Önce Hamileydim Şimdi Anneyim

merhaba anneler bende biraz geride takip ediyorum ama bir arkadaş bebeğinde kaşıntı olduğunu söylemiş.buna istinaden bende başıma ğelen bir olayı paylaşmak istedim.benim oülumda 10 aylıkken sırtında kızarıklık hatta kaşınma başladı ne olduğunu anlamadık.bir hastalık ğeçiriyor sandık.doktora ğötürdük alrji olduğuna karar verdiler.tabi ne alerjisi olduğunu söyleyemediler bulmak bana kaldı zor olmadı.bizm muza lerjimiz varmış.muzu yedikten sonra sırtı ve elleri kızarıp kaşınmaya başladı .2 ğün deneme yanılma yoluyla buldum.ve sonra aslında muza değil muzun içinde bulunan yoğun potasyuma alerjisi olduğunu anladık.şimdi oğluma potayumdan çok zenğin hanği ğıdayı verisem alerji oluyor.şurubunu içmeden rahatlamıyor.sizede tavsiyem özellekike şu dönemde ek besine ğeçerken.her yeni vermeye başladığınız besini 3 ğün deneyin.onun yanında başka bir besin vermeyin.bebeğinizi ğözlemleyip bir zararı varmı kontrol edin:))

belki demirdendir, o demir yok mu mafetti oğlumun bagırsaklarnı..
bizim de kızarmıştı bi kere, bepanten surmustum çok ii gelmişti.

oyyyyyyyy canımmm maşallaaahh tombişineeee, çok tatlı Allah esirgesin :nazar::nazar::nazar:

ben de doktoru arayıp sorcam, sunnetten sonra 3 hafta geçmiş olcak, artık binebilir mi hoppalasına diye

teşekkür ederiz canm amin:nazar: 3hafta baya olmş iyilşmştr ufaklık gecmş olsn canm darısı basımıza:emir_bebek:

Sünnet için bende baya bi kararsızım aslında kafam çok karışık şimdi mi yaptırsam ilerdemi yaptırsam diye işin içinden çıkamıyorum bi türlü:44:

Iyı aksamlar anneler.. Kızımı kvdeye bıraktım esımle alısverıse gıttı ortalıgı dagıttım resmen ayların hıncını cıkarttım:)) sorum olucak sıze kızlar dr.browns bıberon kullanıyodum kızıma 120 ml oldugu ıcın bugun chıcco kaucuk aldım yanınada sılıkon yedek emzık aldım belkı kaucugu almaz dıye ama 2sınıde almadı kaucukta kusucak gıbı oldu bende sasırdım avent emzık kullanıyorum acaba onun bıberonundan mı alsam ya da 1 hafta denesem mı alır belkı nasıl verebılırım yardımcı olurmusunuz ?

herkese merhaba arkadaşlar benim oğlumda 5 aylık oldu benimde bugünlerde kafamı şu sünnet olayı kurcalıyo burdan bir çok arkadaş sünnet ettirmiş oğlunu ve gayette memnun olduğunu söylüyor bizde özel hastanedeki çocuk drumza sormuştuk birkaç ay önce daha çok erken demişti ama bu aralar bi daha sorayım diyorum hazır daha ayaklanmamışken olsun bitsin istiyorum bende sizce ne yapmalıyım ,babasına kalsa kendisini bilsin öyle yaptıralım diyor

bi de arkadaşlar bende hoppala almayı düşünüyorum bugün biraz araştırdıum hani eski tip yürüteçler varya onun hoppala gibi zıplayanlarınıda yapmışlar bide şu kapıya asılanlar var alanlarınız varmı ne önerirsiniz?

bize doktorumuz 1 yaşından önce sünnet ettirmeyin demişti
hoppalayı da bugun konustugum satıcı erkek bebekler için iyi değil dedi
ortopedi doktoru da yuruteci ancak 8.aydan sonra kullanmamızı söyledi

Benımde kızım 9 da uyudu utu yapıyordum dag gıbı olmuslar bıttı sukur sımdı senın yaptıgına gecıcem canım :)
kuzum mutlu son denılen sey evın temız yemegın hazır cocugun da uyudugu an oluyor ben buna emınım ..
valla smdı pc de takılırım sonra kocamı beklerım yemegını yedırır ve uyurummm .. ek gıda konusu benı yedı hergun corba yapa yapa bı hal oldu :9:

bize doktorumuz 1 yaşından önce sünnet ettirmeyin demişti
hoppalayı da bugun konustugum satıcı erkek bebekler için iyi değil dedi
ortopedi doktoru da yuruteci ancak 8.aydan sonra kullanmamızı söyledi
bende aynılarını duydumm .. ya dogdugu gıbı yada 1 yasından sonra dedıler yurutec de daha cokkk var ben 7 den sonra kullancam

Iyı aksamlar anneler.. Kızımı kvdeye bıraktım esımle alısverıse gıttı ortalıgı dagıttım resmen ayların hıncını cıkarttım:)) sorum olucak sıze kızlar dr.browns bıberon kullanıyodum kızıma 120 ml oldugu ıcın bugun chıcco kaucuk aldım yanınada sılıkon yedek emzık aldım belkı kaucugu almaz dıye ama 2sınıde almadı kaucukta kusucak gıbı oldu bende sasırdım avent emzık kullanıyorum acaba onun bıberonundan mı alsam ya da 1 hafta denesem mı alır belkı nasıl verebılırım yardımcı olurmusunuz ?

