Önce Hamileydim Şimdi Anneyim

İnşaallah canım.. Eskişehir'e gittiğimde bu konu yüzünden epey moralimi bozdular da...
:41: Yürümeyi geç öğrenir. çok kilolu... :47::47: daha adım atamıyor bilmem ne? bir sürü şey söylediler benim de canım sıkıldı açıkcası..:5: ama Allah istemedikçe ben istediğim kadar yürütmeye çalışayım olmaz ki... :50:

ya geç öğrense ne olacak? senin için daha iyi.. ortalığı karıştırmaya daha geç başlar.
insanlar gerçekten bi acayip.. zayıf olur laf ederler, kilolu olur laf ederler..
ben hiç umursamıyorum.
"emeklemiyor ,oturmuyor, ayakta duramıyor uğraş da yapsın" deyip duruyorlardı ..
ne oturtmaya çalıştım, ne emekletmeye. hepsi zamanı gelince oldu birden bire.
sanki ne acelemiz var?

Kesinlikle cnm cocuklar hususunda cok haklisin ama peygamberimiz de yetimdi imtihandayiz onlarla ilgilenmek de bizim imtihanimiz belki de...
Ayy hic mudire olmak istemezdim onca okulda calistm bir tane idareciyle anlasmisimdir ancak hep sikintili yonetmelikciler daraliyorum ben..
Su anda bnde telden actm goremiyrm ama birdi snrm kalbin cnm...
Bu arada sen beni tanimak istezmiydin küstum iste ;)))

Ooo sen baya bi maziyi biliyon ;))

Bnde seni sehirdisindasin saniyorum o kadar az giriyosun ki gittin sandm kolay gele

İstemez miyim aşk olsun. Yazamamışım ki zaten sağolsun oğlum telefonu görünce öyle bir çıkdırıyor ki ondan saklaya saklaya bu kadarını yapabiliyorum. Anne babadan telefon saklayan ergenlere döndümmmmm :)

İdarecilerin aslında isimlerinde belirtildiği gibi idare etmedi lazım ama malese çok azı öyle :/

Hayırlı akşamlar canlar...:16::16: Dün öğlenden beri evimdeyim çok şükür... İnsanın evi kadar rahat bir yer yok gerçekten...:31::31:

Kızlar size birşey soracağım.. Bebekleriniz adım atabiliyorlar mı..? Yürüteçle değil ama yürütmeye çalıştığınızda güzelce dikilip adım atabiliyorlar mı?
:26::26:

Canım hoşgeldin. Benim oğlum bakıcı teyzesinin 2-3 haftalık çalışmaları sonucu daha yeni yeni koltuk altlarından tutunca poposunu geriye atmayıp dikiliyo. Herşeyin bir zamanı olduğunu düşünüyorum. Demekki bizimkinin gelmemiş daha :)

ben samsunda yaşıyorum bil bakalım hangisi uzak

bi de kader65 vardı o da hiç yazmıyor

amin:( annesi olmayanın babası da olmazmış derler

busmai de olcak bi hafta erkene alınırsa

inşallah çok mutlu olur

sağol canım sence sütü suyla karıştırarak versem düzelir mi

yesss

randevuları olanlar varmış:5:

iyice büyüdüler artık canım devam sütlerinde hiçbir fayda yokmuş..çok yazı okudum ve bıraktım. en güzeli en doğalı..biz hep öyle büyüdük.

valla ben de merak ediyorum seninkini neden böyle

Daha uzaksın diye hava mı atıyosun hanımmmmmm?? :)

Selahattinin de yalan dünyada dediği gibi "bix bunu yaptık ama olmadı " :)))) ikinciye ayarları düzgün olanı denk gelir inşallah. Şaka bi yana herkes diyorki al yatağa yanına yatır o seni özlüyo ve istiyor. Ben de yapmıyorum çünkü deli yatarım ayrıca o da çok dönüyo. Neyse ya 2-3 yaşa ne kaldı şurda?!? :D

