Önce Hamileydim Şimdi Anneyim

Öncelikle nfk geçmiş olsun.Yaaa ne güzel buluştunuz keşke biz de istanbulda olsaydık.Eşime dün aşkım temmuz anneleri buluşuyor,biz de istanbulda olsaydık dedim.O da sen de kesin giderdin diyor.Kaçarı yok ksein gelirdim.Sizin için sorun değilse biz de fotoları bekliyoruz.

evet canım, ben de dediğin sebepten olduğunu sanıyorum.
6. aydan sonra başladım ek gıdaya. 4. aydan itibaren tattırsaydım, böyle olmazdı.:25:
nasip olur da 2. yi doğurursam, 4. ayda başlıcam :72:
dilanaz demişti bana, nerelerdesin sen?..
Ben tattırdım ama bence o da bir hurafe.Benim kız yine de iştahsız.:43:

anaaaam, bu ne sıcak!
ben diyim 30, siz diyin 35 derece :53:
gittim geldim, ama kavruldum güneşten..:25:

dr ayşeciği muayene etti, ciğerleri dinledi. burnu akmıyor, boğazda bişey yok, ateşi de yok. üst yolunum yolu dedi.
öksürük şurubu verdi, birkaç gün kullan dedi.
akşam sabah tıkalı olmasa da burnunu serum fizyolojikle temizlememi söyledi.

dönerken yol üstündeki markete uğradım, tavuk yok. :100:
dondurulmuş bezelye aldım, kavurmam var buzlukta, onunla bir pişiririm artıkın:24:

söylemesi ayıp, bi de dondurma aldım. havalar böyle madem, hergün yemek gerek, de miiiiii?:1:
Ben de dondurma yedim.:32:Geçen yıl gebelik şekeri nedeniyle sadece bir kez dondurma yemiştim.Sonra da Adişime gaz yapar diye yememiştim ama bu sene beni kimseeeeee tutamaz.Ben ki bir adanalı olarak dordurmaya bayılırımmmmmmmm.Günde birkaç kez yiyebilirim.:54::56::56::56::56::56

Ben de dondurma yedim.:32:Geçen yıl gebelik şekeri nedeniyle sadece bir kez dondurma yemiştim.Sonra da Adişime gaz yapar diye yememiştim ama bu sene beni kimseeeeee tutamaz.Ben ki bir adanalı olarak dordurmaya bayılırımmmmmmmm.Günde birkaç kez yiyebilirim.:54::56::56::56::56::56

hamileyken neredeyse her gün yedim
kaşıkla sanki tadını alamıyorum ben. külah tercihim.
kiloyla dondurma alıp buzluğa istifliyoruz.
sonra külahta yavaş yavaş keyifle yiyoruzzz:131:

Ezan okunuyor, ben namaza gidiyorum.Adiş uyanmadan kılayım.Akşama da pizza yapıyorum.Öpüldünüz.:54:

Allah kabul etsin bacım..
afiyet de bal şeker olsun..
ben de zoraki yemek yaptım, bezelyeeee:37:
pizzanın yanında ne kadar yavan kaldı deee mi?:104:

konu dondurmadan açıldı madem, son bi şey daha söyleyeyim.
iki senedir favorimiz, icemar.:72:
madonun ürünü. gerçek süt tadını alıyorsunuz yerken. meyveler de gerçek.
fıstıklısına bitiyoruuuuum:52:
fiyatı da makul. market dondurmaları kremşanti kalır yanında.
yakınlarda icemar satan bi şube bulursanız, deneyin bi daha bırakamazsınız.
daha iyisi, mado dondurması yani, o kadar söyliyim size:34:

Son düzenleme:
ah ben de ayıp ettim, di mi?
apır sapır konuşuyorum işte kusuruma bakma, düşünemedim yaa:50:

yok canım bende bi erige karşı aserme oldu rahat ol.. market dondurmalarıni bende sevmem ama bugün okadar sicakki benim bile canım çekti .. külahlı dondurmaya bayılırım limonlu tercihim:16:

ecoş, teammüler ötesi bebe:ssz:
daha yeni gitmedin mi sen, evini özledin
heralde kv de kalıyorsunuz:1:
eşinle ilk ramazanın mı, eşinle kayseride ilk ramazanın mı?
1 saat öncesi-sonrası var mı? herkes aynı süre oruç tutuyor.
kaçta açmışsın, kaçta kapatmışsın ne önemi var.. mühim olan insanlık:9:
ay bu laf nereye gidiyo yaaa:37:

teammül ne yaaa :44:
yoooo annemlerde kalıyorum sıkıldım çünki ecoşa yinede ben bakıyorummmmmm :6:
eşimle ilk ramazanım istanbulda :9:
olsun gece uykusu farklı akşam geç açmak farklı benim için :9:
ben kimim sen kimsin evlimisin çocun varmı neredeyiz :9:

günaydın canlarımm!
çekirdek ailemiz sabahın 7sinde uyandı.. eşim işe gitti, ayşecik mesaiye başladı.:1:

dünkü buluşma çok güzel geçti. iyi ki de görüşmüşüz.
gelenlerin ayaklarına sağlık, gelemeyenlerin de yüreklerine:16:

gelelim nfk izlenimlerine:

-kimler vardı görüşmede? elifnaz, busmai, born, tubaal, canderin, şeker portakalım ve ben.
yatananne, keşke sen de gelseydin. avm nın bahçesinde starbucks varmış, orada oturabilirmişiz :26:
ama nasipte yoktu demek.. bi dahakine inş,,

baştan söyliyim. bu temmuz anneleri güzel hatunlar. hani sen kalp gözüyle falan mı baktın diyeceeeeeeniiz..
yoooo, bildiğin dış gözümle baktım cilloplar yani :ssz::23:
birbirimizi nasıl tanıyacağız mevzuunda, elifnaza seni hemen tanırız demiştim ya..
halt etmişim. hani burada konuşmasak, bilmesek 7 aylık hamile olduğunu karnına ufak bi yastık bağlamış gelmiş dersiniz..
ardarda iki hamilelikte ben bildiğin top olur yuvarlanırdım beeeah!:111:

hani sanalda zaten iyi anlaşıyoruz, güzel güzel konuşuyoruz da
gerçekte buluşunca acaba başka mı olur, egolar çarpışır mı diye düşünmedim değil.
ama dünkü buluşmada bizzat gördümki, herkes çok samimi ve içten.
en yalın halinde. buna ayrıca memnun oldum :16:

bebişlere gelinceeeee; elifnaz, tubaal ve ben dışındakiler
yani busmai, canderin, şeker portakalı ve born resmen kendilerini doğurmuşlar. o kadar benziyorlar ki..
bebekleri, kendilerinin portatipleri yani :1:

bornun yasiri; annesine zaten inanıyordum da acaba yaramazlığını abartıyor mu diyordum.
dün şahit oldumki, hiiiç mübalağa yok. hakikaten sürekli action isteyen bi bebe.
tatmin olmazsa, başlıyor damla damla yaş dökmeye.
enişteye selam olsun :42: saolsun arada bi alıp baktı da rahat oturabildi annesi, artık ne kadar rahat olunabilirse yani:1:
canderinin durusu: çok dilli bıdı bıdı sürekli konuşuyor, eller durmuyor. illa ayağa kalkacak:76:
şeker portakalımın melisası: çok hareketli. anneciğine sarılıyor, öpüyor, ısırııyor.. başka bebek alınca annesi, kıskanıyor.:90:
elifnazın oğluşu: sunday man. giymiş eşofmanları gelmiş sportif sportif, vücudu da atletik yani :1:
bildiğin büyük adam gibi oturuyor arabasında. izliyor, ama arada bi n'oluyorsa basıyor uzun ince bi çığlığı:37:
tubaalın oğluşu: bıcır bıcır. çok hareketli. kaş göz muntazam. bi de iki dişiyle gözlerini kısarak gülmüyor mu, ısırası geliyor insanın :52:
busmainin keremi: dıştan ağır abi, 'pehlivan' dedim ben. (rabiş, iyi damat seçmişsin elife :130:)
ilk geldi, dudak sarkıttı, titretti, garipsedi ama.. kalkmaya yakın born'a bir konuşmalar, bi şirinlikler, bi gülmeler..:23:

netice-i kelam; kendi adıma çok mutlu oldum, iyi ki de temmuzda doğurmuşuz, iyi ki de tanışmış arkadaş olmuşuz.. :69:
güzel bi hatırası oldu bende.. fotoğraf da çektik lakin, buluşmaya gelenlere tek tek sormamız lazım.

