Önce Hamileydim Şimdi Anneyim

arkadaşlar akika kurbanı kestinizmi?

biz kısmetse yaza doğru düşünüyoruz.o zaman uygun olacak bizim için.busmai çok geçmiş olsun.

biz kesmedik ilk doğduğunda adak kurbanı kestik eşim çocuğumuz olunca kurban keseceğim diye adak adamıştı onu kestik ama havalar düzelsin ilk işim istiyorum akika yı da kesmeyi

Bizde keseceğiz imş. Kocamın uğraşmak için üşengeçliği gecerse...

Adak gb kesin katí kuralları yok bunun bildiğim kadarıyla. Yani sende yiyebiliyorsun ve etrafa da dağıtıyorsun.fakir olacak diye şartı yok.

Grnt cim siz demi aynı dert ya:( insan sevinsin mi üzülsün mü bilemiyor:))

evet canım ya sorma bende çok üzülüyorum haline ama önceki haline de seviniyorum kızım melek gibiymiş umarım çabuk atlatırız şu hastalığı cumartesi ye randevu aldım bakalım

canım kıyamam çok geçmiş olsun yürümeye başlayıncada böyle kazalar kaçınılmaz oluyor çocuk işte düşe kalka büyür. allah beteri kazalardan saklasın böyle düşmeler olucak illaki pamuklara saramıyoruz ki.

herkese günaydın sabahları hep yorgun uyanıyorum şöyle uykumu alarak uyandığım bi sabahım olmıcak mı acaba ?

cincon nasıl oldu iş görüşmen benim son gelişmelerden haberim yok eski iş yerine ne dedin?

Yok yorgun uyanmadığımız bir sabah anca 2 yıl sonra sanırım.

hayırlı sabahlar hatunlar... nasılsınız?:ssz::ssz:

İyi diyelim iyi olsun canım sen nasılsın??

canım yaa her birinin bir huyu var işte ama bak seninkide tutunarak kalkabiliyor ay benim yaramaz cok tembel yaa tutunarak kalkamıyor henüz. ayaktada bır kac sn durabılıyor sadece biberonu tutup süt içmek mi hiç çabamız yok ama sut biterkenden hop elımden kaıpıp baslıyor oynamaya

Bizimki ayakta bile durmuyor. Anca bağırıp dursun :)

günaydın kızlar çok uykusuzum kızım maşalalh gündüzleri iyi ama gece burnu tıkanıyor gözleri sulanıyor sürekli mız mız gece sürekli ağlayarak uyanıyor valla bende kızım değerini daha iyi anladım melek kızım benim hiç zararı yokmuş valla kızcemin bana alalh beterinden saklasın bir an önce iyileşsin kızım ve tüm bebeler

evet canım ya artık hiç girmiyorsun biz iyiyiz edacık nezle oldu iki gündür onla uğraşıyoruz siz nasılsınız bakalım elif kuzusu nasıl spor nasıl gidiyor

canım benim çok geçmiş olsun alalh beterinden saklasın maşallah bende çok paniğim böyle bişeyde allah vermesin ama çocuktan daha çok ben ağlarım herhalde ilk doğduğunda o ağlıyordu ben ağlıyordum görmeniz lazım şimdi yine biraz iyiyim

günaydın canım aynen bende yatıp 2 gün kalmadan uyuyasım var

aynen bizde uyumadık valla bizimde dişler yarıya geldi ama sıkıntısı şimdi vurdu galiba anlamadım gitti ne enteresan şu diş olayı çıksalarda rahatlasak

Canım geçmişler olsun.

