Önce Hamileydim Şimdi Anneyim

kızlar ecrin nisa son 2 3 gündür daha iyi anlamaya kendini ifade etmeye başladı

mesela sabah kalkıyoruz hemen banyoya gidiyor el yüz yıkıyor babasıyla.yemeklerden sonra diş fırçalıyorlar tabi macunsuz. .üstnü değiştireyim diyorum odasına gidiyoruz çekmeceyi açıyor ortalığa atıyor .çatalı gayet iyi davranıyor . 2ye kadar sayıyor :1: buraya kadar güzel herşey

ama anne anne diye ağlıyor ve replay tuşuna basmış gibi anne demesi ve ağlayarak istediğini yaptırması beni çıldırtıyor

ıstırıyor vuruyor. elimden çekip yada bacağımdan itip yaptırmaya çalışıyor herşeyi tabikide ağlıyor :50:dışarı çıkarmazsam balkondan herşeyi atıyor yada camdan anlatamm çok kötü durumdayım

Pedagojik formasyon alabiliyormuşuz ama yok kalsın kendime çıkar bulamadım :27::26:

yoksa sen bir temmuz annesi degilmisin:9: bu kız fena anam..
a. kerem sinirli asabi bi çocuk değildi. Şu sıralar oda elinden bir şey alındımi kendini yere atıyor başlıyor ağlamaya. . umarım geçicidir. .. sende uyar canım seni isirirken sakın gülme. oyun zannedip devam etmesin.

Canım zaten verme havasında değillerdi. Ben eşime kaş göz yaparak sordurdum. İşim gücüm ve bir düzenim var. Kendi arabası gibi yayıldığına göre 1 hafta 10 gün kalmasını bekliyordu sanırım.
Peditusu Kadir tuğcu önermiyor, ben artık kullanmıyorum. Alerjisi yoksa 1 tatlı kaşığı bala 7-8 damla limon suyu ekle ve bu oranda hazırladığın karışımdan ver.

pedisusu benim dr da vermedi büyük kıza hatta.. alışkanlık yaptığını da söyledi.. kullanmiyorum bende.. bal karışımıni öğrendiğim iyi oldu deneyecegim

Canım zaten verme havasında değillerdi. Ben eşime kaş göz yaparak sordurdum. İşim gücüm ve bir düzenim var. Kendi arabası gibi yayıldığına göre 1 hafta 10 gün kalmasını bekliyordu sanırım.
Peditusu Kadir tuğcu önermiyor, ben artık kullanmıyorum. Alerjisi yoksa 1 tatlı kaşığı bala 7-8 damla limon suyu ekle ve bu oranda hazırladığın karışımdan ver.

yuh ya.. arabayı onlar için aldiniz sanki.. 10 gün niye veresinki:47:

günaydınnnnnnnn:3:

Bugün oğlumu beklerken arabanın içindeki çöpleri temizledim. Büyük bir cips paketi ve dondurma çubuğu buldum. Geçenlerde eşimin abisi almıştı arabayı.. Onların attığı çöpler olduğunu düşünüyorum.. Şimdi geçenlerde buradA araba mevzuları oldu. Yani böyle yapılması hoş mu sizce? Arabayı alırken de gazoz tenekesi ve dondurma kapları bulmuştum. Arabanın içindeki eşyalarıyla çöplerini de yolladım, anlarlar belki diye! Akşam o cins paketini bulunca sinirlerim zıpladı yine! Bu ayıp değil de ne?

aman aman yaa neler var neler ayıp tabiki ama anlayan kim gene isterseler gene siz istemeden vermezler arabayı eşin sınır koyana kadar bu böyle devam eder söyliyim:31:

buyaka da new balance mağazası var canım

sağol canım bilmiyordum ben bir ara yolumuz düşerse uğrayalım o zaman:34:

Kızlarrrrrrrrrrrr :) buraya yazıp öyle yatayım dedim. Nişan süperdi. Çok oynayamadım çünkü oğluş kucak modundaydı. Biz de onunla oynadık :) 11e geliyodu eve geldiğimizde ki o artık sapıtmanın sınırlarındaydı :/ ah ah kocam olaydıııııı ona satar eğlenirdim ya neyse :)

Busmaicim demek 18 ay sınır. Du bakalım ne zaman başlıcak oğluş...? Kafa vurma ile ilgili olayı ben de okudum. Ama valla bugün bi kafa attı bana; burnum göçtü :/

Neyneysecim keşke dediğin gibi yapıp laf soksaydım. Ama aklıma gelmedi :) valla çok iyi yapmışsın çöplerini yollamakla. Ben hayatta arabamı öyle insanlara vermem valla. Eşim hele asla!!

Elifnazcım, Efe tutunup kalkıyo çok rahat, tırmanıyo, sıralıyo.ama elinden tutup yürütünce yavaş gitmekten sıkılıyo, keyfine göre 10-50 (saydım:)) adım atıp ayaklarını karnına çekip ağırlığını poposuna veriyo ve kendini yere bıraktırıp son hız emekliyo!! Yani ben tembelliğinden yürümediğine eminim. Adam sonuç odaklı; hedefe ulaşıyosa sorun yok yani :))

Pamuk helva vardınız mı kızzzzz???

İyi geceler herkeseeeeeee :)

ohhh nişan iyi gelmiş bakıyorum neyse efe ilede olsa oynamış oldun azıcık dökülmüştür kurtlar:46:

Kucuk anne mii ;))
Annem bana hep boyle seslenir de ondan sasirdim ben bir kucuk anneyimm lalallaaa ;)))

Bak hele cok kizdim simdik ne hosu ya acaip sinir bozucu cok iyi yapmissin !

