Önce Hamileydim Şimdi Anneyim

Mesajından cok etkılendım sabah sabah aglattın canım . Anne olunca annemızın kıymetını bıldık Allah kımsenın evladını annesız bırakmasın benım annem ben 10 yasındayken vefat ettı o yuzden bılırım o acıyı Allah evlatlarımıza yasatmasın o acıyı

Basin sagolsun canim ne desem bos anne her yasta çocuk için çok önemli ama sen dahada ihtiyacin oldugu bi zamanda kaybetmişin.ama eminim yavrun çok şanslı olacak senin gb bi annesi olduğu için

cena cım rabbim seni ve tüm anneleri yavrulaına bagıslasın, çok duygulandm.

bızede yenı verdıler bu ferrum fortu bu arada aman dıkkat 2016 yazanları toplatıyolarmıs ben baktım bızım skt 2017 yazıyo da bu kan ılacı kaka sorunu yapıyosa vermesemmı ozaman bennn yaa

doktor kabız yapabilir ishal ypabilir kaka rengini değişebilir demişti.
ama bu diş lekesni bilmiyodum.

zaten gitti caanım kaka düzenmiz, bi de dişlerde de sıkıntı çıkmaz inş.

doktor 7 kilo oldugu için 7 damla ver dedi ama ben 3-4 damla veryorm, nap agır geliyo yavruma

az önce bir rüya gördüm, ilahi bir rüya değil, şeytanın uğraşması..
anlatmasam daha iyi ama hepinizden özür dileyerek anlatıyorum..

rüyamda öleceğim saat belli.. etrafımda insanlar o saati bekliyoruz..
yemek zamanı.. sofraya sevdiğim yemekleri koymuşlar karşımda babam.
beni yalnız bırakmamak için gelmiş, ama her kaşık zehir olmuş boğazından geçiyor.
önüme tabaklar koyuyorlar.. abimin eşi yengem, üzülme diyor üzülme..
eşim telefonla arıyor, uzaktan gelecek yanıma, ağlıyor telefonda..
istediğin bir şey varsa getireyim diyor.. yok diyorum, hiiiç bi şey istemiyorum ben..
beni kim anlar?!
almışım başımı iki elimin arasına..
ayşemmm, diyorum. ayşeeeem!
zerre amelim yok, cehenneme kütük olacağım ama onu değil ayşemi düşünüyorum..
benim kızım, öksüz kalacak, yarım kalacak, bir ömür mahsun kalacak.. buna can mı dayanır?!
...

yengemi gördüm yine. biraz teselli buldum, benim kızıma kendi çocuğu gibi bakar..
boynu bükük kalmaz diye teselli ettim kendimi..
bir yandan yine düşünüyorum, her anne kelimesini duyduğunda üzülür benim kızım.. mahsun olur, mahçup olur..
bir ömür boğazına takılı düğüm olurum..
ben kızımın bu üzüntüsünün sebebi olmaya nasıl dayanırım, ya onu nasıl annesiz bırakırım?..

sonra filistindeki anneler geldi aklıma başladım ağlamaya.. onlar da anne çocukları ölüyor.
oradaki çocukların da anneleri ölüyor, onlar Allah için dayanıyor.. ben de dayanmalıyım..
ama ayşeeem.. ayşeeeeeeeeem!!! ille de ayşem!!!
göğsümü açıp kalbimi çıkarsalar da paramparça etseler, şunun zerresi kadar acımaz kalbim, ah ayşem, ah kuzum.

uyandım, gözlerimi açtım ama ağlamaya devam ediyorum, gerçekten ağlıyorum.. ağlıyorum ağlıyorum..
eşim uyandı sarıldı hemen, geçti dedi. bense onun kollarından sırılmaya çalıştım tüm kuvvetimle..
sıyrıldım da, açtım yorganını. aldım kızımı kucağıma.. sarıldım ağladım.. ayşeem!!!