Cnm Dr browns un 240 ml olanını alsan deneme yanılmaya gerek yok bence

:nazar::nazar::nazar:arkadaşlar sünnet konusunu bence doktorlarınıza bir daha sorun.çünkü benim büyük oğlumun doktoruda(28 aylık)küçük oğlumun doktoruda 1 yaşı na ğirmeden sünnet ettirmeni öneririz.eğer ettirmezsende 5 yaşına kadra bekle dediler.çünkü o 2 . 3.4. yaşlarında sünt ettirilince hem süreç zor olup hemde psikolojileri bozulup ileriki cinsel yaşantılarında sorun yaşıyolarmış.bende buna istinaden büyük oğlumu 5 aylıkken küçük oğlumuda 16 ğünlükken sünnet etirdim.ikiside çok rahat ettim.şimdi ablamın oğlu benim oğlum la yaşıt sünnet ettirmek istiyolar imkanı yok kabul etmiyo ağlıyo zıplıyo:(((iyi ki ettirmişim.sizlerede tavsiyem bebekeriniz emeklemeye ve yürümeye başlamadan sünnet ettirip 2 ğünde kurtulun)yoksa emekleme ve yürüme döneminde iyleşme süreçi uzuyor.:nazar::nazar::nazar:

BiZim kuzu aksamlari 9-10 gibi uyurdu,simdi nerdeee,daha uyumadi ama cigliklar basladi,huzursuzlanmalar da,on dakikaya garanti sizicak,ama kesinlikle kendi kendine uyumuyor,kucakta pissss pisss :)

anlamıyorum... geceleri deliksiz uyuyan çocuk, 3-4 gündür uyuduktan bir süre sonra çığlık çığlığa uykudan uyanıyor. tekrar uyutana kadar akla karayı seçiyorum. tekrar uyanıyor..böyle böyle 1-2 saat geçiyor. sebebi ne olabilir? :14:

günaydın anneler ... off vala sütümmü azalıo acaba diyorum geliyor alında fakat bu aralar doruk bi huzursuz diştendir diyorum bazen henüz patlataamadı yoksa süttenmi diyorum ama günde 2 bazen 3kez kaka yapıor çişide normal öfff bilmıorm kafayı yiycem son 1haftadr gece uykularım haram oldu yanımda yatırıorm vala gece 15kez kalkmak zor gelıor yanımdakende farksız degl meme agızda uyumak istıor iki çekıor dönüor 2çekıor dönüor uykusunda mıyaklıor uyurken aglar gbi sesler çıkarıor kontrolümüz 24ünde doktora daha danışmadım gündüz uykuları desen onlarda çok kısa bazen yarım saat bazende 15 20 dk koca insan gbi uyumuyor emziği verdm agzına şimdide öle geldim yoksa meme aranıyor offff kafayı yiycem vala hiç böle degldk gene bi atakmı diyrm diyorumda diyorum böle olanınız varmı banada bi akıl tavsiye bişiler verin morallerim çok bozuk:31:

gece mama veriyormusun canım?.bazen aç olunca çok sık uynanırlar.

annem de sürekli soğan veriyor acaba o yuzden mı mızırdanmıyor pek,ama bu akşam boğazına kacırdı soganı,öldük korkudan.bayagı bi anasını ağlatmıştı soğanın

olabilir cnmm bende soğan verdi vereli pek rahat.tabiii dikkat etmek lazım.çok geçmiş olsun.

günaydın kızlar. kızım 15 dk önce uyudu.bende ölee bii baktım formaa . şimdii çıkıyorumm ev işleri ve yemek hazırlayacagım.benim eşim bazen öğlenleri yemege geliyor eve.iş yeri yakın çünkii.bazeen çok zor geliyo pufffffffffff:37:

kuzum mutlu son denılen sey evın temız yemegın hazır cocugun da uyudugu an oluyor ben buna emınım ..
valla smdı pc de takılırım sonra kocamı beklerım yemegını yedırır ve uyurummm .. ek gıda konusu benı yedı hergun corba yapa yapa bı hal oldu :9:

bende aynılarını duydumm .. ya dogdugu gıbı yada 1 yasından sonra dedıler yurutec de daha cokkk var ben 7 den sonra kullancam

Katılıyorum canım.. Sen ek gıdalara basladın bende meyve yogurtla basladım sukur yıyıyor ıkısınıde gerı cevırmedı hıc senın dedıgın armutlu tahıllıyı aldım bende kızım bayıldı ama kac kasık yapıyorsun sen ?

Back
X