İnşaallah canım.. Eskişehir'e gittiğimde bu konu yüzünden epey moralimi bozdular da...
:41: Yürümeyi geç öğrenir. çok kilolu... :47::47: daha adım atamıyor bilmem ne? bir sürü şey söylediler benim de canım sıkıldı açıkcası..:5: ama Allah istemedikçe ben istediğim kadar yürütmeye çalışayım olmaz ki... :50:

Ay millet çok meraklı herşeyi hemrn yaptırmaya. Okursun ne zaman mezun olcan, mezun olursun ne zamn evlencen, evlenirsin ne zaman çocuk, çocuk olur ikinci ne zaman, niye yürümüyo, hala bex mi bağlıyo, konuşamıyo mu, yemiyo mu.. Vsvsvvss. Takma bacımmmmmm. Canları istemiyodur. Miskindirler. Bana sordukları zaman bi atraksiyon yok diyorum. Şaşırıyolar ve geç kalmış diyolar. Ben de rahat adam diyorum geçiyorum :)

selamünaleyküm kızlar yaa bişey sorucam benim kızım anca yeni yeni emekliyo ve tutunarak ayağa flan kalkmaya çalışıyo biraz olsun başarıyo ama bir sıkıntı var ayaklarını yamuk yumuk saçma sapan atıyo önce öyle değildi yürütece başlatınca oldu o çarpık basmalar zaten 1 aydır bıraktım yürüteci ama hala öyle basıyo o yüzden elinden bile tutsam ayakta duramıyo uçlarına yada yanlarına basıyo.düzeliirmi sizce yada bir sorunmu vardır ortopediye götürsemmi çok taktım yaa ayakkabıyla yürütsem düzelirmiki böyle sorun yaşayan varmıı merak ettim ?:26:

Yarın apartmanda yeni doğum yapmış (ki belki de 1 ay oldu :) ) komşuya gitme gibi bir planım var. Tanımıyorum ama tanışırız diyorum :) manyak değilim; merdivenlerde gördüğünde kendisi davet etti bebek görmeye :))) giderken de şöyle cevizli havuçlu bi kek yapıyım diyorum. Ben çok mutlu oluyordum lohusayken birileri bişi getirdiğinde ;)

selamünaleyküm kızlar yaa bişey sorucam benim kızım anca yeni yeni emekliyo ve tutunarak ayağa flan kalkmaya çalışıyo biraz olsun başarıyo ama bir sıkıntı var ayaklarını yamuk yumuk saçma sapan atıyo önce öyle değildi yürütece başlatınca oldu o çarpık basmalar zaten 1 aydır bıraktım yürüteci ama hala öyle basıyo o yüzden elinden bile tutsam ayakta duramıyo uçlarına yada yanlarına basıyo.düzeliirmi sizce yada bir sorunmu vardır ortopediye götürsemmi çok taktım yaa ayakkabıyla yürütsem düzelirmiki böyle sorun yaşayan varmıı merak ettim ?:26:

Bence kötü düşünme. Yürüteçten alışkanlık kalmıştır belki. Geçer bi süre sonra. Benim oğlum da bahsettiğim gibi zorla diktiğimizde ayağının istediği kısmına yükleniyo. Bazen uç bazen yan bazen topuk :) kalbini ferah tutttt.

busmai bazı bebeklerin inek sütüne alışması biraz zor oluyor.

ben kızımdan biliyorum.60 c.c süt veriyordum ishal oluyordu günlerce sürüyordu.

bırakıp devam sütü alıyordum düzeliyordu.üstelik 1 yaşından sonra başlamıştım.

birde yaza dişleri çıkmaya devam edecek.sıcakta diş çıkarma süreci daha zor oluyor.

en çokda azı dişleri.sulandırılmış sütte bana bi tuhaf geliyor.:50:

birde bi yerde şunu okumuştum=

Sulandırılmamış Süt

Üçüncü aydan başlayarak hayvan sütleri sulandırılmadan verilir. Yağ ve şeker eklenmesi yapılmasına da gerek yoktur. Eklenmesi gerektiğinde şeker %2-4’ü geçmemelidir. Anne sütü almayan bebeğin günlük süt ihtiyacı 6-7 çay bardağı kadardır.

canım düzelir merak etme.bizimkide elinden tutup kaldırınca ayaklarının ucuna basıyordu.

