Önce Hamileydim Şimdi Anneyim

hoşbldk canım :) sanırım bnde artık başlıcamm sadece tadsın bari tadları bilsin.bişi daha sorim bari sizin bebişler oyuncaklarına heveslimi bizmkinin önüne koyuom anca bakıo heycanlanıo eline verrsem tutuo kendi uzanıp oyuncaklarnı alma girişmleri yok henz siznkler ne tepki verıo

bizim kızda daha uzanmıyor oyuncağına ama eline çıngırağını verince tutuyor sallıyor.. bir elinden diğerine geçiriyor...:16: zamanla uzanırlar bence..:34:

bizim kızda daha uzanmıyor oyuncağına ama eline çıngırağını verince tutuyor sallıyor.. bir elinden diğerine geçiriyor...:16: zamanla uzanırlar bence..:34:
insan herşeyi hemen yapsın istiyor zamanla herşeyi yapıcaklardr tabi beklemek heycanlı.bizimkide sallıyor çıngıragını en çokta yemeye çalışıyor çok komik oluyorlar yaa ısırasım gelıo vala henüz dönmedikte biz daha bakalm nezamn döncez tembel bunlar yaa hiç çabalamıyorlar :)

canım elma suyuyla başla derım gecen gunu doktroumun nasıl yapmamız gerektıgını anlatmıstı yazmıstım burda kopyalıyorum sana.(kızlar bugun doktora gıttık kılo alımı ıyı ama madem 6 aylık oldugunda işe başlıcaksın şimdiden az az vermeye basla dedı ek gıdaları red etmemesı için.once elma suyu(ben zaten verıyodum) elmanın kabugunu soyup cam rendede rendele sonra ınce bır tulbentle posasını koy tülbente bastır suyunu çıkar ve bardağı sıcak suyun altında beklet ılısın silikon kaşıkla ver dedı bunun aynısını havuç ve armutlada yap dedi ama 3 gün elma 3 gün havuç 3 gün armut ver dedı aralarındada 1 gün verme dedı dınlendır dedı kakasında degısıklıkler olucak hıc korkma dedı.daha sonrakı haftada yoğurt taze mayalanmış ınek sutu olur dedı sulandır gene sıcak su altında ılıt sılıkon kaşıkla ver dedı.aynı hafta ıcınde sebze çorbası yarım havuç yarım patates bıraz pirinç 2 su bardağı su 20-25 dk kaynat blendırdan geçir sulu olsun bır kac tatlı kaşığı kadar ver dedı)

saol canım deniycem :)

insan herşeyi hemen yapsın istiyor zamanla herşeyi yapıcaklardr tabi beklemek heycanlı.bizimkide sallıyor çıngıragını en çokta yemeye çalışıyor çok komik oluyorlar yaa ısırasım gelıo vala henüz dönmedikte biz daha bakalm nezamn döncez tembel bunlar yaa hiç çabalamıyorlar :)
evet haklısın.. önce doğsunlar diye bekliyorduk.. şimdi büyüsünler diye.. bizim kızda yeni yeni dönme çabalarına başladı.. birde ayaklarını tutmaya çalışıyor..:1: evet gerçekten çok tatlı oluyorlar..:16:

özel mesaj henüz yazamıyormşm libyanacım ..ögrenmiş olduk :) teşekkür ederm mesajna ilgilencem biara doruktan fırsat bulnca tabi

kızlar bn hala adet görmedm 2gündr çok az kahverengi akıntı geliyor sizce bu adet gelcegnn habercisimidir?

Merhaba arkadaslar uzun suredir sizleri takip edemedim benim affetcek misiniz :78: Nasilsiniz bebisleriniz de iyidir umarim; kizlar sizde gaz soru ne oldu biz 5 ayligiz hala sanci durumlari var ne zaman bitecek vallahi yoruldum su gazdan illet geldi :50: sizleri ve kucuk bebelerinizi cooook opuyorum :54:

Merhaba arkadaslar uzun suredir sizleri takip edemedim benim affetcek misiniz :78: Nasilsiniz bebisleriniz de iyidir umarim; kizlar sizde gaz soru ne oldu biz 5 ayligiz hala sanci durumlari var ne zaman bitecek vallahi yoruldum su gazdan illet geldi :50: sizleri ve kucuk bebelerinizi cooook opuyorum :54:

Canm annemin arkadaşinin oglu çocuk dr u bizimkide cok gazlıydi bigun eve gelip muane etmisti.gazi içinde 3 bucuk olsun gecer demisti.anneside bana 6 aylik olsun rahatlatsin demisti.bende dedim oglun 3 aylık.o bilgisiyle konusuyo ben tecrübeyle demisti:)

aynen benim oğlan da tembel çıktı.dönmek için çabalamıyor bile.

