Önce Hamileydim Şimdi Anneyim

dün gece ayşecik beni çıldırttı..
saat 11e doğru yattı. 12.15 e kadar belki 10 defa kalktı.
emziriyorum, yerine koyuyorum. başlıyor mızıldamaya..
yanımdayken de kıpır kıpır emmiyor doğru düzgün de..

acaba susadı mı dedim, sonra su verdim,
su bardağının yarısından çoğunu bir kerede içti yavrum.:53:
meğerse susamış, yanmış, kavrulmuş yavrum..
öyle geldim, koydum yatağa, arkasını döndü uyudu :30:

gündüz belki on kez su içirdim ama yatmadan önce de içirmek gerekmiiiiiş:72:
Doğru, dimii hiiç aklımıza gelmiyor bu ihtimal.
kuzu etinden sote çook güzel olduu:56:
dediğiniz gibi yağda çevirdim, sonra düdüklüde haşladım.
pişince de kavurduğum soğanlara ekleyip sotelemeye devam ettim.
ardından domates kattım, yarım su bardağı da et suyundan.. karabiber, kekik..
ooo, harika oldu gerçekten.
ki ben böyle et yemeği falan beceremem. o yüzden çok mutlu oldum.:16:
eşim de çok beğendi, nasıl yaptın diyo:30:
hepinize teşekkürler:42:

not: kuzu eti sadece pişerken koktu, piştikten sonra baharat da eklendiği için gayet güzel oldu.
tavsiye edilir.:72:

Afiyet bal şeker olsun;) bende bayılıyorum artık hep bu şekilde yapıyorum.

Ay bugün bi mutluyum bi mutluyumm:)) sebep mî? Arya kahvaltısını yaptı ve akşam yemeğimi yaptım:) sabah kız erken kalkmıstı. Mercimek çorba yeşil fasülye yaptım. Yanına da salata patlatıcam ohhh miss. Beni mutlu etmek ne kolay dimi? Kocam bunları bilse...

Ay bugün bi mutluyum bi mutluyumm:)) sebep mî? Arya kahvaltısını yaptı ve akşam yemeğimi yaptım:) sabah kız erken kalkmıstı. Mercimek çorba yeşil fasülye yaptım. Yanına da salata patlatıcam ohhh miss. Beni mutlu etmek ne kolay dimi? Kocam bunları bilse...
mutluluğunu paylaşıyorum canım beniiiiim :70:

Eşiekten düşeni eşşekten düşen anlar ;) eline koluna sağlık.

bi ara annem takmıştı..
ayşecik onun kucağına gidince, yadırgıyor ağlıyordu..
sürekli, 'uşağı getirmisiz ki, nenesini tanısın. uşak nenesini tanimir''

ben de eşime anlattım, güldük. o sıra eşim daha sık götürmeye başladı bizi, sağolsun.
neyse sonra kv ye de anlattım.

sen tut annemi ara,
ayşecik beni tanıyor, her gittiğimde heyecanlanıyor, seviniyor, benle oyun oynuyor, kapıdan çıkınca ardımdan ağlıyor' de..
naparsın, bu hanım da böyle :37::1:

Allahtan annem, ciddiye alıp sinirlenip gurur yapmıyor, yoksa ben de buğzederim :27:
Ne fenaa:19:

kv, sebzeli mücver yapmış. çok da güzel yapar.
bol dereotlu, yeşil soğanlı.. hmm.. yarısından fazlasını löplettim :125:

akşama çağırayım da birlikte yemek yiyek..
olağanüstü çilekli keşkülümden de yesin..:27:
Beğendi mi olağanüstü keşkülü?

Günaydınlar hanımlar,
Dün gece bizim küçükhanım da çok huysuzdu.
Nfk, ben su vermeye çalışıyorum ama eliyle itiyor. Bana da susuz gibi geliyor aslında.

Pembiş, odaları ayırdığın yorumunu gördüm ama cevap yazamadım, sana "beğen" butonu ile manevi destek göndermiştim:1: ilk gecesi böyle geçtiyse devamı gelir. Ayrmışken gerekmedikçe geri alma derim.

Aryam, seni çok iyi anlıyorum. Akşama yemeğim olsun, çocuklarım da yemeğini yesin. Daa ne isteyebilirim.

Eşiekten düşeni eşşekten düşen anlar ;) eline koluna sağlık.