Kalemine sağlık şekerim :)

3 gündür hırıltılı nefes alan ayşecik dünden beri öksürüyor.:25:
sağlık ocağına gidicez, bakalım ne diyecek dr :18:

Geçmiş olsun canım. Gerçi dra gitmişsin. Bizim dr alerji şurubu vermişti öksürüğü geçsin diye.

ay ben bugün ne yemek yapıcam yaaaa:100:

Bunu da halletmişsin ben yazana kadar :)

öksürüğü ciğerden geliyor gibi geldi bana, bakalım:26:

:1::1:

ayşecik dün epey döner yedi. eşim diyorki verme daha. bıraksan yarım kilo yiyecek:37:
hanım tuzlanın köftesini yiyor benimkini yemiyor.
hanım .... dönerini yiyor, evdeki eti ağzından çıkarıyor..
ben bu kızı naaaapiiiiiim?!:4:

Çocuklar.... Çocuklar... :)

pembişimm limonlu cheesecake yaptım... güzel oldu...:16::16:

Afiyet olsun canım :)

Ben boyle içten bı buluşma olacağını tahmin etmiştim zaten o yüzden cok gelmek istemiştim arayı açmadan bı daha bı daha lütfen :)

Bebekleri ayrı bi merak etmiştim ama yazılarda güzel betimlemissiniz bayıldım

Bu arada ben bu cocuğa hergün ne çorba yapıcam diye düşünmekten aklımı kaciricam siz neler veriyorsunuz hergün paylasalim da yardımcı olalım birbirimize

Bugün bizde sütlü çorba var mesela :)

born, şeker portakalım resimleri attım, ben de bekliyorum:34:

Yaaaaaaa ben de foto istiyorummmmmmm :(

pembiş, nasılsın bacım?:29:

Canım iyiyim sağol. Onu alıntıla bunu alıntıla derken Efe paşam coşsun yazama derken bi meraba diyemedim :))) dondurma yicem akşama ben de inşallahhhhhhh. Ben fahri aşerici :))))))))

Bu arada kelebeğim vallahi davetin süper ama malum ben istanbulda değilim :( ama mamaları artık hayal ederim :)

teammül ne yaaa :44:
yoooo annemlerde kalıyorum sıkıldım çünki ecoşa yinede ben bakıyorummmmmm :6:
eşimle ilk ramazanım istanbulda :9:
olsun gece uykusu farklı akşam geç açmak farklı benim için :9:
ben kimim sen kimsin evlimisin çocun varmı neredeyiz :9:

:9::9::9:

teamül, adet gibi, eskiden beri olagelen davranış manasında.
hep diyorum, ecoş da sen de kalıplar ötesi anne-kızsınız:ssz:

ramazan bence zor ya, oruç tutunca erkekler bi hoş oluyor.
akşama donatılmış bi sofra görmek istiyorlar.
hani biz oruçsuzuz yaa.. o bakımdan..:19:
yazın iyi tarafı, karpuz kavun yeniyor. bi de ağır-sulu yemekler yenmez.
hani aperatif şeyler, kızartmalar.. biber kızartması meselaaaaa, ben bayılırım:52:

ben de kalkayım da malum bezeeeeeeeelyenin yanına bi şey daha yapim eşim gelmeden..:ssz:
öpüldünüz :54:

Son düzenleme:
Bu ne sıcak ya piştik istanbulda geziyoruz bugün floryaya cevahire pierre lotiye gittik
Kerem de çok mutlu ama sıcaktan bunalıyor biraz
Kavunlu dondurma yedik biz de:)

selam annelerrr ne güzel bir buluşma gerçekleşmiş adınıza mutluyum. nfk nin açıklamalarıyla birkere daha anlamış oldum ki tamda herkes
hayal edilen gibi samimi içten. bu arada NFK sana sesleniyorum bayılıyorum senin hitap şekline senin yazdıklarını okuyunca sanki yıllardır tanıdığım bir arkadaşımla oturmuş dinliyo gibi oluyorum birde kikirkikir gülüyorum. hepinizi seviyorum hergün takipde ediyorum yazmaya fırsat bulamasamda çok öptüm bebişleride sizleride.:16:

Born cum öncesinde bulamaç falan yapınca daha çok yiyordu bu şekilde tek tek alıştırmaya çalışıyorum. Dr çene kaslarını geiştirması lazım dedi. Hatta eline et ver çiğnesin durdun dedi. Bizimki de pek beceremiyor çiğnemeyi. Yorulup bırakıyor. Doymuyor gb geliyor bana.

