Önce Hamileydim Şimdi Anneyim

okulda serbest kıyafet uygulaması
bu da fazla serbest ama :9::9::9:

Eki Görüntüle 801046
oooh serin serin:)

Arya nın büyüdüğünü artık çok hissediyorum, ne kadar mutluluk verici yahu... Herşeyi anlıyor, birşeyi git getir diyorum öbür odadan alıp getiriyor, götür bu oyuncağı sepetine at diyorum atıyor, inek ne der diyorum möööö diyor, köpek ne der diyorum havvv diyor:)):nazar: eşime diyorum ki demek insanlar bebeklerin bu hallarini özlüyorlar büyüyünce, o yüzden tekrar çocuk yapıyorlar. Rabbim herkese nasip etsin, kimsenin kucağını boş bırakmasın.
ben de aynı şeyi düşünüyordum.. bugün oyun oynuyoruz onunla şöyle yap böyle yap diyorum aynen yapıyor:) yemeği kaşıkla al , ayıcığa yedir.. hepsini yaptı. sonra da bana yediriyor. yerim o akılları elleri ayakları:16:
ben de daha küçük bebekler görünce oğlumun o halini özleyiveriyorum:31: sanki hayal gibi oldular
pembiş, hazırlık mı yapıyorsunuz, yolda mısınız bacım?
kazasız belasız varın inş evinize..

geçen gün ben efibadem deyince sen de kavaladan bahsetmiştin ya.
dün markette gördüm, hemen kaptım.
tabi mantıken benzeşseler de tatları arasında uçurum var.
eşim de yedi. neden 8 küçük kurabiyeciğe 10 tl bayıldığını anladı.:30:
efibademi çok merak ettimmm
iktidar sallantıda diyorsunuz yani:ssz: kaptirmam:47: ne zorluklarla geldim ben buralara
kaptırmaaaa :72: senin oyun 3 oy sayılsın:)
evet gün be gün büyüyorlar.
lakin bu tamamen emek işi. arya kolay bi bebek değildi. geldiği bu noktada hep senin emeğin var.. :16:
o yüzden anne olmak zor

aslına bakarsanız; ben de o bebek halini özlüyorum..
dün gece rüyamda hamile olduğumu gördüm.
ve sabah tebessümle uyandım. eşime anlattım, adam odadan kaçtı:27::9:

:9::9::9::9:

benciller bacım. benciller:19:

dediğin gibi her türlü yük annenin omzunda.
ona yedirmeden sofrada yiyemem.
onu uyutmadan kendim uyuyamam.
onun altını değiştirmeden kendim tuvalete gidemem.
gece uyanır tekrar yatırmadan yatamam..
her türlü işini takip et, dışarda dille sustur, gezdir razı et.
yine adamlara sorsan, çocuk zor!

geçen gün kv diyor. eşim diyormuş ki, çocukla tatil çok zor.
ALLAH için tek bi zorluğu olmadı ona bu tatil.
su gibi gidip geldik. 6 saatlik yolda ben de mızıldarım yani, o kadar da olsun.
hala tam adapte olamadılar çocuklu yaşama..
biz de tatildeyken eşim bebek arabasını açıp kapatmaya of puf yapıyordu :9:
ama ikimiz de söyledik "keremle tatil ,çok daha güzel "
İMAM SARIĞI - Pratik Tatlı Tarifleri
facete buldum ismi ilginç geldi.. Güzel benzetme olmuş:56:
hahha evet
Aynen.... Daha da uyuz bişi söyleyeyim, yaz tatili boyunca kv de temizlik falan yapmadım ya ne var yapsan diyor bana eşim. Herkesin çocuğu var bi sen böyle abartıyorsun diyor. Hangi kelimesine üzüleyim, şaşırayım bilemedim. Daha da başka zaman senle 2. Çocuğu düşünmüyorum senin bünyen zayıf, altından kalkamıyorsun dedi. Kendinde hiç suç yok, yardımını esirgemez, bencillik yapmaz, saolsun ya. İşte dediğin gb hangi duyguyu hissedeyim karar veremiyorum yani.
ona de ki "bizim topikte en hamarat benim" :72:
senin yaptıklarını hiçbirimiz yapamıyoruz yahu! el insaf!

demek ki neymiş, ne kadar yaparsan yap bu adamlara yetemiyormuşuz en iyisi hiç yormamak kendimizi!
ananemin bir lafı vardır "yan yatan da bir; gö..nü yırtan da bir":47:

ayşecik zaten öyle zor bi çocuk değil. buna rağmen bi yere mi gidicez, ben maksimum tedbiri alırım.
aman uyusun, orada mızıldamasın. karnı tok gitsin yolda huzursuzlanmasın.
koltuğunda sıkılır, hemen yanına geçerim oyalarım. eşim araba sürerken dikkati dağılmasın.
gittiğim yerde sürekli takipte. düşmesin, bi zarar görmesin.
eşime de minimum etki ve sorumluluk düşüyor.
eminim hepimiz bunları yapıyoruz.
ve buna rağmen babalar kalkıp çocuk bakmak konusunda ahkam kesince şartel atıyor..
ne diyeyim, bi de başkalarıyla kıyas yapmaları daha fena

eşim, o sözü kullandı. eminim; beni düşünerek söyledi.
yani annesi sürekli çocukla uğraşmaktan dinlenemedi
yüzemedi, uyuyamadı diye. ama zaten bunlara gönüllüyüz biz. buna rağmen tatil istiyor ruhumuz.
tebdil-i mekanda ferahlık var diye, bi nefes alalım diye.
aslında bu adamlardan pek az bi şey istiyoruz ama idrak, izan, adalet ve empati sahibi olanlar bunu anlayabiliyor..
aynen o işleri evde de yapıyoruz bari tatildeyen yapalım:)

anammm!! bu ne sıcak ya???
pazar günü sıcaklar geri dönüyor demişlerdi, pazarı da beklememiş:86:

efibademi çok merak ettimmm

kaptırmaaaa :72: senin oyun 3 oy sayılsın:)

ona de ki "bizim topikte en hamarat benim" :72:
senin yaptıklarını hiçbirimiz yapamıyoruz yahu! el insaf!