New balanceden herkes cok memnun yigenimde var 5 yasinda ama bizimkiler icinold bilmiyodum

Tum gun disardaydik cok gec geldik yasirin duzeni baya bozuldu ama akrabalari gormus olduk yarin annemle kapali carsiya gitmek istiyoruz ama yasirle nsl olur bilemefik var mi bebislerle gidip tecrubeli olan ?

eminönü maceramız var gezmeyi seviyoruz problem yok ama iste emzirme sırasında sıkıntı yaşayabiliyorsun yer bulmak biraz zor oluyor onun haricinde sıkıntı olmaz hatta yorulup arabada uyuya bile kalabilir :34:

Günaydınlar herkeseeeeeeeeeeeee :)
Gece oğluşum iki kez kalktı. Demekki bu kuzuyu bolbol nişana ve düğüne götürmeliyiz ki kafa ambale olsun :)

Öğleden sonra eski bir arkadaşımla buluşucam inşallah. Sabah da belki kızılay yaparız ailecek.

günaydın oooo o zaman siz her gece bir düğün bir nişan bulun kendinize
hem sen kurtları dökersin hem efecik mışıl mışıl uyur bir taşla iki kuş :1:

günaydın canlar, haftayı ortaladık yav!:ssz:
ayşecik gece çıldırdı, kaç kez kalktı bilmiyorum, mızıldadı durdu. her seferinde 15-20 dk memede kaldı.
dünkü alışveriş yorgunluğu ve sabahın kör vaktinde kalkmasıyla sinir katsayım tavar yapmış durumda.
şuan hala mızıldıyor, ayakta sallama mode on:27:

Kızlarrrrrrrrr girip okuyorum ara ara ve sizi çok özlediğimi farkediyorum!!!

Yemek olayımız burda acaip sekteye uğradı. Mama sandalyesi çok elzem bişi ya :/. Busmaiciğimin önerdiği kumaş sandalyede zor zaptediyoruz. O da olmasa uçacak valla. Bugğn yedirirken ben çıldırdım. Annem dediki ver ben yediriyim; severim çocuklara yedirmeyi. Derken oğlum bikaç kaşık yemeyince "bu çocuk tok boşver" diyerekten iade aldım :) e dedim bu çocuk hep böyle oyunla vs yiyo.

Kimse beni anlamıyo :(. Buraya güya dinlenmeye ve kafa dağıtmaya geldim. Ama en rahatı insanın kendi evi valla. Oğluşu dizginlemek mümkün değil!! Bi de şu kafa vurma olayı sinir ediyo. Bi ara yapmıyodu. Şimdi burda yine yapmaya başladı. Yanlışlıkla bi yere çarpıyo mesela, kızıyo ve oraya kafasını vurmaya başlıyo. Yada oyuncağına sinirleniyo etrafta kafa atacak yer arıyo!! Çok fena yaaaaaa. Gören de inanmaz valla.

Bi de dün parkta bi kadın çocuğunu sallıyodu. Eczacıymış sanırım. Yürümediğini duyunca oğlumun. Kenik bîlmem nesine baktırdınız mı?? Kan bilmem neleri normal mi gibi şeyler söyledi. Ben de kandaki herşey normal çok şükür dedim. Ama o kemik şeysini yaptırmadı doktor dedim. Aaaa niyeki vs diyerekten yüreğime korku salıcı bir moda girdi. Eşime hiç bahsetmedim valla o duyda takıntı yapardı. Ama sonuçta herşeyin bi xamanı var. İnsanlar çok tuhaffffffff.
ben de tatilde anladım mama sandalyesinin ne büyük nimet olduğunu..
hoş şalımla sandalyeye bağlayınca da bir süre idare etti ama,,

ayşecikte bir süredir bi hal var. babaannesi ve babası sağolsun çok lazımmış gibi çocuğa vurmayı öğrettiler.
babası oyun gibi kendine vurdurttu bir kez, onu anında kaptı.
babaannesi de düşünce düştüğü yere, çarpınca çarptığı sandayleyi ıh ıh diye dövdü..
şimdi çocuk aklına geldikçe vuruyor oyuncağına. ve daha kötüsü kendi kafasına vuruyor ıh ıhh diye.
her seferinde cici cici diye çeviriyorum gülüyorum, dikkatini dağıtıyorum.
eşimle de ciddi bi konuşma yaptım. annene söyle bi daha vurmasın, şimdi tatlı geliyor bu davranışı.
ama bir süre sonra olmayacak bi şeyi inatla istediğinde bunu bize yaptırmak için bize kendine vurduğunda hoş olmayacak
ve bu alışkanlığı yıkmak zor olur dedim:19: kv ile konuşmuş belli. kadın, ayşecik kendine bi şeylere vurdukça bi yandan
gülüyor, kendini tutamıyor. bi yandan da aaaa! bunu nerden öğrendi ki, kimden gördü ki diyor:53:

baş vurma da dikkat çekmek, istediğini yaptırmak için bi yöntem, gün gibi ortada bu.
işte sabredicez, dikkatini dağıtıcaz, bi şekilde inş unutacak..

eczacı ne çok biliyormuş!!!
çocuk doktoru sanırsam. kaç çocuk doğurmuş büyütmüş acaba.
böyle insanlar çok bilmiş geçinip, milleti de telaşe vermiyorlar mı, acayip sinirleniyorum:47:
bi akrabanın çocuğu 15 aylıktı, hala yürüyemiyordu, bir iki adım atıp düşüyordu.
doktora götürdüler, hiçbirşey yok. zaten kısa süre sonra da yürüdü.
zaten rutin kontrole giden bi bebek efe. yani bi şey olsa, doktor anlamayacak mı?:19:

Dışardaydım.. Yarın da anneannemi doktora götüreceğim, tekrar ve temizlik var ve biz istanbula yola çıkacağız, inşallah.
hayırdır ben kaçırdım, istanbula tatile mi geliyorsunuz bacım?:31:
Bugün oğlumu beklerken arabanın içindeki çöpleri temizledim. Büyük bir cips paketi ve dondurma çubuğu buldum. Geçenlerde eşimin abisi almıştı arabayı.. Onların attığı çöpler olduğunu düşünüyorum.. Şimdi geçenlerde buradA araba mevzuları oldu. Yani böyle yapılması hoş mu sizce? Arabayı alırken de gazoz tenekesi ve dondurma kapları bulmuştum. Arabanın içindeki eşyalarıyla çöplerini de yolladım, anlarlar belki diye! Akşam o cins paketini bulunca sinirlerim zıpladı yine! Bu ayıp değil de ne?
ne diyeyim, ne denir ki?
bazı insanlar çok rahat, kaygısız ve hatta saygısız.
emanet alınan şey o şekilde mi iade edilir?!