şimdi tamamen geçti artık tutunarak yürüyor.yürüteçi çokdan kaldırdık.ben ayakkabı giydirmiyorum birde.

bekle geçmezse tabiikide gösteriisin.

Yarın apartmanda yeni doğum yapmış (ki belki de 1 ay oldu :) ) komşuya gitme gibi bir planım var. Tanımıyorum ama tanışırız diyorum :) manyak değilim; merdivenlerde gördüğünde kendisi davet etti bebek görmeye :))) giderken de şöyle cevizli havuçlu bi kek yapıyım diyorum. Ben çok mutlu oluyordum lohusayken birileri bişi getirdiğinde ;)

çok da güzel olur.ne güzel düşünmüşsün..

amanın geecnin NFK sı olmuşum.yaz tahtaya bir daha :52:

zavallı kocam oğlanı uyutmaya çalışıyor.babasına abandı yine kucağında uyuyacak.

ilk defa bu saate kaldı.gece hayatıda başladı:50::50::50:

Ben lohusayken kimseyi gormek istemiyodm ne getrdkleriyle de ilgilenmiyodum o yuzden hatta herkes 2 kat daha feci gozukmeye basladi gozume hala da o donemden sonra isinamadim coguna ama sen bana bakma arkadadasim cok iyi dusunmussun simdiden eline emegine saglik...
A.s Cnm biz hic yurutec almadik pek fikrim yok ama bir aydir takip ettiysen yine de bi goster icin ferahlasin bence bi sıkınti old. sanmiyorm ama
Hayırlı akşamlar canlar...:16::16: Dün öğlenden beri evimdeyim çok şükür... İnsanın evi kadar rahat bir yer yok gerçekten...:31::31:

Kızlar size birşey soracağım.. Bebekleriniz adım atabiliyorlar mı..? Yürüteçle değil ama yürütmeye çalıştığınızda güzelce dikilip adım atabiliyorlar mı?

Hosgeldin cnmm...ewt haklisin ev baska ama babaocagi da bambaska ins kafan dagilmis rahatlayip gelmissindir...bnm oglan kendi basina tutunup degilde ben parmaklarindan tutunca atiyor ama bir anda basladi yapmaya oylece duruyodu sonra sonra farketti o yuzdenhic caninin sıkma bak ne guzel kilosu yerinde saglikli bir bebegin var masallah...

Günaydın kızlaaaaaaaaar. Haftanın sonu geldi hoşgeldiiii :)

zavallı kocam oğlanı uyutmaya çalışıyor.babasına abandı yine kucağında uyuyacak.

ilk defa bu saate kaldı.gece hayatıda başladı:50::50::50:

Gecenin nfksı süperrrr :) ay kocanın oğlunu uyutabilmesi ne güzel. Ben bizimkine uyuyan çocuğu teslim ediyorum hamakta; 10 dk sonra uyanıyor :) bi de kocacık ne zaman eeeee eeee dese çocuk gülmeye başlıyor. Ha bi de kocama göre ayakta sallamak beceri istiyormuş!!!