dakikalarca, eşim anladı, müdahale etmedi, kızım, o da uyandı o karmaşada ağlamaya başladı..
eşim emzir, ikinize de iyi gelecek dedi, emzirdim, kokladım, öptüm, doymadım, koydum yatağına..
bin kere emzirdim, ama bu başka. sütten fazlasını verdim kızıma, kendimi veririm kızıma..

geldim gördüğüm bu şeytani rüyayı anlatmaya.. dedim ya, anlatmasam daha iyi, ama anlatmam lazım..
eşime anlatırım, ama o beni anlamaz..
beni siz anlarsınız..
beni ''anne'' olan anlar..

RABBİM, HİÇBİR KUZUYU ANNESİZ BIRAKMASIN, O HÜZNÜ YAŞATMASIN.
EVLATLARIMIZI KORUSUN.. BİZİ DE ONLARSIZ KOMASIN..

Amiiiin.. Dunyanin en guzel duygusuymus annelik, cok sukur Rabbim bize bu duyguyu yasatti. Dileyen tum herkese de yasatsin insallah.

fatmaazra, şekerportakalım, nilam, Alya38, tubaal, minita..
Allah razı olsun..

Son düzenleme:
anne olmak dunyanın en guzel duygusu...
ama çalışan anne olmak zor çok zor...
her sabah 5 de kalkıyorum. kızımı emzirip, süt sağıyorum. saat 6. 30 da kızımla evden çıkıp kadıkıoye anneme goturuyorum.
sonra okula...
28 öğrenciye okuma yazma öğreteye...
saat 4 te çıkıp, önce kızımı almaya, sonra eve...
evde ortalığı topla, yemek hazırla...
sonra bazen 9 , bazen 10 da uykuya...
yine çok şükür bünyem iyi kaldırıyor...onun gülüşü dünyalara değiyor...

her sabah 5 de kalkıyorum. kızımı emzirip, süt sağıyorum. saat 6. 30 da kızımla evden çıkıp kadıkıoye anneme goturuyorum.
sonra okula...

helal olsun.. hep diyorum, çalışan annenin hakkı nasıl ödenir..
sanırım kadın, anne olunca kendi kapasitesini aşıyor, sınırlanırını zorluyor..
annelik insanın ufkunu da genişletiyor, yetilerini de artırıyor.. :40:
yakında ''anne olunca anladım'' diye bir kitap yazarsam hiç şaşmayın..:1:

sonra okula...

canım seni cok ıyı anlıyorum bende ayni drumdayım cunku kızımla doya doya vakıt gecıremıyorum bıraz daha buyuduklerınde naısl olcak onu dusunuyorum kısa zamanda verimli vakıt gecırmek lazım olucak sımdıden arastırıyorum valla

kesınlıkle kendını asıyorsun... zamanla yarısıyorsun...

canım seni cok ıyı anlıyorum bende ayni drumdayım cunku kızımla doya doya vakıt gecıremıyorum bıraz daha buyuduklerınde naısl olcak onu dusunuyorum kısa zamanda verimli vakıt gecırmek lazım olucak sımdıden arastırıyorum valla

gercekten verımlı zaman gecırmek lazım ama nasıl olacak?
bazen erkenden uykum gelıyor... kendı kendımı yıyorum. acaba yanlış mı yapıyorum dıye?
offf offf....

sonra okula...
Bende senle aynıyım. Tek farkım annem bizim evde kalıyor. Ben işimde rahat oldugum için bi başlayım deneyim olmazssa bırakayım diye düşünmüştüm. Başlarda bu kadar yorulmamıştım ama şimdi dinlenemeyince çok yıpranıyorum. İzne de çıkamıyorum velilere ne derim yarı yolda bırakmayım öğretmensiz kalmasınlar diye. Şimdiki aklım olsa hiç başlamazdım.

