• Merhaba, Kadınlar Kulübü'ne ÜCRETSİZ üye olarak yorumlar ile katkıda bulunabilir veya aklınıza takılan soruları sorabilirsiniz.

Önce Hamileydim Şimdi Anneyim

selamlar herkese..tüm hastalara geçmiş olsun anneler ve bebişler...bizde uzun zamandır nezle var 2 gün kayboluyor 1 gün geliyor sonra yine gidiyo...ilaç vermiyorum burun çekmiyorum saldım çayıra mevlam kayıra:) uyku geçiş dönemindeyiz tek uyku yapmaya çalışıyorlar ama 11 de 1 saat uyuyunca akşam bizi haşat ediyorlar..bugün zorla uyuttum 16 da akşama kafamız rahat. herşeyleri olay bu bebelerin artık kendilerine bakmayı öğrensinler yaw ben bu kadar uzun süre bebek bakamam:(( yorgunum çay fincanıyla kahve içiyorum. pazartesileri tekim annemlerin yolunu gözlüyorum:(sırtımın tam ortasında uzun zamandır geeçmeyen batma var...ne gelişmez sırt kasıymış bu:(

selamlar herkese..tüm hastalara geçmiş olsun anneler ve bebişler...bizde uzun zamandır nezle var 2 gün kayboluyor 1 gün geliyor sonra yine gidiyo...ilaç vermiyorum burun çekmiyorum saldım çayıra mevlam kayıra:) uyku geçiş dönemindeyiz tek uyku yapmaya çalışıyorlar ama 11 de 1 saat uyuyunca akşam bizi haşat ediyorlar..bugün zorla uyuttum 16 da akşama kafamız rahat. herşeyleri olay bu bebelerin artık kendilerine bakmayı öğrensinler yaw ben bu kadar uzun süre bebek bakamam:(( yorgunum çay fincanıyla kahve içiyorum. pazartesileri tekim annemlerin yolunu gözlüyorum:(sırtımın tam ortasında uzun zamandır geeçmeyen batma var...ne gelişmez sırt kasıymış bu:(

Sırtına röntgen çektirdin mi? Kas gevşetici krem kullanabilirsin ; Sulidin, Voltaren, Fastjel vs.

canım senin dr bende gittim.. açıkçası bana biraz korkak geldi.. yada ugrasmak istemiyor. . sen başka dr olsaydın normal doğumu denerlerdi. benide riskli gebelik bilmem ne diyerek okadar strese soktu ki ondan sonra ben iki dr gittim onlarda bazı risklerin olduğunu söylediler ama onun anlattığı kadar değil. yani çokta iyi bi dr değil bence
sanırım haklısın. beni hiç normale yönlendirmedi.:50:
benim ısrarlarımla miad dolana kadar bekledi.

günaydın

herkese güzel bi hafta diliyorum:34:

oğlum nezle oldu.sürekli burnu akıyor ve üstten iki dişi daha çıktı sıkıntılıyız anlıycanız:50:

nkf ve pembe görümce oluyormuşsunuz gelinler çok şanslı sizin gibi şeker görümceleri olacak.

busmaiye bak sen çocukda yaparım ,misafirde ağırlarım diyor:46::46:

pembe gibi bende uykusuzum.şu dişler tamamen çıksın artık.nfk beni de kahvaltıya çağır:1:
geçmiş olsun canım.
sen gel, mantı açarım sanaa:54:

Haklısın esasında Dr lar da risk almak istemiyor , iri bebek doğumda oksijensiz kaldı engelli oldu vs.. gibi şeyleri duyunca insan iyi ki diyor..
Evet canım hâlâ hem de yeni doğan gibi sürekli istiyor alışkanlık oldu artık
Huggies, beyaz ve yeşil prima ve baby star; dördü de sızdırdı, baby star kızımda kullanıyordum asla sızdırma yapmadı ki onda koca dana olana kadar bezliydi 2 yaş 7 ay :1: ama şimdi formunu değiştirmişler inceltmişler , kötü olmuş ..