Ben lohusayken kimseyi gormek istemiyodm ne getrdkleriyle de ilgilenmiyodum o yuzden hatta herkes 2 kat daha feci gozukmeye basladi gozume hala da o donemden sonra isinamadim coguna ama sen bana bakma arkadadasim cok iyi dusunmussun simdiden eline emegine sağlık

Ya ben lohusayken kv ve kp geldiler şehir dışından. Annem ve kardeşim de. Tek banyolu evde olduk 6 kişi ve bi bbek. Acaip sinir bozucu günlerdi. Emzirmek için odalara kapanmak vs. Ama ben o vakitler süt ve kilo ilgili yapılan yorumlara sinir oluyordum. Bi de bu kadar insan 25 günlükken bizi bırakıp gittiler biliyo musunuz??? Ah ah sabah sabah dertlendim mi ne :)))?

İki gündür anlatıcam unutuyorum. Benim geceleri ufaklığın uyanmasına uyanmayan, park yatağı salladığımı duymayan kocam nevresimden çengelli iğne düşünce yataktan bi doğruldu iki gece önce!! Noluyo diyo. Ay dedim bişi yok parkeye iğne düştü. Algıda seçicilik sanırım :)

Hadi uyanın beaaaaaa :)))

Yağmurlu bir günden günaydınnnnnnn.Okula gitmeden zamn bulunca hemen kk'yi tıkLadım?Yağmurdan kızımla kaç gündür dışarı çıkamıyoruz.Hadi ben kaçtım.Geç kalacğım yoksa.Benim sıpaları yazılı yapacağım ilk saat bir de.

Her zaman, her şey çocuklar için daha zor oluyor :(

Canım ben boluda yaşıyorum o yüzden buluşma konusuna bulaşmıyorum bile ;)

Owww müdire hanım :) korkmasın yazsın tabi herkes bence de.

Mantık süper ;) ben telden girdiğim için hiç bilmiyorum kaç kalbim olduğunu. Kaç tanem var???
senin tek kalbin var canım Allah artirsin:31:

Hoşgeldin canım.. bizimki atıyor bazen ucuna basıyor bazen tam basıyor.. her çocuk bir olmuyor ki benim kızımla oğlum arasında bile büyüme aşamasında bir sürü farklılıklar var takma kafana :36:

gü-nay-dıııın!!!
güneş ne kadar güzel parlıyor bu sabah, hava da güzel olacak belli:32:
iki posta çamaşırım var, yıkanıp asılması için güzel fırsat..

geçmişe bi bakayım, neler var neler yok..

Son düzenleme:
işler iyice karıştı.
busmainin tarihlerine uydurursak 27 nisan, şeker portakalı ve elifnaza uymuyor.
4 mayısa alırsak, busmai sen istanbulda oluyor musun yine?:44:

şeker portakalım , öğlen çıkıyorsun heralde.
evet, buluşma 1-2 gibi olacak :34:

23 nisan da zikredilmiş, resmi tatil ama busmai olmuyor. :26:

Selam hanımlar en son 4 Mayıs Cumartesi demiştik :)
1-nfk
2-born
3-sekerportakali
4-canderin
5-gsbaran:)
6-cincon
7-elifnaz
var mı arttıran?:)) :42:

semra2003, enlifes :3::3:
sürekli okuyosunuz ama neden yazmıyosunuz sizin gibi birkaç kişi daha var kimsiniz nesiniz ses verin heyy :9::9:
he ya, ben de sordum, hiiiiiç cvp veren yok :19:

rabiş; tekrar hoşgeldin bacım. :71:
rabiş ve asude ayşecik ayaklarının üzerine güzel basıyor. sürekli yürümek istiyor, gücümüz yettiğinde gezdiriyoruz.
başlarda sarhoş gibi sağa sola atıyordu ayaklarını. şimdi profesyonel gayet. düz ve rutin adımlıyor.