ben belki yapamazdım, ama yaptığın yerinde olmuş, gayet de iyi olmuş, belki anlarlar.

gerçekten görgüsüzlük etmişler
ben otelden çıkarken bile odayı topluyorum çöplerimi atıyorum
çöpleri mi yolladın, anamm ne fenasınnn:) iyi bi ders
aslan yattığı yerden belli olur.
olması gereken o. yani otel de olsa yattığın yatağı azcık düzenlesen, ortalığı toparlasan ne olur..
arkandan gelen adam da nefret etmesin, söylenmesin sana..

aparttan çıkarken girdiğimden daha düzenli bıraktım daireyi. aksi halde ben rahatsız olurum.

kızlar ecrin nisa son 2 3 gündür daha iyi anlamaya kendini ifade etmeye başladı

mesela sabah kalkıyoruz hemen banyoya gidiyor el yüz yıkıyor babasıyla.yemeklerden sonra diş fırçalıyorlar tabi macunsuz. .üstnü değiştireyim diyorum odasına gidiyoruz çekmeceyi açıyor ortalığa atıyor .çatalı gayet iyi davranıyor . 2ye kadar sayıyor :1: buraya kadar güzel herşey

ama anne anne diye ağlıyor ve replay tuşuna basmış gibi anne demesi ve ağlayarak istediğini yaptırması beni çıldırtıyor

ıstırıyor vuruyor. elimden çekip yada bacağımdan itip yaptırmaya çalışıyor herşeyi tabikide ağlıyor :50:dışarı çıkarmazsam balkondan herşeyi atıyor yada camdan anlatamm çok kötü durumdayım

Pedagojik formasyon alabiliyormuşuz ama yok kalsın kendime çıkar bulamadım :27::26:
teamüller ötesi kız, ecoş:72:
maşallah, temmuz sonu doğumlu ama idrakı çok açık, herşeyleri en önce yaptı zaten..
ve o ağlamalı mod bizimkinde de var. ki bizimki sakin bi çocuk. buna rağmen belki bir aydır
ne isterse ağlıyor, kanlı yaş döküyor. yani tesadüfen kapının önünden biri geçse çocuğumu dövdüğümü ya da ne bileyim
feci bi şekilde düştüğünü sanır, o derece.. hep dikkat dağıtıyorum, inatlaşmıyorum,
hayır kelimesini bile fazla kullanmamaya çalışıyorum. ki inatlaşma olmasın, tutturmasın.
2 yaş ergenliği geldi çattı işteee:30:

Kucuk anne mii ;))
Annem bana hep boyle seslenir de ondan sasirdim ben bir kucuk anneyimm lalallaaa ;)))

Tum gun disardaydik cok gec geldik yasirin duzeni baya bozuldu ama akrabalari gormus olduk yarin annemle kapali carsiya gitmek istiyoruz ama yasirle nsl olur bilemefik var mi bebislerle gidip tecrubeli olan ?
tamam sen küçük annesin bundan böyle:16:

arabasında gezmekten hoşlanıyorsa keyifli bi tur olabilir.
ama ayşecikle bazen avm ye gidince bir saatten sonra mızıldıyor ya kucağa gelecek
ya kendi gezecek. uyku vaktine denk getirebilirseniz arabada uyurken rahatca dolaşabilirsiniz:31:

çatalla yiyor mu yani:nazar::nazar::nazar::nazar: maşallah
polislerin kızı heralde öyle olcak, yakında coplarsa sizi şaşırmaaa:52:
:9::9::9:
Günaydınlar herkeseeeeeeeeeeeee :)
Gece oğluşum iki kez kalktı. Demekki bu kuzuyu bolbol nişana ve düğüne götürmeliyiz ki kafa ambale olsun :)

Öğleden sonra eski bir arkadaşımla buluşucam inşallah. Sabah da belki kızılay yaparız ailecek.
oooh! kop, kooop kooooop!:32:

bende bu montu ecoşa giydirdim ok tatlı oldu ama altı biraz kabarıkmı durdu desem değişik durdu

hiç ecoşun kıyafeti kalmadı alt dolu ama üst yok hep göbeğine geliyor :50:
küçüğü yoktu, 18-24 ay aldım, birazcık büyük durdu ama çook tatlı oldu ilknur.
ben çok beğendim, eşim de öyle. zaten rengi ve desenini çok beğenmiştim, üstünde daha da tatlı oldu.
iyiki almışımmm

dün lcw den 3 tane bluz aldım ayşeciğe, 7.90 ve 12.90na
güzel sweetler de vardı, 17 lira fiyatları.
ayşeciğin 2-3 takım eşofmanı var o yüzden almadım, birini çok beğenmiştim,
ama kasada bıraktım. fırsatın olursa bi uğra.

ben kardeş tavsiyesiyle new balance aldım. . çok hafif, ortopedik kesinlikle tavsiye ediyorum:55:
İyi oldu bunu söylediğin, bende spor ayakkabı bakıyordum bi bakayım canım sağol:))
altı silikonlu, kaymaz çoraplardan baktım, bulamadım.
evde giymek üzere panduf baktım, mohtercare de buldum ama o da 45 taaaale
salı pazarı yolları göründü bana :1:
Ben CA. Dan aldım o kaymaz çoraplardan. Altı mes gb kaplı üstü çorap 12 taalee canikom:))

Sabahtan beri saçma sapan bişilerle vakit geçti. Evi süpür sil, ananneme ve dedeme gittik (1 saat zor oturduk oğlum sağolsun), oğluşu uyut, nişana giyilecekleri ütüle, mutfağa güzel kavanoz bak ve bulama!! Saçma diyorum ya :)
Kuaföre gittik oğluş ve annemle. Oğluş coştu tabi bi süre sonra. Neyse şimdi emiyo ve sanırım uyuyacak. O kestirirken ben de makyaj ve hazırlığıma bakarım inşallah.