Nfkcım , canbebeden hâlâ memnun musun , bir de onu deneyeyim sızdırma yok diyorsan
canım ben hep canbebe kullandım desem yalan olmaz.
bi doğum çantamda prima vardı, o bitince bir daha almadım. molfix, huggies organik pamuklu denedim.
canbebeden çok memnunum. tabi belki kız bebek olduğu için bilmiyorum, hiç taşma yapmadı diyebilirim.
bir iki kez, ben fırfırlı bariyer kısmını dışarı çevirmeyi unutmuştum onlar ayrı :27:
emme kapasitesi gayet yüksek, bazen yarım kilo çiş var gibi dolu oluyor :9:
fiyatı da kalitesine göre çok ekonomik. bence bir paket al dene. inş pişman olmazsın. :34:

sidikli oğlanlar, ahahahahah :9:
bizimki de bu ara çok kalkıyor ya, bazen 4 bazen 5 kez.
mızıldıyor, pışpışlıyorum. illa kalkacak meme istiyor. :26:
üstten yeni dişleri çıktı bu ara ona bağlıyorum, yani inş öyledir..

Annem de bana çerkez mantısı yapıyor hıh! :1:
ne ballısın kız sen1:31:
Pamuk helvacım bizim de prima beyaz çok sızdırıyordu, mavisi sızdırmıyor. Bir de bebeğin şeyi tam aşağı bakar şekildeyken bağla bezini, sağa sola veya yukarıya bakıyorsa sızdırıyor:))
evet, bebeğin şeyinin yönü de çok önemli :9:
Arkadaşım erken geldi mutfağı daha toplayamamıştım rezaleeet
Neyse ki o keremle oynarken çabucak hallettim. Börek çok güzel oldu, mantar, domates biber ve kuşbaşı eti pişirdim, yufkaya yoğurt ve sıvıyağ sürerek bohça şeklinde sardım. Üzerine yumurta sarısı sürüp pişirdim.

Patates mantısının tarifi de şöyle kızlar;
6 patatesi soyup ince ince dilimleyin,3 yumurta, 3 yemek kaşığı un, 1 su bar yoğurt,1 paket kabartma tozu, 2kaşık tereyağ 2 kaşık sıvıyağ, pulbiber karabiber tuz. Karıştırıp ,dikdörtgen borcama yayın, kek gibi pişirin.

Fırından çıkınca 10 dk sonra üzerine sarımsaklı yoğurt dökün ve tereyağında toz kırmızıbiberi kızdırıp dökün, biraz da nane. Bu kadar
kızııım, iki bebeyle nasıl misafir ağırlıyorsun sen, maşallah..
böreğin de lezzetli görünüyor:56: kuşbaşı et böreğe yakışıyor vesselamm!

bu tarifi de bi denemek lazımmm:72:

bu arada, baby star eşim almıştı.
bir iki tane anca bağladım. birincisi malzemesi o kadar dandikki, dokununca sanki kağıt gibi hissediyorsun.
resmen haşırt huşurt ediyor; ki çok kötü pişik yaptı. bir de bel bant kısmı esnek değil. hasıl-ı kelam, denediğim en kötü bezdi :19:

geçmiş olsun canım.

sağolasın canım:13:.nasıl geçti kahvaltınız?

her sayfada fahriye evcen görmekten bıktım:36:

İTALYAN USULÜ KAŞARLI KÖFTE

CAHİDE SULTAN,nın sitesinden aldım tarifi.ama sayfayı açmadı nedense .

bu akşam bu tarifi denedim .güzel oldu.tavsiye ederim....

Son düzenleme:
geçmiş olsun canım.

sağolasın canım:13:.nasıl geçti kahvaltınız?

her sayfada fahriye evcen görmekten bıktım:36:
uzun :27:
ve bol sohbetli.. :31:

günler öyle kısa ki, birine gidecekseniz kahvaltıya gidin.:ssz:
öğle gidince, saat beşte hava kararıyor. oturup kalktığından bi şey anlamıyor insan.

fahriyenin zayıflama haberleri mi?
bana da face te çıkıyor :27:
özellikle bana çıktığını sanıyorum :30:

Uyu Efe uyuuuuuuuu. Oğlum bugün huysuzluğun doruklarında. Benim de hiç sabrım yok. Pek iyi bir ikili olmadık yani. Bi de okulda ders programlarına bir baktım ki matçilerde en iğrenç program bende. Çok yorucu ve delik deşik. En fena sınıfımla dersim hep son iki saat haftanın üç günü!! Evde yemek yok çünkü markete uğrayıp bişi alamadım. Cuma günü kvler gelyo ne pişiricem hiç bilmiyorum. Daha nolsun?!?! :(((

