Önce Hamileydim Şimdi Anneyim

Çok uzun zamandır girmiyordum topiğe neler neler oldu acaba.Geçmişi şöyle hızlıca bi okumak lazım.Sanırım ek gıdaya geçen pek olmamış.Ben temmuz annesiydim ama erken gelince haziran oldum. :) Biz çoktan ek gıdaya başladık.Sabah 8 de 175 ml süt içiyor.11 de 125 gr meyve 15 te sebze çorbası (Ben evde ne varsa onu içiriyorum,ilk başlarda çok özel pireler filan yaptım ama sonra denerken farkettik ki bizim içtiğimiz çorbaları içiyor.Daha tuzsuz,baharatsız yapıyorum,onunkini ayırıyorum,bizimkine sonradan ekliyorum ne ekleyeceksem) 17 de 150 ml süt, 20 de milupanın gece yen,ilen kaşık mamasını yiyip yatıyor.12 gibi uyanıyor 120 ml sütle tekrar uyku modu.Sabah 8 e kadar.

Bizden haberleri yazayım da ardından sizinkileri okurum.Rüzgar hala dönmüyor ne sağına ne soluna.Sanırım bir haftaya kalmaz döner.Elleriyle ayaklarını yakalıyor.Oynuyor ama henüz ağzına kadar götüremiyor.Oyun halısı ile oynuyor.Agu,magu sesler çıkartıyor.Bağırıyor kendi sesini dinliyor.
Kendi kendine uyuyamıyor.Dondy beşikte sallanarak uyuyor.Üç kez nezle oldu.Son 3 ayda.
Bunun dışında her geçen daha çok yorulduğumu hissediyorum.Sizlerden ne haber.
Yasak mı değil mi bilmiyorum ama detaylar blog sayfamda,okuyacak vaktiniz olursa diye yazıyorum adresi.
Yeni Annenin Günlüğü
Herkese sevgiler,bebeciklerinize ve size sağlık ve uyku dilerim :)
merhaba rüzgar ve annesi.. :3:
şuan benim kız mızıldıyor, o yüzden bakamadım, ama linki kaydettim, bi ara detaylı okuyacağım..
nezle olduğunda ilaç kullandınız mı rüzgara?

Eki Görüntüle 571785 :nazar:buda bızım sıpa 4 ay asımıza giderken:)
oğlum sen anneni koru, annesi sen de oğlunu..:40:
çünkü ikiniz de fazla tatlısınız :16:

İkinize de Maşaallah diyorum... Allah nazarlardan saklasın..:16:
Bu arada Karakız ban yemiş herhalde..
:44: Hesabı pasifleşimiş çünkü..
ben de tahmin ediyorum bi şeyler olduğunu.. :100:
barbarino mu demişti, facete grup kurmuş falan diye..
onu da buradan duyurmuşsa.. :18:

kızlar,,
mukuslu kaka neyin işaretiydi?:44:

normalde bir veya iki kez kaka yapan ayşecik,,
4. kakasını yaptı ve ikisi yoğun mukusluydu..
iki gündür gaz çıkarmak için, kaka yapabilmek için epey ıkınıyor..
öyleki, gaz şurubunu vermeye başladım..

bu aralar ben de biraz üşüttüm sanırım, sürekli gaz var..
benden ona mı geçti acaba?

Son düzenleme:
konuşmuyor musunuz hala?

Cnm neden küstük anlatayım şaşır bi geçen gün işten geldim sürpriz bisküvili pasta yapayım dedim o gelmeden yaptım da ama 2 tane bisküvi arttı vay anam neden artmış onlar bi dünya söylendi çare küsmek oldu bize :)

Teşekkürler cenacim ben ayşecik i merak ediom
ben kel kızımı kimselere gösteremiyom ama:17:

konuşmuyor musunuz hala?

