Önce Hamileydim Şimdi Anneyim

O değişik isimlerden aylin e nasıl geçtin :) bence istihareye yat toprağım :)

tatlım yazdığın sey sacma değil...beni anlatayaım sana.hamileliğimin son ayında durup durup ağlıyodum bize ait günler bitecek diye.cünkü o zaman sadece benimdi.karnıma dokunduğumda bi ben hissediyordum onu.tekmeleri,hıckırması ,dönmeleri herseyi benimdi..doğunca herkes kucağına alacak,canını acıtacaklar,öpecekler fikri beni bitiriyordu,minnağımı paylaşacaktım herkesle.kolaymı 9 aylık bir bağ vardı aramızda..doğumdan sonra o hassasiyetim gecti..çünkü insan soluklanmaya ihtiyac duyuyo..bi kardesimle annemden kıskanmadım orası ayrıda..
benim oğlumda emmek ve uykunun dısında öyle cok yanasmaz bana.kendi ailem,kayınvalidem,görümcem ve kayınbabamdan baskasına güvenipte kucaklarına vermem kimsenin.inşallah yahyada gitmez.kötü niyetli insanlar var cünkü..varsın bize yabani desinler:36::36: ben bildiğimi okurum.
bebişlerimiz gerci artık cocuk kategorisindeler: cocuklarımız artık kesfetme döneminde oldukları için dışarı,gezme,yeni kişiler istiyorlar..bize biri gelip gittiğinde kapıya atlıyo oğlum benide alın diye..hele küçükken oğlum kolikti.ağlardı ağlardı..bi gün ağlama krizine girdi.tam 2 saat aralıksız ağladı.ne yaptıysam susmadı..tüm bina ayağa kalktı noluyo diye.hemen karsı binadaki teyzeme gittim oğlumu verdim kucağına,teyzemin kucağına gitti sustu,böğründe uyudu...ne kadar ağladım o zaman niye beni sevmiyo.bende susması gerekir ben annesiyim diye..sonra alıştık birbirimize..anamm biz simdi böyleysek bunlar büyüyüp manita yapıp,gelin alınca vay gelinin haline:9::9::9::9::9:

Ayneennn.... Psikopat mıyım aceba diye bile düşündüm bi ara bu yüzden:)

Eee siz bu kadar kaynanalık taslarken vay bizim kızlara....

canım aslında sadece resmen başşlıyorum göreve fiilen eylülde inş ama ona bile hala karar vermiş değilim benim derdim aslında kv kp gitmesi değil sonrasında bana gelmemesi kocam karneden sonra eve gelince ağlamaya başladım ne komik değil mi ben de şaşırıyorum şu anda o da sizin dediğiniz tarzda şeyler söyledi sonra da yasir uyandı geldi sanki anlamış gibi öpüp kokladı yanagımı ısırdı işte o zaman herşey unutuluyo :16::16:

Aryacım ben de işte diyorum bu böyle yapacaksa keşke çalışsamıydım böyle hem ben daralmaya hem de onu daraltmaya başladım :50:

ama ben diyorumkı ben tum sosyal hayatımı bitirdım çalışmadım şimdi bu neden böyle yapıyo cok sacma bı fıkır ama zaman zaman böyle garip duygulara bürünüyorum işte :43:

ortak nokta herkeste olmasına sevındım desem yalan olmaz:1: neysekı bazı bebişlerde de varmıs bu sorun umarım en kısa zamanda anne farkındalığına ulaşırlar

Çocuklar anlıyo mudur sence annesinin işi bırakıp sosyal hayatını bitirdiğini :)?? Bence bu olay tamamen çocuğun fıtratı ile ilgili. Bazısı bizimki gibi yani :)

eee, bu saat oldu, pembiş nerde?
yolculuk bugün müydü?:44:

Canikom yarın yola çıkıcaz da bugün karne töreniydi alışverişti derken fırsat bulup bir kere yazabildim ;)

Aylin ismi nasıl kızlar :31:nfk sen anlarsin bu isten internete guvenmiyorum

Aylin ay ışığı demek benim bildiğim. Ve bence çok güzel bir isim.

:1::37: ben ne isimlerden gectim bi bilsen cok kararsizim ya :4: esim degisik isim istemiyor o daha cok eski isimlerden yana

Eşine katılıyorum.

