• Merhaba, Kadınlar Kulübü'ne ÜCRETSİZ üye olarak yorumlar ile katkıda bulunabilir veya aklınıza takılan soruları sorabilirsiniz.

Önce Hamileydim Şimdi Anneyim

canım sen böyle yaptıkça sırtına binen çok olur:19:
tek başına çocuk büyütmeye calisiyorsun.. oncesinde de dedim bebek değil artik çocuk bunlar oyundan anliyorlar.. sen gelene kadar idare edebilirler istedikten sonra..

Ya Efe çok hareketli. Ve oyuncakları ile oynamayı da pek sevmiyor. Hep yaramazlık peşinde. Öyle olunca da zaptedemiyorlar çünkü kendilerini kaldıracak halleri yok :/

gorumcem aksam gelmis. Tam uyku vaktinde kv ariyor, halasi geldi aysecigi gorsun diye. Ben de yatiriyordum simdi dedim. 5 dk falan dedi. Yok artik yarin gorur dedim. Esim de yanimdaydi. Sanki halasi yegenine meftun dedim..

Benim sinirim dun aksamdan kalma. Yine tam uyku vakti ariyor kv, amcasinin ark geldi alalim asecigi dedi. Ben de uyku vakti ama dedim. 5 dk 5 dk dedi. Cocugu verdim 1 saatten fazla oldu ses yok. Ben aradim. Getirdi. Aysecik de kucagima geldi basladi aglamaya. Bizde cizgi film izliyordu zorla kaldirip getirdim diye agliyor dedi. Ama bezini degistirirken gercek anlasildiki, uzun zamandir altinda olan kaka ozellikle kukusunun ustunu yakmis, kizartmis, kipkirmizi kabarmis:50: acmadi bacaklarini, uf uff diye agladi. Zor temizledim kremldim. Bugun kac kez alt actim kremledim hala gecmedi. Benim de sinirim gecmedi. :19: Aslinda kv bez isinde hassastir, sik kontrol eder ama dun tam tersi olmus. Yarin da artik butuuuuun gun beraber oluruz. Tum gelinlerin hayali!!!

Oiyyyyyyyy :( ayşeciğime kıyamam. Kv normalde titiz ise demekki bişi oldu da farkedemedi. Ama olan yavruma oluyo işte :/ bygğn için kolaylıklar canımcım.

oturup konuş sizinkilerle.. kocanın gece kalkmamasi da garip açıkçası. . bence dönüşümlü kalkabilirsiniz..

Valla ben gidecekleri günü beklesem daha iyi. Dün Efeyi uyuttuktan sonra biraz iş yaptım ve geç uyudum. Gece ise yine sürekli kalktık durduk. Eşime dedim ki "biraz baksalar da ben bu işimi o sırada yapsam ve gece kalmasam...?" Cevap: onlar yokken de o saatlerde iş yapamıyordun zaten. !!!!????? Gece eşim kalksa da bi işime yaramaz çünkü Efe emmek istiyo :/

Sen de onlara satma moduna girseydin. Şaka bir yana boş günlerimde eşim eve gelince ben de Aden'i hemen babasına salıyorum.okula gittiğim günler bunu yaptığıma pişman oluyorum.

Yarın gelin, görümce günün desene. Beni topikten beklerler deyip kaç.

Dediğim gibi satamıyorum çünkü düzgün ilgilenemiyorlar. Hep bişi kırılıyo, bişiler oluyo :/

adam gunduz bakmiyorki gece kalksin..:19: yani yarim saat bir saat neki? anne calismasa belki anlasilabilir ama anne de calisiyor, yoruluyor. Hic empati yok, hazir cocukla "benim" diye ovun, istedigin zaman istedigin kadar sev. Ooooo, hersey kadinin sirtinda beah! Gece gece dellendim. Nerde benim oklavam?! :95:

Kap oklavanı gel buraya nfkkk :)

Günaydınlar herkeseeee. Sabahtan eri yazamadım bi türlü. Şimdi de koşturarak hazırlanmalıyım. Herkese güzel bir gün diliyorummmmm :)