Yemek olayımız burda acaip sekteye uğradı. Mama sandalyesi çok elzem bişi ya :/. Busmaiciğimin önerdiği kumaş sandalyede zor zaptediyoruz. O da olmasa uçacak valla. Bugğn yedirirken ben çıldırdım. Annem dediki ver ben yediriyim; severim çocuklara yedirmeyi. Derken oğlum bikaç kaşık yemeyince "bu çocuk tok boşver" diyerekten iade aldım :) e dedim bu çocuk hep böyle oyunla vs yiyo.

Kimse beni anlamıyo :(. Buraya güya dinlenmeye ve kafa dağıtmaya geldim. Ama en rahatı insanın kendi evi valla. Oğluşu dizginlemek mümkün değil!! Bi de şu kafa vurma olayı sinir ediyo. Bi ara yapmıyodu. Şimdi burda yine yapmaya başladı. Yanlışlıkla bi yere çarpıyo mesela, kızıyo ve oraya kafasını vurmaya başlıyo. Yada oyuncağına sinirleniyo etrafta kafa atacak yer arıyo!! Çok fena yaaaaaa. Gören de inanmaz valla.

Bi de dün parkta bi kadın çocuğunu sallıyodu. Eczacıymış sanırım. Yürümediğini duyunca oğlumun. Kenik bîlmem nesine baktırdınız mı?? Kan bilmem neleri normal mi gibi şeyler söyledi. Ben de kandaki herşey normal çok şükür dedim. Ama o kemik şeysini yaptırmadı doktor dedim. Aaaa niyeki vs diyerekten yüreğime korku salıcı bir moda girdi. Eşime hiç bahsetmedim valla o duyda takıntı yapardı. Ama sonuçta herşeyin bi xamanı var. İnsanlar çok tuhaffffffff.
Hiç kafana takma böyle dengesizleri canım. Benim çok tanıdığım var 1 buçuk yaşlarında yürüyen.
Nişan da güzel geçmiş ohh...
Birde bize ev dışında bir yerlerde rahat yok doğru söylüyorsun, gitmeye heves ediyor, gidiyorsun. Ağzından burnundan geliyor.
Kafa vurma olayı geçiçidir diye düşünüyorum, efecik sinirli bir çocuk belli ki.
Evet çok ayıp olmuş. Hatta büyük terbiyesizlik. Bence bi ara laf sok, arabayı geri vermeden önce bide iç dış yıkatın de!
Peditus bizde pek işe yaramıyor zaten, medicold ( geçende yazmıştım) daha kesin sonuçlar veriyor. Peditusu vermiştim geçen yıl bi gribinde, lakin ne hastalık süresini kısalttı ne de bi etkisini gördüm. Ama hastalığın başlarında medicold u verince hastalanmadan atlatıyor en azından.

Günaydın güzel bir kuzuluk sabahından , çocuklar trafikli istanbul yolunda uzun uzun uyuduklarından gece 4e kadar oturdular , çok uykum var :30:
Kerem' e çok geçmiş olsun bugün daha iyidir inşaallah
Ayşecik yeni cicilerini güzel günlerde sağlıkla kullansın
Karakız; maşa'Allah ecoşa çok akıllı prenses :nazar::nazar:
Pembecim dün akşam saatlerinde vardık sağolasın :38:
Yürüme konusunda; bizim Dr.umuz da 18.ayına kadar olabilir acelesi yok demişti , bizim toplumumuz da çok var böyle birden fazla konuda, hatta hatta her konuda uzman olanlar ..
Hayırlı huzurlu günler

ay nesi var bu kızın yaaaa?!..:25:
sabahtan beri mız mız mız, ağlıyor. ne oyalayabiliyorum, ne oynatabiliyorum.
yemek de yemiyor, emmiyor da, kucakta da durmuyor.
aldım dışarı çıktım. koca koruda gez anam gez, ne kendi duruyor, ne arabasında, ne de kucakta
ağlaya ağlaya getirdim eve, şimdi biraz okudum, iç çeke çeke memede uyuyor.
az sıcak ama öyle ateşi var gibi değil, bi yeri mi ağrıyor acaba?:26:

kız nfk dün maltepede bir mağaza vardı melisaya alışveriş için gitiiğim oranın adını bir tülü hatırlayamadım
mağazanın adı "NK giyim" duruyorum duruyorum neydi mağazanın adı nfk giyim diyorum allahım dün deli oldum sonra akşam geldi anca aklıma diyorum ne kadar alışmısız sana:17:
Allah iyiliğini versin:1:
bari bi f de ekleyip, nfk giyim yapaylardı

kızlar face ten bi sayfa takip ediyorum. kendi sitesi de var.
hepimiz için gerekli bilgi ve tavsiyeler için siz de bi bakın.
ben tam inceleyemedim ama vaktim olunca her bölüme bakıcam

Pozitif Gelisim

“Eyvah Çocuğum 2 Yaşında!”

2 Yaş Sendromu Nedir?

Çocuklarda yaklaşık 1,5 yaşında başlayarak 3,5 yaşına kadar devam eden zorlu bir dönemdir. Çocukların kendilerinin de bir birey olduklarını fark ettikleri, kişiliklerinin oluşmaya başladığı, istediklerini nasıl yaptıracaklarını öğrenmeye başladıkları ancak ebeveynler açısından anlaşılması ve dayanılması zor olan çocuk gelişiminin en önemli dönemlerinden biridir. Literatürde “erken ergenlik, terrible two, çocukluk dönemi negativizm” olarak da isimlendirilmektedir.