Günaydınlar hanımlar,
Dün gece bizim küçükhanım da çok huysuzdu.
Nfk, ben su vermeye çalışıyorum ama eliyle itiyor. Bana da susuz gibi geliyor aslında.

Pembiş, odaları ayırdığın yorumunu gördüm ama cevap yazamadım, sana "beğen" butonu ile manevi destek göndermiştim:1: ilk gecesi böyle geçtiyse devamı gelir. Ayrmışken gerekmedikçe geri alma derim.

Aryam, seni çok iyi anlıyorum. Akşama yemeğim olsun, çocuklarım da yemeğini yesin. Daa ne isteyebilirim.

Ne komik demi ya. İşin dha da komiği ömrümüzün sonuna kadar böyle tuhaf şeylere mutlu olacağız. Arya yokke n bunu söyleseler güler geçerdim.

Günaydın canımmm. İyi cesaret valla hayırlı olsun odayı da ayırmışsın hayırlı olsun. Kız o saatlerde kimse olmuyor ki kim ne desin. Hem iyi bak sesini de duymuşsun.

Sağol canım toparladı biraz. Yinede az yiyor uyus!

Epilasyon için Dün birkaç yeri aradım hem bilgi aldım hem fiyat aldım. Şiva da kampanya varmış mayıs ayında. Genital+ kolaltı 90 tl seansı. 2 ayda bir gidiyorsun. Uygun geldi sanırım oraya gideceğim. Dşnüyorsan kaçırma derim.

Evde yapılmış pekmezsse bayatlamaz diye biliyorum fakat tazesi makbuldur tabi:)

hımmm fiyat cok cok iyimiş bi kıllık olmasın bacı.niye bu kadar ucuzkine?bende düşünüyorumda oğluma kim bakacak anacuğumda ditti:43::43:

günaydın canlarım cigerlerim :ssz:

bilmez mii? spora giderken daha gündüz vakti bi de,
siz evde durun ben gidip geleyim diyordum. gelip arabanın içinde beklemeyin..
yook yoook, ben seni götürürüm diyo:37:

artık hafızaları da güçlendi. dediğin gibi tanıyorlar. da şu muhabbetten biraz yırttık.
yoksa, onu idare et, bunu nazla. bizim canımız, patlıcan zatii:24:

canım çok geçmiş olsun. valla yaşadığınız şey kabus gibi.
insan müdahaleyi bilse bile, eli ayağı dolanır, soğukkanlı olamaz çoğu zaman.. sen yine parmağını daldırıp almışsın ağzından
Allah beterinden saklasın..:18:

biz böyle bi şey yaşamadık. çünkü ekmeğin içinden minik parçalar koparıp lokma lokma ağzına ben veriyorum.
hani kimisi yumuşak diye, ekmeğin o kocaman iç kısmı alır bebeğin eline verir.
ama bildiğin hamur, eğer bebek elinde sıkmışsa tükürükle ağzında çevirmesiyle açılıp yumuşamıyor.
kartopu nasıl iyice sıkıştırınca taş gibi buz oluyor. bu da öyle, kütle halinde boğazından geçmiyor.
annem ekmeğin kabuk kısmından ver der hep. onu da ince bi tabaka halinde veriyorum.
on cm uzunluğunda, genişliği de 2 parmak kadar..

pekmeze gelince, son kullanma tarihi hakkında bi fikrim yok ama..
eğer böyle ev yapımı, köyden falansa onlarda katkı maddesi olmadığı için ömrü daha uzundur sanıyorum.:44:
bal gibi düşün..

hangi tır o, göster bakim?:41::15:

küçük efe büyümüş de odasına geçmiiiiş :16:
hayırlı olsun.. inş geçiş süresi kısa sürer, ikiniz de alışırsınız kolayca..

ben öğlen 12de bırakıp çıktım, o saatten sonra şu ana kadar 10 yorum var..
ben de kınayabilir miyiiiiiim:37:

yok canım.öyle ekmeği vermiyorum eline.içinden parcalar cıkarıp veriyordum.dediğin gibi tükürükle tam yutağına yapışmış.mosmor oldu dedimki tamam bitti hersey.o hali gözümün önünden gitmiyo:43::43: bi elimde yahya odadan odaya kosuyorum komsulardan yardım isticem ama saniyelerle yarısıyor gibi hissettim napacamı sasırdım:43::43:Rabbim korusun yavrularımızı.bide panik olduğum için birine bişey olsun ondan önce bayılırım.Allahtan anne olduktan sonra careleri deniyorum..ben ve soğukkanlılık ne kadar uzak seyler.nasıl doğum yaptım onu bile bilmiyom:44:neyse dediğini yapayım ekmeğin kabuğu daha mantıklı.içi tas gibi oluyo zor geciyo...