Günaydın günaydın hayırlı huzurlu günler güzel kuzulara ve Anneciklerine :71:
Normalde benden önce yataktan zıplayan oğlum hâlâ uyuyor hayırdır inşaAllah , gece bir oğlan bir kız uyandırıp durdular , kafam kazan gibi
Özlem kolay gelsin hem ağrı, hem okul ve nöbet zor olur Allah kolaylık versin
Pembişcim sana da canım, artık ben erkeklere birşeyler söyleyip nefesimizi yormamalı diyorum nasıl olsa yine aynı tas aynı hamam :41: ben bazen birşey anlatacak oluyorum bakıyorum cevap hep aynı "hıı " haa " :9: inşaAllah biz oğluşları ev işlerine ve eşine yardımcı olacak bilinçte yetiştirebiliriz, benim kendi annem de böyle meselâ , oğlunun meyvasını dahi soyar götürür ayağına, yarın evlenince gelin anneme saygılarını ileticek kesin :30:
Allah sağlık ve kolaylık versin hepimize, öptüm kuzuşları :54:

Kızlar dolapta ne zamandır duran erikler vardı ben de onlardan marmelAt yapmak istiyorum , çok fazla koyulaşıyor benimkiler genelde, daha sıvı olması için ne yapılır yardım lütfen :56:

Ya Efe çok hareketli. Ve oyuncakları ile oynamayı da pek sevmiyor. Hep yaramazlık peşinde. Öyle olunca da zaptedemiyorlar çünkü kendilerini kaldıracak halleri yok :/

Oiyyyyyyyy :( ayşeciğime kıyamam. Kv normalde titiz ise demekki bişi oldu da farkedemedi. Ama olan yavruma oluyo işte :/ bygğn için kolaylıklar canımcım.

Valla ben gidecekleri günü beklesem daha iyi. Dün Efeyi uyuttuktan sonra biraz iş yaptım ve geç uyudum. Gece ise yine sürekli kalktık durduk. Eşime dedim ki "biraz baksalar da ben bu işimi o sırada yapsam ve gece kalmasam...?" Cevap: onlar yokken de o saatlerde iş yapamıyordun zaten. !!!!????? Gece eşim kalksa da bi işime yaramaz çünkü Efe emmek istiyo :/

Dediğim gibi satamıyorum çünkü düzgün ilgilenemiyorlar. Hep bişi kırılıyo, bişiler oluyo :/

Kap oklavanı gel buraya nfkkk :)

Günaydınlar herkeseeee. Sabahtan eri yazamadım bi türlü. Şimdi de koşturarak hazırlanmalıyım. Herkese güzel bir gün diliyorummmmm :)
canım inan kerem'de öyle. . kapıları kilitliyorum. . Bugün kızın üstünü değiştirirken, girmiş banyoya fircayi almış:20:.. elinden alinca atiyor kendini yere.
gece kalkma olayina gelince sana tavsiyem gece emzirmelerini birakman.. bir hafta sabretseniz geceleri sen değilde kocan kalkip o uyutsa belki efe'de okadar kalkmayacak.. Artık bizim çocukların gece beslenmesine ihtiyacı yok..

Normalde benden önce yataktan zıplayan oğlum hâlâ uyuyor hayırdır inşaAllah , gece bir oğlan bir kız uyandırıp durdular , kafam kazan gibi
Pembişcim sana da canım, artık ben erkeklere birşeyler söyleyip nefesimizi yormamalı diyorum nasıl olsa yine aynı tas aynı hamam :41: ben bazen birşey anlatacak oluyorum bakıyorum cevap hep aynı "hıı " haa " :9: inşaAllah biz oğluşları ev işlerine ve eşine yardımcı olacak bilinçte yetiştirebiliriz, benim kendi annem de böyle meselâ , oğlunun meyvasını dahi soyar götürür ayağına, yarın evlenince gelin anneme saygılarını ileticek kesin :30:

benim eşim yardimci çok şükür:nazar: en azından bundan dolayı kayinvalideyi sevgiyle anıyorum
umarım oglumda babası gibi olur.. gelinim de beni sevgiyle anar:31::27:

benim eşim yardimci çok şükür:nazar: en azından bundan dolayı kayinvalideyi sevgiyle anıyorum

Maşa'Allah :nazar: Allah razı olsun kv denden,
İnşaalah babayı örnek alır oğlun da :49: gelin çok sever seni ya senin gibi şeker kv bulacak daha ne istesin :54:

Maşa'Allah :nazar: Allah razı olsun kv denden,
İnşaalah babayı örnek alır oğlun da :49: gelin çok sever seni ya senin gibi şeker kv bulacak daha ne istesin :54:

canim teşekkür ederim:109: bilmukabele
şahsen oğlunu seven gelinini daha çok sevsin diyorum ben.. inşallah o günleri görürüz. . allah iyi insanlarla karsilastirsin

şahsen oğlunu seven gelinini daha çok sevsin diyorum ben.. inşallah o günleri görürüz. . allah iyi insanlarla karsilastirsin

Âmin çok doğru söyledin, kızıma ya da oğluma iyi bakıp onu sevecek gelin&damadı Baştacı etmeli insan, lâkin kv delerde başta bir kıskançlık oluyor nedense, meselâ benim kv Sofra kurar ; oğlum sofra hazır gel ? Bana demek yok hiç :9: kızıma doğuma geldi bir çorba pişirmedi kalkıp, misafir gelmişti diğer oğlu ve torunları, onlara tabak hazırlamış ben ağlayan bebişe bakmaya gittim geldim baktım bana tabak hazırlamamış :1: yine de hiç şikayet etmedim birşey demedim şimdi beni tanıdı bana karşı daha iyi Allah'a şükür, önyargılı olmaktan Allah korusun inşaAllah bize davranılan gibi davranmayız bizler :54:

Kızıma hamileyken de şey demişti bana; inşaAllah boyu oğluma çeker, yüzü sana benzer :9: işte bunlar unutulmuyor cahillik mi kıskançlık mı önyargı mı nedir bilmiyorum da ; inşaAllah kınadığım şeyleri ben de yapmam diye dua ediyorum Allah'a :16:

canım inan kerem'de öyle. . kapıları kilitliyorum. . Bugün kızın üstünü değiştirirken, girmiş banyoya fircayi almış:20:.. elinden alinca atiyor kendini yere.
gece kalkma olayina gelince sana tavsiyem gece emzirmelerini birakman.. bir hafta sabretseniz geceleri sen değilde kocan kalkip o uyutsa belki efe'de okadar kalkmayacak.. Artık bizim çocukların gece beslenmesine ihtiyacı yok..

Amanın tuvalet fırçası mı :30:
Kesinlikle gece emmesi uyanmalarında tek faktör, onu kesince şak diye kesilecek uyanmaları da, ama işte gece uyandığında bağırıp çağıran bebeyi sakinleştirebilecek biri lâzım o da bizim eşler değil maalesef :28:

Nfk cım görümceyle olaylar oldu mu:) artık alışmıştır diye umuyorum
Pembişim gece emzirmesini kesmenin tek yolu kontrolü babanın ele alması tabi onun da umursayacağını sanmıyorum ama ;artık bu işe son vermeye başlamalısın. Şubat tatilinde yaparsın mesela veya bir haftasonu. Çünkü gece uykusuz kalacağın kesin. İyice gözleri açıldı bu veletlerin unutması lazım bir an önce. Baktım kerem bikaç gündür meme meme demeye başladı hiç yapmazdı. Ben de "meme bitti meme yok" diyorum. Günde 1 kez veriyorum. Artık herşeyin farkındalar çok zorlaşıyo işler

Sen kv yi sevgiyle mi anıyosun :))) hadi ordannn
Kızıma hamileyken de şey demişti bana; inşaAllah boyu oğluma çeker, yüzü sana benzer :9: işte bunlar unutulmuyor cahillik mi kıskançlık mı önyargı mı nedir bilmiyorum da ; inşaAllah kınadığım şeyleri ben de yapmam diye dua ediyorum Allah'a :16:
Benimki de inşallah gözleri sana benzer demişti sonra doğunca "aynı oğlumun bakışları" diyor halbuki herkes bakışlarını bana benzetiyor keremin

Kesinlikle gece emmesi uyanmalarında tek faktör, onu kesince şak diye kesilecek uyanmaları da, ama işte gece uyandığında bağırıp çağıran bebeyi sakinleştirebilecek biri lâzım o da bizim eşler değil maalesef :28:

evet canım tuvalet fırçası .. benimki kapali , fircayi tutmamis disindan tutmuş.. yeni değiştirmiştim. diğerini de tutmuslugu var çünkü bizimki mimli bu konuda.. :53:
doğru diyorsun canım bunu gogusleyebilecek biri lazım

