Aşağıdaki videoyu izleyerek sitemizi ana ekranınıza web uygulaması olarak nasıl kuracağınızı öğrenebilirsiniz.
Not: Bu özellik bazı tarayıcılarda mevcut olmayabilir.
canım benım işteyımmmmmmmmBarbarino nerelerdesin?
Uzun süredir yazmayınca yoğun olduğunu tahmin ettim.Ben alıştım sayılır.Yarım gün çalışıyorum, o yüzden biraz rahatım.Ama eylülden sonra nasıl olacak bakalım.Sen epey geç çıkıyormuşsun.Buraları boşlayıp kendini özletme.Arada da olsa yaz.Öpüldün canım.canım benım işteyımmmmmmmm
telden okuyorum ama bılırsınkı akıllı telefonumda akıl yok yazmak cokkk zor
dokunmatıkte zor yazıyorumm
oğluşum uyuuyomuşş
saat 5 olsada çıksammmm
senın iş nasıl gıdıyo alısmıssındır
BEN YATIYORUM...
Akşam annemle babam, televizyon seyrediyorlardı.
Annem, "Geç oldu," dedi, "zaten yorgunum, ben yatıyorum."
Annem kalktı, mutfağa gitti.Çerez-meyve tabaklarını çalkaladı kaldırdı.
Sabaha hazır olsun diye çaydanlığı doldurdu, demliğe çay koydu.
Şekerliğe baktı, dibinde az kalmış, üstüne ekledi.
Kahvaltı için buzluktan ekmek çıkardı, akşam yemeği için çözülsün diye de eti aşağıya koydu.
Kahvaltı masasını hazırlamak için masanın üstündekileri topladı.
Telefonu şarja koydu, telefon defterini kapatıp yerine koydu.
Çamaşır makinesinden ıslak çamaşırları çıkarıp astı ve makineyi tekrar doldurdu.
Banyodaki çöp sepetini boşalttı.Islak bir havluyu kurusun diye duş perdesinin borusuna astı.
Bir gömlek ütüledi, kopuk düğmesini dikti. Çiçekleri suladı.Esneyerek gerindi ve yatak odasının yolunu tuttu.
Çalışma masasının yanından geçerken durdu, öğretmene tezkere yazdı,
okul gezisi için para sayıp ayırdı, eğildi, sandalyenin altına girmiş ders kitabini aldı, masanın üstüne koydu.
Kek tarifleri defterini çıkardı, arkadaşına söz verdiği tarifi bir kâğıda yazdı, çantasına koydu.
Bakkaldan alınacakları not etti, notu da çantasına koydu.
Sonra gitti, 3'ü 1 arada temizleme losyonuyla yüzünü yıkadı, dişlerini fırçaladı.
Gece kremini ve kırışık önleyici nemlendiricisini sürdü.Tırnaklarına baktı, törpüledi.
İçeriden "sen yatmaya gitmemiş miydin?" diye seslenen babama "şimdi gidiyorum" deyip köpeğin su kabini doldurdu.
Kapıları pencereleri kontrol etti, holdeki lambayı yaktı.
Kardeşimin odasına gitti, oğlan uyumuş, lambasını söndürdü, bilgisayarını kapattı,
gömleğini astı, yerdeki kirli çorapları toplayıp sepete attı.
Bana geldi, "haydi yat artik, biraz da yarın çalışırsın" dedi.
Kendi odasına gitti, saati kurdu, ertesi gün giyeceklerini hazırladı.6 maddelik acil işler listesine 3 madde daha ekledi.
Kendi kendine iyi geceler diledi, hayallerinin gerçekleştiğini gözünün önüne getirdi...
İste o sırada babam televizyonu kapattı, ortaya öylece bir "ben yatıyorum" dedi ve gitti yattı.
Sizce, bu işte bir gariplik yok mu?
Biz kadınların neden daha uzun yaşadığını merak etmiyor musunuz?
Çünkü bizim yapımız uzun çekişli... Ve işimizi bitirmeden öyle çabuk çabuk ölemeyiz!!
çok sağolun ya, iyiki varsınız.
böyle anlarda bu topikte olduğum için kendimi daha iyi hissediyorum..
haklısın da,, eşim mızmız,
ufak tefek düşmelere bile bıdı bıdı ediyor, kıyamıyor..
bakalım inş akşama fazla bi şey kalmaz alnında.. da yüküm hafifler biraz..
cücük
bizde tavuk yavrularına da cücük derler, tavuk cücüğü, yani civcivi..
bunlar da bizim civcivler de miii?![]()
bu yazı süpermiş ama bunu anlayan yok yorgunum diyince ne iş yapıyosunki diyen kişiler var karşımda yada çocuğun yattımı hemen sende yat 9 da 10 da nerdeeeeeeeeeeeeeee ben de bu işleri kızım uyuduktan sonra yapıyorum ve yatman çok geç oluyo 12-1 yatış saatim kalkış 6-6:30 ve gündüz hiç dinlenme yok.ama dışardan bakıldığında akşama kadar bir iş yapmadan evde keyif çatarken çocuk bakıyosunuz oluyo ve ben buna sinir oluyorum.evli ve çocuklu bir bayanın sorumlulukları o kadar çokki küçük küçük ama çok iş var erkekler içinse sadece dışarda çalışıp gelince bütün sorunlulukları bitmiş oluyo ve yinede kadının yaptığı işler küçümseniyo bunu anlayabilmeleri için bütün bu anlatlan işleri 1 günlüğüne yapmalarını çok isterdim en azından kendi eşiminçünkü beni çok sinir ediyoooooooooooooooooo
![]()
arkadaşlar, rabiş özel sebeplerden ötürü hesabını kapatmak durumunda kalmış..
artık okuyucu olarak aramızda, herkese selamları var..
arkadaşlar, rabiş özel sebeplerden ötürü hesabını kapatmak durumunda kalmış..
artık okuyucu olarak aramızda, herkese selamları var..