demek ki neymiş, ne kadar yaparsan yap bu adamlara yetemiyormuşuz en iyisi hiç yormamak kendimizi!
ananemin bir lafı vardır "yan yatan da bir; gö..nü yırtan da bir":47:

aynen o işleri evde de yapıyoruz bari tatildeyen yapalım:)
tatlı cadıııııı, günündesin belli ki güzel güzel alıntı yapmışsın:38:

efibadem, bademli un kurabiyesi gibi bi şe. el yapımı, ama o kadar dengiki, yani o terayağının tadı, kurabiyenin kıvamı,
içindeki bademin tazeliği valla ben çok beğendim. ama hakikisi yemek için o taraflara gitmek gerek galiba.
hoş sitesinden online sipariş alıyorlarmış:27:

evet, o üç tıfıl da senden meydana gelmediler mi, annenin oyu 3 oy sayılabilir :9:

amaaan, en hamarat benim dese neee? adam yaz tatili boyunca annesinin evinde tuttu hanımını.
güya tatil, kv kp ile haftalar geçirmek. el kadar bebeyle o kadar yemek yaptı, bi de temizlik yapacakmış, pöfff!!!:19:
hiçbirşey yapmayan bi hanım düşecekti ki bunlaraaaa, anca kıymet bilirlerdi

annenin de ellerinden öpüyorum, ne güzel söyledi..:42:

efibadem, bademli un kurabiyesi gibi bi şe. el yapımı, ama o kadar dengiki, yani o terayağının tadı, kurabiyenin kıvamı,
içindeki bademin tazeliği valla ben çok beğendim. ama hakikisi yemek için o taraflara gitmek gerek galiba.

evet, o üç tıfıl da senden meydana gelmediler mi, annenin oyu 3 oy sayılabilir :9:

amaaan, en hamarat benim dese neee? adam yaz tatili boyunca annesinin evinde tuttu hanımını.
güya tatil, kv kp ile haftalar geçirmek. el kadar bebeyle o kadar yemek yaptı, bi de temizlik yapacakmış, pöfff!!!:19:

annem değil kız, anneannem:)

evet maalesef öyle, iyilerin kıymeti bilinmiyor

tatil sonrası ya mutluyum ondandır :)
gerçi işlerle yüzyüze gelince gene bulutların üstünden yeryüzüne indim:) çamaşırları yıkadım bir sürü ütü var, yemekleri ancak pişirdim şimdi.
eşim işleri yüzünden biraz gergindi bu aralar.siz de dua edin.. tatilde işlerden uzak çok neşeliydi ,sabırlıydı ;kızdığı zaman iç çekip "ah busmai'm ah" diyordu sadece:9::9:

selam kızlar dağ gibi yığılmış bir sepet ütüm vardı,inanamıyorum bıtırdiğime,hazır bugun araba bendeyken acaba viaporta mı gitsem dıyorum.ceylının kışlık doğru düzgün bir seyı yok,olanlar da kucuk geliyor.
Bir de " çocuğunuza kulak verin" , ben ilknokta'dan almıştım sanırım, bu aletha solter abla da , Adem güneş gibi ; kesinlikle cezaya karşı ve doğal ebeveynliğin savunucusu..
Yedekleri geçen yıl küçük çorap hurcu ile vermiştim canım, ayakkabı çantası da çok iyi fikirmiş

Sağolasın cnm :54:
Evet Allah ne zaman o cesareti gücü kuvveti verirse o zaman yürür kuzucuklar, sağlık olsun yeter ki:17:
Aile toplantılarımız şöyle oluyo; önce yuvarlak bir masa etrafında toplanıyoruz çok ciddi tavırlarda:1: anne&baba olarak karşımızda, bize hitab eden minicik en değerli varlığımız olduğu için... bir önceki toplantıda hangi kararlar alınmış, kim nelerden şikayetçi olmuş; bunlar hakkında konuşuyoruz, sonra yeni gündem meseleleri varsa onlar ele alınıp istişare ediliyor ve haftalık toplantı takip defterimize not düşüyoruz, böyle :)

Yorumları bekliyorum cnm, özellikle "gerçekten beni duyuyor musun" isminden dolayı bayağı ilgimi çekti ve meraklandırdı beni..

Sağol cnm ;)
Benim annem de bu metodu uygularmış, özellikle kaka için wc ye tutarmış , esasında çok mantıklı ama çok vakit lazım çocuğun sinyallerini anlayabilmek içim değil mi

Sağol cnm âmin ... çok sevindim Kerem'in daha iyi olmasına , hastalığı tamamen atana kadar keyifsiz oluyorlar tabii kuzucuklar oyy kıyamam ya:emir_bebek:

Bak görüyor musun , bir de efeye hiç bakamıyo diye şikayet ediyordun enişteyi :9: yokluğunda anladın kıymetini tabii :17:
Eksikliğin çok hissediliyor tabii ki cnm, şimdiden hayırlı yolculuklar, Allah'a emanet olun ;)

Ayşecik daha iyidir inşaallah, merak ettim kuzuyu ...

Herkese hayırlı geceler Allah rahatlık versin :38::48::16::54:

bir defter bıle tutuyosunuz yanı,süper yaa:)kıtaplar elıme ulaşsın da ilk ondan baslıyım sana yorumlarımı yazarım canım

Anneanne vakti bitti ha:) arada kaçarsın canım haftasonları falan..
Hayırlı yolculuklar.