Pembişim gece emzirmesini kesmenin tek yolu kontrolü babanın ele alması tabi onun da umursayacağını sanmıyorum ama ;artık bu işe son vermeye başlamalısın. Şubat tatilinde yaparsın mesela veya bir haftasonu. Çünkü gece uykusuz kalacağın kesin. İyice gözleri açıldı bu veletlerin unutması lazım bir an önce. Baktım kerem bikaç gündür meme meme demeye başladı hiç yapmazdı. Ben de "meme bitti meme yok" diyorum. Günde 1 kez veriyorum. Artık herşeyin farkındalar çok zorlaşıyo işler

Benimki de inşallah gözleri sana benzer demişti sonra doğunca "aynı oğlumun bakışları" diyor halbuki herkes bakışlarını bana benzetiyor keremin

sadece bu konuda dedim kız:9: eşime öğretmis bazi seyleri gerçi bunun benim işime yarayacagini bilseydi yaparmiydi bilmem

evet canım tuvalet fırçası .. benimki kapali , fircayi tutmamis disindan tutmuş.. yeni değiştirmiştim. diğerini de tutmuslugu var çünkü bizimki mimli bu konuda.. :53:
doğru diyorsun canım bunu gogusleyebilecek biri lazım
Çok iyi etmişsin fırçayı kapalı almakla, bizimkinin de gözü o fırçada, en büyük korkum o fırça ve wc ye elini sokması :30:
sadece bu konuda dedim kız:9: eşime öğretmis bazi seyleri gerçi bunun benim işime yarayacagini bilseydi yaparmiydi bilmem
:9:

Bizimkiler sarışın onlarda da hiç sarışın yok, kv geçen oğluna sen de sarışınsın ya diyor :1:
teyzesinin oğlu sarışın , geçen Bayram gittiğimizde oğlumu ona benzettiler , o oğlan da babasına benziyor, düşün yani anne tarafına benzemesin de ; kan bağı olmayan büyük büyük enişteye bile benzeyebilir :1:

Son düzenleme:
Bizimkiler sarışın onlarda da hiç sarışın yok, kv geçen oğluna sen de sarışınsın ya diyor :1:
teyzesinin oğlu sarışın , geçen Bayram gittiğimizde oğlumu ona benzettiler , o oğlan da babasına benziyor, düşün yani anne tarafına benzemesin de ; kan bağı olmayan büyük büyük enişteye bile benzeyebilir :1:

:9: az değil bu kayinvalideler.. bizim kayinvalide de hep kendine benzetir.. yüzünün yuvarlakligi tıpkı oymus..

hayırdır canım, senin kız niye kalkıyor gece?..

aman aman!!! yaramaz kerem! seninki de çok hareketli, Allah kolaylık versin.
bi de kendini yere mi atıyor ?:9:

banyonun kapısı hep kilitli olacak, başka çare yok:36:

amin.. inş öyle de olacak, belli :16:

eşimden bu konuda razıyım, Allah da ondan razı olsun:16:

püf noktasını söyledin işte, oğlunu seven gelinini de sever:28:
babalar mı gece bebeyi sakinleştirecekmiş.. hangi gezegen orası? :30::27::9:
kaynım da evdeydi, o yüzden pek beraber olmadık bugünü rahat atlattık çok şükür :1::8:

aslında kv de güzelin kim olduğunu biliyor, bak tercihine.. ama işte yine de burnundan kıl aldırmıyor. :35:
not: keremin yüzü; senin tıpkın

ahahahah :9: hiç güleceğim yoktu, Allah iyiliğini versin :9::9::9:

:9: az değil bu kayinvalideler.. bizim kayinvalide de hep kendine benzetir.. yüzünün yuvarlakligi tıpkı oymus..
benim kv de, şu güne kadar kızımın bir tek şeyini bana benzetmedi.
amcalarına, halasına, kendisine benzetiyor, hatta eşimin anneannesine bile benzetiyor.
bir tek ellerini kendininkilere benzetmiyor, çünkü onlarınki Allah yaratmış ama pek güzel değil.
onu da yine bana değil anneme benzetiyor :35:

Back
X