: ben suan yürüsede rahtlasak diyorum ama biliyorum daha feci olacayız. suan emeklemiyor diye cıglık cıglıyız evde gıtmek ıstedıgı yonu cıglıklarla gosterıyor ay kucagımda mutfaga gıdıyorduk dün evdeki çiçeğimin yanından gecıyoruk bir atıldı kucagımdan zor tutum yere cakılacaktı ne çiçeğin yapragını tutup cekicek hanım efendi ): valla öldüm korkudan. zaten zayıfım kol gucum yok nerdeyse kızım sayesınde kaslanacayım :)

Ay yerim ben onun hedefe kilitlenip atlayışını :)

arkadaşlar akika kurbanı kestinizmi?

biz kısmetse yaza doğru düşünüyoruz.o zaman uygun olacak bizim için.busmai çok geçmiş olsun.

Kestik canım. Hatta erkek için iki tane kesiliyormuş diye iki tane kestik. Allah kabul etsin şimdiden.

Selam herkeze. nasılsınız bakalım keyifler nasıl. hepiniz ve bebekleriniz, iyisinizdir umarım.

selam kızlar,
bızımkı top gıbı done done her yere gıtmeye başladı. gerı gerı de emeklıyor artık. ılerı vıtesı beklemedeyız.
bu arada ben kollarından tutturup, adım attırıyorum. ucuyor mutluluktan... hızlı hızlı adımlar atıyor.
yarın da okulum ara tatıle gırıyor. 8 nısana kadar tatılım,evdeyım, kızımlayım... yuppi yuppiii.....
ohh ne güzel valla doya doya vakit geçirirsiniz ana kız havalarda düzeliyor hatta bu arada biz bir ara buluşma bile yapabiliriz zannımca ;)
hatta çocuğun saçları kesilip gramı kadar altın veriliyor sadaka niyetine.. kardeşimin bebegi oldu demiştim onlar saçını kestirmediler para olarak sadaka verdiler .. ben televizyonda hocadan duymuştum illa saçın kesilmesi gerekmiyor diye zaten bebeğin saçından ne olacak 1 gr ancak eder

bak ben onuda bilmiyorum aaa bana kimse bişey söylemiyo ya annem abidik gubidik bir sürü batıl inancı söyler bunları söylemedi bilmiyor herhalde dur onuda bu ay vereyim bir garibana benimki saçlı doğdu 2 g veriyim dimi garanti olsun yani eşim sağolsun sırtındaki monta kadar çıkarıp verir gariban gördümmü hatta o bana söylemeden birşeyler yapıyor belki o biliyorsa vermiştir bile kurbanıda dağıtılıyormu diye sormamın nedeni bizim bir adağımız vardı geçen yıl kestik kv e defalarca söylememe rağmen fakire fukaraya dağıt diye doldurmuş buzluğa yarısını neyse bizede söylemiyor biz her gidişimizde bilmeden yiyoruz tabi sonra eşim sordu anne bu ne eti kurban bayramındanmı kaldı bu kadar diye demesinmi sizin adak eti diye pes dedim gittik bidaha koyun kestik kabul olsun diye şimdi bunuda eve sokmamak gerekiyorsa uzakta biryerde kestirelim benim kv pek şarttan falan anlamıyor

nkolik naber tatlım ya bak bugün denk geldik nihayet zaten topik bomboş libyanada başka topiklerle bizi aldatıyor karakız sınava çalışıyor tuğçenin oğluş hasta cenanın annesi hasta busmainin interneti yok offf ne sıkıcı bu ara burası gündüzleri okumaktan yorulurdum giriyorum çıkıyorum tık yok kendimiz çalıp kendimiz söylüyoruz

oğluş nasıl oldu ishali geçtimi

hayirli olsun perdeleriniz ..şu sineklik nasil bir şey resmi varmı
canım internetten benimkine benzeyen modeli buldum bir bak istersen.renk olayı aynısı, bizimkinin tek farkı yukarıdanda açılabiliyor olması. hamilesinya kıyamam sana kolaylık olsun diye telf numarasını falnda vereyim. istanbulda yeri ümraniyede sitesinden bir bak.
tel:216 632 75 00
sdssistem.com
sitesine girdiğinde ürünler var ona tıkladığında sineklik-menteşeli sineklik.
walla çok önemli birşey. artık bu sivrilere de güven olmuyor. birkeresinde haberlerde izlemiştim sizde duymuşsunuzdur belki, bebeği ısırmış çocuk komalık olmuş alerjisi varmış sanırım bebeğin. ayrıca çok fazla mikrop taşıyorlar. dışarı çıkardığında kaçış yok ama en azından çok sıcaklarda pencereni açıp rahatça yatırabilirsin çocuğu. bunları hep yaşayacağız yazın.