Anne olsun da:)

Bu tamamen bezi bırakma değil. Öyle kodlama.. Öyle düşündüğün zaman gözünde büyür. Bezsiz bebekde bir farkındalık oluşturma var. Çocuk tuvaleti ve bezini ayırıyor. Arada sırada bir çiş tutsan da olur yani..

topikte bir çişe alıştırma atraksiyonu mu başladı bana mı öyle geliyor,erken değil mi yav

günaydın hatunlar..
bugün nasılsınız bakalımmmm?:31:

neneye gitme fikrim vardı, ama posta posta çamaşırlar beni durdurdu:27:
yemeğim var, bugün rahatım. öğleye doğru ayşecikle bi gezinti yapar, sonra evde takılırız ana-kız :8:

şiiiiiiiiişt! öğretmenler!
okula son 4 gün müüüüü?:52:

ceza derken bunu kastediyorum işte.
yani çocuğun sevdiği bi şeyden mahrum bırakılması yahut kısıtlanması.
yoksa ceza deyince, odana git yaptığını düşün anlaşılmasın her zaman.

ama bu aile toplantıları çok güzelmiş, tebrik ediyorum.:46:
çocuğun kendi fikirlerinin de önemli olduğunu, birey olarak dikkate alındığını hissetmesi açısından eminim çok faydalıdır.
ayşecik de büyüse de bizim de böyle adetlerimiz olsa:16:

amin canımmm, hava değişimi mi başka bi enfeksiyon mu bilmiyorum..

sağol bacım, inş diştir ve çabucak gelir..

:1: demek kaplan gibi koruyor kızçesini..
benim eşimde mesafeli. özellikle sinir olduğu bi şey var..
henüz okul çağı gelmemiş çocukların sevme, aşık olma, sevgili muhabbetleri..
mesela der ki, neden bi oğlan çocuğuna illa da ne kadar yakışıklısın, seni kızlar çok beğenir, kız arkadaşın var mı diye sorulur.
4-5 yaşındaki çocuğun aklına böyle şeyleri sokmanın niyeti nedir, bunlar ona ne zamandırır?
hakikaten ben de aynı düşünüyorum. bakalım, biz çocuğumuzu istediğimiz şekilde koruyup yetiştirebilecek miyiz?:26:

oo çok güzel bi liste.
bunlardan bazıları gördüm kitapçıda.
mesela, haluk yavuzer'in çocuğun ilk 6 yılı kitabını netten beğenmiştim
ama kurcalayınca içeriği beni istediğim şey olmadığı için tatmin etmedi.
lakin güzel bilgiler var içinde. yıl yıl, ne yapabilir, sosyal ve duygusal gelişimleri, motor becerileri hepsi maddelenmiş.

çocuk gelişimi el kitabını alacak oldum. çünkü benim istediğim tarzdaydı muhteviyat.
daha çok karikatür gibi resimlerle ebeveyn çocuk ilişkileri resmedilmiş, doğru-yanlış gösteriliyor.

gerçekten en az birkaç tanesini okumam lazım bu kitapların.

ben de öyle düşünüyorum canım.
orta kulaktan şüphelenmedim, zira kulağını tutma kaşıma gibi durum yok.
sadece ateşi yükseliyor ve huysuzlanıyor. o da ateşin etkisi :25:

tatilden döneli 1 hafta oldu, ama onunla da ilgili olabilir belki:44:

saol bacım, ayşecik iyi. akşam yine yükselmişti ateşi,
yemekten sonra ateşdüşürücü verdim. hemen tesir etti. rahat bi gece geçirdi. sık sık kontrol ettim.
ama korkulacak derecede yükselmedi ateşi.

sen de güzel bi kaçamak yaptın.. tek başına olduğun için zorluğu oldu, ama olumlu katkıları yatsınamaz:34:
efecik de ortamı yadırgıyor olabilir. evine yatağına daha doğrusu hamağına dönsün, ayalar fabrika normlarına döner :9:

ohh, gezmek candır:32:
hele de anneanneyle gezmekkk:21:
ayşeciğin iyi olmasına sevındım canım,bu sana gönderdiğim linkteki kıtapları kıtapyurdu.com dan araştır genelde ınsanlar altına yorum yapmış kıtapların,kıtapyurdu.comun fıyatları nda cok uygun ayrıca
Aynen.... Daha da uyuz bişi söyleyeyim, yaz tatili boyunca kv de temizlik falan yapmadım ya ne var yapsan diyor bana eşim. Herkesin çocuğu var bi sen böyle abartıyorsun diyor. Hangi kelimesine üzüleyim, şaşırayım bilemedim. Daha da başka zaman senle 2. Çocuğu düşünmüyorum senin bünyen zayıf, altından kalkamıyorsun dedi. Kendinde hiç suç yok, yardımını esirgemez, bencillik yapmaz, saolsun ya. İşte dediğin gb hangi duyguyu hissedeyim karar veremiyorum yani.

aryacım canım sen bu deveyi güt en iyisi,bak boşan demedım bu sefer:)

bı oncekı mesajda ufak tefek kelımeler soyluyo demışsın,bır kaç kısıden daha duydum bunu,benım kız söylemıyor,diğer deiğin şeyleri yapıyor.onu getır bunu getır deyınce anlıyor,her seyı anlıyor hatta.ama anne ve baba dan başka kelıme yok,bir de yorumlayamadığım kendınce bır seyler anlattığı sesler,bi problem mi var acaba

annem değil kız, anneannem:)

evet maalesef öyle, iyilerin kıymeti bilinmiyor

tatil sonrası ya mutluyum ondandır :)
gerçi işlerle yüzyüze gelince gene bulutların üstünden yeryüzüne indim:) çamaşırları yıkadım bir sürü ütü var, yemekleri ancak pişirdim şimdi.
eşim işleri yüzünden biraz gergindi bu aralar.siz de dua edin.. tatilde işlerden uzak çok neşeliydi ,sabırlıydı ;kızdığı zaman iç çekip "ah busmai'm ah" diyordu sadece:9::9:
yaşasın tatillll!:21:
bugün temmuz topiğinin çamaşır ve ütü günü mü yaaa?:37:
ben de üç posta yıkadım, kurudular. ama ütü çok gözümde büyüyor.
ayşecik bi kestirse o ara klima açıp bi kısmını halledicem ama uyuyacak gibi de görünmüyor.
ne zaman nanoteknoloji kıyafetlerimiz olacak? kirlenmeyen, kırışmayan giysileeeeer :52:

selam kızlar dağ gibi yığılmış bir sepet ütüm vardı,inanamıyorum bıtırdiğime,hazır bugun araba bendeyken acaba viaporta mı gitsem dıyorum.ceylının kışlık doğru düzgün bir seyı yok,olanlar da kucuk geliyor.

