Önce Hamileydim Şimdi Anneyim

gün de değil, saat diyosun :9:
çocuklu evde temizlik de durmuyorki anacıııım.. ellerine sağlık..
ne kadar öyle kalır bilmem ama; evin temiz olması hissi çok güzel.. :31:

kekle, mercimekli kofte yaptım mutfak batti güya bi yandanda bulasiklari attım makinaya. Diğer odalarda asayiş berkemal. oturdugumuz odada oyuncaklar, yastıklar haricinde bir şey yok. bunada şükür.

Selam kızlar , hastanede alerji testi sırası bekliyoruz kızım için,
Selim'i de hem çocuk hem kbb Dr.u gördü, 18 ay aşılarımız da iki ay gecikme ile yapıldı çok şükür,
Muayeneler ve iğneler esnasında, hiç ağlamadı minik kuzum maşa'Allah , gönülleri fethetti sakinliğiyle (;
Uyku eğitimi konusunda birşeyler demek isterim , kızım aynı efe gibiydi , doğduğu ilk günler beş on dakikada bir, sonrasında iki yaşa kadar maksimum saat başı uyanan bir bebekti , emzirmeyi kesene kadar bu düzeni sürdü, memeden kesmenin akabinde gece uyanmaları da kesildi, inşaAllah sizin de öyle olacak az daha sabır (; uyanma nedenleri memeyi özlemek, o bitince, umudu kalmayınca da uyanmıyorlar hâliyle (;
Hepsi sağlıklı olsunlar her zaman inşallah (;
Hayırlı huzurlu günler diliyorum hepinize (;

maşallah küçük adama. :nazar:

Kızlar yine yoğun bir gün geçirdim; 1 saat yürüyüş yaptım keremi parka götürdüm. artık parktan çıkarken kendini yerlere atıp bağırıyor; zorlanmaya başladım bu durumdan. Eve geldim yemek yaptım; bi de dedem hasta ona kurabiye yaptım evde süt kaymağı vardı. Çok güzel oldu rastgele bi tarif denedim ama artık hep yaparım.
Yorgunummm, neyse ki eşim Vınn ı getirmiş ben de hemen aranıza katılıyoruum:7:

Pembişim bari gece emzirmesini kessen? Sen azimli ve kararlı olursan yaparsın. valla senin yerinde olsam;herkese terör estirirdim gün içinde:50:

Pamukhelva sonuçtan bizi de haberdar et

Elifnaz temizliği kendin mi yaptın

Nfk cım mandalinalar filmine "sıkıcı" diye yorum yazmışlar, napsam bilemedim?

Kızlar daha önce sordum mu hatırlamıyorum ama bana üç aylar girmeden memeden kes diyorlar. Öyle bir şey var mı?

hayır öyle birşey yok.

emzirmek günah mı da, üç aylar girmeden kesmek lazım? ben bu milleti anlamıyorum yaa:47:

Kızlar yine yoğun bir gün geçirdim; 1 saat yürüyüş yaptım keremi parka götürdüm. artık parktan çıkarken kendini yerlere atıp bağırıyor; zorlanmaya başladım bu durumdan. Eve geldim yemek yaptım; bi de dedem hasta ona kurabiye yaptım evde süt kaymağı vardı. Çok güzel oldu rastgele bi tarif denedim ama artık hep yaparım.
Yorgunummm, neyse ki eşim Vınn ı getirmiş ben de hemen aranıza katılıyoruum:7:

Pembişim bari gece emzirmesini kessen? Sen azimli ve kararlı olursan yaparsın. valla senin yerinde olsam;herkese terör estirirdim gün içinde:50:

Pamukhelva sonuçtan bizi de haberdar et

Elifnaz temizliği kendin mi yaptın

Nfk cım mandalinalar filmine "sıkıcı" diye yorum yazmışlar, napsam bilemedim?

hayır öyle birşey yok.

emzirmek günah mı da, üç aylar girmeden kesmek lazım? ben bu milleti anlamıyorum yaa:47:

bizzat kendim yaptım bacim:13: eşim evdeydi o cocuklarla ilgilendi. cam silmedim, halilarda olmayinca kolay oldu.