Bizim oğlanlar en erken 40 ında evlenir. Nesil git gide geç evleniyor akıllılık yapıp ;) o yüzden ben torun da bakmıcam. Ohhh hayat bana güzel hahhahah

Güneş kremi abcderm aldım efeciğime. Valizini de hazırladım bi oyuncakları kaldı. Kendimkini hazırlamadım tabi daha :/

Bizim oğlanlar en erken 40 ında evlenir. Nesil git gide geç evleniyor akıllılık yapıp ;) o yüzden ben torun da bakmıcam. Ohhh hayat bana güzel hahhahah

Güneş kremi abcderm aldım efeciğime. Valizini de hazırladım bi oyuncakları kaldı. Kendimkini hazırlamadım tabi daha :/

Ohhh sefan olsun.. Biz attık kapağı kv ye. Yaz tatillerinde hepten burda kalıyoruz. Bu sebepten eşyaların yarısını getirdik şimdiden. Seminer bitince de geri kalanı gelecek. Valizi de yerleştirdim ama yoruldum baya. Sende yarın atlatırsın artık. Buraya ugramayı ihmal etme naparız sensiz?

şuan istanbulda öyle bi yağmur yağıyorkii..
böyle bi şey görmedim ben, gök yarıldı dedikleri bu olsa gerek..
Rabbim herşeyin iyisi bilir. Bu yağmurda büyük hikmetler var..:16:

Ben de torun bakmıcam kaçında evlenirse evlensin kızım olursa onunkine bakabilirim ama gelininkine bakmıcam :kkk:
tatlım yazdığın sey sacma değil...beni anlatayaım sana.hamileliğimin son ayında durup durup ağlıyodum bize ait günler bitecek diye.cünkü o zaman sadece benimdi.karnıma dokunduğumda bi ben hissediyordum onu.tekmeleri,hıckırması ,dönmeleri herseyi benimdi..doğunca herkes kucağına alacak,canını acıtacaklar,öpecekler fikri beni bitiriyordu,minnağımı paylaşacaktım herkesle.kolaymı 9 aylık bir bağ vardı aramızda..doğumdan sonra o hassasiyetim gecti..çünkü insan soluklanmaya ihtiyac duyuyo..bi kardesimle annemden kıskanmadım orası ayrıda..
benim oğlumda emmek ve uykunun dısında öyle cok yanasmaz bana.kendi ailem,kayınvalidem,görümcem ve kayınbabamdan baskasına güvenipte kucaklarına vermem kimsenin.inşallah yahyada gitmez.kötü niyetli insanlar var cünkü..varsın bize yabani desinler:36::36: ben bildiğimi okurum.
bebişlerimiz gerci artık cocuk kategorisindeler: cocuklarımız artık kesfetme döneminde oldukları için dışarı,gezme,yeni kişiler istiyorlar..bize biri gelip gittiğinde kapıya atlıyo oğlum benide alın diye..hele küçükken oğlum kolikti.ağlardı ağlardı..bi gün ağlama krizine girdi.tam 2 saat aralıksız ağladı.ne yaptıysam susmadı..tüm bina ayağa kalktı noluyo diye.hemen karsı binadaki teyzeme gittim oğlumu verdim kucağına,teyzemin kucağına gitti sustu,böğründe uyudu...ne kadar ağladım o zaman niye beni sevmiyo.bende susması gerekir ben annesiyim diye..sonra alıştık birbirimize..anamm biz simdi böyleysek bunlar büyüyüp manita yapıp,gelin alınca vay gelinin haline:9::9::9::9::9:
Ahhh kolik deme bana...Bana herşeyi de ama kolik deme... :37::37:
Hayatımın en güzel günleri aynı zamanda en şaşkın dönemleriydi yaşayan bilir işte kolik tanımsız bişey.Ben de çok yaşadım canım bahsettiğin tarzda örnekler ama ben bu kadar emek verip sürekli başkalarına gitmesi çok canımı sıktı işte ister istemez demin kv gene diyo heh babası geldi tamam artık seni o kadar önemsemiyo pek falan :10::10:
canım senin çalışmaman boşa gitmedi gitmez.. ilerde sen geri dönüp bakınca vicdanın rahat olacak.. oğlun senin onunla olduğunu bildi ,sana güveniyor onu bırakmandan korkmuyor..
varlığına ihtiyaç duyan onun bedeninden çok ruhuydu.. onu doyurdun(en azından bu sene).