ayşeciğin iyi olmasına sevındım canım,bu sana gönderdiğim linkteki kıtapları kıtapyurdu.com dan araştır genelde ınsanlar altına yorum yapmış kıtapların,kıtapyurdu.comun fıyatları nda cok uygun ayrıca

bı oncekı mesajda ufak tefek kelımeler soyluyo demışsın,bır kaç kısıden daha duydum bunu,benım kız söylemıyor,diğer deiğin şeyleri yapıyor.onu getır bunu getır deyınce anlıyor,her seyı anlıyor hatta.ama anne ve baba dan başka kelıme yok,bir de yorumlayamadığım kendınce bır seyler anlattığı sesler,bi problem mi var acaba
oooh, işleri bitirmişsen alışveriş sana haktır bacım:72:
git tabi, havan değişir, alışveriş candır, hele de ceyline alıyorsann :32:

evet çok kitap sitesi var ama yorum yok. yorumlar yönlendirici oluyor.
bi de internetten alışveriş alışkanlığım yok.:17:

niye problem olsun bacım? henüz bir yaşındaki bi bebekten bahsediyoruz.
kimisi daha çok kelime söyler, kimisi birkaç tane.
ayşecik de toplasan 10 kelime söylüyordur. ayşecikçe olanları saymıyoz tabi:1:
gel, ver, at, yat, elimi tut bu gibi basit yönergeleri anlıyor.
baban nerde diyorum. odaları baba baba naralarıyla dolaşıp buluyor :1:
ayağına kendi yastığını üstüne de ördeğini koyup eeee eee diye sallıyor.
gerçek ve hayal bize bi şeyler yedirmeye bayılıyor.
netice-i kelam; ceylinde hiçbir problem yok. bu bebelerin kimi bir adım önde kimisi bir adım geride..:34:

Anneanne vakti bitti ha:) arada kaçarsın canım haftasonları falan..
Hayırlı yolculuklar.

Anne olsun da:)

Bu tamamen bezi bırakma değil. Öyle kodlama.. Öyle düşündüğün zaman gözünde büyür. Bezsiz bebekde bir farkındalık oluşturma var. Çocuk tuvaleti ve bezini ayırıyor. Arada sırada bir çiş tutsan da olur yani..
Bizim ufaklıklar için değil de daha büyük çocuklarda , çocuk hazır olmadan başlamak yıpratıcı olur demek istemiştim , ama mimnoşları ara sıra tutup bilinçlendirmek çok iyi fikir, sabahları tutayım bakalım biraz oturacak mı yaramaz:9:
geçen yıl bende çorap hurcuyla vermiştim ama sen söyleyene kadar aklıma gelmedi:1:
kardeşim h&m den bulmuş ayakkabi poseti. son kaldığı için erkek mo de li oldu ama angry birds oldugu icin beğendik:13:
Ben de daha önce deneme yaptığımız kreşin ihtiyac listesinde görüp almıştım hurcu, ama pek hoşuma da gitmiyo ya , çeyiz gibi :9: h&m ye ben de bi bakayım bakalım sağolasın cnm ..
günaydın hatunlar..
bugün nasılsınız bakalımmmm?:31:

neneye gitme fikrim vardı, ama posta posta çamaşırlar beni durdurdu:27:
yemeğim var, bugün rahatım. öğleye doğru ayşecikle bi gezinti yapar, sonra evde takılırız ana-kız :8:

şiiiiiiiiişt! öğretmenler!
okula son 4 gün müüüüü?:52:

ceza derken bunu kastediyorum işte.
yani çocuğun sevdiği bi şeyden mahrum bırakılması yahut kısıtlanması.
yoksa ceza deyince, odana git yaptığını düşün anlaşılmasın her zaman.

ama bu aile toplantıları çok güzelmiş, tebrik ediyorum.:46:
çocuğun kendi fikirlerinin de önemli olduğunu, birey olarak dikkate alındığını hissetmesi açısından eminim çok faydalıdır.
ayşecik de büyüse de bizim de böyle adetlerimiz olsa:16:

amin canımmm, hava değişimi mi başka bi enfeksiyon mu bilmiyorum..

sağol bacım, inş diştir ve çabucak gelir..

:1: demek kaplan gibi koruyor kızçesini..
benim eşimde mesafeli. özellikle sinir olduğu bi şey var..
henüz okul çağı gelmemiş çocukların sevme, aşık olma, sevgili muhabbetleri..
mesela der ki, neden bi oğlan çocuğuna illa da ne kadar yakışıklısın, seni kızlar çok beğenir, kız arkadaşın var mı diye sorulur.
4-5 yaşındaki çocuğun aklına böyle şeyleri sokmanın niyeti nedir, bunlar ona ne zamandırır?
hakikaten ben de aynı düşünüyorum. bakalım, biz çocuğumuzu istediğimiz şekilde koruyup yetiştirebilecek miyiz?:26:

oo çok güzel bi liste.
bunlardan bazıları gördüm kitapçıda.
mesela, haluk yavuzer'in çocuğun ilk 6 yılı kitabını netten beğenmiştim
ama kurcalayınca içeriği beni istediğim şey olmadığı için tatmin etmedi.
lakin güzel bilgiler var içinde. yıl yıl, ne yapabilir, sosyal ve duygusal gelişimleri, motor becerileri hepsi maddelenmiş.