YATAANNE biz mercimek, ezogelin, bulgur, yeşil mercimek, tarhana, yayla, balık, domates, şehriye, karnıbahar, brokoli, tavuk,karışık sebze, ıspanak vs çorbalar yiyoruz. Hatta çoğu zaman uydurmasyon çorbalar oluyor:)
Hay maşallah ona
benim de bazı karelere girmişsin elifnazcım :44:

Ben okuyorum okuyorum ama yazma konusu sıkıntılı bu çocuk yine hiçbirşey yemedi arya bi kahvaltı paylaşmısın ya ona az mı diyosun sen yasir onun milyonda birini yiyemez afiyet olsun şifa olsun şükret :43::43:

Canım sen nerde oturuyordun eşim benim özel şoförlüğümü yaptıgı için mekan zaman önemli ama nazik davetin için çok teşekkür ediyoruz :56::56::56:

resimler buradan değil özelden nasıl gösterilecek onu anlayamadım ben pek ama tubaal sanırım nete koyulacaksa ben çekilmiyim demişti yanlış hatırlamıyorsam ?
Ayrıca busmai zaten hiç resim çekilmedi oğluşu var sdc resimlerde
Galiba elifnaz benim çektiğim karelerde
cihazını sevsinler:1: ben kötü çıkacağımı bildiğim için çekilmek istemedim yoksa benim açımdan sıkıntı yok her pozda ağzım gözüm kayık çıkar:27:
Canım senin çekinmek istemediğini bilmiyordum çok pardon :)
cihaz çok gelişmiş olmalı, kareye elifnazı da almış bazı fotolarda..:82:
Ben yaptım ben gelişmiş kameraman :))
pembişimm limonlu cheesecake yaptım... güzel oldu...:16::16:
Afiyet olsun
sağol canım benim dogum öncesi iyi moral oldu bana :16:
busmai konusunda katılıyorum valla bravo te nerelerden gelmiş :10:üstüne avrupa yakasının uzak yerinden :46: ayaklarına sağlık
ben sizi bulmada hiç zorlanmadim ayni yaşta bu kadar çocuklu masa :emir_bebek:
Bizde söz namustur :))

Eveeettt bir de ben yazmaya başlıyayım buluşma ayrıntılarını :3::3::34:
Sonunu getirmeme de inşallah yasir paşa izin verir dün yaramazlığının tescillenmiş oldugunu okudum oğluma beni utandırmadığı nfk teyzesine de tescili için teşekkürlerimi bir borç bilirim :1::1:
Ben 3. gelen oldum buluşma noktasına aslında emin olamadım ilk anda çünkü canderin ve şeker portakalı çok samimi sohbet ediyorlardı dedim
-Merhaba ben kk'dan born desem deli derler mi :33::33:
Eşimin de gazıyla ilerledim yanlarına ama öyle sıcak karşıladılar ki zaten oğluşum iki kız bebek karşısında bir ona bakıyor bir diğerine oyy kurban olurum çok tatlılardı anneleri de keza öyle...2 dakka içinde sanki yıllardır tanıdğım arkadaşlarımla buluşmuşum gibi hissettim...