Bu dönemde çocuklar;

İsteklerini sözel olarak (konuşarak) belirtmek yerine ağlayarak belirtirler
İtiraz etmeyi severler; hayır, istemiyorum, gelmem, yapmam gibi olumsuz ifadeler kullanmayı tercih ederler
İstekleri yapılmadığında başını yere vurma, kendine ya da anneye-babaya vurma, nesneleri fırlatma, çığlık atma ve öfke nöbetleri geçirme gibi davranışlar sergileyebilirler. Çocuğun davranışlarında ne gibi değişiklikler olur; ağlama, başını duvara vurma, aşırı inatlaşma, bağırma, elindeki oyuncak, eşya vb nesneleri fırlatama, iştah kesilmesi, ısrarcı davranışlarda bulunma
Aşırı tepki olarak saç ve yüzüne zarar verme ya da anne ve babasına saldırma gibi eğilimlerde de bulunabilir.

Diğer Etkenler!
Anne ve babanın engelleyici ve aşırı koruyucu davranışları(‘aman dikkat kırarsın, aman dikkat dökersin gibi söylemler’)
Kardeşler arasındaki kıskançlık
Temizlik konusundaki ısrarcılık
Tuvalet eğitimi
Herhangi bir konuda engellenme
Aile içindeki anne ve babanın bir birine şiddet uygulaması
Yiyecek ve içecekler konusunda anne ve babanın ısrarcı tutumu
Çocuğun gün içerisinde enerjini harcayamaması
Anne ve babanın yeterince ilgilenmemsi de çocuğu ilgi çekmeye zorlayarak inatçı tavırlar sergilemesine sebep olabilir.

Anne Babalar Ne Yapmalı?

“Ebeveynler bu durumu doğal bir davranış olarak karşılamalıdır." Baskıcı ve engelleyici tavırlardan uzak durmalıdır. Çocuklar yaşları ilerledikçe sizin davranışlarınıza ve verdiğiniz eğitime alışacaktır.
Her şeyi oyun diliyle anlatarak öğretmeyi deneyebilirisiniz. Sizin istediğiniz davranışları sergilemediği zaman ona öfkeli davranmamalısınız. Kendinize mutlaka zaman ayırmalısınız sizin moral bozukluğunuz da ona karşı olan davranışlarınızı etkileyebilir.
Unutmayın ki bu dönem gelişim sürecinin bir parçasıdır.”

Öneriler

Onunla kaliteli zaman geçirin.
Onun size anlatmak istediklerini çocuğunuzun boy seviyesine inerek ve gözlerinin içine bakarak dinleyin.
Çocuğunuz size bir isteğini anlatırken onun sözünü asla tamamlamayın kendisinin bitirmesini sabırla bekleyin.
Çocuğunuza karşı davranışlarınızda tutarlı olun. Anne-baba ve çocuğun bakımında söz sahibi olan diğer kişiler çocuğun yaptığı davranışlara aynı tepkileri vermeliler.
Çocuğunuza seçme şansı sunun. Seçenekler sunun kendi seçimini kendi yapsın.
Çocuğunuza kendi kendine başarabileceği şeyler konusunda fırsatlar verin. Örneğin yemeğini kendisi yemek, bazı giysilerini giymek, bir yere tırmanmak gibi.

ay nesi var bu kızın yaaaa?!..:25:
sabahtan beri mız mız mız, ağlıyor. ne oyalayabiliyorum, ne oynatabiliyorum.
yemek de yemiyor, emmiyor da, kucakta da durmuyor.
aldım dışarı çıktım. koca koruda gez anam gez, ne kendi duruyor, ne arabasında, ne de kucakta
ağlaya ağlaya getirdim eve, şimdi biraz okudum, iç çeke çeke memede uyuyor.
az sıcak ama öyle ateşi var gibi değil, bi yeri mi ağrıyor acaba?:26:

bana diş gibi geldi arka dişleri çıktımi:44:

bana diş gibi geldi arka dişleri çıktımi:44:

bilmiyorum ki bacım, baktırmıyor..
ağzını görebileceğim kadar da açmıyor, uyansın bi tekrar deneyeyim.

birkaç hafta önce de hafif ateş yükselmişti, diş demiştik ama daha çooook yolumuz var demek :100:

ayşeciğin ateşi, koltuk altından 38.3 calpol versem mi?:26:

canım 38 ve üstünü ates sayıyor bızım dr bence ver sen ates dusurucu 40 olmasını bekleme bıde eklemlerıne ıslak bez sür

Selam kızlar
biz evimize geldik herşey çok güzeldi lakin,malum son; Kerem hasta oldu burnu çeşme gibi akıyor
dönüşte yolu çok uzattık, Osman Gazi nin hocası şeyh Edebalinin Bilecikteki türbesine uğradık
Eskişehirdeki büyük Sazova parkına uğradık,hiçbir sorun yoktu. Eskişehirden ayrılırken burnu akmaya ağlamaya başladı ateşi de var gibiydi,çok moralim bozuldu daha önümüzde 6 saatlik yol var bi yerde gece kalıp sabah mı yola çıksak dedim. eşim ne gerek var ben iyiyim gideriz dedi. eczaneden calpol alıp verdik öyle biraz uyudu. sonra kucağımda oyaladım falan. neyse ki gece 10 da evimizdeydik:16:

çocuğa acıdım annesine kızmaktan çok

hayır tabi ki öyle der mi canım:)
tatilin iyi geldiğini çok memnun kaldığını söyledi ama

oh süper olmuş,devamı gelecek canım bizim kuzucuklar bi konuşmaya başlasın :1:

bilirim o duyguyu:)
aşık olduğunu biliyoruz süpürgesiz cadı :)Allah ayrmasın

ağlayıınca ne yapacağız peki

benim anneannem şöyle dua eder:
Allah hastanelere düşürmesin, onlarsız da bırakmasın

babalar candır:)

evet canım

:)
Aletha Solter'a göre ; ağlayan çocuğumuzu bağrımıza basıp," seni anlıyorum diyebilmek" ... mesela ; evet biliyorum, sen parka gitmek istediğin için ağlıyorsun, fakat şu an parka gidemeyiz " demek gibi, ama kesinlikle ağlamasını bastırmamak , ağladığında /üzüldüğünde onun duygularını bastırmak yerine o anki duygularına ortak olmak öneriliyor ben bunu kızımda deniyorum ve gercekten çok etkili..

yaaa bizimkide hiç üstünü örttürmüyor yaa üstünü örtüyorum hemen uyanıyor üstünde atana kadar örtüyü mızırdanıyor uyku tulumu şart olacak bize sanırım :44:

ayy kız sorma annemler bize yakın sayılır ama bazen çok ısrar ediyorlar yada eşimin işi oluyor falan onlarda kalıyorum ama hemen mesajlaşma yapıyoruz sabah günaydın mesajı falan güzel oluyor yaaa uzaklık bazen iyi geliyor gerçektende:16:

anaaa ne kadar sosyal siniz pempiş hanım valla ınstagram falan :23:
Bizimkiler de hiç üstlerini örttürmüyor
Ben de kışın üzerlerine bellerini de örten kalın Yelek giydiriyorum, zaten evler belli bi sıcaklıkta, yelekle üşümüyolar..

