Canım zaten dr.lar da emir kulu prosedür neyse uyguluyorlar , sağolsunlar var olsunlar , ücretler konusunda onların bir etkisi yok,
lakin gerçekten bazıları da var ki ; ağzından umutla tek bir kelime duyabilmek için kırk takla atıyorsun , neticede Dr , öğretmen , avukat , tezgahtar; insanla birebir ilişki içinde olan meslek grupları ve insan sevmeyen de bu meslekleri seçmesin diyorum , benim ailemde de dr lar var haklarında kötü düşünmem ne mümkün...
Bahsetmiştim daha evvel, benim kızım 6- 7 aylıkken fıtık ameliyatı oldu , dolayısıyla Dr fobisi vardı belirli bir yaşa kadar... neyse bir özel hastanede dr un odasına muayene girdik soyduk çocuğu , kızım daha bir yaşlarında , çok fena ağlıyor, kadın kızgın ve hızlı hızlı baktı, bitirdi, ve bana hanımefendi çocuğu dışarıda giydirir misiniz , ben ağlama sesinden çok rahatsız oluyorum da dedi

şoka uğradım neye uğradığımı şaşırdım , neticede sen bir çocuk doktorusun tabii ki ağlayacak çocuk bu, ağlama sesinden rahatsız oluyorsan git evinde otur yapma mesleği

yorgun olabilir morali bozuk olabilir, ama bunlar ona benim masum çocuğuma veya bana kötü muamele etme hakkı vermez ki... kastettiğim bu karakterdekiler, sonuçta insanlar mesleklerine değil , karakterine göre insan oluyorlar elbette ve mesleki bir sınıflandırma asla yapmıyorum ...
Kızım ameliyat olacağı zaman , istanbulda çok çok bilinmiş bir özel hastaneye gittik ,
Çocuk cerrahı beyefendi hemen bizi ultrasona aldı, ameliyata karar verdi ve arkasını dönüp ; .bu ameliyat xxx para , OK liyorsanız ameliyathaneyi hazırlatıyorum ! Ya hu zaten hastane ; giriş işlemi yapılırken meblağı söyleyecek , hayrına yapmayacaksın ki ameliyatı... Nedir bu para aşkı ?? Dr un , acilen hemmen ameliyat olmazsa zehirlenir bu çocuk dedikten sonra , araya da parayı sıkıştırması; benim vicdanıma sığmıyor şahsen , sözümüz ve kırgınlığımız böylelerine ....
Ayrıca busmaicim geriye dönüp okudum da, sedyeye dahi almayana bayağı kaba yazmışım ben de haklısın , ama o Dr değil , gişede görevli olan kişiydi );
Anneme ; çocuğun hasta mı ki bak ayakta deyip , terbiyesizlik yaptığı için hala kızgınlığım geçmemiş demek ki ..
Paragöz diyerek kastettiğim hastane yönetimi , gerçekten hastaya para gözü ile bakıyorlar , benim eşimin abisi Dr şey diyor ; bazı özel hastanelerde iş görüşmelerinde , doktorlara ; gerekse de gerekmese de mr a , röntgene vs yönlendireceksiniz ve bunlardan siz de prim alacaksınız diye talimat veriyorlarmış );
Kreşler de öyle ne yazık ki canım , geçen yıl oturduğumuz semtte gezmediğim semt kalmadı ,
hepsinde 17-18yaşlarındaki kızlar öğretmen vasfında çalışıyor, ve onca kalabalıkta hepsi ile birebir ilgileneniyorlar haliyle..bir tanesinde hiç unutmuyorum 6 aylık bir bebek vardı, beşiğinde vakit geçiriyordu çoğu zaman ...
daha önce de burada konuşmuştuk; kendi derdini anlatamayacak bir çocuğun kreşe verilmesinden yana değilim , evde gelip , gün içinde orada olanı biteni anlatabilmesi lazım...
Allah kolaylık versin , kv ile anne bir müddet daha götüremez mi daha çok minikler gerçekten... Ama tek çare kreşse;
Kamera ile gün içinde görebileceğiniz ve istediğiniz zaman çat kapı gidip çocuğumuzu denetleyebileceğiniz bir yer olursa içiniz daha rahat olur en azından.. İnşaallah en hayırlısı olur kuzucuğun hakkında...