- 29 Şubat 2012
- 10.716
- 19.806
- 598
Aşağıdaki videoyu izleyerek sitemizi ana ekranınıza web uygulaması olarak nasıl kuracağınızı öğrenebilirsiniz.
Not: Bu özellik bazı tarayıcılarda mevcut olmayabilir.
nursevince bloğundaki tarife baktım.Nfk ben de bugün tahinli kek yaptım.Kekin çok güzel görünüyor.Ellerine sağlık.Ben ilk yaptım.Tahin tadı belirgin değildi.Seninki nasıl oldu?Tarifi nursevince lezzetlerden almıştım.Elifnaz'ın tarifine de baktım.Bir bardak un olunca tereddüt ettim.Tahinim katılaşmıştı acaba ondan mı oldu bilmiyorum.Yoğun bir tahin tadı bekliyordum aslında.
S.a canlar dogumgunumuzu yaptik ama birturlu eve donemedik yasiri kedi tirmaladi dogumgununde kuduz asisi olduk ;((
Arabamizin turbosu bozuldu kaldk yollarda biz de kv.in yazliga gectk hmn sizi haberdar edeyim dedim
Simdide dudagini patlatti burda neler oluyo bilmiyorum
ah canım benim geçmiş olsun..Iyice huyu duzeni bozuldu kendi evim didinda bi yerde olmaktan nefret ediyorum birkac saate gece uykusuna yatmasi gereken cocuk su anda ikinci uykusunu uyudu...
Dikise gerek yok gibi baya da kan akti esim en son kuduz asisinda cok gerildi ondan gitmicem dedi tirmikta kan olmadigi icin vurdurmamiza gerek yokmus ama acilde hmn vurdular yoksa ölur flb dediler ertesi gun poliklinikte hic gerek yok durduruyorum dedi yoksa 5 dozmus bu asi bir de daha bie yas asimizi olucaz uff uyuz oluyorum bi an once evime gitmek istiyorum tatile cikma hevesim de kacti
ben neden 27si diye hatırılıyorum acep, demek 28 temmuz doğumlu..onu bunu geçinde benim canımın içinin doğum günü iyiki var iyiki benim rabbime binlerce şükürler olsun iyiki doğdun ecoşum![]()
Dünden beri depresif bi havam var. Üzgünüm. Net bi sebep yok ama birikmişlik sanırım. Bir süre sonra ister kv, ister anne evi istemiyor insan. Sıkılıyor. Batmaya başlıyor bazı şeyler, basit şeyler ama işte... Şuan tatile bile hevedim kalmadı gitmek istemiyorum.
Aryayla da aram bozuk. Size sorum olacak. Ben bu çocuğu yanlış yönlendirdim galiba. Yemekleri (artık sevdiği bir yemek te olsa) çok zorla yediriyorum. Aç ta olsa bunu alışkanlık yaptı benim yüzümden. Siz yemeyince zorluyor musunuz? Birde dün arkadaşım aradı onun çocuğu 9 aylık, hiç ona özel çorba yapmıyorum diyor, kendi yemeklerinden yiyormuş aralarda biberonla cicibebe, sabah akşamda emziriyormuş. O da öyle deyince üzüldüm. Bizimki onu yemiyor bunu yemiyor. Binbir oyunla... Kitabı da aldım tam bitiremedim ama, kendimi tutamıyorum o açken. Bir hafta kadar kendimi tutup zorlamasam, önüne koysam kendi yese, acıksa iyice... Ama tutarlılık gösteremiyorum. Sizlerde varmı böyle beslenme problemleri? Üstelik bizimki emmediği için takviye de edemiyorum.