çocuk gelişimi el kitabını alacak oldum. çünkü benim istediğim tarzdaydı muhteviyat.
daha çok karikatür gibi resimlerle ebeveyn çocuk ilişkileri resmedilmiş, doğru-yanlış gösteriliyor.

gerçekten en az birkaç tanesini okumam lazım bu kitapların.

ben de öyle düşünüyorum canım.
orta kulaktan şüphelenmedim, zira kulağını tutma kaşıma gibi durum yok.
sadece ateşi yükseliyor ve huysuzlanıyor. o da ateşin etkisi :25:

tatilden döneli 1 hafta oldu, ama onunla da ilgili olabilir belki:44:

saol bacım, ayşecik iyi. akşam yine yükselmişti ateşi,
yemekten sonra ateşdüşürücü verdim. hemen tesir etti. rahat bi gece geçirdi. sık sık kontrol ettim.
ama korkulacak derecede yükselmedi ateşi.

sen de güzel bi kaçamak yaptın.. tek başına olduğun için zorluğu oldu, ama olumlu katkıları yatsınamaz:34:
efecik de ortamı yadırgıyor olabilir. evine yatağına daha doğrusu hamağına dönsün, ayalar fabrika normlarına döner :9:

ohh, gezmek candır:32:
hele de anneanneyle gezmekkk:21:
Allah sağlık sıhhat huzur versin cnm zaman öyle hızlı geçiyor ki bir bakmışız bizlerle muhabbet ediyorlar Allah izin verirse :16:
Bugün nasıl minik kuş

aile toplantıları fikri benimde çok hoşuma gitti.. şimdilik büyük kizceyle başlayalım sonra büyük koalisyon kurarız:3:
Evet :13: ama çocuklar birlik olup alınan kararlara itiraz edebilirler :9:

nfk siz döneli bir hafta oldu mu yaaa zaman nasıl da geçiyor

pamuk helva güzel şeyler yazmışsın faydalı hepsi

pembiş kocaların kıymetini yokken anlıyoruz bu arada kerem gene hasta boğazına doğru iniyor hırıltı ve öksürük:(
yalnız arkada diş gördüm:72::72::72::72::72:

hem de ne koalisyon ,ama 3 e karşı 2 siniz maaleseffff:)))

çok mantıklı, tuvaletin ne olduğunu bilsin di mi
Oyy kıyamam kuzucuğa Allah şifa versin inşaallah şimdi daha iyidir Kerem paşa.:

Arya nın büyüdüğünü artık çok hissediyorum, ne kadar mutluluk verici yahu... Herşeyi anlıyor, birşeyi git getir diyorum öbür odadan alıp getiriyor, götür bu oyuncağı sepetine at diyorum atıyor, inek ne der diyorum möööö diyor, köpek ne der diyorum havvv diyor:)):nazar: eşime diyorum ki demek insanlar bebeklerin bu hallarini özlüyorlar büyüyünce, o yüzden tekrar çocuk yapıyorlar. Rabbim herkese nasip etsin, kimsenin kucağını boş bırakmasın.
Âmin :nazar: insan büyüğü artık iyice çocuk kıvamına gelince bebek özlüyor kesinlikle , ama bu istek kaçıncıya kadar gidiyor bilmiyorum :9:
lakin bu tamamen emek işi. arya kolay bi bebek değildi. geldiği bu noktada hep senin emeğin var.. :16:
o yüzden anne olmak zor

:1: aa hayret birşey ya hu, genelde erkekler ister ya çocuğu ;)

benciller bacım. benciller:19:

dediğin gibi her türlü yük annenin omzunda.
ona yedirmeden sofrada yiyemem.
onu uyutmadan kendim uyuyamam.
onun altını değiştirmeden kendim tuvalete gidemem.
gece uyanır tekrar yatırmadan yatamam..
her türlü işini takip et, dışarda dille sustur, gezdir razı et.
yine adamlara sorsan, çocuk zor!

geçen gün kv diyor. eşim diyormuş ki, çocukla tatil çok zor.
ALLAH için tek bi zorluğu olmadı ona bu tatil.
su gibi gidip geldik. 6 saatlik yolda ben de mızıldarım yani, o kadar da olsun.
hala tam adapte olamadılar çocuklu yaşama..
Zaten ne oluyorsa annenin saydığın fedakarlıkları bıkıp usanmadan tek başına yapmasından kaynaklanıyor,
Geceleri uykum çok ağır, sen uyan da çocuğa bakıver diyelim babalara , görsünler sorumluluk nasıl alınıyormuş :24:

Erkeklere kesinlikle yaranılmıyor ki buradan okuduğum kadarı ile senin yaptığın fedakarlığı yapıp birkaç ay kv yanında kalacak başka bir gelin olur mu hiç bilmiyorum , iftar sofralarında dört dörtlük sofralar kurduğunu, tatlısna kadar düşünüp, mutfk toplayıp bulaşık yıkadığını hepimiz biliyoruz ama onlara kalsa hep daha fazlası, eşini gönder benim eltiye kv sini 2. günden fazla evinde kesinlikle istemiyor, ama yine de eşinin gözünde bir numara, nasıl oluyorsa :44:

Bizimki de aynı şekilde bir kıyaslama cümlesi kurmuştu, hiç unutamam; kızım doğduğunda daha 3 aylıkken kurban bayramı olmuştu ve kış ayına denk geliyordu ,
bana 1200 km yola minicik bebekler gitmeyi teklif etti, üstelik kızımda reflü sorunu vardı ve çok kusuyordu; ikimizin de üstü başı sırılsıklam o derece kusardı, neyse ben de kibarca bu Bayram gitmeyelim henüz kızımız küçük dedim, cevap ; ama herkes daha küçük çocuğunu her yere götürüyor!!! Ben de dedim ki; herkes götürebilir, bu çocuğun annesi benim ve her türlü çilesini ben çekiyorum, ben annesiyim ve ben götürmüyorum , bu kadar basit..
Ki bunu söylediğinde kendisi ; ne bir kez gece uyanmıştır, ne bez değişmiştir, ne uyutmuştur, ama lafa gelince konuşurlar bol bol, bak yine sinirlendim o günki gibi :9:
Velhasıl kelam Boşver hiç takmaya değmez , zamanla anlıyorlar onlar da , anneliğin ne kadar zor olduğunu ..

