- 8 Aralık 2009
- 5.375
- 322
- 373
oooh serin serin:)
ben de aynı şeyi düşünüyordum.. bugün oyun oynuyoruz onunla şöyle yap böyle yap diyorum aynen yapıyor:) yemeği kaşıkla al , ayıcığa yedir.. hepsini yaptı. sonra da bana yediriyor. yerim o akılları elleri ayaklarıArya nın büyüdüğünü artık çok hissediyorum, ne kadar mutluluk verici yahu... Herşeyi anlıyor, birşeyi git getir diyorum öbür odadan alıp getiriyor, götür bu oyuncağı sepetine at diyorum atıyor, inek ne der diyorum möööö diyor, köpek ne der diyorum havvv diyor:))eşime diyorum ki demek insanlar bebeklerin bu hallarini özlüyorlar büyüyünce, o yüzden tekrar çocuk yapıyorlar. Rabbim herkese nasip etsin, kimsenin kucağını boş bırakmasın.

ben de daha küçük bebekler görünce oğlumun o halini özleyiveriyorum

efibademi çok merak ettimmmpembiş, hazırlık mı yapıyorsunuz, yolda mısınız bacım?
kazasız belasız varın inş evinize..
geçen gün ben efibadem deyince sen de kavaladan bahsetmiştin ya.
dün markette gördüm, hemen kaptım.
tabi mantıken benzeşseler de tatları arasında uçurum var.
eşim de yedi. neden 8 küçük kurabiyeciğe 10 tl bayıldığını anladı.
kaptırmaaaaiktidar sallantıda diyorsunuz yanikaptirmam
ne zorluklarla geldim ben buralara

evet gün be gün büyüyorlar.
lakin bu tamamen emek işi. arya kolay bi bebek değildi. geldiği bu noktada hep senin emeğin var..
o yüzden anne olmak zor
aslına bakarsanız; ben de o bebek halini özlüyorum..
dün gece rüyamda hamile olduğumu gördüm.
ve sabah tebessümle uyandım. eşime anlattım, adam odadan kaçtı![]()

biz de tatildeyken eşim bebek arabasını açıp kapatmaya of puf yapıyordubenciller bacım. benciller
dediğin gibi her türlü yük annenin omzunda.
ona yedirmeden sofrada yiyemem.
onu uyutmadan kendim uyuyamam.
onun altını değiştirmeden kendim tuvalete gidemem.
gece uyanır tekrar yatırmadan yatamam..
her türlü işini takip et, dışarda dille sustur, gezdir razı et.
yine adamlara sorsan, çocuk zor!
geçen gün kv diyor. eşim diyormuş ki, çocukla tatil çok zor.
ALLAH için tek bi zorluğu olmadı ona bu tatil.
su gibi gidip geldik. 6 saatlik yolda ben de mızıldarım yani, o kadar da olsun.
hala tam adapte olamadılar çocuklu yaşama..

ama ikimiz de söyledik "keremle tatil ,çok daha güzel "
hahha evet
ona de ki "bizim topikte en hamarat benim"Aynen.... Daha da uyuz bişi söyleyeyim, yaz tatili boyunca kv de temizlik falan yapmadım ya ne var yapsan diyor bana eşim. Herkesin çocuğu var bi sen böyle abartıyorsun diyor. Hangi kelimesine üzüleyim, şaşırayım bilemedim. Daha da başka zaman senle 2. Çocuğu düşünmüyorum senin bünyen zayıf, altından kalkamıyorsun dedi. Kendinde hiç suç yok, yardımını esirgemez, bencillik yapmaz, saolsun ya. İşte dediğin gb hangi duyguyu hissedeyim karar veremiyorum yani.

senin yaptıklarını hiçbirimiz yapamıyoruz yahu! el insaf!
demek ki neymiş, ne kadar yaparsan yap bu adamlara yetemiyormuşuz en iyisi hiç yormamak kendimizi!
ananemin bir lafı vardır "yan yatan da bir; gö..nü yırtan da bir"

aynen o işleri evde de yapıyoruz bari tatildeyen yapalım:)
ayşecik zaten öyle zor bi çocuk değil. buna rağmen bi yere mi gidicez, ben maksimum tedbiri alırım.
aman uyusun, orada mızıldamasın. karnı tok gitsin yolda huzursuzlanmasın.
koltuğunda sıkılır, hemen yanına geçerim oyalarım. eşim araba sürerken dikkati dağılmasın.
gittiğim yerde sürekli takipte. düşmesin, bi zarar görmesin.
eşime de minimum etki ve sorumluluk düşüyor.
eminim hepimiz bunları yapıyoruz.
ve buna rağmen babalar kalkıp çocuk bakmak konusunda ahkam kesince şartel atıyor..
ne diyeyim, bi de başkalarıyla kıyas yapmaları daha fena
eşim, o sözü kullandı. eminim; beni düşünerek söyledi.
yani annesi sürekli çocukla uğraşmaktan dinlenemedi
yüzemedi, uyuyamadı diye. ama zaten bunlara gönüllüyüz biz. buna rağmen tatil istiyor ruhumuz.
tebdil-i mekanda ferahlık var diye, bi nefes alalım diye.
aslında bu adamlardan pek az bi şey istiyoruz ama idrak, izan, adalet ve empati sahibi olanlar bunu anlayabiliyor..