Çok haklısın canım. Bir yazı okumuştum geçen facede. Aradım bulamadım. Özeti şöyle: adam eve geliyo her yer her yerde. Çocuklar ortalıkta takıkıyo, mutfakta bulaşıklar, kırık bardak vs. Çamaşırlar etrafa atılmış. Çok korkuyo karıma bişi oldu herhalde diye. Çıkıyo yukarı kata ki bi bakıyı karısı uzanmış kitap okuyo. "Noldu evde iyi misin?" Diyo. Kadın da gayet sakin bir şekilde diyoki "her akşam geldiğinde diyosun ya akşama kadar naptın diye; onu yapmadım işte" :)
Çok haklısın canım. Bir yazı okumuştum geçen facede. Aradım bulamadım. Özeti şöyle: adam eve geliyo her yer her yerde. Çocuklar ortalıkta takıkıyo, mutfakta bulaşıklar, kırık bardak vs. Çamaşırlar etrafa atılmış. Çok korkuyo karıma bişi oldu herhalde diye. Çıkıyo yukarı kata ki bi bakıyı karısı uzanmış kitap okuyo. "Noldu evde iyi misin?" Diyo. Kadın da gayet sakin bir şekilde diyoki "her akşam geldiğinde diyosun ya akşama kadar naptın diye; onu yapmadım işte" :)
Ama biz onunla daha tarifler paylaşacaktık![]()
canim cok gecmis olsun.. o vicdan azabi yokmuayşe yataktan düştü
uyandı, terlemişti, üstünü çıkardım. yatağın üstündeydi.
hemen yanındaki dolabın çekmecesini açtım..
sonra küüt diye bi ses.
yavrum yüzünün üstüne yere düşmüş.
o görüntü var ya, elim ayağım boşaldı..
başımı duvarlara vurasım geldi..
kaptım aldım kucağıma, ağladı ağladı. o ağladıkça ben de ağladım
az sakinledi, emzirdim, eline bi şeyler verdim.
alnı kızarık, korktum boynu falan zedelendi diye.
çok kötü düştü cünkü ama şuan oyuncaklarıyla oynuyor.
keyifli.. ağrısı olsa ağlardı, di mi?
hiç yapmadığım şey, yatakta bırakmak, nasıl gözümden kaçtı 2 saniyede herşey oluverdi..
ne kadar aptalım ya,, aman, töbeler töbesi bi daha yatakta bırakmam çocuğumu.
aman siz de bırakmayın nolur..![]()
Recebin ilk cuma gecesine Regaib gecesi denir.
Bu geceye Regaib gecesi ismini melekler vermişlerdir.
Her Cuma gecesi kıymetlidir. Bu iki kıymetli gece bir araya gelince, daha kıymetli oluyor.
Allahü teâlâ, bu gecede, müminlere, ragibetler [ihsanlar, ikramlar] yapar.
Bu geceye hürmet edenleri affeder.
Bu gece yapılan dua kabul olur, namaz, oruç, sadaka gibi ibadetlere, sayısız sevaplar verilir.
Regaib gecesini ibadetle geçirmeli, kazası olan, hiç değilse bir günlük kaza namazı kılmalı!
Kazası olmayan da nafile namaz kılar, Kuran-ı kerim okur, tesbih çeker, tövbe istiğfar eder.
Perşembe günü oruç tutup, gecesini de ihya etmek çok sevaptır.
Receb ayında oruç tutmak faziletlidir. Peygamberimiz (a.s.m) ın Ramazan ayından sonra en çok oruç tuttuğu ay Receb ayıdır.
Nasıl ihya edelim?
Mümkünse oruçlu olarak karşılanmalıdır.
Kazâsı olanın hiç değilse bir günlük kazâ namazı kılması çok iyi olur.
Kur'an-ı Kerim okunmalı, tövbe, istiğfar edilip tefekkür hali üzere olmalıdır.
En azından yatsı ve sabah namazları camide cemaatle kılınmalıdır. Bu bütün geceyi ihya etmiş gibi sevap kazandırır.
"Lâ ilâhe illallah", "Allahümme salli alâ seyyidinâ muhammedin ve alâ âli seyyidinâ muhammed", "Estağfirullah", "Sübhânallah", "Elhamdülillah", "Allahu Ekber", "Lâ havle ve lâ kuvvete illâ billâhil aliyyil azîm" gibi sözleri zikretmek, tekrar etmek çok sevaptır.![]()
Kizlarr sizi cok ozledm bgn oglusuma dis bugdayi yaptik gelince resimleri eklerim cok guzel oldu hersey umarim sizlerde de hersey yolundadir