selam kızlar...yeni sayılmam ama eskide sayılmam hamilelğmden beri takip ediyorum sizleri ve yazışmalrınızı çok bilgileniyorum vala.eskiden okumakla yetiniyordum şimdi sorcaklrımda var:) siteye yeni kayıt oldum benim oğlandan fırsat buldkça bakıyorum.21temmuzda dogum yaptım bnde.bizim sıpa büyüyor.şimdiye kadar anne sütüyle beslendk 8kilo 65cm oldk vala ek besnlere gecsemmi diyorum bnde sütüm yetiyor fakt tadlarada alışsn diyorum.doktorlar gerek görmyor kilosu iyi diye su bile verme diyor kararsızm sizce başlamalımıyım..gördgm üzere çoğnz ek besnlere gecmş.

canımm ben de senin gibi yeniyim burada.hoşgeldin.benim sütüm hep az olduğu için doktorumuz geçen ay başlattı ek gıdaya.annem de ne kadar erken başlarsa o kadar az yemek seçer diyordu zaten.elma,armut suyu ve yoğurtla başladık.bugün de ilk defa çorba denedim.hepsini bayıla bayıla yhiyor sıpa

hava henüz karanlık, ama ben hepinize gü-nay-dıııın! diyorum.. :3:
eşimi işe gönderdim, çayımı aldım oturdum pc 'ye..
eşim aslında çok dakiktir, bekletmez ve beklemez:1:
lakin her sabah servis saati belli olduğu halde, hep koşuşturmaca yaşıyoruz..
illa her sabah duş alacak, hava buz üşüteceksin, gün aşırı banyo yap diyorum, yok:19:
bir saat önce kalkacak, duş, traş, giyinme, kahvaltı.. sığdıramıyor..
çıkardıklarını topluyorum, kıyafetlerini veriyorum tek tek, sofrası hazır çayı doldurulmuş, şekeri karıştırılmış.:1:
yine de yetişemiyor, telefonunu şarja koyuyorum. çantasını toparlıyorum..
yine de ucu ucuna yetişiyor, bazen kaçırıyor..
sanki çocuğu okula gönderiyorum..:9:
eşyalarını daha o istemeden uzatınca bu sabah diyorki..
biz bir ekibiz, bunu biliyorsun di mi? :13:
neşter!
tampon! :60:

bilemedim cnmm mukuslu hiç yapmadık biz ama benim ayşecikte üşütmüşş sık olamasa da öksürüyo 2 gündür tabii bende burun falan tıkalı eşimde de aynı ailecek üşüttük şu ara:1: pazartesi dr. mı gitsem bilemedim öksürükk büyük insanların öksürügü gibi .
geçmiş olsun, hava o kadar kötü ki, üşütecek hasta olacak diye canım gidiyor..:25:
bence doktora gitmeyi ihmal etme, daha da ilerlemesin..:ssz:

Geçmiş olsun kuzum.kiyamam bende dun çok az muz verdim dunden beri kakasinda siyah iplik gb şeyler var normalmi biz ek gidaya gecmedik sadece tattırıyorum bu haldeyken bile şimdik ikina ikina kaka yapti uykusundan uyandi.bu mukus bizdede sık oluo.bide kan ilacıda felegimizi şaşırttı.
muz kakada siyah iplik tarzı bi tepkiye sebep oluyormuş..
zaten pek de tavsiye etmiyorlar muzu, kabız yapabilir diye..
ben de dün züccaciyeye gittim, satıcıya cam rende var mı dedim..
var abla, gel dedi, reyondan kutuyu aldı, dur göstereyim dedi..
açtı, bana verdi.. hiç görmemiştim, rende deyince sanırım başka bi şey var kafamda..
bu muymuş cam rende dedim..
adam ters bi bakış attı..
abla sen bebeye elma rendelemicen mi dedi:60:

Cena ben cevap verene kadar söylemiş arkadaşlar ülker hero baby sitesinden yazıyorsun.Bir paket bisküvi, bir paket sütlü pirinçle kasık maması, bir kavanoz sutlac (orjinal boy), bir de testereyle devam sütü , broşür ler göndermişler.Adresini yazmanız sıkıntı yaratmaz endişelenmeyin tatlım.
Mukuslu kaka gazın ya da sut alerjisinin işareti ama sut alerjisinin daha çok belirtilerioluyo.mesela kaka sayısındaki anormal artış, kilo alımında ani duraklama, kakada bariz gözüken kan gibi.bence usutmustur canım ayaklarını sıcak tut.
dün bi kez kaka yaptı o da mukuslu değildi..
ama dediğin gibi sanırım üşüttüm, çünkü benim gibi o da çok gazlı.
ıkınıp ıkınıp duruyor, bi türlü rahatlayamıyor..:25:

Kocama acaip sinir oldum bardagindolu tarafına bakmayı bırak resmen bardak niye taşımıyor diye bakıyor ilginç
Ne zamandır yazamiyorum esimle tartıştık beni cok gerdi kac gundur moralimi cok bozdu.
bu herifler çok ilginç ya..
Rabbimin ilmi ne büyük..
ya dünyada sadece erkekler olsaydı..
eminim 3-5 sene içinde dünyanın sonu gelir, yeryüzünde insan kalmazdı..:1:

Ek gıdaya başlamadık biz 3 gün sonra 5.ay kontrolüne götüreceğim oglumu kilo alımına gore bir değerlendirme yapacagım yeterli seviyede gelirse sadece emzirmeye devam ederim.
Cenacim dikkatimi çekti Çin malı diye cingiragi vermiyorum yazmissin ama oyuncakların cogunun üretim yerleri cin en iyi markalar bile maalesef cinde üretiliyor.hangi oyuncağın etiketine baksam 'made in china' .
malesef öyle.. çoğu şey çin mahreçli..
wee nin çıgırağını ve diş kaşıyıcısını aldım.. sonuçta emzik ve biberon üretiyorlar..
üzerini de okudum, üretim yeri çin değil, yanlış hatırlamıyorsam istanbuldu.. dahası tse damgası da vardı,
sanırım tarım köy işlerinden de izinleri var..
mevzu bebek olunca, sanırım markalar daha güvenilir..

ek gıdaya başlayalı bayagı oldu.aksamları ysatmadan once mutlaka pırınc unu maması gun ıcerısınde de sebze corbası elma armut puresı verıyorum.ama ıkı gundur bayagı katı yapıyor kakasını.çözemedim acaba hangısı yaptı.annem elma kabız yapar dıyor ama ben anlam veremedım.
kızım da dunden razıymıs ek gıdaya,bi çabuk alıştı ki,benı keyıf olsun dıye emıyor artık
ben de dün anneme meyve suyu vericem dedim,
hemen kalayladı beni.. :25:
daha çok küçük, sütün yetiyor, kendine macera arıyorsun dedi.. :57:

hoşbldk canım :) sanırım bnde artık başlıcamm sadece tadsın bari tadları bilsin.bişi daha sorim bari sizin bebişler oyuncaklarına heveslimi bizmkinin önüne koyuom anca bakıo heycanlanıo eline verrsem tutuo kendi uzanıp oyuncaklarnı alma girişmleri yok henz siznkler ne tepki verıo
benim fakirin bi tane çıngırağı var,, bi seviyorki onu.. :9:
eller ayaklar her zerresi harekete geçiyor, kanatları olsa uçup gidecek :9:
diş kaşıyıcıyla beraber uzatıyorum..
onu değil çıngırağı alıyor zilli.. :9:
deli gibi ağzına sokmaya çalışıyor, şekilden şekile giriyor ısırcam diye :1:
çıngırakla duygusal bi bağ kurdu, onunla konuşuyor, gülüyor.:1:
birkaç gün önce çıngırak yere düşünce, çığlığı basıyordu,,
şimdi yattığı yerde elini uzatıyor, biraz uğraşıyor ama yeniden alıyor oyuncağını:16:
sen de pratiğe devam et, birkaç gün içinde bunu yapacaktır:34:

bebişin mazereti olmasa kızarım sana..
konuyu açtın ve gittin çünkü:59:

Son düzenleme:
herkeslere günaydın :)))
gece 10 kere kalkıp geri yattıktan sonra sabaha ulaştık çok şükür. gece annesini uyutmayan ekrem talhacım şimdi mis gibi uyuyo :1: (ama annesinin balı yani onu da söyleyeyim)
bizimki de uzanıyo artık oyuncaklarına. hatta uzanıcam derken oturur pozisyondan yüzüstü pozisyona geçiveriyo :32: ve şu anda bir ağlama sesi beni çağırıyooo. tatlı bebeklerinizi öpüyorum kocaman :16:

canımm ben de senin gibi yeniyim burada.hoşgeldin.benim sütüm hep az olduğu için doktorumuz geçen ay başlattı ek gıdaya.annem de ne kadar erken başlarsa o kadar az yemek seçer diyordu zaten.elma,armut suyu ve yoğurtla başladık.bugün de ilk defa çorba denedim.hepsini bayıla bayıla yhiyor sıpa

hoşbldk canm öylese sende hoşgeldn.bnde bgn elmayla başlamayı düşünüyorum günde 1 ögün şeklindemi veriyorsn nasıl beslenme düzeniniz.çocuk işi çok detaylı yaaa sor sor bitmiyor :)

hava henüz karanlık, ama ben hepinize gü-nay-dıııın! diyorum.. :3:
illa her sabah duş alacak, hava buz üşüteceksin, gün aşırı banyo yap diyorum, yok:19:
çıkardıklarını topluyorum, kıyafetlerini veriyorum tek tek, sofrası hazır çayı doldurulmuş, şekeri karıştırılmış.:1:
neşter!