Oy buralar da çok sıcak gündüz, Allah'tan nem yok, akşamları serin ve yemekler de annemden benden iyisi yok şu anda yani :9:
Kurabiyeyi anlata anlata benim de canımı istettin kız :ssz: ama çok kalori bombası birşeye benziyor, sonra burada bahsedince; bıllım bıllım kollar göbekler kabus olup rüyama giriyor :1:

Son düzenleme:
Bizim ufaklıklar için değil de daha büyük çocuklarda , çocuk hazır olmadan başlamak yıpratıcı olur demek istemiştim , ama mimnoşları ara sıra tutup bilinçlendirmek çok iyi fikir, sabahları tutayım bakalım biraz oturacak mı yaramaz:9:

Ben de daha önce deneme yaptığımız kreşin ihtiyac listesinde görüp almıştım hurcu, ama pek hoşuma da gitmiyo ya , çeyiz gibi :9: h&m ye ben de bi bakayım bakalım sağolasın cnm ..

Allah sağlık sıhhat huzur versin cnm zaman öyle hızlı geçiyor ki bir bakmışız bizlerle muhabbet ediyorlar Allah izin verirse :16:
Bugün nasıl minik kuş

Âmin :nazar: insan büyüğü artık iyice çocuk kıvamına gelince bebek özlüyor kesinlikle , ama bu istek kaçıncıya kadar gidiyor bilmiyorum :9:

Zaten ne oluyorsa annenin saydığın fedakarlıkları bıkıp usanmadan tek başına yapmasından kaynaklanıyor,
Geceleri uykum çok ağır, sen uyan da çocuğa bakıver diyelim babalara , görsünler sorumluluk nasıl alınıyormuş :24:

Erkeklere kesinlikle yaranılmıyor ki buradan okuduğum kadarı ile senin yaptığın fedakarlığı yapıp birkaç ay kv yanında kalacak başka bir gelin olur mu hiç bilmiyorum , iftar sofralarında dört dörtlük sofralar kurduğunu, tatlısna kadar düşünüp, mutfk toplayıp bulaşık yıkadığını hepimiz biliyoruz ama onlara kalsa hep daha fazlası, eşini gönder benim eltiye kv sini 2. günden fazla evinde kesinlikle istemiyor, ama yine de eşinin gözünde bir numara, nasıl oluyorsa :44:

Bizimki de aynı şekilde bir kıyaslama cümlesi kurmuştu, hiç unutamam; kızım doğduğunda daha 3 aylıkken kurban bayramı olmuştu ve kış ayına denk geliyordu ,
bana 1200 km yola minicik bebekler gitmeyi teklif etti, üstelik kızımda reflü sorunu vardı ve çok kusuyordu; ikimizin de üstü başı sırılsıklam o derece kusardı, neyse ben de kibarca bu Bayram gitmeyelim henüz kızımız küçük dedim, cevap ; ama herkes daha küçük çocuğunu her yere götürüyor!!! Ben de dedim ki; herkes götürebilir, bu çocuğun annesi benim ve her türlü çilesini ben çekiyorum, ben annesiyim ve ben götürmüyorum , bu kadar basit..
Ki bunu söylediğinde kendisi ; ne bir kez gece uyanmıştır, ne bez değişmiştir, ne uyutmuştur, ama lafa gelince konuşurlar bol bol, bak yine sinirlendim o günki gibi :9:
Velhasıl kelam Boşver hiç takmaya değmez , zamanla anlıyorlar onlar da , anneliğin ne kadar zor olduğunu ..

Oy buralar da çok sıcak gündüz, Allah'tan nem yok, akşamları serin ve yemekler de annemden benden iyisi yok şu anda yani :9:
Kurabiyeyi anlata anlata benim de canımı istettin kız :ssz: ama çok kalori bombası birşeye benziyor, sonra burada bahsedince; bıllım bıllım kollar göbekler kabus olup rüyama giriyor :1:
ayakkabi poseti ne ya:1: cantasi diyecektim pardon.. annem gelecek bugün getirecekti unutmazsam foto cekip eklerim

Ayy kızlar ya Selim kesinlikle yatarak bezletmiyor kendini asla, ben de o ayakta dururken değiştirmeye çalışıyorum , öyle böyle değil yatırıp yapmaya çalışınca acayip ağlıyor tepiniyor,
Bir de elinde ne varsa fırlatıp atma huyu çıktı, sabah çimenlerde oynatıyorum suyu içip suluğu yere fırlatıyor keki ısırıp atıyor, bir de burada balkon duvarı da tam kafa hizasında, eline geçenleri balkondan aşağıya atıyor :9: Allah ' tan evde çok Yüksek balkon Demiri,