Bugun hava baya kapali ama gune anne ve babamla uyandim daha ne isteerim ki...
Ogleden sonra gezmelere gidicez.ins...
Bu arada yasir artik.herkesi taniyo.kapidan girdikleri gibi dedeee neneee diye boyunlarina atladi ;)
Busmaicim gecmis olsn bu arada nsl kerem su anda daha iyidir ins
Maşa'Allah Yasir'e... benim kızım da bu aylarda anneanne anne hepimizi ayırt eder söylerdi ama tembel oğluş söylemiyor birşey ..
gittikçe kötüleşeceğini düşünüyorum açıkçası,sabah ayaktaydı ama şimdi yerlerde yatıyor. keyfi yok nefes alamıyor burnundan ağzı hep açık dolaşıyor balık gibi:) gözlerinin feri gitmiş çocuğumun

evet yaa hasta ettim,bana da herkes öyle söylüyor ne sinir bir cümle di mi:1: ben de 2.30 a randevu aldım doktora götüreceğim medicold aklımda olsun canım sağol
biz de çoğu zaman pişti oluyoruz oğlumla farkında olmadan.sanırım o gün modum ne renkse kereme onu giydiriyorum ve kendim de o rengi giyiyorum
kocalar en büyük candır falan noluyo kız pek aşık gördüm seni :9: herşey yoluna girmiştir umarım

evet süper oldu canım Kerem hava değişiminden hasta olmuş olabilir hava çok farklıydı biraz rüzgar vardı, ya da gece üstünü açtığı için üşüttü, elleri sürekli sağa sola tuttu belki de mikrop kaptı..hepsi olabilir:) bir de deli danalar gibi heryeri dolaştık hiç durmadık ki:) eşim ben uzun bi süre tatil lafı edemeyeyim diye tuzak kurdu bana herhal

inşallah canım hemen geçmesini umuyorum ben de
onlar hastaysa dünyamız duruyo valla;)
İnşaalah bugün daha iyidir Keremcik :nazar:
gider gider anneannesine de gider minik melisa:16:

bizimki de dedesine biraz daha mı yatkın ne?..
babam, 'dedeye gel' diye çağırınca tıpış tıpış gidiyor, annem çağırınca duymuyor bile zilli :37:
annem çok seviyor, öpüyor. ama babam, oyun oynuyor onunla sanıyorum o yüzden böyle davranıyor.
babam uyurken mesela, adamın ağzına üzüm sokmaya çalışıyor, güya mama yediriyor dedesine :9:
Oyy maşa'Allah ya dede torun aşkı, çok güzel :emir_bebek: çok şanslısınız...
kanzda güzel kışlık ayakkabılar gördüm ben. 65-69 liraya
gerçek deriden mamul, ama biraz ağır geldiler bana.
hani sonuçta kışlık, malzemesi ağır olacak da. bilemedim işte, spor kapalı bi ayakkabı alıcam ben.
bu kışı öyle geçiririz sanıyorum. çok yağmurda karda zaten dışarı çıkarmayız, çıksa da çok durmaz sanıyorum.
benim düşüncem seneye kışlık almak..

hatırlıyorum, yeğenime chicco dan onca para verip böyle sağlam güzel bi kışlık ayakkabı almışlardı.
ama ağır olduğu için o da yeni yürümeye başlamıştı hiç giyemedi. şimdi de küçük geliyor.

ikinci kattaki dükkanlar açılmış, tadilat bitmiş anladığım kadarıyla.

kitap konusuna gelince, ben de katı otoriter bi yapıda değilim ama
ceza mefhumu olmadan çocuk kuralları nasıl benimseyebilir ki, aklım kesmedi doğrusu :19:
Cezaya ben de kesinlikle karşıyım , Adem beye göre de ceza çocuk onurunu zedeleyen bir davranış ve batıdan toplumumuza sokulmuş yanlış bir metod... Ceza yerine, bizim usul anne terliği :2: dermişim, sert bir bakış bir çimdik :1:
adem beyi okuyup radyo yayınlarında dinlediğime göre; esasında çocuk yetiştirmede temel nokta, çocuğun yaradılmış saf temiz fıtratını bozmadan , anneliğin şefkatini, sabrını ve babanın o her zaman yaslandığımız güvendiğimiz dağ olması, ama azıcık da otoriterliğini harmanlayabilmek ve çocuklara anne/baba olarak doğru&güzel örnek olabilmek .. Ceza veya ödül yok, fakat kurallar var,hediyeler var ..

