Önce Hamileydim Şimdi Anneyim

sabahtan sağlık ocağına gittik.
bizim doktorumuza değil, özellikle uzmanlığı çocuk doktoru olan başka bi hekim var, ona muayene oldu.
50 yaşlarında tecrübeli biri. bakalım, ilacı da verdim takipteyim..

3 yaşından önce alerji testi doğru sonuç vermiyormuş.
ve kan tahlilleri de büyük besin grupları yönünde sonuçlandırılıyormuş. işte inek sütü, buğday, balık gibi..
ve bazen kan testi de alerjiyi yakalayamayabiliyormuş.

normalde dediğin gibi egzama, bronşit gibi bi sıkıntısı yok.

alerjinin genetik olduğunu bilmiyordum. :26:
valla sabah iyiydi, ama dediğim gibi şuan başı kulakları dahil yüzünde de var. görüntü insanı tedirgin ediyor.

bi de sabah şort giydirdim giderken, herkes soruyor ne oldu diye, soramayanlar uzun uzun bakıyor..
çocuğu hasta olan anneleri anladım.:50: hiiiç öyle uzun ve rahatsız edici bakmamak gerekiyormuş!!!

Daha ağır hastalıklarla uğraşanlara Allah'ım sabır versin...

İnsanlar tuhaf. Benim aklıma şu geldi. En son 1 yaş kontrolünde doktora gittiğimizde bi kadının yanına oturdum tek boş yer diye. Hemen sordu "neyinix var?" Diye. Ben de dedim işte bişi yok rutin kontrol. "Hııı ben hasta çocuklardan uzak tutuyorum da hemen mikrop kapıyo diye" dedi. Onlar da alerji için gelmişlerdi. Şimdi çok şükür bizim birşeyimiz yoktu ama olsaydı ve bu laf söylnseydi sanırım kadını yolasım gelirdi. Hastaneye gitmek şükretmek açısından iyi ama bir sürü cins insan görme açısından kötü...

Karakiz bie yas asisi su cicegimi oluyo malesef biz onuda gecirdik gecen ay:(yaptirmicaz kizamik 9 aylikkrn oluyo degilmu

kızamık 1 foz 9 aylık 3 doz değişik bişiler bilmiyorum 1 yaş canım. ayy geçmiş olsun :S ağırmı atlattı kimden bulaşmış

Cnm arasin neyden etkilendigini arastirirken kimyonun baharatlar arasinda en alerjik olduguni okudum kimyon varniydi
kimyonu 1-2 ay civarında gaz sancıları çekerken vermeye başlamıştım.
kendim de katıyorum köfteye. hoş bu cumartesi yediğimiz köfteyi hazır almıştık. bilmiyorum içinde hangi baharatlar var..

5 ila 7 gün arası başlıyor belirtiler dedi bana hemşire

hayır ya dolu yemek yiyor çocu kbence kesinlikle aşı dra söyleseydin keşke
söylemedim, o da sormadı.
ama biliyor ki bebek bir yaşında. ve dediğim gibi, diyelim ki bu aşının tepkimesi. 1 ay önce neden olmuştu?

kızamık 1 foz 9 aylık 3 doz değişik bişiler bilmiyorum 1 yaş canım. ayy geçmiş olsun :S ağırmı atlattı kimden bulaşmış

Him anladim cnm ay vurulucaz 9 aylik olduk ay etki etmese bari dr uda diyo artik.nedir bucocugun dokuntuden cektigi

Karakiz arasa ablasindan gecti asisi yok bide alerjik ay cok zor gecirdik cnm cocuk suzuldu resmen surup verdi dr rahatladik asiyi bekleyemedik:(

Son düzenleme:
kendim de katıyorum köfteye. hoş bu cumartesi yediğimiz köfteyi hazır almıştık. bilmiyorum içinde hangi baharatlar var..

ama biliyor ki bebek bir yaşında. ve dediğim gibi, diyelim ki bu aşının tepkimesi. 1 ay önce neden olmuştu?

odamı bukadar dı ??? wallahi bilmiyorum bilsem dr olurdum dicem kötü şaka olcak

ben sadece şöyle detaylı bi dr a götür derim çok tuhaf birşey yavrumun heryerini sarmış Allah koruusn ya gözlerinde felan çıksa :S

şeker portakalımm, evlilik yıldönümünüz kutlu olsun.
eşinle ve melisayla ve çekirdek ailenize ilerleyen yıllarda katılacak yavrularınla sağlıkla mutlulukla nice yıllara..
Rabbim evinizdeki huzuru bozmasın..