Aynennn. Şimdi aklı ermiyo biraz daha büyüyünce daha zor olacak. Her şeyin farkında olacaklar. Çok iyi anlatmak lazım

Son düzenleme:
gercekten verımlı zaman gecırmek lazım ama nasıl olacak?
bazen erkenden uykum gelıyor... kendı kendımı yıyorum. acaba yanlış mı yapıyorum dıye?
offf offf....

canım oncelıkle sabırlı olmamız gerekıcek. benım sımdıkı planım kı o zaman uygulayabılecekmıyım bılmıyorum ama eve gıttıgımde ev işi ikinci plan olucak kızımla beraber hem eğitici hemde guzel vakıt gecırebılecegım oyunlar oynamayı planlıyorum. birde montessori ye kafayı taktım onu araştırıyorum ve bayada aklıma yattı. sana bir blog yazayım bak orda bır bayan kızıyla ebraber yaptıklarını yazıyor bende bu tarz seyler yapmayı planlıyorum bi. httr bak istersen durununannesi

Bende senle aynıyım. Tek farkım annem bizim evde kalıyor. Ben işimde rahat oldugum için bi başlayım deneyim olmazssa bırakayım diye düşünmüştüm. Başlarda bu kadar yorulmamıştım ama şimdi dinlenemeyince çok yıpranıyorum. İzne de çıkamıyorum velilere ne derim yarı yolda bırakmayım öğretmensiz kalmasınlar diye. Şimdiki aklım olsa hiç başlamazdım.

BENIM ŞÜKÜRKİ 21 ARALIK- 3 OCAK ARASINDA ARA TATILIM VAR. SONRA 3 HAFTA OKUL ... SONRA DA 2 HAFTA YARI YIL TATİLİ.
21 ARALIĞI BEKLİYORUM 40 GÖZLE :)

BENIM ŞÜKÜRKİ 21 ARALIK- 3 OCAK ARASINDA ARA TATILIM VAR. SONRA 3 HAFTA OKUL ... SONRA DA 2 HAFTA YARI YIL TATİLİ.
21 ARALIĞI BEKLİYORUM 40 GÖZLE :)

öğretmen olmak varmıs diyesim geldi :) benim izin alm sansım yok devlette calısıyorum ama mudurumuz cok katı bır bayan subat ayında belkı 5 gunluk bır ızın alabılırım yazında cat patlasın kavga dovus yurt dısına gıdıceksem 2 hafta izin alabılıyorum doğum sonrasında ızın almak ıstedım bebege kayın valdem bakıcaktı ama onceden ayarlanmıs bır seyahatlerı vardı hesaplara gore ben ıse baslamadan gelıceklerıd kızım bıraz erken dogunca degıstı tabıı 1 gun ızın almam gereklıydı vermıyoddu bende tamam o zaman kızımı aırım yanıma demıstım de oyle vermıstı ıznımı :)

valla canım çalışan anne olmak zor falan değil..
asıl sürekli evde olmak bebeğe bakmak da hiç kolay birşey değil çünkü.. insan evde durmaktan da bunalıyor her gün aynı şeyleri yapmaktan..
çalışan kadın kafasını dağıtıyor dışarı çıkınca. belki aklı bebeğinde ama başka işlerle meşgul olmak onu dinlendiriyor. peygamberimiz de "yorulduğunuz zaman,başka bir işle uğraşın" demiş. yatın uyuyun dememiş..
biz çalışmayan anneler olarak daha çok yoruluyoruz,takdir görmemek de cabası.
ben de yatağa her tarafım ağrıyarak yatıyorum. başka birşey istesinler yapayım, daha kolay geliyor çocuğu oyalamaktan..
görünüşte çok rahatız gibi geliyor. milletin umrunda değil, "şundan 1 saat çocuğu alayım da dışarı çıksın markete gitsin 5 dk kafasını dinlendirsin.." demiyor kimse. ben çalışmıyorum ya, evde bol bol yatıyorumdur. ne varmış 1 tanecik çocuğa bakmakta.
insan nefes almaya ihtiyaç duyuyor. yavruma severek bakıyorum ama maalesef bu böyle.
yoruluyorum ,hep evdeyim,ne maaş, ne kariyer..elde var sıfır..ama çocuğum annesiyle olduğu için huzurlu.. beni tek teselli eden bu. başka hiçbirşey değil.

