak kırarım akşama iki yumurta olur biter ama böyle olunca hergün yemek hergün yemek. yaptığımda birden, ikinci güne bigıdım bişe kalıyo, yok en az iki çeşit olsun bide salata olsun falan zor yani, ne zaman eski düzenime döncem ben yaaa :( yarım yıl olcak nerdeyse :53:

Insanin en yakinlari nasil bu kadar anlayissiz olur Allah yardimcin olsun canim

insanın en yakını dediklerin eşim arada olmasa 7 kat el canım yaaa, herkes anlayışlı olamıyor, sorsan anlayışlılar kendilerince, ev işine iki yardım etmeyle olumuyor. sonuçta bi hafta diil iki hafta diil, insanın kendi yaşantısı var, bi özeli var afedersin, demek istediğim sadece eşle münasebet diil insan bi çamaşırını asamıyor kaloriferin üstüne mesela

koruyormuş zaten yakın dönemde adet olcan dedi çocuğa ek ne veriyrosun dedi bend hiç bişey sadece su dedim tamamondan koruyor dedi
bende sprialim var benim prz de kullanıyorum dedim :52:

bu doktora hamileyken gidiyordum doktorlarsitesi varya ordan soru soruyordum 1 hatadır bi baktım benim doktor

onada yazdım durumu yan odada ki doktra bana kese var dedi dedim gel 2,30 dan sonra dedi bende gittim

çok şükür altan baktı yok bişi sprial yerinde güzel dedi :9: iki kere korunmaya devam dedi

zaten rahim duvarı kalınlaşmış yakında olcak

kızlar eşim yarın ızınlı kayınvalıdemlere gıdelım dedı yaa bende hayır dıyemedım kurban bayramından berı gıtmıyoduk kızıyodum mecbur gıtcem çağanı ozlemısler dıyo onlar gelsın ozledılerse yaaa kadını cekmek zorunda kalcam gene.yok şöle yap yok bole yap tavsıyelerı bıtmıyo kıyaslamalarıda cabası baska bebeklerle.1 gun cekcem artık :(

doktor diyor spriale güven bende yok ya pışık dedim :33:

Allah yardımcın olsun canım ya seni çok iyi anlıyorum

Ben anlamadım cnm seni sen sütüm bitti diyordun ve adet olmuştun sonra yeniden süt koruyup adet kesiliyormuymuş valla ben 4. Kere adet oldum sağolsun hiç bırakmadı beni biraz temiz gezme merakım vardı oysaki:1:

Eki Görüntüle 563476

cevap yeterlimi yada yatıyor kafası düzleşti :1::9: ayrıca kucağıda hiç sevmez

daha belli değil mide bulantıaşrım devam ediyor doktor çağırdı bugun eşimi aradadım çalışıyor dediki ekip otosuyla götüreyim bende yok dedim :9:

napcaz bilmiyorum :9:
maşallah subanallahh çok şeker bu mınıkkk allah nazarlardan korusun şanslı sağlıklı olsun

maşallah subanallah tebarekallah
biz gezdik annemle :9:
çok güzelsiniz canım oğluşunada masalllah kocaman oldu bu paşalarr

doktor diyor spriale güven bende yok ya pışık dedim :33:

Allah yardımcın olsun canım ya seni çok iyi anlıyorum
spiral nasıl canım bende taktırmak ıstıyourum ama adet olmadım daha adet olmak gerekıyomus sanırım

Son düzenleme:
Back
X