selam kızlar
yarin ki toplantı iptal olmuş ben de yarın ceylini annemde bırakır toplantıyı da halleder sonra evımıze dönerız dıye plan yapıyordum bu durumda yarın sabah eve döneriz
bu arada annemdeyim ya kız kardesımın 2,5 yasındakı kızıyla da haşır neşiriz.çocuk ceylının elınde ne görse almaya calısıyor.2 yaş sendromunun canlı şahidiyim:) kardeşim baazen kafayı yıyecek gıbı oluyor,ıstedıgı olmadıgında tutturmalar ağlamalar,hele markete ya da bır yere gıttıgınde markette bır sey ıstemeler agalamalar yolda gıderken annesının elını bırakmalar falan.ben de kardeşime demıstım kı evden cıkamadan beraber gıdecegınız yerde nasıl davranması gerektiği konusunda kısa bır konusma yap demıstım.gecen gun aynen öyle yapmış işe yaradıgını söylemişti,umarım bu teoride verdiğim akıllar benım kızım ıcın de işe yarar zamanı geldiğinde.
işimiz gittikçe zorlaşıyor öyle göruyorum ben,artık kişiliklerinin tohumlarını iyice ekmeye başladıgımız dönemler kapıda.bence bundan sonrası ıcın bırbırımızle yapacagımız fikir alışverişleri çok önemlı,şimdiye kadar ortak derdimiz,emdiydi emmediydi,dişti,pişiğiydi,yürüdü yürümediydi ama çok daha önemli daha komplike bir dönemin arefesindeyiz.allah hepimize sabır versin.umarım çocuklarımızın ruhlarında yaralar açmadan onları buyuturuz.bugun müge anlı yı izliyorum da evden kaçan cocuklar evde huzur bulamayıp arayış ıcıne gıren yanlıs kısılerle hasır nesır olup ölen çocuklar,bunlar hep yuzde seksen evde huzur bulamayan cocuklar.bizlere cok iş düşüyor.allah korusun cocuklarımızı.
ay cok konustum farkındayım ama dilim şişti valla

gunaydın canım.inşallah o gunlerı de goruruz canım hep beraber

trt de süper dadı dıye bı program vardı.1 hafta problemlı cocukların evınde cocuklara egıtım verıyordu kadın.dıkkatımı şu çekmıstı.cocuklar beklenen davranısın tam tersı bır davranıs gösterdıgınde daha dogrusu ıstenmeyen bır davranıs gösterdıgınde onları düşünme sandalyesine oturtup yaşları kadar dakıka tutuarak oturup dusunmelerını sağlıyordu.cocuklar buna da ıtıraz edınce süreleri yeni baştan baslıyordu.mesela 4 yasındaysa cocuk 4 dakıka sandalyede oturacak eger suresı bıtmeden kalkarsa 4 dk lık sure yenıden baslayacak.bence ceza değil belki ama cocugun yaptıgı yanlıs davrınısı ona farkettırmek adına bır uygulama olmalı..
adem güneş nıhayetınde pedagog da olsa bır erkek.cocuk yetıiştirmede teoride olanlar uygulamaya gecınce cok daha farklı bır hale gelır hepimiz bılıyoruz.adem guneşin de haklı oldugu yanlar elbette vardır ama yıne de bayan pedagoglar daha ıyı bılır bence bu işi

süper dadıyı ben izliyordum. hakikaten pratik ve çok yararlı taktikleri var..:129:
en deli çocukları bile hizaya getirdi kadın. bizim için de güzel ipuçları..
ben tekrar eski bölümleri izmeyi bile düşünüyorum netten.

şimdi başka bi dadıyla tekrar başlıyormuş reklamını görmüştüm tv de.
Ayy kızlar süper darıya gıcık olurdum ben ve bildiğim kadarıyla yabancı bir yapımın Türk versiyonuna çevrilmiş komik hâli,
Kadın henüz konuşarak kendini ifade edemeyen bebeye düşünme cezası veriyo henüz bir yaşındaki bebeği memeden kestiriyor ve daha sayamadığım bi ton saçma ve yapmacık davranış sergiliyor, kesinlikle bizim aile yapımıza uymuyor zaten çoğu kurgu
Tabii benim Düşüncem fikrim bunlar , size uyan tarafları varsa da saygım sonsuz ...
ben kardeş tavsiyesiyle new balance aldım. . çok hafif, ortopedik kesinlikle tavsiye ediyorum:55:
New balance duymamıştım hiç bakayım ben de sağol cnm
Hayırlı olsun sizin ciciniz de..
new balance ayakkabılara baktım şimdi.
güzel modeller var, bi de hafif ortopedik diyorsun. ama fiyatı bana fazla.

indirimli ürünlerin sonu gelmiş artık. her yer yeni sezon.
%70 etiketli kıyafetler var ama sayılı güzel şey var,
olanların da bedeni bulmak zor olabilir.

bu arada coton a uğradım. 19 taaaleya, züpper güzel bi gömlek aldım. acayip bi indirim var.
üçte bir fiyata düşmüş çoğu şey, yeni sezon ürünlerin hepsine bakamadım, ama güzel şeyler var her zamanki gibi:31:
coton un uzun hırkalarını seviyorum. 2 tane var ama bi dene daha alsam fene olmaz yaniii:23:
Hayırlı olsun yeni gömleğin cnm hırkanı da alırsın inşaallah, evet o tarz hırkalar kurtarıcı oluyor kışın
güle güle giy gömleğini canım :34:
yeni sezon her zamanki gibi güzel her zamanki gibi pahalıdır:31:

ben kaydırmaz çoraplardan almıştım ama o zamanlar melisa yürümüyordu birde sonbaharlık var o çorapları deneyeyim hiç açılmadı duruyorlar öyle rengini beğenmemiştim amannn kullan gitsin :34:

akşama çok işim var çokkkk
eve gidince yemek yapılacak:56:
melisanın tırnakları kesilecek banyo yaptırılacak
bir sepet dolusu ütü yapılacak
offf eee ben ne zaman kendime vakit ayırıp ayaklarımı uzatacağım :31:
Allah kolaylık versin tüm gün bile bunca iş için yetmezken, sizlere Allah güç kuvvet sabır kolaylık versin cnm :16:

Sabahtan beri saçma sapan bişilerle vakit geçti. Evi süpür sil, ananneme ve dedeme gittik (1 saat zor oturduk oğlum sağolsun), oğluşu uyut, nişana giyilecekleri ütüle, mutfağa güzel kavanoz bak ve bulama!! Saçma diyorum ya :)
Kuaföre gittik oğluş ve annemle. Oğluş coştu tabi bi süre sonra. Neyse şimdi emiyo ve sanırım uyuyacak. O kestirirken ben de makyaj ve hazırlığıma bakarım inşallah.