Kesilen akikadan kendisi ve zengin fakir herkes yiyebilir, pişmiş veya çiğ olarak zengin fakir herkese verebilir.

Akikayı kesmeyip bedelini fakire tasadduk etmek, akika yerine geçmez. Akika bedeli kadar din kitabı tasadduk etmek, akika yerine geçmez.

Adak, akika veya ölüler için kesilecek kurban da, ilim neşri ile meşgul bir vakfa kestirilebilir. Böylece ilim neşrine katkımız olduğu için farz sevabı alırız. İlim tahsili yapılan yerlere, zekat, fıtra, adak, akika veya sadaka şeklinde yapılan yardım, insanı kazalardan, belalardan korur. Dünyada, sıhhat ve afiyet içinde bir ömür sürmeye sebep olur. Ayrıca farz olan ilim yayma sevabına kavuşulur.

hayirli olsun perdeleriniz ..şu sineklik nasil bir şey resmi varmı

nkolik naber tatlım ya bak bugün denk geldik nihayet zaten topik bomboş libyanada başka topiklerle bizi aldatıyor karakız sınava çalışıyor tuğçenin oğluş hasta cenanın annesi hasta busmainin interneti yok offf ne sıkıcı bu ara burası gündüzleri okumaktan yorulurdum giriyorum çıkıyorum tık yok kendimiz çalıp kendimiz söylüyoruz

Mrb tatlıııım iyiiyim. sen nasılsın. walla senle hiç konuşamadık baya oldu tanışalı ama. nasip bugüneymiş. ben gündüzleri giremediğim için işte. baktım bende küsüyordum artık sana bana epeydir cevap vermemişsin. noldu bu kıza diye söylenip duruyordum yaniii. herkezlere laf yetiştiripte yaniii beni ihmal ettin.

Sual: Çocuk doğunca neler yapmak gerekir?
CEVAP
Yedinci günü isim koymak ve başını kazıyıp, saçının ağırlığı kadar, altın veya gümüş, sadaka vermek ve mümkünse akika hayvanı kesmek, müstehabdır. (S. Ebediyye)

Saçını kazımadan tahmini olarak verilebilir. Altın ve gümüş yerine, kâğıt para verilse ve yedinci günden sonra da verilse olur.

oğluşumda iyi teyzesi düzeldi bayaa. hastaneye götürmeye gerek kalmadı. eşim işten izin alıp gelmiş dr gidelim diye. öyle her hasta olduğunda götürmem hastaneye. nane limon toparladım. patates haşladım ishalide düzelttim. eğer düzelmeseydi gidecektim tabi. kakasının rengide düzelince rahatladım. ilaçlara alıştırmak istemiyorum. bi ebe tanıdığımız var. o çocuklarına bugüne kadar hiç ilaç antibiyotik falan vermemiş.en küçük çocuğu 16 yaşında, hep kendi yöntemlriyle halletmiş. aradım ne yapayım diye sordum hasta olması normal diyor hasta olmazsa nasıl bağışıklık sistemi kuvvetlenecek diyor. oda aynı benim gibi işte doğal yöntemlerle geçiştiriyor.