Him anladim cnm ay vurulucaz 9 aylik olduk ay etki etmese bari dr uda diyo artik.nedir bucocugun dokuntuden cektigi

Karakiz arasa ablasindan gecti asisi yok bide alerjik ay cok zor gecirdik cnm cocuk suzuldu resmen surup verdi dr rahatladik asiyi bekleyemedik:(

etmez canım inşallah RAbbim onla geçmiş olsun ilerde inşallah hiç hastalık çekmez yavruların :16:

Cnm bazi cocuklarda daha erken bazi cocujlarda daha gec tepki vermeye baslarnis vucut bilemedimki mesela ben arae dogdigundan beri yumurta yiyordum fakat iki aydan sonra aras tepki vermeye basladi dedigin gibi ama asidan olmasa gerek bi ay oncede olmus cunku

nfk geçmiş olsun canım.

bebeklerde neyin alerji yaptığı kolay tespit edilemiyor maalesef....

ramazan 14ten günaydın..

akşam yine geç yatıp, sabah 6.30 ta uyandım. ama hamdolsun bugün daha iyiyim.

daha önce bi kez daha olmuştu, cumartesiden beri ayşeciğin vücudunda döküntü gibi lekeler var.
kıpkırmızı ve dokununca yanıyor gibi sıcak.:25: Allahtan kaşınmıyor, yoksa can dayanmaz..
şeftaliye alerji diye düşünmüştüm evvelkinde. ama cumartesi de yazlıkta çimenle, toprakla, otla falan oynadı.
farklı bi şey yemedi.
dr a gittik sabah, kesin emin olamayız, sık görülür böyle alerjiler takip et dedi.. şurup yazdı..

Eki Görüntüle 761647

Kuzum benim.Geçmiş olsun.Sen daha önce bahsettiğinde bu kadar olduğunu düşünmemiştim.

22 Temmuz 2005
Evliliğimiz 8. yılına giriyor bugün...
Kimine göre çok, kimine göre daha yolun başı.
Ben yıllar nasıl geçti anlamadım.
Söz verdiğimiz gibi, iyi günde, kötü günde hep yanyanaydık.
Daha dün gibi...
24 Nisan 2001’de sevgiliydik, şimdi 1 yaşındaki kızımızla çekirdek bir aileyiz…:16:

Nice 8 yıllara canım.:71::71::71::71::71::71::71::71:

yemek telaşına düşüldü sanırsam, kimsecikler yok.
dünden kalan pilav ve semizotu yemeği var, kv de mısır çorbası yapmış, yanına köfte patates kızartmayı düşünüyorum
her ne kadar eşim menemen istese dee:ssz:

ayşecik ilacın etkisiyle tekrar uyudu. ben de tarhana ıslattım, kalkınca içsin..
bize de muzlu puding hazırladım.. ne zamandır canım istiyordu..:56:

ben çocukken ne büyük şeydi, muzlu puding.
elime 3 kuruş geçsin hemen muzlu puding almaya giderdim..
çamlıca gazozu cam şişede, çalkalar çalkalar patlatırdım..
9 taş oynardım. erkeklerle maç yapardım. çubuk krakerleri sigara gibi içerdim. bisiklete binerdim..
hava kararınca annem seslenir, eve girmek istemezdim.. :31:

Sinir krizindeyim d.gunu icin anlastigimiz mekan ben sznki net dgl sandim 80 kisilik rezervasyon aldm.dedi cok kavga ettik ama ortada kaldk ne olur dua edin

Neyse bu hafta ile kapatacaksın inşallah davetleri.... İki çocukla sadece hayal edebiliyorum ne kadar zor olduğunu...