bize en çok ihtiyacı olan zamanda yani "0-2 yaş" döneminde yanında olmak Allahın bize bir lütfu.. Bizi yavrumuza bağışladı, yavrumuz anne kokusuna muhtaç kalmadı. büyüyünce zaten bizim vazifemiz bitmiş olacak,bizi yanlarında istemeyecekler belki,olsun.
Geri bildirim almaya gerek yok, biz zaten karşılıksız veririz ,karşılıksız severiz ;bizim işimiz bu; biz anneyiz:16:
Demekki ben daha 1 yaşında bile olmayan bi çocuga boşuna trip atıyorum dimi :30:
Kurban oldugum tabiki sadece anne kokusu alsa yeter ama nfknın da dediği gibi sanırım işe tekrar başlıyo olmak beni biraz gerdi inşallah annesi oldugumu en kısa sürede hatırlar bıdıgım :3:
bu dtk de benim kafada:1::1:
çok kıskanıyordum kimse ona bakmasın istiyordum şimdi nefes almaya fırsat kolluyorum
eşim de "annem bakar" diyordu ben lohusayken, kızıyordum. şimdi "al bunu annene götür" deyince "annem hizmetçin mi" diyor "hahhaaahhha nolduuuuuu" diyorum:1::1:
gelin almak beni de korkutuyor:18:

Ya aslında nefes almak açısından çok iyi oluyo haklısın ama bu defa da işte oraya çok bağımlı oluyo ben de zaten o sürede evin işlerine koşturduğumdan nefes alamamış geldiğinde ona enerjım kalmamış oluyo amaan ne bileyim işte....
Bu arada gelin almak beni korkutmuyo ben de alıcam oturtucam dizimin dibine ben ne yaşadıysam aynısı :36:
şaka tabi ay yok istemem ..

elifnaz, aylin ay ışığı demek diye biliyorum. arapça kökenli değil zaten.

geleneksek isim taraftarı iseniz, birkaç öneri. ehl-i beytin kadınlarının isim ve lakapları..

zeynep- babasının süsü demek, kelime kök olarak ziyn süs süslenmişten geliyor.. hz zeynep babasının süsü olarak anılır.
fatıma- köken itibariyle çocuğu sütten kesmek uzaklaştırmak manasına gelir. isim olarak 'cehennemden uzak oluş
'anlamını taşır.
zehra- hz fatımanın lakabı. yüzü parlak, saf, berrak ay gibi parlak demek.
betül- hz fatımanın lakabı. Allaha yakınlığı ve iffeti dolayısıyla korunmuş pak kadın anlamındadır.

daha yeni iki arkadaşım bebeklerinin ismini zehra ve betül koydu.
kuzenimin 3 ay önce doğan bebeğinin ismi sare, hz ibrahimin eşinin ismi.

elifnaz, aylin ay ışığı demek diye biliyorum. arapça kökenli değil zaten.

geleneksek isim taraftarı iseniz, birkaç öneri. ehl-i beytin kadınlarının isim ve lakapları..

zeynep- babasının süsü demek, kelime kök olarak ziyn süs süslenmişten geliyor.. hz zeynep babasının süsü olarak anılır.
fatıma- köken itibariyle çocuğu sütten kesmek uzaklaştırmak manasına gelir. isim olarak 'cehennemden uzak oluş
'anlamını taşır.
zehra- hz fatımanın lakabı. yüzü parlak, saf, berrak ay gibi parlak demek.
betül- hz fatımanın lakabı. Allaha yakınlığı ve iffeti dolayısıyla korunmuş pak kadın anlamındadır.

daha yeni iki arkadaşım bebeklerinin ismini zehra ve betül koydu.
kuzenimin 3 ay önce doğan bebeğinin ismi sare, hz ibrahimin eşinin ismi.