Ah ah bu oğlan çok mülayim sakin birşeydi, neler oluyo böyle kuzuma :49: :55:

valla eşine soyleseydin kimsede yaz tatili boyunca kayinvalidede kalmaz.. sen yokken napiyormus annesi bizahmet temizligini de yapiversin:47:

yaşasın tatillll!:21:
bugün temmuz topiğinin çamaşır ve ütü günü mü yaaa?:37:
ben de üç posta yıkadım, kurudular. ama ütü çok gözümde büyüyor.
ayşecik bi kestirse o ara klima açıp bi kısmını halledicem ama uyuyacak gibi de görünmüyor.
ne zaman nanoteknoloji kıyafetlerimiz olacak? kirlenmeyen, kırışmayan giysileeeeer :52:

oooh, işleri bitirmişsen alışveriş sana haktır bacım:72:
git tabi, havan değişir, alışveriş candır, hele de ceyline alıyorsann :32:

evet çok kitap sitesi var ama yorum yok. yorumlar yönlendirici oluyor.
bi de internetten alışveriş alışkanlığım yok.:17:

niye problem olsun bacım? henüz bir yaşındaki bi bebekten bahsediyoruz.
kimisi daha çok kelime söyler, kimisi birkaç tane.
ayşecik de toplasan 10 kelime söylüyordur. ayşecikçe olanları saymıyoz tabi:1:
gel, ver, at, yat, elimi tut bu gibi basit yönergeleri anlıyor.
baban nerde diyorum. odaları baba baba naralarıyla dolaşıp buluyor :1:
ayağına kendi yastığını üstüne de ördeğini koyup eeee eee diye sallıyor.
gerçek ve hayal bize bi şeyler yedirmeye bayılıyor.
netice-i kelam; ceylinde hiçbir problem yok. bu bebelerin kimi bir adım önde kimisi bir adım geride..:34:
doğru söylüyorsun,ben kendı kendımı suçluyorum işte acaba yeterince ılgılenmıyormuyum da bu çocuk sadece anne baba dıyor diye.eltımın oğlu cok gec konuştu.en cok arzuladığım sey erken konuşması.belkı de o yüzden canım sıkılıyor
Ayy kızlar ya Selim kesinlikle yatarak bezletmiyor kendini asla, ben de o ayakta dururken değiştirmeye çalışıyorum , öyle böyle değil yatırıp yapmaya çalışınca acayip ağlıyor tepiniyor,
Bir de elinde ne varsa fırlatıp atma huyu çıktı, sabah çimenlerde oynatıyorum suyu içip suluğu yere fırlatıyor keki ısırıp atıyor, bir de burada balkon duvarı da tam kafa hizasında, eline geçenleri balkondan aşağıya atıyor :9: Allah ' tan evde çok Yüksek balkon Demiri,

:))aynı ceylın
bızım alt değiştirme olayımız facia artık hele kaka yapmışsa seyreyle manzarayı.kalkmaya çalışıyor.elıne bı ıslak mendıl verıyorum hadı kızım sen de sil diyorum o da siliyor poposunu:)ama maksımum 1 dakıka kandırabılıyorum bu sekılde ,çok hızlıca işimi bitirmeye çalışıyorum ama cocgunlukla da bitmiyor:))

her seyı atma meselesı bızde de var.özellıkle mama sandalyesinden aşağıya verdıgım tum yıyeceklerı atarak bır de yere düşüşünü izliyor zevkle

mama sandalyesı deyınce aklıma geldı ,bizimki artık tırmanıp mama sandalyeısnın tablasına oturuyor,yıne gecen gun bı oturduydu ben de yanındaydım dusmesın dıye.sanıyelık arkamı döndüm tekrar gerı ceylıne doğru dondugumde ceylın mama sandalyesinden yere doğru beynının uzerıne çakılmak uzereydı.resmen yolda yakaladım.yere ınmesıne az biraz kala.mucize gıbı bır seydı.

Nfk kocanın odadan kaçmasına BA-YIL-DIM!!! :))

Busmai anannenin felsefesi artık benim felsefem ;)

Baya alışveriş yaptık oğluşa ve kocacıma. Bu saat oldu daha yola çıkmadık. Şimdi de kuzu uyudu. Amannn iş yok güç yok; gideriz bi ara :)

doğru söylüyorsun,ben kendı kendımı suçluyorum işte acaba yeterince ılgılenmıyormuyum da bu çocuk sadece anne baba dıyor diye.eltımın oğlu cok gec konuştu.en cok arzuladığım sey erken konuşması.belkı de o yüzden canım sıkılıyor

bızım alt değiştirme olayımız facia artık hele kaka yapmışsa seyreyle manzarayı.kalkmaya çalışıyor.elıne bı ıslak mendıl verıyorum hadı kızım sen de sil diyorum o da siliyor poposunu:)ama maksımum 1 dakıka kandırabılıyorum bu sekılde ,çok hızlıca işimi bitirmeye çalışıyorum ama cocgunlukla da bitmiyor:))

her seyı atma meselesı bızde de var.özellıkle mama sandalyesinden aşağıya verdıgım tum yıyeceklerı atarak bır de yere düşüşünü izliyor zevkle

mama sandalyesı deyınce aklıma geldı ,bizimki artık tırmanıp mama sandalyeısnın tablasına oturuyor,yıne gecen gun bı oturduydu ben de yanındaydım dusmesın dıye.sanıyelık arkamı döndüm tekrar gerı ceylıne doğru dondugumde ceylın mama sandalyesinden yere doğru beynının uzerıne çakılmak uzereydı.resmen yolda yakaladım.yere ınmesıne az biraz kala.mucize gıbı bır seydı.
kendi poposunu mu siliyor:1::1::1::1:
valla eşine soyleseydin kimsede yaz tatili boyunca kayinvalidede kalmaz.. sen yokken napiyormus annesi bizahmet temizligini de yapiversin:47:
aynen!!!
ya da kadın tutsun bu ne biçim şey ya

bir de adı Selim olmasaydı ne olurdu bu çocuk:1::1:

Bugün nasıl minik kuş

evet kesinlikle öyle:) anne biziz, biz ne dersek o olur:1: soyadı babasının ama unutma:9:

senin loğusalık kolaydı ama eşinin hamilelik ve loğusalık zor geçti galiba;) benciller bencede ve kadın da bencil olmalı...fedakarlık vazife haline geliyor...önce kendimizin ve evladımızın mutluluğu...

o yüzden anne olmak zor

Kızlar biz vardık; yarım saat oldu. Bu çocuğu iki saatlik yolda bile zaptetmek sorun :( pertim çıktı valla. Neyseki bayrama kadar rahatız!! :)

Aryamm yazmayı unutmuşum. Eşinin söyledikleri çok üzücü. Zaten çocuk bi ton vakit alıyo, bir sürü yemek yapıyosun, temizliği de yap da köle isauraya bağlan yani!!! Bu konuda ona kız bi şekilde ve geri adım atma. Hizmet hizmet de bi yere kadar yani....