Kesinlikle çocuklar düzenleri şaştı mi iyice şaşırıyorlar ve Olan yine biz annelere oluyor
Yolculuk ne zaman cnm
Kızlarrrrrrrrrrrr :) buraya yazıp öyle yatayım dedim. Nişan süperdi. Çok oynayamadım çünkü oğluş kucak modundaydı. Biz de onunla oynadık :) 11e geliyodu eve geldiğimizde ki o artık sapıtmanın sınırlarındaydı :/ ah ah kocam olaydıııııı ona satar eğlenirdim ya neyse :)

Busmaicim demek 18 ay sınır. Du bakalım ne zaman başlıcak oğluş...? Kafa vurma ile ilgili olayı ben de okudum. Ama valla bugün bi kafa attı bana; burnum göçtü :/

Neyneysecim keşke dediğin gibi yapıp laf soksaydım. Ama aklıma gelmedi :) valla çok iyi yapmışsın çöplerini yollamakla. Ben hayatta arabamı öyle insanlara vermem valla. Eşim hele asla!!

Elifnazcım, Efe tutunup kalkıyo çok rahat, tırmanıyo, sıralıyo.ama elinden tutup yürütünce yavaş gitmekten sıkılıyo, keyfine göre 10-50 (saydım:)) adım atıp ayaklarını karnına çekip ağırlığını poposuna veriyo ve kendini yere bıraktırıp son hız emekliyo!! Yani ben tembelliğinden yürümediğine eminim. Adam sonuç odaklı; hedefe ulaşıyosa sorun yok yani :))

Pamuk helva vardınız mı kızzzzz???

İyi geceler herkeseeeeeee :)
Oo bunların hepsini yapabiliyorsa eli kulağında yakında tıpış tıpış gezer annesi

Geçmiş Olsun cnm diş ateşi 38üzerine pek çıkmaz demişti bizim Dr ama yine de belli olmaz cnm , bir ölçek ver de rahatlasın kuzucuk

Son düzenleme:
canım 38 ve üstünü ates sayıyor bızım dr bence ver sen ates dusurucu 40 olmasını bekleme bıde eklemlerıne ıslak bez sür

Aletha Solter'a göre ; ağlayan çocuğumuzu bağrımıza basıp," seni anlıyorum diyebilmek" ... mesela ; evet biliyorum, sen parka gitmek istediğin için ağlıyorsun, fakat şu an parka gidemeyiz " demek gibi, ama kesinlikle ağlamasını bastırmamak , ağladığında /üzüldüğünde onun duygularını bastırmak yerine o anki duygularına ortak olmak öneriliyor ben bunu kızımda deniyorum ve gercekten çok etkili..

Cezaya ben de kesinlikle karşıyım , Adem beye göre de ceza çocuk onurunu zedeleyen bir davranış ve batıdan toplumumuza sokulmuş yanlış bir metod... Ceza yerine, bizim usul anne terliği :2: dermişim, sert bir bakış bir çimdik :1:
adem beyi okuyup radyo yayınlarında dinlediğime göre; esasında çocuk yetiştirmede temel nokta, çocuğun yaradılmış saf temiz fıtratını bozmadan , anneliğin şefkatini, sabrını ve babanın o her zaman yaslandığımız güvendiğimiz dağ olması, ama azıcık da otoriterliğini harmanlayabilmek ve çocuklara anne/baba olarak doğru&güzel örnek olabilmek .. Ceza veya ödül yok, fakat kurallar var,hediyeler var ..

Ayy kızlar süper darıya gıcık olurdum ben ve bildiğim kadarıyla yabancı bir yapımın Türk versiyonuna çevrilmiş komik hâli,
Kadın henüz konuşarak kendini ifade edemeyen bebeye düşünme cezası veriyo henüz bir yaşındaki bebeği memeden kestiriyor ve daha sayamadığım bi ton saçma ve yapmacık davranış sergiliyor, kesinlikle bizim aile yapımıza uymuyor zaten çoğu kurgu
Tabii benim Düşüncem fikrim bunlar , size uyan tarafları varsa da saygım sonsuz ...

Geçmiş Olsun cnm diş ateşi 38üzerine pek çıkmaz demişti bizim Dr ama yine de belli olmaz cnm , bir ölçek ver de rahatlasın kuzucuk
saolun kızlar. ilaç verdim, bi de ılık duş aldırdım.
memede öylece duruyor yavrum. başka türlü tatmin edemiyorum.

yazdıklarına katılıyorum. ancak ceza mefhumu olmadan kurallar nasıl benimsetilebilir?:44:
hediyeyle bir yere kadar, bir yerde gelir sistem tıkanır. çocuklar ki, anne babanın zaaflarını,
yumuşak karınlarını ve sabrının son hadlerini zorlayan varlıklar.

eşim, ayşeciğe çok düşkün, çok hassas. canı gidiyor en ufak bi zarar gördüğünde.
ama isteği, biraz daha aklı kesmeye başlayınca ona biraz daha otoriter ve disiplinli davranmak.
sevgi ve ilgi her zaman. ama çocuğun iyi bi terbiye alması için annenin sonsuz sevgisini, merhametini
mantığı ve otoritesiyle dengeleyecek bi baba figürü şart. ben öyle düşünüyorum yani..

biz annemize herşeyimizi anlatırız, konuşuruz. ama babamızla ilişkimiz daha farklı.
zaten anadolu kültüründe bu var. bazı konularda son mercidir baba. yeri gelir çekinilir, korkulur.
ben ne kendim için, ne çocuğum için mıçmıç, sadece 'arkadaş' bi baba istemiyorum doğrusu.

kızım rahatsız 2. kez idrar yolu enfeksiyonu ve doktor 3.olursa üroloji araştırmalı bebek için sık sayılır diyor:( dün 40 dereceyle hastaneye attık ateş çok korkutuyor.. beş dakikada 38.5 den 40 a çıktı toplantıdan çağırdılar uçurduk bebeği:( antibiyotiğe başladık.......:(

Back
X