canım internetten benimkine benzeyen modeli buldum bir bak istersen.renk olayı aynısı, bizimkinin tek farkı yukarıdanda açılabiliyor olması. hamilesinya kıyamam sana kolaylık olsun diye telf numarasını falnda vereyim. istanbulda yeri ümraniyede sitesinden bir bak.
tel:216 632 75 00
sdssistem.com
sitesine girdiğinde ürünler var ona tıkladığında sineklik-menteşeli sineklik.
walla çok önemli birşey. artık bu sivrilere de güven olmuyor. birkeresinde haberlerde izlemiştim sizde duymuşsunuzdur belki, bebeği ısırmış çocuk komalık olmuş alerjisi varmış sanırım bebeğin. ayrıca çok fazla mikrop taşıyorlar. dışarı çıkardığında kaçış yok ama en azından çok sıcaklarda pencereni açıp rahatça yatırabilirsin çocuğu. bunları hep yaşayacağız yazın.

canım çok tesekkur ederim zahmet oldu umraniye de bana yakın:16:

canım buyuyen yatak aglıba bu . benım kızımın tagındakı korumada asagı inmiyor ama ilerde cıkartabılıyoruz. ben inmediği için herhangi bir sorun yasamadım ama eger koruma ayaga kalktıgında bel hızasındaysa bu buyuk risk sizin iççin maşşalah yanlız basına kalkmayı basarmıs sızın ufaklık.
benimkide büyüyen yatak ama kenarındaki sistem yukarıya yaylı değilmi seninki. benimki bayaa yükseliyor. hatta uzanıp çocuğu kucağına almak mümkün değil. ancak raydan indirince ulaşabiliyorsun ondada bayaa yine eğilmen gerekiyor. ben çocuk odası alırken ilk dikkat ettiğim şey güvenliği oldu.

benimkide büyüyen yatak ama kenarındaki sistem yukarıya yaylı değilmi seninki. benimki bayaa yükseliyor. hatta uzanıp çocuğu kucağına almak mümkün değil. ancak raydan indirince ulaşabiliyorsun ondada bayaa yine eğilmen gerekiyor. ben çocuk odası alırken ilk dikkat ettiğim şey güvenliği oldu.

canım çilek den almıstık benımkının kenarları monte ne asagı ne yukarı oynatılmıyor. bak şu benım ki Çilek > Baby Flower buyenden beşik olan değil.

Beni hiç ısırmazlar valla hep eşimi yerler çok iyi birşey :) bir ara takıntı yapmıştım brni neden hiç sinek ısırmıyo diye :)
ısırmasın işteeee ne güzel.

portkal sakın vermeyin şimdilik.çok kötü pişik yapıyor.bizim başımıza geldi:50:
ben veriyorum bazen oluyor bazende hiçpişik olmuyor. portakalada ihtiyacı var diye düşünüyorum. hatta pekmezle portakal suyu karıştırıp veriyorum bazen. bir yakınımın dr demiş mutlaka verin diye.

aynen canım bende evlendğimde 50 dim hatta düğün esnasına kadar heyecandan 48 olmuştum:9: şu an 68 kiloyum ve bunalımlardayım ne olacak halim bilmiyorum :31:
bu kilolar ya gidecek yada gidecek.havalar gezmelik olsa en azından oğlumla yürüyüşe çıkarım, yemeyede dikkat ettikmi gider bi şekilde. ben zaten öğlenleri yemek yemiyorum.

artık hiç vaktim olmuyor yazmak için kızlar noldu birden böyle anlamadım valla. grnt nasılsın? edacık nasıl ?
evet yaaa çok az giriyorsun. uzak kaldın bayaa. özletme amaa.