Gündüz 1 saat uyuyor genelde. Bazen iki saat uyuyor ama onda da mutlaka uyanıp biberon alıyor.
Güçlü olmaya çalışıyorum ama hayat kalitem sıfır. Dün okulda kimlik numaramı yanlış söyledim. Kafam bi dünya ve bu beni çok mutsuz ediyor :(

4,5 ay kaldı ya 2 yaşına; bu kadar dayandın biraz daha dayan diyorum. Benim keyfim için memeden kesmiyim diyorum. Anne olmak çok zor ya :((((

Canım kocamsız bu işi yapmam imkansız. Ama ondan da bana hayır yok. Yazın emzirmeyi bırakınca bile çok yardımı olmayacağının sinyalini veriyor. Uykusuzum ve sinirlerim bozuk ya adamı boğasım var. Bi de Zaten oğlum istediği olmayınca coşma döneminde; çocuk iyice kötü olur gibi geliyor. Gece kalktığımda hemen emzirmiyorum. Yatağına yatırıp sırtını sıvazlıyorum, nini söylüyorum hafifçe, konuşuyorum gerekliyse ama yooook illaki emecek. 4-5 dk emiyo bırakıyo zaten. Yani dediğin gibi uyanıyo ve dalamıyo ve aklına ilk meme geliyo sanırım.

senin yerinde olsam hiç düşünmeden keserdim emzirmeyi. emeceği kadar emmiş 4,5 ay emse noolurr emmese nolur
mutsuz bi anne olmaktansa.. hem eşin gece boyu sen efeyle ilgilenirken bütün gece uyuyor mu yani? ne biliyim sese gürültüye hiç mi uyanmıyor noluyo diye merak edip yanına gelmiyo mu, ya da bi kere bile ben ilgileniyim bu sefer de demiyor mu?

valla ben senin yazdıklarını okurken içimi sıkıntı bastı, 40 dk da bir uyanmak ne demek ya.. tabiki hayat kaliten sıfır olur. allah yardımcın olsun inşallah bi çözüm bulunur bu duruma :(

ekşi sözlükte, kadınlar kulübüyle ilgili çok komik şeyler yazıyor:9:

Öncelikle hepinize teşekkür ederim; iyiki varsınız.

Kocamla karşılıklı birbirimizi bolca kırdık bugün. Bağrıştık vs. Yazık oğluşum birşey anlamadığı için korktu, gerildi. An itibari ile kocamdan nefret ediyorum. Ama biliyorum ki bugün de unutulacak. Boşa üzüldüğümle kalacağım...

Kocamla karşılıklı birbirimizi bolca kırdık bugün. Bağrıştık vs. Yazık oğluşum birşey anlamadığı için korktu, gerildi. An itibari ile kocamdan nefret ediyorum. Ama biliyorum ki bugün de unutulacak. Boşa üzüldüğümle kalacağım...
Bugünki gerginliğin patlak verdi demek... Emzirme konusunda kızlara katılıyorum bence senin mutluluğun da efenin emmesi kadar önemli onun için. Yine de sen bilirsin tabi canım. Aynı evde uzun sürmüyor gerginlikler zaten, umarım sonuca bağlayıp barışırsınız canım.

Sağolun kızlar , kızımda baktığı 24 alerjen maddeye alerji çıkmadı ve astım da çıkmadı , lakin bu inatçı öksürüğe geniZ eti sebep olabilir dedi, bir de kbb uzmanı baksın diyor..
Selim'in de kulağın birinde sıvı birikmesi olmuş, antibiyotik 10 güne tamamlanıp 3 hafta sonra yeniden kbb uzmanı görecek, eğer burun tıkanıklığı ve kulak sıvısı düzelmezse o zamana kadR, kulağa tüp takılmasıı gerekebilir dedi Dr , bakalım hayırlısı , inşaAllah düzelir , doğduğundan beri burnu hırıltılı zaten ,nefes alırken kaba bi ses çıkıyor burnundan; bunun sebebi geniz etinin normalden büyük olması olabilirmiş , belki onu da almaları gerekebilirmiş, Allah dermansız dert vermesin hiçbir kuzuya, haftaya da selime alerji testi yapılacak , hala alnı ve poposu kabarıyor çikolata içeren bir şeyler yediğinde , bakalım neden oluyormuş, görelim inşaAllah
Elifnaz güle Güle kirletin, ben de ilk baharda vermeyi bekliyorum halıları , bu mevsimde iyice kurumuş oluyor mu geldiğinde halılar
Eşler yardımcı olamıyor ne yazık ki memeden keserken de, annesi meme istiyor dedikleri gibi o zaman da; al çocuk seni istiyor diyiveriyorlar (; ama garip yavrular da zaten memeden kopmuş bi de anneden teması kopmasın; bıraktırırken koynumda yatırmıştım ben kızımı; en azından o memeee diye diye ağlama krizlerine iyi geliyor anne kokusu );
Meme deyince bugün kbb Dr u tam problemle alakalı konuşacak , bizimki başladı meme meme, utandırdı velet (;
bizimki de istemediği birşey olurken bitti bitti diyor Ayşecik gibi , bir an evvel bitsin diye (;
Bi de dayıya dadı diyo kerem gibi (;
Ben De daldan dala konarak yaZmışım bu saatte bu kadar anca (;
Hayırlı geceler Allah rahatlık vrsin kuzulara ve sizlere (;