Badem çorbası yapıcam inşallah. Bakıcı gelsin alışverişe çıkıcam malzemeler için.

Eşimin akrabaları hep ankara ve istanbuldalar.

Ankara veya istanbula neden gitmiyorsunuz?

-Süper Baba'nın müziğini flütle çalmışsanız

-Bizimkiler dizisi ertesi gün okul oldugunu bir süreliğine unutturduysa

-Parliament Pazar Gecesi Sinemaları müziğini duyduğunuzda içinizde hala garip duygular uyanıyorsa
(Yarın okul var hüznü, ailenin seni yatırıyor olmasına duyduğun kızgınlık, o güzel mavinin romantizmi...)

-Elm Sokağında Kabus yüzünden hala yatağın altına bakmaktan ve
Freddy Crueger'ın makyajla o hale gelmiş bir adam olmasını düşünüp avunmaya çalışıyor ama yine de korkuyorsanız

-Chucky yüzünden en sevdiğiniz oyuncağınızı bile göz önünden kaldırmışsanız

-Okulda coca-cola kutusunu ezip maç yaptıysanız (Kızlar yan yatırıp üstüne
tam ortasına ayağı yerleştirip üstüne basıp yürürlerdi, topuklu ayakkabı
gibi olurdu)

-Apartmanın altındaki zil veya taksi diafonuna basmak müthiş heyecanlı bir
yaramazlıksa

-Bakkala gönderilmenin en güzel yani küçük sarellenin dibini minik plastik
kaşığıyla kazımak veya leblebi tozu yiyip konuşmaya çalışmaksa

-Aterideki ördek vurmaca oyununda silahın nasıl çalıştığına hala kafa
yoruyorsanız

-Super Mario Bros'u oynayıp çok kere oyunu bitirdi iseniz

-Bayramda harçlıklarla aldığınız ilk şey kinder süpriz yumurtasıysa(kağıdını
tırnakla yırtmadan dümdüz yapmak da sabır ister doğrusu)

-Kasete kayıt yapılabilmesi için üst tarafinda bulunan karelerin bantla kapatılması gerektiğini öğrenmenin önemini biliyorsanız

-Birdir bir, akşam ebesi, dansa davet, çatlak patlak, yakan top gibi
kalabalık oynanan sokak oyunlarından sonra anneniz sizi balkondan yemeğe çağırmışsa

-"Bandıra bandıra ye beni" şarkısını hızlı söylemeye çalıştığınız günler
varsa

-Rönesans sanatçılarını ilk kez Ninja Kaplubağaların ismi olarak tanıdıysanız

-Tele On diye bir kanalı hatırlıyorsanız

-Haftasonları çizgi film izlemek için erken kalkmanın ne demek olduğunu
biliyorsanız

-Beğenseniz de beğenmeseniz de tüm çizgi filmleri art arda izliyorduysanız

-"Bir Başka Gece" çocukluk hayatınızdaki en görkemli şovsa

-Pazar geceleri yıkanma günüyse

-Seden Gürel'in neden öyle giyindiğini şimdi sorguluyorsanız

-Bir sanal bebeğiniz olmuşsa,

-Tetris'i süper hızla oynayabiliyorsanız,

-Pili bitmesin diye kasetleri kalemle havada sarmışsanız,

-Çizgi film şarkılarının ingilizce veya japonca olsa da ezberlemişseniz

-Kokulu silgiye, deftere, kaleme harçlığınızı yatırdıysanız.

-Cino,Eti Cin, Eti Puf, ABC, Balık Kraker, N**** (Siyahi), Bonibon, Topitop, Yumiyum...vb çok seviyorsanız ve her zaman yeme kabiliyetiniz varsa

-Sulugöz'ü düşününce bile ağzınız sulanıyorsa

-Küçük bir kızsanız Sindy ile Barbie'yi karşılaştırıyorduysanız

-Tsubasa'yı ve küre biçimindeki sahanın sonundaki dev kaleyi hatta muhteşem
kaleci Kenzo Wakabayashi'yi hatırlıyorsanız

-'Hey Corç versene borç' deyince cevabı hemen yapıştırabiliyorsanız

-"Macarena dansı"nı yapabiliyorsanız

-Telefonların jetonla çalıştığını hatırliyorsanız

-İstop diye bağırdığımızda renk yakalamaya çalışırken onun aslında stop
olduğunu uzun zaman önce çözmüşseniz

-Saçları renkli ve uzun patlak gözlü çirkin trolleri bile bir furyada satın
almışsanız.