Cnm neden küstük anlatayım şaşır bi geçen gün işten geldim sürpriz bisküvili pasta yapayım dedim o gelmeden yaptım da ama 2 tane bisküvi arttı vay anam neden artmış onlar bi dünya söylendi çare küsmek oldu bize :)
ay yerim sizi ya..
size mutluluk batmış anacığım :9:

Bu arada ben de ek gıdaya başladım çorbasına mevsim sebzelerinden ne bulursam koyuyorum patates havuç karnıbahar brokoli kabak maydanoz pirinç su kızıma ayırıp biraz daha sulandırıp tuz koyup kendimiz de içiyoruz ben çorbayı biraz katı yapıyorum sulu olunca sürekli dökülüyor sonra meyveyi tülbentten başlarda geçirdim sonra onuda posalı vermeye başladım bizde böyle

benim oğlum bu gece uyumayacak galiba
babası yok diye heralde. kaç kere yatırdım geldim yine uyandı 4 oldu bu yaa :(((

kızlar,,

bişey dokunmuştur, değişik bişey yedi mi? ya da sadece anne sütü alıyorsa senin yediğin bişey dokunmuş olabilir. bizde de çook uzun zamandır var mukuslu kaka, alerjimiz olduğunu söylemişti doktor 1 aydır diyetteyim değişen bişey yok, yine mukus yine mukus :( inşallah geçer hemen sizinki

iii gecelrrr kızlar. ekk gıdadan baya bahsedilmişş artık bende mi başlasam eeee artıkk dişlerimi zde çıktı:52:

bu saatlere pek kalmazdımm kızım uyudumu uyurdumm ama 1 ay sonra açıköğretim sınavım var ona çalışmaya başladım :1 ay uyku yok bana bir yandan da sizi takipteyimm:16:

kızlar,,

bilemedim cnmm mukuslu hiç yapmadık biz ama benim ayşecikte üşütmüşş sık olamasa da öksürüyo 2 gündür tabii bende burun falan tıkalı eşimde de aynı ailecek üşüttük şu ara:1: pazartesi dr. mı gitsem bilemedim öksürükk büyük insanların öksürügü gibi .

En kötüsü ek gıdayı almaya başlayan bebeğin bi daha anne sütüne yüz vermemesi, o çok vicdan azabına sebep oluyor.

eminim bayılır.. :52:

ek gıdaya geçiş için verilen program listelerinde hep elma ve havuç suyu ile başlangıçlar var..
sonra sebze çorbaları geliyor..
kimileri de önce meyvenin aromasına ve tatlı sularını tadan bebeklerin haşlama sebzeleri ve çorbalarını istemediklerini söylüyor
var mı hakikaten böyle bi şey:44:
Bende öyle birşey duymuştum, önce sebzeden başlanılmalıymış. Meyveler tatlı olduğu için sonrasında sebzeyi rededebilirlermiş çok bilmiş küçük hanım ve beyler:1::1:
bu arada bende bi evham var son zamanlarda..
tuvaletten çıktıktan sonra ellerimi iyice yıkıyorum, bazen bileklerimi hatta dirseklerime kadar kollarımı da..
aklıma takılıyor, gidip tekrar yıkıyorum..
kullandığım da aktivex, mikroplara karşı dirençli bi sabun ama.. yine de aklıma takılıyor, ya elimde bi şey kaldıysa.. :26:
kızımı tutuyorum, tenine dokunuyorum, emziriyorum, oyuncağını alıp eline veriyorum, ağzına götürüyor falan..
hamdolsun şimdiye kadar bi şey olmadı ama yine de tedirgin oluyor..
abartıyor muyum, yoksa sizde de var mı böyle şeyler?:17:

Benim ellerim çok yıkamaktan kurudu bir tuhaf oldu:18: kremde süremiyorum bebeğe dokunuyorum ediyorum cildine bir zararı olur diye düşünmekten. Fazla hassasızz sanırım:26:

bilemedim cnmm mukuslu hiç yapmadık biz ama benim ayşecikte üşütmüşş sık olamasa da öksürüyo 2 gündür tabii bende burun falan tıkalı eşimde de aynı ailecek üşüttük şu ara:1: pazartesi dr. mı gitsem bilemedim öksürükk büyük insanların öksürügü gibi .

Geçmiş olsun kuzum.kiyamam bende dun çok az muz verdim dunden beri kakasinda siyah iplik gb şeyler var normalmi biz ek gidaya gecmedik sadece tattırıyorum bu haldeyken bile şimdi ikina ikina kaka yapti uykusundan uyandi.bu mukus bizdede sık oluo.bide kan ilacıda felegimizi şaşırttı.