Kızlar daha önce sordum mu hatırlamıyorum ama bana üç aylar girmeden memeden kes diyorlar. Öyle bir şey var mı?

Hiç duymadım nedenmiş ki
Bizde de ikisi de Ramazan da kesilmiş olacak çünkü iki Yaşları Ramazan a denk geldi ikisinin de (; Haziran da kesicem Selim'i de inşaAllah

bi dakka ya.. dün sevgililer günüydü nazara mı geldiniz ,ne oldu şimdi?
sen bu ara kendini çok yordun millete kısırdı, okuldu derken.. bi de uykusuzluk.
aslında bazı günler yorgun ama mutlu olabiliyoruz. bazen de tam tersi işte..bi de karşı taraf yangına körükle gidince.

nefret de sevgiden bir kapı, ara sıra tıklat ama içeri girme:) bi dominos işi çözer, annelerin en güzeli en vefakarı;)

biz tartışınca kerem de korkuyor.. ama çok ilginç; arabada tartışırsak hiç tepki vermiyor. arkada olduğu için suratımızı görmediğinden heralde.
Sağolun kızlar , kızımda baktığı 24 alerjen maddeye alerji çıkmadı ve astım da çıkmadı , lakin bu inatçı öksürüğe geniZ eti sebep olabilir dedi, bir de kbb uzmanı baksın diyor..
Selim'in de kulağın birinde sıvı birikmesi olmuş, antibiyotik 10 güne tamamlanıp 3 hafta sonra yeniden kbb uzmanı görecek, eğer burun tıkanıklığı ve kulak sıvısı düzelmezse o zamana kadR, kulağa tüp takılmasıı gerekebilir dedi Dr , bakalım hayırlısı , inşaAllah düzelir , doğduğundan beri burnu hırıltılı zaten ,nefes alırken kaba bi ses çıkıyor burnundan; bunun sebebi geniz etinin normalden büyük olması olabilirmiş , belki onu da almaları gerekebilirmiş, Allah dermansız dert vermesin hiçbir kuzuya, haftaya da selime alerji testi yapılacak , hala alnı ve poposu kabarıyor çikolata içeren bir şeyler yediğinde , bakalım neden oluyormuş, görelim inşaAllah
Elifnaz güle Güle kirletin, ben de ilk baharda vermeyi bekliyorum halıları , bu mevsimde iyice kurumuş oluyor mu geldiğinde halılar
Eşler yardımcı olamıyor ne yazık ki memeden keserken de, annesi meme istiyor dedikleri gibi o zaman da; al çocuk seni istiyor diyiveriyorlar (; ama garip yavrular da zaten memeden kopmuş bi de anneden teması kopmasın; bıraktırırken koynumda yatırmıştım ben kızımı; en azından o memeee diye diye ağlama krizlerine iyi geliyor anne kokusu );
Meme deyince bugün kbb Dr u tam problemle alakalı konuşacak , bizimki başladı meme meme, utandırdı velet (;
bizimki de istemediği birşey olurken bitti bitti diyor Ayşecik gibi , bir an evvel bitsin diye (;
Bi de dayıya dadı diyo kerem gibi (;
Ben De daldan dala konarak yaZmışım bu saatte bu kadar anca (;
Hayırlı geceler Allah rahatlık vrsin kuzulara ve sizlere (;

çok geçmiş olsun canım tekrar..