Mesela sabah önüne kaşar ve zeytin koydum yedi bile diyemem yani( eskiden çok güzel yerdi) bir iki tırtıkladı. Bende zorlamadım. Bi yarım saat sonrada eline süt verdim 150 cc içti allahtanşimdi de uyuyor. E gece zaten bişi içmiyor bu çocuk, sabaha kadar çok acıkmıştır diyorum ama hiç te öle olmuyor. Dediğiniz gb doğuştan tok bunlar
![]()
30 temmuzda kayserideyim nasip olursa biletimi aldım tırnak batması ameliyatıda olacağım dişlerimide yaptırırım
onu bunu geçinde benim canımın içinin doğum günü iyiki var iyiki benim rabbime binlerce şükürler olsun iyiki doğdun ecoşum![]()
ramazan 20den günaydın..
haftasonu, kimsecikler yok.
akşam bahçe iftarımız çok güzel geçti.. gündüz mantı yaptık kuzenlerle..
akşam soframız doldu taştı.. on küsür kişiydik, yedik içtik muhabbet ettik gece yarısına kadar.
ayşecik de Allahın lütfu akşam ezan okunmaya başladı, bastonda uyuyakaldı. ta gece yarısına kadar
biri sütlü biri şerbetli 2 çeşit tatlı daha vardı, ama en çok kek talep gördü, herkes tarif istedi..
gece geç döndük, sabah da erken kalkınca baş ağrısı kaçınılmaz oldu.
eşim sahurdan sonra balığa gitmişti, bir saat önce geldi, uyuyor.
ben de kahvaltısından sonra ayşeciğe banyo yaptırdım, koruya gezmeye gittik.
az hava aldık, güneşlendik geldik. ayşecik uyudu, ben de uyuyabilirsem ne mutlu
nursevince bloğundaki tarife baktım.
elifnazın tarifindeki bir bardak un bana da az gelmişti, keza ben yarım bardak daha ekledim, 1,5 bardak unla yapmış oldum.
belki o 3 bardak un, tahin tadını bastırmıştır :44: fotoğraftaki kekin rengi epey açık.
benimkinin rengi, geçen gün yaptığım gürcü tatlısı gibi koyu renkliydi.
tabi bunda cevizin de etkisi vardır.
tahin zaten çok yağlı, ağır bi besin. o yüzden tarifteki yarım bardak sıvı yağı, ben 1/4 olarak ekledim.
tarifte 1 bardak tahin diyor ama ben 3/4 bardağa yakın kullandım.
buna rağmen tahin tadı, fazla da az değildi yani.. bir dahakine yarım bardak deneyeceğim.
sonuçta tahin tadı fazlasıyla hissediliyor, önemli olan aroması. ceviz de pek yakıştı.. hafif iri çekmiştim, ağza geldi..
zaten dışındaki susam çok enteresan, herkesi cezbetti..
bir dilimi zor kurtardım, kaşla göz arasında paketleyip çantaya attım, eşim tadına baksın diye..
o da çok beğendi.
teşekkürler elifnaaaaaaaaaaaz !
ah canım benim geçmiş olsun..
restaurant kriziyle başlayan doğumgününüz, tatsız neticelenmiş
inş bişeycik olmaz yasire.. bana kalırsa bu kadar talihsizlik ancak nazarla açıklanabilir..
size, yasire nazar değmiş bacım..
tatil zaten bayramdan sonra değil mi?
eminim bugün daha iyi hissedersin kendini, olmazsa atlar gelirsiniz evinize..
sen sıkma canını, Rabbim beterinden saklasın bacım.. hiçbirşey sizden önemli değil..![]()
canım tebrik ederim, 6 kilo vermişsin..günaydın kızlar,
iştahsız olan bebekler için minadex diye içinde a ve de vitaminlerinin olduğu bir şurup var.
iştahlı olan bebeklere bile öneririm.
kııııız, sen yakınımda olsan sana tattırırdım.Sen yaparsın da kötü mü olur?? :) afiyet bal olmuştur çoktannnn :) eşine de kıyamaz hemen 1 dilim ayırırmışşşşş. Aşıksınnnn aşıksınnnnnn :))
canım tebrik ederim, 6 kilo vermişsin..
hele anlat bakalım, ne yiyip içtin.. şu bacılara sırrını de bakam?