Canım hero babynin sitesine gir.. Üyelik kısmına tıkla (yukarda) üyelik kısmında ad soyadı adres vs istiyor en sonunda "numune görderilmesini istiyorum" yazan yazı var yanındaki kutucuğu işaretle.. Bende şimdi üye oldum..:9: ben primaya üye olmuştum hamişken.. ilk hediyem paketi gelmişti.:1:.şimdi milupadan bekliyorum..
:30::17:

Cena ben cevap verene kadar söylemiş arkadaşlar ülker hero baby sitesinden yazıyorsun.Bir paket bisküvi, bir paket sütlü pirinçle kasık maması, bir kavanoz sutlac (orjinal boy), bir de testereyle devam sütü , broşür ler göndermişler.Adresini yazmanız sıkıntı yaratmaz endişelenmeyin tatlım.

kızlar,,

Mukuslu kaka gazın ya da sut alerjisinin işareti ama sut alerjisinin daha çok belirtilerioluyo.mesela kaka sayısındaki anormal artış, kilo alımında ani duraklama, kakada bariz gözüken kan gibi.bence usutmustur canım ayaklarını sıcak tut.

konuşmuyor musunuz hala?

Kocama acaip sinir oldum bardagindolu tarafına bakmayı bırak resmen bardak niye taşımıyor diye bakıyor ilginç

Geçmiş olsun kuzum.kiyamam bende dun çok az muz verdim dunden beri kakasinda siyah iplik gb şeyler var normalmi biz ek gidaya gecmedik sadece tattırıyorum bu haldeyken bile şimdi ikina ikina kaka yapti uykusundan uyandi.bu mukus bizdede sık oluo.bide kan ilacıda felegimizi şaşırttı.

Canım ek gıdaya geçmek kalkanin rengini değiştiriyor ama kan ilacı bütün kimyayi bozuyor resmen.muz daha ileriki aylarda verilecek canım kabızlık yapıyorum yani korkulu ruyamiz.sen armut suyu ver hem kakasini kolay yapar lifli olduğu icin hem de tadını çok sever.

kızlar doğumdan sonra adet görmeye başladınız mı? ya da benim gibi düzensizlik yaşayan var mı?

bende adet oluyorum hemde doğum kanamalarım bitti 3 gün sonra başladı. önce ayırt edemedik ama sonra netleşti. ogünden beri düzenli adet oluyorum
bide kazaya kurban gideydik vay halimize ikinci bir beroya asla hazır değilim:17:

herkese günaydınlar
bugün pazar ama ben yalnızım eşim bir cenaze dolayısıyla rize ye gitti.
biz de oğluşumla kalktık banyo yaptırdım aşkımı
şimdi de uyuyo ben kahvaltı yapmaya gideceğim.:3:

kızlar mrb ben diş problemi yaşıyorum ıltıhaplı dişim mecburen antıbıyotık agrı kesıcı kullanıyorum augmentin ve minoset plus bugün 3. gün nerdeyse hiç iltihap dagılmadı.. bebegımın hareketleri az bugün çok az hareket etti acaba ilaçlardan bişey mi olduu çok korkuyorum..:14:

Eki Görüntüle 571785 :nazar:buda bızım sıpa 4 ay asımıza giderken:)

Masallah ikinizde cok tatlisin Allah(c.c) yüzünüzden gülümsemeyi eksik etmesin

Ne zamandır yazamiyorum esimle tartıştık beni cok gerdi kac gundur moralimi cok bozdu.

Ek gıdaya başlamadık biz 3 gün sonra 5.ay kontrolüne götüreceğim oglumu kilo alımına gore bir değerlendirme yapacagım yeterli seviyede gelirse sadece emzirmeye devam ederim.
Yurutec,hoppala vs bunları almadım kimisi iyi kimisi zararlı diyor bende kendi haline bıraktım oyle ya da boyle yürüyecek artik tutuna tutuna kalkar.

Cenacim dikkatimi çekti Çin malı diye cingiragi vermiyorum yazmissin ama oyuncakların cogunun üretim yerleri cin en iyi markalar bile maalesef cinde üretiliyor.hangi oyuncağın etiketine baksam 'made in china' .

kızlar mrb ben diş problemi yaşıyorum ıltıhaplı dişim mecburen antıbıyotık agrı kesıcı kullanıyorum augmentin ve minoset plus bugün 3. gün nerdeyse hiç iltihap dagılmadı.. bebegımın hareketleri az bugün çok az hareket etti acaba ilaçlardan bişey mi olduu çok korkuyorum..:14:

dr hamile olduğunu bilerek mi verdi ilaçları sana ??

Back
X