asıl sürekli evde olmak bebeğe bakmak da hiç kolay birşey değil çünkü.. insan evde durmaktan da bunalıyor her gün aynı şeyleri yapmaktan..
çalışan kadın kafasını dağıtıyor dışarı çıkınca. belki aklı bebeğinde ama başka işlerle meşgul olmak onu dinlendiriyor. peygamberimiz de "yorulduğunuz zaman,başka bir işle uğraşın" demiş. yatın uyuyun dememiş..
ben de yatağa her tarafım ağrıyarak yatıyorum. başka birşey istesinler yapayım, daha kolay geliyor çocuğu oyalamaktan..
görünüşte çok rahatız gibi geliyor. milletin umrunda değil, "şundan 1 saat çocuğu alayım da dışarı çıksın markete gitsin 5 dk kafasını dinlendirsin.." demiyor kimse. ben çalışmıyorum ya, evde bol bol yatıyorumdur. ne varmış 1 tanecik çocuğa bakmakta.
insan nefes almaya ihtiyaç duyuyor. yavruma severek bakıyorum ama maalesef bu böyle.
yoruluyorum ,hep evdeyim,ne maaş, ne kariyer..elde var sıfır..ama çocuğum annesiyle olduğu için huzurlu.. beni tek teselli eden bu. başka hiçbirşey değil.

Bende işe başlamadan önce senin gb düşünüyordum. Haklısın yaptıkların göze görünmüyor hemde çok yoruluyorsun. Ama inan bana hem çalışıp hem eve yetişmek daha da yıpratıcı. Ama dediğin de doğru insan yüzü görüyorsun kafan dağılıyor. Dün benimde dikkatimi çekti okul dışında hiçbir arkadaşımla görüşmediğimi farkettim. Bu durum da bunaltıyor insanı.

bazen işimi bıraktığım için pişman oluyorum dediğin gibi evde oturmak çok sıkıcı bebiş genelde uyuyor dışarı çıkmak yok havalar da soğudu zaten. hayat aynı herşey aynı bol bol yemekli misafir ağırlıyorum koşturmayla vakit geçiyor pasta yap kek yap eeehh işte oyalanıp gidiyoruz

canım oncelıkle sabırlı olmamız gerekıcek. benım sımdıkı planım kı o zaman uygulayabılecekmıyım bılmıyorum ama eve gıttıgımde ev işi ikinci plan olucak kızımla beraber hem eğitici hemde guzel vakıt gecırebılecegım oyunlar oynamayı planlıyorum. birde montessori ye kafayı taktım onu araştırıyorum ve bayada aklıma yattı. sana bir blog yazayım bak orda bır bayan kızıyla ebraber yaptıklarını yazıyor bende bu tarz seyler yapmayı planlıyorum bi. httr bak istersen durununannesi

Ne ladar güzel bir siteymiş, harika şeyler var. Bende oğluşumla denemek isterim inşallah hepsini:) çok yaratıcı şeyler var 40 yıl düşünsem aklıma gelmez

kızlar merhaba. ben de sizler gibi temmuz annesiyim.burayı yeni keşfettim :1: paylaşımlarınız çok güzel.

az önce bir rüya gördüm, ilahi bir rüya değil, şeytanın uğraşması..
anlatmasam daha iyi ama hepinizden özür dileyerek anlatıyorum..