SABAHLARI 2 DİLİM KEPEK YA DA ÇAVDAR EKMEĞİ İLE KAHVALTIMI YAPTIM. DAHA ÇOK MEYVEYE YÜKLENDİM. PİLAV, MAKRANA, ABUR CUBUR, HAMUR İŞLERİ YEMEDİM. ÖĞLE VE AKŞAMLARI BAZEN 1 TABAK ÇORBA, BAZEN SEBZE YEMEĞİ, BAZEN DE TAVUK, KÖFTE YEDİM. BOL SU İÇTİM.
DAHA İŞİM BİTMEDİ. OKUL AÇILANA KADAR 5 KİLO DAHA VERİP HAMİLE KALMADAN ÖNCEKİ KİLOMA DÖNECEĞİM.
DAHA SONRA DA HEDEF 10 KİLO DAHA VERMEK.
KEŞKE KIŞIN OKUL VARKEN YAPSAYMIŞIM. ÖYLE ÇOK BÜYÜK AÇLIKLAR FALAN DA ÇEKMİYORUM.
özlemcr, canım söylemeyi unuttum.
benim tahin de buzdolabındaydı. tortusu dibe çokmüştü ve yağı üst kısımdaydı.
epey katılaşmıştı, karıştıramadım.
yumurtalı şekerin içinde belki bir on dk çıpcıcı tel ve kaşıkla açmaya uğraştım.
epey de açıldı.. sende de öyle iri taneler kalmadıysa sorun o değildir diye düşünüyorum.
İyiki doğmuuuuşş ecooooooşşş! Doğum gününüz kutlu olsun canımm30 temmuzda kayserideyim nasip olursa biletimi aldım tırnak batması ameliyatıda olacağım dişlerimide yaptırırım
onu bunu geçinde benim canımın içinin doğum günü iyiki var iyiki benim rabbime binlerce şükürler olsun iyiki doğdun ecoşum![]()
Bahçe iftarınızın güzel geçmesine sevindim, ayşeciğin uyuması da bulunmaz nimet:)ramazan 20den günaydın..
akşam soframız doldu taştı.. on küsür kişiydik, yedik içtik muhabbet ettik gece yarısına kadar.
ayşecik de Allahın lütfu akşam ezan okunmaya başladı, bastonda uyuyakaldı. ta gece yarısına kadar
biri sütlü biri şerbetli 2 çeşit tatlı daha vardı, ama en çok kek talep gördü, herkes tarif istedi..
elifnazın tarifindeki bir bardak un bana da az gelmişti, keza ben yarım bardak daha ekledim, 1,5 bardak unla yapmış oldum.
belki o 3 bardak un, tahin tadını bastırmıştır :44: fotoğraftaki kekin rengi epey açık.
tahin zaten çok yağlı, ağır bi besin. o yüzden tarifteki yarım bardak sıvı yağı, ben 1/4 olarak ekledim.
buna rağmen tahin tadı, fazla da az değildi yani.. bir dahakine yarım bardak deneyeceğim.
sonuçta tahin tadı fazlasıyla hissediliyor, önemli olan aroması. ceviz de pek yakıştı.. hafif iri çekmiştim, ağza geldi..
bir dilimi zor kurtardım, kaşla göz arasında paketleyip çantaya attım, eşim tadına baksın diye..
o da çok beğendi.
inş bişeycik olmaz yasire.. bana kalırsa bu kadar talihsizlik ancak nazarla açıklanabilir..
sen sıkma canını, Rabbim beterinden saklasın bacım.. hiçbirşey sizden önemli değil..![]()
"Arya ile de aram bozuk" kısmına koptummmmmm :) tamam senin moralin bozuk canımıniçi ama dayanamadım :) yemek konusunda takmamaya çalışıyorum. Mesela bugün sabahtan beri bişi yemedi yarım hurma haricinde. Oysaki 7:30dan beri emzirmemiştim. Sonunda az önce emzirdim ve hamakta sallıyorum. Dediğim gibi 2-3 kaşık çorba içse seviniyorum valla. Napıyım; demekki böyle böyle olacak. Kaldıki sen kitabı aldın; misafir işleri bitsin bi güzel oku ve rahatla (sonra da beni rahatlat).