Valla ya şu an eşimin cebinden giriyorum:) benim cepte internet sıfır. Haftasonu annemdeydim wireless kullandığımı sanarken meğer kendi internetimi bitirmişim olly murs şarkıları izleyerek :"(
Kerem bu sbah çenesinin üstüne düştü alttaki iki dişi üst dudağını kesti heryer kan oldu. Eşim benden çok panikledi. Ben de ona diyorum ki "akacak kan damarda durmaz " :)Gün boyu 4 defa daha düştü kanama duruyor az bir darbede tekrar başlıyor, baktım evde rahat durmayacak ,arkadaşım gelmişti onla beraber attık kendimizi sahile şık bi cafede yemek yedik kerem de eğlendi ama sona doğru cırlamaya başladı heryer inledi.apar topar kalktık:) bugun çok cırladı az önce uyudu hala kulağımda sesleri:) şimdi mutfağı toplayıp yatarım; sen neler yaptın canım kuzunla ?dışarı çıkıyor musunuz
geçmiş olsun tatlım. kıyamam. insanın içi gişdiyor valla.

Günaydın kızlarrr:))
Benim oğlan hala ileri doğru emeklemeye geçemedi, geri geri geziniyor:1: birde komando misaliii. Tutunup kalkmamız henüz yok ama çabalıyor. Bu ara alkış ve bye bye yapmayı öğretmeye çalışıyorummmm:34::34:
bizimkinde de hiç emekleme çabası yok halaa. tek derdi yürümek.

: ben suan yürüsede rahtlasak diyorum ama biliyorum daha feci olacayız. suan emeklemiyor diye cıglık cıglıyız evde gıtmek ıstedıgı yonu cıglıklarla gosterıyor ay kucagımda mutfaga gıdıyorduk dün evdeki çiçeğimin yanından gecıyoruk bir atıldı kucagımdan zor tutum yere cakılacaktı ne çiçeğin yapragını tutup cekicek hanım efendi ): valla öldüm korkudan. zaten zayıfım kol gucum yok nerdeyse kızım sayesınde kaslanacayım :)
ayyy bende çok istiyorum bi yürüselerdi.

hatta çocuğun saçları kesilip gramı kadar altın veriliyor sadaka niyetine.. kardeşimin bebegi oldu demiştim onlar saçını kestirmediler para olarak sadaka verdiler .. ben televizyonda hocadan duymuştum illa saçın kesilmesi gerekmiyor diye zaten bebeğin saçından ne olacak 1 gr ancak eder
ilkkez duydum bende. söylediğin iyi oldu. vereyim bende en kısa zamanda.

canım çok tesekkur ederim zahmet oldu umraniye de bana yakın:16:
nedemek tatlım. umarım işine yarar.

canım çilek den almıstık benımkının kenarları monte ne asagı ne yukarı oynatılmıyor. bak şu benım ki Çilek > Baby Flower buyenden beşik olan değil.
oyyy çok tatluuu. bayıldım. bende biber10 dan aldım. 6 parça takım. bazı parçalarını kafama göre ilave aksesuar falan yaptırdım. bayaa gösterişli oldu. cibindirik te takılı. şu uç uç olan cibindirikten. bizim odamızda çok havalı teyzesi.

ayyy bende çok istiyorum bi yürüselerdi.

ilkkez duydum bende. söylediğin iyi oldu. vereyim bende en kısa zamanda.

nedemek tatlım. umarım işine yarar.

oyyy çok tatluuu. bayıldım. bende biber10 dan aldım. 6 parça takım. bazı parçalarını kafama göre ilave aksesuar falan yaptırdım. bayaa gösterişli oldu. cibindirik te takılı. şu uç uç olan cibindirikten. bizim odamızda çok havalı teyzesi.

yerim onun odasını ben. bizim odamız henuz yok şu an hazırlık aşamasında apartmanda yasıyoruz 3 yatak odası var ıkısı guzel gunes alıyor onun birini büyültüyoruz orası olacak fazlaeşya almayı planlamıyorum acıkcası odanın kendı boyuna uygun dolap ve raf yaptıracayım oyuncakları ve kıyafetlerı için. kolay ulaşabılsın. buyudukce de kendı zevkıne gore baska esyalarda koyarım. onun odası onun zevkine göre olsun :)

Back
X