cincon da söylemişti sanırım, boran ayakucunda yürüyor diye. yürüteci bırakınca normal basmaya başlamış.
elif ebrarınki de yürüteçten olabilir. madem artık yürütece koymuyorsan, birkaç güne farkeder :34:

git tabi bacım :46:
nasreddin hoca demiş ya, bana eşekten düşeni getirin, çok konuya uymadı ama yaşayan anlar lohusa psikolojisini.
benim öyle sıkıntılı geçmedi, sorun yaşamadım. ama hatırlıyorum eşimin amcasının hanımı aynı binada oturuyoruz.
çocuk 3 haftalıkken beni görmeye geldi, iki kat aşağıda düşünün.
bi de eli boş gelmiş. kimsenin kimseye getireceği şeye ihtiyacı yok, lakin lafa gelince beni çok severler.
kendisi de 35 senelik evli kadın, usulden erkandan da haberi mi yooook, yoksa beni mi adam yerine koymuyor.
(kv mi de koymuyor olabilir) sap gibi gelmişti ziyarete. bi paket süt, bi meyve suyu getirir insan..
pöffff!!! :19:

yaa, anladın mı halimiii:1:
bu arada ben de muhallebisini sulandırmadan sütle yapmaya başladım.
ilk başladığımda biraz ağır gelmişti, ama şimdi rahat yiyor :34:
bi de eşim, pirinç unu yerine yulaf unuyla yap diyor. gdo muhabbetinden dolayı.
eylül geldi aklıma, nerdesin bacııııım?:24:

Son düzenleme:
Gunaydın canlar hayırlı cumalar...
27 olmuyosa 28 olsun o znm hem randevulara gelmemiş hem de busmai de olmuş oluyor

Gunaydın canlar hayırlı cumalar...
27 olmuyosa 28 olsun o znm hem randevulara gelmemiş hem de busmai de olmuş oluyor

evet 28i de olur. ancak yanlış hatırlamıyorsam gsbaran ve destiny cumartesi olsun istiyordu :44:

Son düzenleme:
Eslerinden dolayimiydi onlar evde dihye galiba ama birine uyan birine uymuyor netcez :/
evet, eşlerini bırakamıyor temmuz anneleri.
oysa iki saat bir arada olucaz, geri kalan bütün gün kocaların :1:
herkese uyanı ayarlayacağım diye başıma ağrı girdi :27:

Son düzenleme:
Günaydın kızlaaaaaaaaar. Haftanın sonu geldi hoşgeldiiii :)

Gecenin nfksı süperrrr :) ay kocanın oğlunu uyutabilmesi ne güzel. Ben bizimkine uyuyan çocuğu teslim ediyorum hamakta; 10 dk sonra uyanıyor :) bi de kocacık ne zaman eeeee eeee dese çocuk gülmeye başlıyor. Ha bi de kocama göre ayakta sallamak beceri istiyormuş!!!

Ya ben lohusayken kv ve kp geldiler şehir dışından. Annem ve kardeşim de. Tek banyolu evde olduk 6 kişi ve bi bbek. Acaip sinir bozucu günlerdi. Emzirmek için odalara kapanmak vs. Ama ben o vakitler süt ve kilo ilgili yapılan yorumlara sinir oluyordum. Bi de bu kadar insan 25 günlükken bizi bırakıp gittiler biliyo musunuz??? Ah ah sabah sabah dertlendim mi ne :)))?

İki gündür anlatıcam unutuyorum. Benim geceleri ufaklığın uyanmasına uyanmayan, park yatağı salladığımı duymayan kocam nevresimden çengelli iğne düşünce yataktan bi doğruldu iki gece önce!! Noluyo diyo. Ay dedim bişi yok parkeye iğne düştü. Algıda seçicilik sanırım :)

Hadi uyanın beaaaaaa :)))

kocanın çengelli iğne sesine uyanmasına çok güldüm sabah sabah iyi geldi :9: bence diğer sesleride duyuyolarda işlerine gelmiyo :37: ayakta sallama ve susturma işinde benim eşim kadar saçma bahaneler uyduran yoktur sanırım sallarken çocuk bacaklarının arası paytak olduğu için düşüyomuş rahat edemşyomuş çocuk o yüzden uyuyamıyomuş :37::9: sadece sevme kısmında yardımcı oluyo uyuzzzzz:ssz:

Back
X