Valla ben annemlerin yanında olsam acaip rahat ederim. Birbirimize istediğimiz gibi davranır ve konuşuruz; alınganlık hiç olmaz. Ah ah mesafeler.... Kv olayında anlıyorum
Ooo sevindim gidiş tarihinin belli olmasına :) Ecoşşşşş, tatlı cadı iyiki doğdunnnnnn :))
Dünden beri depresif bi havam var. Üzgünüm. Net bi sebep yok ama birikmişlik sanırım. Bir süre sonra ister kv, ister anne evi istemiyor insan. Sıkılıyor. Batmaya başlıyor bazı şeyler, basit şeyler ama işte... Şuan tatile bile hevedim kalmadı gitmek istemiyorum.
Aryayla da aram bozuk. Size sorum olacak. Ben bu çocuğu yanlış yönlendirdim galiba. Yemekleri (artık sevdiği bir yemek te olsa) çok zorla yediriyorum. Aç ta olsa bunu alışkanlık yaptı benim yüzümden. Siz yemeyince zorluyor musunuz? Birde dün arkadaşım aradı onun çocuğu 9 aylık, hiç ona özel çorba yapmıyorum diyor, kendi yemeklerinden yiyormuş aralarda biberonla cicibebe, sabah akşamda emziriyormuş. O da öyle deyince üzüldüm. Bizimki onu yemiyor bunu yemiyor. Binbir oyunla... Kitabı da aldım tam bitiremedim ama, kendimi tutamıyorum o açken. Bir hafta kadar kendimi tutup zorlamasam, önüne koysam kendi yese, acıksa iyice... Ama tutarlılık gösteremiyorum. Sizlerde varmı böyle beslenme problemleri? Üstelik bizimki emmediği için takviye de edemiyorum.
Mesela sabah önüne kaşar ve zeytin koydum yedi bile diyemem yani( eskiden çok güzel yerdi) bir iki tırtıkladı. Bende zorlamadım. Bi yarım saat sonrada eline süt verdim 150 cc içti allahtanşimdi de uyuyor. E gece zaten bişi içmiyor bu çocuk, sabaha kadar çok acıkmıştır diyorum ama hiç te öle olmuyor. Dediğiniz gb doğuştan tok bunlar
![]()
Herkese günaydın.Sağ ol nfkciğim.Sanırım un fazla geldi.Bir daha Elifnaz'ın tarifiyle yapacağım.Hem susamlı susamlı daha iyi.
Aryam,Aden de aynı.Eşim artık ısrar etme bu çocuk senin yüzünden böyle demeye başladı.Bir de dr kontrolünde kilosu az çıkınca sadece benim söylediğim vakitlerde bir şey veceksin dedi.Zorluyorsun bir şey yemiyyor zayıf kaldı falan dedi.Şimdi eşim ver dedikçe veriyorum. Ne yalan söyleyeyim daha iyi yiyor.Önceden sürekli ağzına bir şeyler verdiğim için hiçbir şeyi tam yemiyordu.
İyi ki doğdun Ecoş.
Bu arada Adiş hanım tembel çıktı.Hala yürüme işini ilerletemedi.![]()
tarifi elifnazın veridiği 'sonu garanti tarifler' linkinden aldım ama dediğim gibi ölçüleri biraz değiştirdim..Ya şu tahinli keki pek ciddiye almamıştım, yakıştıramadım ama güzel oldu galiba. Merak ettim bende deneyeceğim. Tarifi kaçırdım zaten de, sen şimdi yaptığın değişikliklerle bi daha verir misin canım tarifi?