-Capri Sun'ın reklamı ve melodisini hatırlıyorsanız.

-Power Rangers'ın renklerini hatırlıyorsanız

-Olacak O kadar, Yasemin'in penceresi, Hadi Anlat Bakalım, Adam Olacak Çocuk, Saklambaç.. gibi programları hatırlıyorsanız.

-Lambada'nın müziği kulağınızda çalabiliyorsa

-'Nereye çufçufluyoruz'un kimin dediğini biliyorsanız.

-Mon Ami 48 lik boyalardaki altın ve gümüş renkleri statü sembolüyse

-Gençlik hayaliniz Beverly Hills teki havuzlu arabalarsa.

-Kolalı jelibonun önce kapağını yediyseniz

-Annenizin poşetler dolusu taso,misket, sporcu kağıtları,
gazoz kapaklarını attığını öğrenince ağladıysanız

80'lerin sonu 90ların başlarında çocuktunuz demektir.:16:

tavuk kızartayım ee yanına da tarhana çorbası ayy güzel olur demi yada tavuk baget var onlarımı haşlasam tavukla çeşit bol :52:

şuan burnuma domates li soğanlı bişi kokuyor :27:

napyon kinder reklamınımı yapyon kız :1:
Tavukla çeşit bol tabi:34:
Yok kız kinder reklamı değil:)
Çocukların idaresindeki hayatımız:))
yaklaşık bir ay önce de olmuştu, daha hafifti.
farklı olarak şeftali ve deretu yemişti, onlardan şüphelendim. eczacı
şeftali yapabilir dedi. aerius diye bi şurup verdi, 2-3 güne tamamen yok oldu.

bu fotoğrafı, sabah çektim, bacaklarında ve kollarında yoğun. ama gövdesi, baş ve yüzünde yoktu.
cumartesi akşamından beri var lekeler.
doktor aerius üst solunum yolları alerjilerinde etkilidir dedi.
tavegly diye bi antihistaminik yazdı. ilacı aldığım eczacı, uyku yapar akşam ver dedi.
ben de 2 saat önce geldim, işte çocuğu yedirdim yatırdım.
az önce uyandı. tüm vücudu, kulakları yüzü dahil aynı lekeler var.
hemen şurubu verdim bakalım tesir eder inş.
olmazsa bi yolunu bulucaz.. :26:
Oyy kuzum benim. İlacı şifa olsun.
lekeler haricinde başka bi tepki yok.
burun akıntısı, kaşınma, ateş, huzursuzluk falan yok..
görüntü insanı fazlasıyla tedirgin ediyor ama bakalım. ne olacak?

eşimin de bazı maddelere alerjisi varmış.
kazara yediğinde vücudu şişiyormuş:53:
Nelere alerjisi var eşinin?
22 Temmuz 2005
Evliliğimiz 8. yılına giriyor bugün...
Kimine göre çok, kimine göre daha yolun başı.
Ben yıllar nasıl geçti anlamadım.
Söz verdiğimiz gibi, iyi günde, kötü günde hep yanyanaydık.
Daha dün gibi...
24 Nisan 2001’de sevgiliydik, şimdi 1 yaşındaki kızımızla çekirdek bir aileyiz…:16:
:nazar::nazar:
Nice yıllara..
bu arada arya baştan ayağa pamuk gibi mi oldun maaşallah

ben geçen bacaklarımı alayım dedim önleri yarım yamalak arka hala aynıya benzer kalmış okadar acele çıktımki :53::53:

ecrin nisa anneeee diye mutfakdan ağlıyordu buzdolabının kapağını açamamış :27:
Aman ben de aynıyım:/
sabahtan sağlık ocağına gittik.
bizim doktorumuza değil, özellikle uzmanlığı çocuk doktoru olan başka bi hekim var, ona muayene oldu.
50 yaşlarında tecrübeli biri. bakalım, ilacı da verdim takipteyim..