Oğluş emip yatsın valizleri boşaltmadan ben de yatıcam inşallah.

Herkese iyi geceler, tatlı rüyalarrrrrrr.

Günaydınnnn!!!
çok bencilce, çok kırıcı, çok üzgünüm bunları söylediği için..:50:

erkeklerin çoğu, çocuğum olsun ama hayatımda olumsuz bi etki olmasın, hiçbir sorumluluk almayayım modunda.
ne uykusu bölünsün, ne yemeği geciksin..
yani külfeti anne yüklensin, nimeti onlar sürsün.
taşı, doğur, büyüt, yetiştir. o da meydana gelen varlıkla ''benim çocuğum'' diye övünsün.
bu mu babalık?
hadi yardım etmezsin, bari yapılanı takdir et ki teşvik olsun.
sen çocuğuna zaten bakarsın. ama aynı evin içide, verdiğin emeği, yaşadığın zorluğu görmeyen adam
o çocuğu bakıp büyütmekten daha zor!:19:

ayşecik zaten öyle zor bi çocuk değil. buna rağmen bi yere mi gidicez, ben maksimum tedbiri alırım.
aman uyusun, orada mızıldamasın. karnı tok gitsin yolda huzursuzlanmasın.
koltuğunda sıkılır, hemen yanına geçerim oyalarım. eşim araba sürerken dikkati dağılmasın.
gittiğim yerde sürekli takipte. düşmesin, bi zarar görmesin.
eşime de minimum etki ve sorumluluk düşüyor.
eminim hepimiz bunları yapıyoruz.
ve buna rağmen babalar kalkıp çocuk bakmak konusunda ahkam kesince şartel atıyor..
ne diyeyim, bi de başkalarıyla kıyas yapmaları daha fena

eşim, o sözü kullandı. eminim; beni düşünerek söyledi.
yani annesi sürekli çocukla uğraşmaktan dinlenemedi
yüzemedi, uyuyamadı diye. ama zaten bunlara gönüllüyüz biz. buna rağmen tatil istiyor ruhumuz.
tebdil-i mekanda ferahlık var diye, bi nefes alalım diye.
aslında bu adamlardan pek az bi şey istiyoruz ama idrak, izan, adalet ve empati sahibi olanlar bunu anlayabiliyor..
:) ne güzel anlatmışsın. Ben artık diyecek birşey bulamıyorum.

bir defter bıle tutuyosunuz yanı,süper yaa:)kıtaplar elıme ulaşsın da ilk ondan baslıyım sana yorumlarımı yazarım canım

topikte bir çişe alıştırma atraksiyonu mu başladı bana mı öyle geliyor,erken değil mi yav

aryacım canım sen bu deveyi güt en iyisi,bak boşan demedım bu sefer:)

Yok yahuuuu, gayet normal bence.

Bugün nasıl minik kuş

Minicik bebeyle yollarda! Cins bunlar bacım. Herşeye kendi açılarından bakmakla olmuyor işte.
Gelde anlat bunlara! Gerçi dün akşam baya konuştuk herşeyi, sıkıntı yoktu ama.

Hep öyleee... Bizimki de birden çok cadılaştı, bende inanamıyorum.

:o iyi yakalamışsın yine, ben donup kalıyorum böyle anlarda.

Günaydınlar herkeseeeeeeee :)
Dükkanı ben kapatmıştım yine ben açıyorum :) gece tayfası nerdesinizzzz??? :p
Teyzemiz 8 gibi gelecek. Toplantı 10da. Evde ne malzeme var ne bişi yemek yapmaya... Panikkkkkkkkkkkk!!!! :)
Herkese güzel bir gün diliyorum :)

Kızlar biz vardık; yarım saat oldu. Bu çocuğu iki saatlik yolda bile zaptetmek sorun :( pertim çıktı valla. Neyseki bayrama kadar rahatız!! :)

Aryamm yazmayı unutmuşum. Eşinin söyledikleri çok üzücü. Zaten çocuk bi ton vakit alıyo, bir sürü yemek yapıyosun, temizliği de yap da köle isauraya bağlan yani!!! Bu konuda ona kız bi şekilde ve geri adım atma. Hizmet hizmet de bi yere kadar yani....

Oğluş emip yatsın valizleri boşaltmadan ben de yatıcam inşallah.

Herkese iyi geceler, tatlı rüyalarrrrrrr.
Hadi gözün aydın, eve kavuştunuz. Çamaşırları da bugün hallettin mi, bitmiş demektir tatil serüveni.

Kızmak değil ama dün akşam anlattım güzel güzel. Anladı, çözüm bulmaya çalıştık bazı şeylere falan filan...

Toplam 3 kullanıcı konuyu okuyor. (3 üye ve 0 ziyaretçi)
nfk, aryamm38+, PembeHipopotam+

eşekten düşenler grubu yine eski günlerdeki gibi..
günaydın bacılarım.. çok öpüyorum sizi canlarımmm:54:
pembişim hoşgeldinnn:16:

kahvaltı hazırlamaya kalktım, neneye gidicez.
asaletmeap nfk sultan ve kerimeleri ayşe hatun güzel günler diler, slm ve dua ile:16:

Back
X