zeynepi cok severim ama kizimin sinifinda bile 3 tane var son zamanlarda cok konuldu:26:
zehra listemizde var hemde on sıralarda:31: anlamı cok güzel sadece soylenisi kaba mı tereddutte kaldim
Betül esim ayşe betul istiyor (basbakanimizin en sevdigi isimmis) Betül guzel bir isim arkadasimin adı aslında iyi kizdir kararsizim:26:

bilmiyorum ben ilerde nasil kayinvalide olurum ama simdiden konusu oluyor bizdede. tv da hoslanmadigim bi kiz gorursem boyle gelin istemem diyorum:47: şükran gibi bi kiz bulacağım oğluma iyi gelin olur:6:
alın bi tane daha:1:
şükran kim kıııız?:ssz:

zeynepi cok severim ama kizimin sinifinda bile 3 tane var son zamanlarda cok konuldu:26:
zehra listemizde var hemde on sıralarda:31: anlamı cok güzel sadece soylenisi kaba mı tereddutte kaldim
Betül esim ayşe betul istiyor (basbakanimizin en sevdigi isimmis) Betül guzel bir isim arkadasimin adı aslında iyi kizdir kararsizim:26:
bütün isimler birine konmuştur, ama çok ama az etrafında vardır o ayrı.
benim kardeşim ayşe, eşimin yengesi ayşe, kuzeninin kızı ayşe.
ama bu beni ayşeden uzaklaştırmadı, mefkurem hz aişe:16:

zehranın kaba bi telaffuzu yok, ayşe betülse güzel bi ikili.:72:
elif de olabilir, ebrar da güzel. feyza da bolluk bereket anlamında. beyza, kübra, hafsa, rabia, rana, reyyan bunlar güzel..
ahsen, serra, sude, rana, zümra, zülal, elvin, nevra, serra da var, ama anlamlarına bakılmalı..

elif de olabilir, ebrar da güzel. feyza da bolluk bereket anlamında. beyza, kübra, hafsa, rabia, rana, reyyan bunlar güzel..
ahsen, serra, sude, rana, zümra, zülal, elvin, nevra, serra da var, ama anlamlarına bakılmalı..

huzur sokağında ki şükran:9:
dogru diyorsun bunda var şunda var dersek isim kalmıyor koyacak en son çekiliş cektireyim :42:

Ohhh sefan olsun.. Biz attık kapağı kv ye. Yaz tatillerinde hepten burda kalıyoruz. Bu sebepten eşyaların yarısını getirdik şimdiden. Seminer bitince de geri kalanı gelecek. Valizi de yerleştirdim ama yoruldum baya. Sende yarın atlatırsın artık. Buraya ugramayı ihmal etme naparız sensiz?

Canımm hergün uğrarım inşallah. Yaşasın internet paketleri :))

Valiz toplamayı hiç sorma. Bir haftalığına gidiyoruz ama şimdiden burnumdan geldi valla :/

şuan istanbulda öyle bi yağmur yağıyorkii..
böyle bi şey görmedim ben, gök yarıldı dedikleri bu olsa gerek..
Rabbim herşeyin iyisi bilir. Bu yağmurda büyük hikmetler var..:16:

Burdan oraya gitti yağmurlar demek...? Bugün yağmadı ama nasıl kapalu ve sıkıcı bir hava anlatamam. Çok şükür güneşi bol bir yere gidiyoruz :)

Ne yani senin kardeşinin adı da Ayşe mi??? Ben etraftakilerin isimlerinin konulmasına karşıyım şahsen :)

huuu, nerdesiniz millet?:ssz:

Kocamı boğmamak için sapıtan oğlumu hamakta sallıyorum :/

Ayneennn.... Psikopat mıyım aceba diye bile düşündüm bi ara bu yüzden:)

Eee siz bu kadar kaynanalık taslarken vay bizim kızlara....
valla erkek anneleri bu kadar erkenden başlarsa kaynanalığa..
biz de kız anneleri olarak gardımızı alırız..
bak şimdiden başladı dünür kavgaları..:35:

Ne yani senin kardeşinin adı da Ayşe mi??? Ben etraftakilerin isimlerinin konulmasına karşıyım şahsen :)

Kocamı boğmamak için sapıtan oğlumu hamakta sallıyorum :/
evet, önüm arkam sağım solum ayşeee:76:
ayşeciğin iki ismi var sonuçta, ikisini birden kullanıyoruz. bi babam sadece ayşe diyor..
ben teyzesinin ismini koymadım, hz aişenin ismini kodum, ona benzesin istedim..:16:

hayırdır, yine ne yaptı senin sabıkalı? yol üstü yine tartışmayın ama, son günlerde gerilim bitmiyor.
nedir bu, tam da herşey yoluna girdi, tatil başlıyor..:31:

Back
X