3 yaşından önce alerji testi doğru sonuç vermiyormuş.
ve kan tahlilleri de büyük besin grupları yönünde sonuçlandırılıyormuş. işte inek sütü, buğday, balık gibi..
ve bazen kan testi de alerjiyi yakalayamayabiliyormuş.

normalde dediğin gibi egzama, bronşit gibi bi sıkıntısı yok.

alerjinin genetik olduğunu bilmiyordum. :26:
valla sabah iyiydi, ama dediğim gibi şuan başı kulakları dahil yüzünde de var. görüntü insanı tedirgin ediyor.

bi de sabah şort giydirdim giderken, herkes soruyor ne oldu diye, soramayanlar uzun uzun bakıyor..
çocuğu hasta olan anneleri anladım.:50: hiiiç öyle uzun ve rahatsız edici bakmamak gerekiyormuş!!!
Kesinlikle, ya illa inceleme huyumuz var. O anne veya baba için ne kadar rahatsızlık verici olduğunu düşünmüyoruz.
ya ne bileyim böyle yemekli gezmeli bir yere gidip melisayı bırakırsam hiç mutlu olmuyorum gittiğim yerde acaba ne yaptı uyudumu ağlıyormu bir pişmanlık yanımda olsunda :34:

canım bizim alerji içinde doktor ben ve eşime sormuştu sizin alerji olduğunuz bir şey varmı diye bizde yok demiştik
ama detaylı alerji testinin 2 yaışından önce yapılmadığını söylemişti
zaten 2 yaşından sonra da geçer dedi ama biz hiç vermedik :26:
Götür o zaman canım:))
geçen pazartesi vuruldu aşıları.
yani üzerinden bir hafta geçti ona bağlamıyorum, çünkü dediğim gibi yaklaşık bir ay önce de olmuştu..
bu yiyecek gibi bi şeye alerji ama ne bilemiyorum

cumartesi de hiiç öyle farklı bi şey yemedi. herzamanki kahvaltısını yaptı, bi köfte verdim bi de tarhana.:44:
köftenin içindeki bi baharat yapmış olabilir mi ki?
Hazır köftelerde soya olabilir. Çok alerjil maddelerden biri. Bir de sen o gün yeni bir şey yedin mi? Sütten de tesir edebilir?
Daha ağır hastalıklarla uğraşanlara Allah'ım sabır versin...

İnsanlar tuhaf. Benim aklıma şu geldi. En son 1 yaş kontrolünde doktora gittiğimizde bi kadının yanına oturdum tek boş yer diye. Hemen sordu "neyinix var?" Diye. Ben de dedim işte bişi yok rutin kontrol. "Hııı ben hasta çocuklardan uzak tutuyorum da hemen mikrop kapıyo diye" dedi. Onlar da alerji için gelmişlerdi. Şimdi çok şükür bizim birşeyimiz yoktu ama olsaydı ve bu laf söylnseydi sanırım kadını yolasım gelirdi. Hastaneye gitmek şükretmek açısından iyi ama bir sürü cins insan görme açısından kötü...
Gerçekten öyle.

Oyy kuzum benim. İlacı şifa olsun.
Nelere alerjisi var eşinin?
Hazır köftelerde soya olabilir. Çok alerjil maddelerden biri. Bir de sen o gün yeni bir şey yedin mi? Sütten de tesir edebilir?
inş bacım, saolasın..
eşimin ilaçlarda yardımcı madde olarak kullanılan parasetemole alerjisi var,
neredeyse bütün ilaçların içinde olan bi şey. o yüzden kendi ağrı kesicisini falan yanınnda taşır.

o gün köfteyi babam her zamanki kasaptan yaptırdı. içinde soya var mı bilmiyorum:26:
ben de oruçluydum, aynı şeyleri yedim yani farklı bi şey yemedim.

Back
X