günaydın canm vala kadının işi zor kaç parçaya bölünicez daha dimi bazen diyorum yedeklerim olsa diye...alahtan bizimki beni sabahları telaşa koymuyor 10dakkaya çıkıor herişinide kendi yapar :)

şimdi yattığı yerde elini uzatıyor, biraz uğraşıyor ama yeniden alıyor oyuncağını:16:

evet pratiğe devam zaten btn gün ona çalışıom vala evle kendmle hiç ilglenemıorm yani...ahhh bu bebişler bizi kendilerine fena aşık etti :)

herkeslere günaydın :)))
gece 10 kere kalkıp geri yattıktan sonra sabaha ulaştık çok şükür. gece annesini uyutmayan ekrem talhacım şimdi mis gibi uyuyo :1: (ama annesinin balı yani onu da söyleyeyim)
bizimki de uzanıyo artık oyuncaklarına. hatta uzanıcam derken oturur pozisyondan yüzüstü pozisyona geçiveriyo :32: ve şu anda bir ağlama sesi beni çağırıyooo. tatlı bebeklerinizi öpüyorum kocaman :16:

günaydın aynen bizimkide mızıldıya mızıldıya beni kaldrdı şimdi paşamız uyuyor anasıda ayakta :)

Canm annemin arkadaşinin oglu çocuk dr u bizimkide cok gazlıydi bigun eve gelip muane etmisti.gazi içinde 3 bucuk olsun gecer demisti.anneside bana 6 aylik olsun rahatlatsin demisti.bende dedim oglun 3 aylık.o bilgisiyle konusuyo ben tecrübeyle demisti:)

Çok sağol tatlım benim 6. Ayda da pek ümidim yok en son kırkı geçsin diye sayarken hatırlıyorum kendimi şimdi 5 bitti 😢 sen nasılsın canım bebiş neler yapıyor geçmişi okuyamadım çok birikmiş

hava henüz karanlık, ama ben hepinize gü-nay-dıııın! diyorum..
neşter!

geçmiş olsun, hava o kadar kötü ki, üşütecek hasta olacak diye canım gidiyor..:25:
bence doktora gitmeyi ihmal etme, daha da ilerlemesin..:ssz:

muz kakada siyah iplik tarzı bi tepkiye sebep oluyormuş..
zaten pek de tavsiye etmiyorlar muzu, kabız yapabilir diye..
ben de dün züccaciyeye gittim, satıcıya cam rende var mı dedim..
var abla, gel dedi, reyondan kutuyu aldı, dur göstereyim dedi..
açtı, bana verdi.. hiç görmemiştim, rende deyince sanırım başka bi şey var kafamda..
bu muymuş cam rende dedim..
adam ters bi bakış attı..
abla sen bebeye elma rendelemicen mi dedi:60:

dün bi kez kaka yaptı o da mukuslu değildi..
ama dediğin gibi sanırım üşüttüm, çünkü benim gibi o da çok gazlı.
ıkınıp ıkınıp duruyor, bi türlü rahatlayamıyor..:25:

bu herifler çok ilginç ya..
Rabbimin ilmi ne büyük..
ya dünyada sadece erkekler olsaydı..
eminim 3-5 sene içinde dünyanın sonu gelir, yeryüzünde insan kalmazdı..:1:

malesef öyle.. çoğu şey çin mahreçli..
wee nin çıgırağını ve diş kaşıyıcısını aldım.. sonuçta emzik ve biberon üretiyorlar..
üzerini de okudum, üretim yeri çin değil, yanlış hatırlamıyorsam istanbuldu.. dahası tse damgası da vardı,
sanırım tarım köy işlerinden de izinleri var..
mevzu bebek olunca, sanırım markalar daha güvenilir..

ben de dün anneme meyve suyu vericem dedim,
hemen kalayladı beni.. :25:
daha çok küçük, sütün yetiyor, kendine macera arıyorsun dedi.. :57:

bebişin mazereti olmasa kızarım sana..
konuyu açtın ve gittin çünkü:59:

💐Canlarım benim ya vallahi özlemiştim sizleri ❤ senin kız nasıl neler yapıyor fıstık

Back
X