dündü davette bi hanım durup durup diyorki..
bebeği doktora götürüyor musun? evet dedim. çok ufak görünüyor. e çünkü küçük zaten 10 buçuk aylık dedim.
zaten kilosu da fazla değil..
yoo, ondan ziyade boyu kısa göründü gözüme, normal mi? gelişimi nasıl, doktor ne diyo falan:95:

açtım ağzımı yumdum gözümü.
tr deki persentil değerlerinden girdim. ayşeciğin ay ay gelişiminden çıktım.

sonuç; her şeyin normal ve yolunda olduğunu anladı.:27:
biraz acılı oldu, ama bunu o istedi.:19:

aman böyle karsıdakini sinir edip mutlu olan insanlara gıcık oluyorum...bekarken zayıf olursun ayy ne kadar zayıfsın baban sana yemek vermiyormu derler..kilo alırsın koca avrat gibi olmusun azcık zayıfla derler..
valla söz konusu oğlum olunca bende cıldırıyorum...asla laf söyletmem.bu millette zaten klişeleşmiş bir laf birini ilk gördüğünde ay zayıflamışş...he ben cocuğuma bakamıyorum,sen daha iyi bakacan.ben beceriksizim ondan zayıf..ben asla ne birine nede cocuğuna hımm baya zayıf gelişemiyormu falan demem.banane?eğer sorunu varsa neden yüzüne vurup bide onu üzeyim?öyle insanları sorunlu buluyorum.baskalarını mutsuz ederek,kendi mutsuzluklarını kapatmaya calısıyorlar...baska işleri güüçleri yok anacım sanki..bu zamana kadar oğluma zayıf küçük diyen olmadı bir uyuzun dısında..o zaman daha 7 aylıktı oğlum parkta sallıyorum 20 yaslarında falan bi kadın hem hamile, hemde 3 yasındaki kızı yanında.baktı bize kaç aylık dedi? 7 dedim...hımm 3 aylık falan sandım baya küçük dedi.:cvp bile vermedim.2.cocuğa hamile olup 3 aylık bir bebeğin salıncakta sallanmayacağını idrak edemeyen cahil insana ne söylesen boş..

kızlar bende önce oğluma yaptığım tarifi veriyorumm..tavuk olayı patlak vermişken en sağlıklısı kuzu...malum bizim yavrularda bizim kuzumuz:1::1:markete gidiyorsunuz kuzu kemik alıyorsunuz..(et değil kemiği bol olsun)
onu düdüklüde tuzlu suda yarım saat haslıyorsunuz.sonra içinden kemikleri alın..hani o kemiklerde delik varya bağlantı yerlerinde..onun içindeki ilikleri (siyah ve beyaz renkte cıvık bir kıvamda)cay kaşığının arkasıyla cıkarıp yavrunuza yediriyorsunuz..az bişey cıkıyo ama faydası pahabiçilemez...suyunu asla dökmüyoruz corbalarını onla yapıyoruz.buzdolabında 2 gün artan saklayabilirsiniz suyunu...

şimdi meshur et sotem:dana eti kullanıyorum genelde..
kusbasından daha küçük doğruyorum.teflon wook tavam var.ona atıyorum yağ su hiçbişey yok..ocağımızın orta kısmında kısık ateste o etler suyunu bırakacak tamamen cekecek arad bir karıstırın ama kapağını sürekli acıp durmayın.suyunu tamamen cektikten sonra 1 su bardağından az su ekliyoruz dedem soğuk su ekliyor möthiş oluyor...o suyuda cektikten sonra yeteri kadar yağ,doğranmış sivri biberler,soğan,sarımsak,tuz,karabiber(bol olunca et cok lezzetli oluyor bana göre) ,kimyon,pulbiber atıyoruz ceviriyoruz..en sonada domatesleri ekliyoruz biraz cevirdikten sonra altını açıp 5 dk pişiriyoruz,sonra kapatıyoruz.cok güzel oluyor.pamuk gibi lezzetli bir et sote