kerem artık dayı diyor ;dadıyı bıraktı:)

geçende çizgi filmde bir korsan vardı tek gözü kapalı; "bu korsan" demiştim ona.
bugün güneş gözlüklü adamlar gördü tv'de "korsan korsan" diyor çok güldüm:9:

Haklısın hep bizler üzüldüğümüzle kalıyoruz onlar popolarını devirip horul horul uyurlar bi de birşey olmamış gibi,
Bozma moralini canım hepsi aynı bunların, ağzını yormaya değmez , ben hiiiç cevap vermiyorum artık uzun bi süredir, sonrasında yazArak iletiyorum derdimi

Evet, unutuluyor zamanla. En anlayışlı erkek bile bencil bence. Az önce eşim de bana triplendi. Bizimki geç uyuyor ya... Öyle olunca kendi uykusundan da çalınıyor. Bu hep mi böyle olacak, bu nasıl iş diyor? Ben rahatım bu konuda. Yapacak bir şey yok diyorum. Bir süre böyle gider. Sonra tekrar erken döner inşallah diyorum. Aman boşver yani.
Hiç duymadım nedenmiş ki
Bizde de ikisi de Ramazan da kesilmiş olacak çünkü iki Yaşları Ramazan a denk geldi ikisinin de (; Haziran da kesicem Selim'i de inşaAllah
Sebebini bilmiyorummmmmmm.

Son düzenleme:
Haklısın hep bizler üzüldüğümüzle kalıyoruz onlar popolarını devirip horul horul uyurlar bi de birşey olmamış gibi,
Bozma moralini canım hepsi aynı bunların, ağzını yormaya değmez , ben hiiiç cevap vermiyorum artık uzun bi süredir, sonrasında yazArak iletiyorum derdimi
Ben de anne olduktan sonra tartışmamaya başladım. Erdim mi bilmem ama bir olgunluk, rahatlık geldi.:36:

ağlasak mı gülsek mi

$8b08f4d850f34ca494c1c8984e13e40e.webp

Günaydınlar herkese.

Tekrar iyiki varsınız canlarım; teşekkür ederim yorumlarınız için.

Güzel bir pazar diliyorummmm.

gunaydin canlar..
Gece aysecik sayesinde bol kalkmali bi gun oldu.
Net 7-8 kez kalkmisimdir. Suan regliyim.
Gece de esim ve baska bi kadinla alakaki aptal bi ruya gordum.:14:
Cok gercekti ve acayip etkiledi. Kalktim bi sure agladim. :50:
Sonra salona geldim. Esim de farketmis pesimden geldi.
Kapidan girer girmez "defoool! :95: " diye bagirdigimi hatirliyorum.
Tum itmelerime ve kotu sozlerime ragmen bana sarilip sakinlestirmeye calisti. O da sacma sapan ruyalar gormus. Seytan bizle ugrasiyor dedi.

Neyse tekrar yattik. Ama aysecik sabah namazina kalkti. Bu mubaregi de melekler kaldiriyor; isragi bekliyim diye :9:

Simdi biz salona geldik, baba uyuyor, aysecik de oyuncak sepetini bosaltmakla mesgul..:35:

Herkese guzel bi pazar diliyorum..

gunaydin canlar..
Gece aysecik sayesinde bol kalkmali bi gun oldu.
Net 7-8 kez kalkmisimdir. Suan regliyim.
Gece de esim ve baska bi kadinla alakaki aptal bi ruya gordum.:14:
Cok gercekti ve acayip etkiledi. Kalktim bi sure agladim. :50:
Sonra salona geldim. Esim de farketmis pesimden geldi.
Kapidan girer girmez "defoool! :95: " diye bagirdigimi hatirliyorum.
Tum itmelerime ve kotu sozlerime ragmen bana sarilip sakinlestirmeye calisti. O da sacma sapan ruyalar gormus. Seytan bizle ugrasiyor dedi.

Neyse tekrar yattik. Ama aysecik sabah namazina kalkti. Bu mubaregi de melekler kaldiriyor; isragi bekliyim diye :9:

Simdi biz salona geldik, baba uyuyor, aysecik de oyuncak sepetini bosaltmakla mesgul..:35:

Herkese guzel bi pazar diliyorum..
kıskanç gördüm seni:51: şeytan zayıf noktandan uğraşıyor canım. Allah korusun şakası bile kötü gerçekten.

Back
X