)
çok sevdiği yemekte olsa yediremiyorm derken naptın ? çokmu verdinde bıktı yoksa zorla saat oluşturdun kendince mi verdin ?
ecrin nisa mesela akşama ne çorbası yiceksek öğlenden yapıyorum o yiyor akşamada bizim yemeklerden yiyor.ün mesela bi tabak pilav tavuk ciğeri salata karışımı yedi. kaşarı eline ver kendi yesin zeytini parçala ben sabah yumurta yaptım kaşarlı yanına zeytin bi yumrtayı krıdım yedi aç değildir yoksa aryanın maaşallahı var böyle bir dönemleri oluyor bence. bak sütünü içmiş hiç yoktan sütünü içmiş belkide diştir ???
oh ellerine sağlık canım ,Ayşeciğin uyuması ne güzel olmuş ya! bence akşamının güzel geçmesinin esas sebebi bu!:)ramazan 20den günaydın..
o da çok beğendi.
İYİ Kİ DOĞMUŞ ECRİN NİSAAAAAAAAA30 temmuzda kayserideyim nasip olursa biletimi aldım tırnak batması ameliyatıda olacağım dişlerimide yaptırırım
tatile çıkmak için hevesim kalmadı deme canım ,tatil çok iyi gelecek size başbaşaDünden beri depresif bi havam var. Üzgünüm. Net bi sebep yok ama birikmişlik sanırım. Bir süre sonra ister kv, ister anne evi istemiyor insan. Sıkılıyor. Batmaya başlıyor bazı şeyler, basit şeyler ama işte... Şuan tatile bile hevedim kalmadı gitmek istemiyorum.
![]()
inşallah canımmm:)bir de zeytinyağlı fasulye ve vişneli kup ekledim menüme ,bakalım..Evet; inşallah bayramla birlikte tatil başlayacak
Yok canımcım. Teee yıllar önce bi tahinli çörek denemiştim ama sonra hazır almak daha kolay gelmişti :)))) ben de tahin tadını yoğun severim.
Kız daha napıcan???? Düşündüklerin hayli hayli yeter. Bence güzel olacak![]()
Çok geçmiş olsun umarım ciddi bişi yoktur canım.
Başka yerde olması bi mahvediyor öyle değil mi? Geçen busmaiye de diyecektim. Benim durum daha vahim. Evde çocuk için düzenleme yapılmadığı gb mutfağın alt çekmecelerini karıştırmasına izin veriyordum mesela. Geçen düzenlemiş( üstelik alt kısma koca koca da bıçakları koymuş!) kızı da tembihliyor bir daha karıştırma diye. Çok zor oluyor onlara göre düzenlenmemiş bir alanda çocuk bakmak. Sürekli yapma, sürekli hayır. Çocuk hırçınlaşıyor haliyle. Birde yasir zaten zor bir çocuk, biraz da ha sabret canım. Doğumgününün tadını çıkarmaya çalış. Düzeni de değişir yine merak etme.
Ay maşallahhbizimki iki lokma alıp bırakıyor katı şeylerden. Nerdeeee tavuk ciğer yiyecek??? Pilav olsa bir iki çatal belki. Okul varken önüne koyuyordum kaşarı zeytini kendi yiyordu. Yumurtasını da ben yediriyordum ama şimdi hiç yaa. Ben çok zorladım bu çocuğu, ben bu hale getirdim. İlla yemek saatinde yicek. Ne var acıkınca yese dimi? Tarhana yaptım öğlen, çok sever ama yemedi. Yok buhafta deneyeceğim. Yemek saati falan da yok. Bizim yediklerimizden vericem, ısrar da yok. Bakalım, inşallah dayanabilirim.
Ecoşun doğumgününe bişi yapacak mısınız???