en makbul olan kısık ateste pişen yemekmiş sağlık acısından..bende yemeklerimi hep kısık ateste yapıyor(D)um..ancak bazen hemen olsun istiyorum malum oğlum olduktan sonra.düdüklüm kurtarıcı fıs 10 dk:40:
düdüklüde eti hiç denemedim.sizinki güzel oluyosa bende yapayım...nerde pratik oraya yerleşiyik:9::9::9::9:

dündü davette bi hanım durup durup diyorki..
bebeği doktora götürüyor musun? evet dedim. çok ufak görünüyor. e çünkü küçük zaten 10 buçuk aylık dedim.
zaten kilosu da fazla değil..
yoo, ondan ziyade boyu kısa göründü gözüme, normal mi? gelişimi nasıl, doktor ne diyo falan:95:

açtım ağzımı yumdum gözümü.
tr deki persentil değerlerinden girdim. ayşeciğin ay ay gelişiminden çıktım.

sonuç; her şeyin normal ve yolunda olduğunu anladı.:27:
biraz acılı oldu, ama bunu o istedi.:19:

O minnaklık Aden de var.Kuzenimin Aden'den 70 gün küçük oğlu var.Boyu Aden'den uzun ve daha kilolu.Aden gerçekten bir şey yemiyor doğal olarak küçücük.Ben alıştım artık.

kızlar bende önce oğluma yaptığım tarifi veriyorumm..tavuk olayı patlak vermişken en sağlıklısı kuzu...malum bizim yavrularda bizim kuzumuz:1::1:markete gidiyorsunuz kuzu kemik alıyorsunuz..(et değil kemiği bol olsun)
onu düdüklüde tuzlu suda yarım saat haslıyorsunuz.sonra içinden kemikleri alın..hani o kemiklerde delik varya bağlantı yerlerinde..onun içindeki ilikleri (siyah ve beyaz renkte cıvık bir kıvamda)cay kaşığının arkasıyla cıkarıp yavrunuza yediriyorsunuz..az bişey cıkıyo ama faydası pahabiçilemez...suyunu asla dökmüyoruz corbalarını onla yapıyoruz.buzdolabında 2 gün artan saklayabilirsiniz suyunu...

şimdi meshur et sotem:dana eti kullanıyorum genelde..
kusbasından daha küçük doğruyorum.teflon wook tavam var.ona atıyorum yağ su hiçbişey yok..ocağımızın orta kısmında kısık ateste o etler suyunu bırakacak tamamen cekecek arad bir karıstırın ama kapağını sürekli acıp durmayın.suyunu tamamen cektikten sonra 1 su bardağından az su ekliyoruz dedem soğuk su ekliyor möthiş oluyor...o suyuda cektikten sonra yeteri kadar yağ,doğranmış sivri biberler,soğan,sarımsak,tuz,karabiber(bol olunca et cok lezzetli oluyor bana göre) ,kimyon,pulbiber atıyoruz ceviriyoruz..en sonada domatesleri ekliyoruz biraz cevirdikten sonra altını açıp 5 dk pişiriyoruz,sonra kapatıyoruz.cok güzel oluyor.pamuk gibi lezzetli bir et sot

en makbul olan kısık ateste pişen yemekmiş sağlık acısından..bende yemeklerimi hep kısık ateste yapıyor(D)um..ancak bazen hemen olsun istiyorum malum oğlum olduktan sonra.düdüklüm kurtarıcı fıs 10 dk:40:
düdüklüde eti hiç denemedim.sizinki güzel oluyosa bende yapayım...nerde pratik oraya yerleşiyik:9::9::9::9:
Biz de Aden için kemikli kuzu eti ve kuzu kıyma alıyoruz.Çorbalarına ya kıyma koyuyorum ya daet suyu, ilikli.Bazen de balık çorbası.Arkadaş sürekli et vermek kansızlık yapar dedi.Ben tam aksini biliyordum.Doktara soracağım.:26:

Ne ara yaptın bacım?Okula gitmeden bir de yemek mi yaptın?Süpersin...:46::46::46::46:

Hoşgeldin canım.İyiyiz, sen nasılsın?Doruk nasıl?

iyiyiz canım çok iyiyiz havalarda mis gbi artık :1: içim açılıyor vala..ama feci yorgunum sıcak biyandan dorukta hiçç durmuyor çok yaramaz oldu :emir_bebek::nazar::1: eskiden daha az yoruluyormuşum vala şimdi heryerlere tutunup kalkıo evi dolanıo bişi olcak diye peşinde koşturup duruoz ölee iştee siz neler yapıosnz bakalım :)

Back
X