Hepinize ayrı ayrı teşekkürler cevaplarınız için :48:
Nfk ; evet canım baby starı incelticez diye berbat etmişler , ben 3-4 yıl evvel kızımda kullandığımda daha kalın yapıda ve yumuşacıktı ve dediğim gibi kocaman çocuğa bağlamama rağmen hiç sızdırmazdı, selime ilk aldığımda paketi bir heves açtım elime alır almaz hayal kırıklığına uğradım , gündüz kısa süreli uykusunda dahi çiş taşırmasından hiç bahsetmiyorum bile ):
Gündüz markete gidip molfixi aldım, bu da taşırırsa canbebeyi deniycem ..
Busmai ; :9: evet o kısım da önemli haklısın :1: ben anatomisine uygun olarak aşağı bakar hâlde bırakıyorum, uyurken yön değişiyorsa bilemem tabii :1:
Şaka bir yana, sol alttan bir azı dişi çıkarmış kuzum , bugün kucağımda güldürürken fark edebildim , geceleri sürekli uyanmasının ve bol bol çiş yapmasının nedeni anlaşıldı , diğer bebelerin poposunun ayarı bozulur diş çıkartırken, bizimkinin de çiş ayarı bozuldu anlaşılan:52:
Eagle geçmiş olsun Allah şifalar versin, o boyun ve sırt ağrısı bende de mevcut ve bebeklerle uğraşırken de geçmesi imkânsız galiba ; emzirirken yıkarken taşırken sürekli garip hâllerde durduğumdan taş gibi bir hâlde sırtım ):
Tarif için teşekkürler Busmai , denemek istiyorum en kısa zamnda , kremalı patatesi kremasından dolayı pek yapmak istemiyordum bu daha sağlıklı minnoşlar için :56:
Hayırlı huzurlu geceler hepinize...

uzun :27:
ve bol sohbetli.. :31:

günler öyle kısa ki, birine gidecekseniz kahvaltıya gidin.:ssz:
öğle gidince, saat beşte hava kararıyor. oturup kalktığından bi şey anlamıyor insan.

fahriyenin zayıflama haberleri mi?
bana da face te çıkıyor :27:
özellikle bana çıktığını sanıyorum :30:

Face i bilmiyorum hiç dikkat etmedim ama burada ihtiyaca uygun reklamlar çıkıyor galiba; sabahtan beri bana molfix reklamının görünmesi gibi meselâ:55:

İTALYAN USULÜ KAŞARLI KÖFTE

CAHİDE SULTAN,nın sitesinden aldım tarifi.ama sayfayı açmadı nedense .

bu akşam bu tarifi denedim .güzel oldu.tavsiye ederim....
İtalyan usulü :56: değişik bir tad olmalı , afiyet şeker olsun sizlere (:
Uyu Efe uyuuuuuuuu. Oğlum bugün huysuzluğun doruklarında. Benim de hiç sabrım yok. Pek iyi bir ikili olmadık yani. Bi de okulda ders programlarına bir baktım ki matçilerde en iğrenç program bende. Çok yorucu ve delik deşik. En fena sınıfımla dersim hep son iki saat haftanın üç günü!! Evde yemek yok çünkü markete uğrayıp bişi alamadım. Cuma günü kvler gelyo ne pişiricem hiç bilmiyorum. Daha nolsun?!?! :(((

Gerçekten üst üste gelmiş ya , inşaallah bir dahaki değişmesinde güzel denk gelir program ,
Yemek işini hiç düşünme bile , sen halledersin Allah'ın izni ile, efeciğin de yeni bir dişi çıkıyordur belki huzursuzluk ondn kaynaklanıyordur

Son düzenleme:
Teknoloji bu kadar gelişti diye zaman zaman çocuklar adına kaygılansam da ; güzel yanları da yok değil , yıllar yıllar evvelki telefon numaralarını kaybettiğim lise arkadaşlarım whatsApp tan ulaşıyorlar ikidir, çok garip bir duygu onca yıl sonra görüşüyor olmak:31:

oyy kıyamam ben sana yaa okurken bile daraldım umarım efe uyumustur bişeyler yiyebilmiş ve kafan az da olsa rahatlayabilmiştir...Program olayına ben inanılmaz takığım onla ilgili yorum bile yapamıyorum kaç kez müdürüm ve sevgili yardımcılarıyla bu konudan tartıştıgımı hatırlayamıyorum bile !!! :20::20:

Günaydın güzel anneler, hayırlı huzurlu bir gün diliyorum hepimiz için :71:
Pembecim kolaylıklar , yoğun bir gün geçireceksin, Allah yardımcısı olsun çalışan annelerin ..
Özlemcr ; kış bebeği güzel oluyor gercekten. Bahar geldiğinde bebek de büyümüş parka bahçeye çıkacak kıvama geliyor tam, fakat kışın bebek görmeye hasta hasta gelen pek çok düşünceli insan sayesinde; bebek grip olup duruyor :14: Allah hayırlısını versin inşaallah :49:
Busmai ; ilk doğumlarımızın sezeryana dönmesinin nedeni aynıymış, ikincide normale cesaret edemedim ben de , zaten Dr um da kesinlikle olmaz demiştii..bebek iri sezeryana, eskiden nenelerimiz 5kg çocuğu nasıl normal dünyaya getirdiler acaba :44:
Nfkcım; Allah'tan eşim erken geldi de , mimnoşları oynatabildik biraz ..
Kızlar evde 4 çeşit bez var, hepsinde de sabah sızdırmış olarak uyanıyoruz , üstten ve yanlardan, belden.... gece boyu meme istediği için fazla oluyor çişi galiba. Reklamdaki ; çok sıvı tüketen Mert'in bezinden mi denesem , bi o kaldı denenmeyen, primaya verilen paralara acıyorum ya , en çok da o sızdırıyor beyaz olanı özellikle ...
Hımmm, tecrübeli anneler de kış bebesi diyor yani.

Kv memlekete dönmedi mi? Efe'ye kim bakıyor.

ipek grip oldu:2: abladan geçti sanırsam. .
nfk, pamukhelva; diş döneminde çok normal memeye dusmeleri..

Ayy o kötü olmuş Rabbim şifalar versin miniğine canım );
Evet diş sancısını nasıl atlatacak kuzucuklar diş dönemi meme dönemi (: yalnız çok enteresan kızım hiçbir dişinde anlamadım nasıl çıkarttığını bir tek azı dişlerde ateşlenmişti, Selim de de ilk dişler belli etti kendini çıkarken fakat azı dişi salya ve çok meme isteme dışında belirti vermeden pat diye geliverdi..
Ikisinin tek ortak paydası ikisi de önce sol taraftan diş çıkartıyor, Rabbim ne büyüksün solak insanın her minik ayrıntısı ilk soldan oluyormuş Meğer, ilk attıkları adım da hep soldur meselâ..

Öff uyku tutmuyor ; akşam saati üst üste iki fincan kahve içersem böyle uykum kaçar işte, sabah erkenden uyanmıycm sanki (:
Hayırlı huzurlu geceler Allah rahatlık versin hepinize ve minişlere...
Bizim de 7/24 molfixli Popişimiz sabaha sızdırmamış olsun lütfen (:

Son düzenleme:
Ayy o kötü olmuş Rabbim şifalar versin miniğine canım );
Evet diş sancısını nasıl atlatacak kuzucuklar diş dönemi meme dönemi (: yalnız çok enteresan kızım hiçbir dişinde anlamadım nasıl çıkarttığını bir tek azı dişlerde ateşlenmişti, Selim de de ilk dişler belli etti kendini çıkarken fakat azı dişi salya ve çok meme isteme dışında belirti vermeden pat diye geliverdi..
Ikisinin tek ortak paydası ikisi de önce sol taraftan diş çıkartıyor, Rabbim ne büyüksün solak insanın her minik ayrıntısı ilk soldan oluyormuş Meğer, ilk attıkları adım da hep soldur meselâ..

Öff uyku tutmuyor ; akşam saati üst üste iki fincan kahve içersem böyle uykum kaçar işte, sabah erkenden uyanmıycm sanki (:
Hayırlı huzurlu geceler Allah rahatlık versin hepinize ve minişlere...
Bizim de 7/24 molfixli Popişimiz sabaha sızdırmamış olsun lütfen (:
Benim kızım da dişlerini önce soldan çıkardı. Genellikle de sol elini kullanıyor. Kaşığı sağ ile tutuyor. Kalem, boya gibi şeyleri ise sol ile. Biz de acaba sokak mı olacak diyorduk. Diş konusunu ilk kez duydum.
Herkese günaydın. Çay keyfi yapıyorum.

Back
X