rüyamda öleceğim saat belli.. etrafımda insanlar o saati bekliyoruz..
yemek zamanı.. sofraya sevdiğim yemekleri koymuşlar karşımda babam.
beni yalnız bırakmamak için gelmiş, ama her kaşık zehir olmuş boğazından geçiyor.
önüme tabaklar koyuyorlar.. abimin eşi yengem, üzülme diyor üzülme..
eşim telefonla arıyor, uzaktan gelecek yanıma, ağlıyor telefonda..
istediğin bir şey varsa getireyim diyor.. yok diyorum, hiiiç bi şey istemiyorum ben..
beni kim anlar?!
almışım başımı iki elimin arasına..
ayşemmm, diyorum. ayşeeeem!
zerre amelim yok, cehenneme kütük olacağım ama onu değil ayşemi düşünüyorum..
benim kızım, öksüz kalacak, yarım kalacak, bir ömür mahsun kalacak.. buna can mı dayanır?!
...

yengemi gördüm yine. biraz teselli buldum, benim kızıma kendi çocuğu gibi bakar..
boynu bükük kalmaz diye teselli ettim kendimi..
bir yandan yine düşünüyorum, her anne kelimesini duyduğunda üzülür benim kızım.. mahsun olur, mahçup olur..
bir ömür boğazına takılı düğüm olurum..
ben kızımın bu üzüntüsünün sebebi olmaya nasıl dayanırım, ya onu nasıl annesiz bırakırım?..

sonra filistindeki anneler geldi aklıma başladım ağlamaya.. onlar da anne çocukları ölüyor.
oradaki çocukların da anneleri ölüyor, onlar Allah için dayanıyor.. ben de dayanmalıyım..
ama ayşeeem.. ayşeeeeeeeeem!!! ille de ayşem!!!
göğsümü açıp kalbimi çıkarsalar da paramparça etseler, şunun zerresi kadar acımaz kalbim, ah ayşem, ah kuzum.

uyandım, gözlerimi açtım ama ağlamaya devam ediyorum, gerçekten ağlıyorum.. ağlıyorum ağlıyorum..
eşim uyandı sarıldı hemen, geçti dedi. bense onun kollarından sırılmaya çalıştım tüm kuvvetimle..
sıyrıldım da, açtım yorganını. aldım kızımı kucağıma.. sarıldım ağladım.. ayşeem!!!

dakikalarca, eşim anladı, müdahale etmedi, kızım, o da uyandı o karmaşada ağlamaya başladı..
eşim emzir, ikinize de iyi gelecek dedi, emzirdim, kokladım, öptüm, doymadım, koydum yatağına..
bin kere emzirdim, ama bu başka. sütten fazlasını verdim kızıma, kendimi veririm kızıma..

geldim gördüğüm bu şeytani rüyayı anlatmaya.. dedim ya, anlatmasam daha iyi, ama anlatmam lazım..
eşime anlatırım, ama o beni anlamaz..
beni siz anlarsınız..
beni ''anne'' olan anlar..

RABBİM, HİÇBİR KUZUYU ANNESİZ BIRAKMASIN, O HÜZNÜ YAŞATMASIN.
EVLATLARIMIZI KORUSUN.. BİZİ DE ONLARSIZ KOMASIN..
Hayır olsun İnşaallah canım.. Sakın hiç bir yorum yapma rüyana.. Çünkü rüyalara ilk yapılan yorum dua hükmüne geçiyor ve genelde oluyor.. sakın diyim kötü bişey düşünme..
Bilinç altının görüntüleri de olabilir onlar endişe etme..
:34: Allah kimseyi, hiçbir evladı anne ve babasız bırakmasın.. bende yetim büyüdüm ve kısmende annesiz..:14:( babam vefat edince annem pek bizimle ilgilenemedi. rahatsızlandı..)

Bu arada ben size tüstüm...
:63: Kaç zamandır yazmıyorum nerde bu Libyana diye sormuyorsunuz?:19: Siz beni sevmiyormusunuz yoksa..?:9::9:

Karakız gözükmüyor bu aralar nerde bilen yokmu?
:44:
Zeynep'im ömür dişmi çıkarıyor yoksa?
:55:

Back
X