--Melisa ve şeker portakalının ilişkileri çok güzel görmeniz lazım çok anneci ve sürekli öpüp kokluyor ve gerçekten çok benziyor annesine ama kuzucuk huzursuzlanınca şeker portakalı biraz erken ayrılmak zorunda kaldı bir dahaki buluşmada acısını çıkaralım inşallah...
--Canderin çok içtensin gerçekten herkes de yazmıs zaten okuyabildiğim kadarıyla...Çok fazla sohbet etmemiştik aslında nette ama buluşur buluşmaz kaynaştık ayrıca durunun da maşallahı var yani ne diyim dilemedim sürekli bişiler söylüyo bıdı bıdı el kol hareketli :55::55:
--Veeee ayşecikle annesi de geldi..Aman Allah'ım o dudaklar o şirinlik yani maşallah...ama hakikaten yasir ne derece yaramazsa ayşecik de bir o kadar uslu aklı başında bi bebek maşallah sübanallah :nazar::nazar: hele o saç bantı yerimmmm...Nfk da burada nasılsa öyle çok aktif konuşkan ve inanılmaz sıcak ya bi de sormayı unuttum hafif pelteklik mi var s leri mi z leri mi çok hoş söylüyosun çözemedim ama ben senin gibi konuşanları çok severim seni de severimmm :16: Bir de b-fit e artık yazılma boşver önceni bilmiyorum tabi ama şu anda gayet zayıfsın daha ne olsun cillop gibisin valla hiç de anlattıgın gibi yuvarlanan bir top oldugunu sanmıyorum önceden de :40:
--Tubaalın güzelliği konusunda hemfikirz onda bir şüphe yok ama ya oğluşu ?? Nfk çok güzel yazmış o gözlerini kısıp yaptıgı hareketi yok muu sarı kafaaaaa :1: çok sevimli maşallah
Ya tüm bebekler öyle güzelki gerçekten nfk dün dedi çok haklı hiçbirimizin bebeğinde bir sıkıntı yok şükürler olsun üstelik çok akıllı çok da sevimliler...
--Elifnaz gelirken ben de dedim bu hatun haziranda nasıl doğracak gerçekten iç karnın baya geniş olmalı canım benim..En çok sohbet edebildiklerimden oldun oturma planı sebebiyle ama gerçekten çok sevdim bana hep küçük görünüyorsun yazmış arkadaşlar saolsunlar varolsun çok sevindirik oldum ama sana da hiçkimse 3 çocugu var demez hani...Sana kızına küçük adama ve hamiş göbüşüne :49::49:bayıldımmmm...Oğlu tam bir karadeniz erkeği hele bir de kızı var ki kem gözler uzak olsun çok çok güzel bir kız Allah tüm evlatlarının, evlatlarımızın bahtlarını açık etsin...
--Vee son olarak denizleri aşıp da koşup da uçup da :9: busmaimiz geldi..Gözler o biçim maşallah :nazar::nazar: Oyy o kerem nasıl birşeydi heryeri usluca oturup öyle dikkatle izliyor ki gerçi son anlarda benim cazibeme daya fazla dayanamadı da bi cilveler bi cilveler :51::51: Demek yasirin masadan uzaklaşıp babasına gitmesini bekliyormuş :1:

Kızlaaar keşke hepiniz olabilseydiniz gelen geçen bu kadar bebe burda ne yapıyo gibilerinden baktı hep bir de daha fazla olsaydık ne güzel olurdu ama başka buluşmalara inşallah...Ben de iyki temmuzda doğurmuşumm da siz ve güzel meleklerinizle tanışabilmişim :16::16: saolun var olun :9::9:
Kerem de ben de bayıldık sana , size çok mutluyum tanıdığım için

Şimdiii ben gözlemlerimi yazayım :)
Canderin gönlü güzel kendi güzel çoook sempatik , öğrencileri çok şanslı. Kızı annesinin kopyası güleryüzlü bi fıstık
Elifnaz hamileye hiç benzemiyo çıtı pıtı ;hele kızı , hepimizin ağzı açık kaldı güzelliğine; oğlu tam bir adam taşı sıksa suyunu çıkarır
Borntobemother çooook genç gösteriyo çok güzel ve çok sıcakkanlı; tanıdığım için çok mutluyum seni; oğlu manken bebelere taş çıkartır
Şeker portakalı sırma saçlı güzellik ,çok tatlı kendi de kızı da
Nfk mız bu buluşmayla bizi buluşturan tahmin ettiğimden çok daha sempatik çok daha neşeli ve kaş göz ağız burun hepsi nazar boncukluk; kızın sana çok benziyo bu arada o da senin prototipin
Son olarak tubaal canım ben topikte babanla ilgili yazıyı okumuştum ama sen miydin diye emin olamadım pot kırmak istemedim bahsetmedim kusura bakma lütfen o da esmer güzeli oğlu sarışın güzeli

Bence de bebeler sosyalleşince seneye tekrar buluşalım böyle kaliteli bi gruba dahil olduğum için çok şanslı sayıyorum kendimi bütün gün eşime "iyi ki gitmişim iyi ki gitmişim" deyip durdum az oldu ama öz oldu:)

Son düzenleme:
Back
X