Önce Hamileydim Şimdi Anneyim

Canım Arya'ya nazar oldu sanırım.halbuki ne kadar uslu bir bebişti. :44::44:
Ahhhh ahhh! Arya hiçbirzaman uslu bi çocuk olmadı canım. Lakin yaramazlıktan ziyade aksileşip saldırganlaştı, baya baya ağlayarak vurarak ısırarak dediğini yaptırmaya çalışıyor. Ben şikayet etmiyordum yaramazlıklarına arkadaşlarım falan görünce bu nasıl kız bebek, allah sabır versin diyorlardı. Ama bu saldırganlık, sabredilir gb değil !
Günaydın herkese
Bahsetmiştim , taşınma durumumuz var. Eşim nisan'da doğalgaz bağlanır diyor. Ben de hemen taşınırız diyorum, haziran sonu doğumum. Orda doğum yaparım ev büyük.
Eşim, Apartmana henüz kimse taşınmamış olacak ve yeni eşya alacak durumda değiliz. Bence doğumdan sonra taşınalım diyor.
Ben de ,2 çocukla taşınmam zor olur perde ve halı alsak yeter eşyayı sonra alabiliriz; apartman boş olsa ne olur ki diyorum.
Siz ne düşünüyorsunuz? Çok bunaldım

Bina yeni yapı olduğu için çok soğuk olur mu bilmiyorum ama ben olsam doğumdan önce taşınırdım. Eşyalar nasılsa alınır, üstelik bütün eşyaları mı yenileyeceksiniz ki?

Günaydın herkese
Bahsetmiştim , taşınma durumumuz var. Eşim nisan'da doğalgaz bağlanır diyor. Ben de hemen taşınırız diyorum, haziran sonu doğumum. Orda doğum yaparım ev büyük.
Eşim, Apartmana henüz kimse taşınmamış olacak ve yeni eşya alacak durumda değiliz. Bence doğumdan sonra taşınalım diyor.
Ben de ,2 çocukla taşınmam zor olur perde ve halı alsak yeter eşyayı sonra alabiliriz; apartman boş olsa ne olur ki diyorum.

günaydın kızlar..

ben de senin gibi düşünüyorum canım. doğum olmadan taşınmak daha mantıklı.
öbür türlü çok yorulacaksın, hem de bebekten dolayı bunlarla uğraşmak zor olacak, vaktin olmaz.
ev ne kadar büyük olursa olsun, halılar bi şekilde uydurululur.
eksik kalsa bile çok sorun değil. mühim olan perdeler, ölçüleleri alırsınız, seçmek dikilmesi bir hafta on gün en fazla..
perde olduktan sonra diğer eşyalar bi şekilde uyar. ben birkaç kez taşındım ordan biliyorum.

şimdi nisanda bina boş olacak gibi geliyor ama, asgarisi yapıldıktan sonra satın alanlar
doğalgazı bağlatıp hemen taşınıveriyor.. birkaç hane olursunuz, o zamana bina da şenlenir yani..:31:

bu arada bizim bina durumu da yine gündemde, 2 hafta içinde netleşecek.
netten kiralık daire bakmaya başladım. olursa, nisan gibi biz de taşınıcaz.. bakalımm..

anadolu yakasi canım benim Çekmeköy'de atasehir'de de şubesi varmış.

Günaydın herkese
Ben olsam doğumdan önce taşınırdım. İki çocukla çok zor olur. Bir de seninki birkaç aylık olacak. Taşınırken bırakamaSın da. Hem taşınırsan kafan da rahat olur.

Herkese günaydınnnn... Uğrayamadım 2 gündür. Cozutan, istdkleri bitmeyen, saldırganlaşan, ve elde edemediği seyler için sürekli ağlayan kızımla meşgülüm! Allah sonumuzu hayretsin!

bana kalırsa hem hastalık hastane ilaç tecrübeleri, hem de iki yaş sendromu çakıştığı için böyle huysuzlaştı.
ayşecik genel olarak sakin bi fıtratta. ama bir iki haftadır en ufak bi şeyde istediği olmasın yırtıcı bi çığlıkla kendini yere atıyor
yuvarlanıyor.. kucağımdaysa yüzüme gözüme pat pat yapıştırıyor.
dışarıdan biri ağlamasını duysa bi kaza oldu, düştü yaralandı sanır.
bi roller bi roller anlatamam.. eminim sen de aynısını yaşıyorsun.. sabretmekten başka yapacak bi şeyimiz yok.
bazen adam akıllı kızasım, bağırasım geliyor hani gözü korksun diye, ama iyice hırçınlaşmasın diye yapmıyorum.
huy olarak kalabilir.. ufak şeylerde inatlaşmıyorum, kendi alanında istediğini yapıyor. bazen sınırları da aşıyor.
bi öyle bi böyle anlaşıyoruz.. Allah cümlemize kolaylık versin..

Bina yeni yapı olduğu için çok soğuk olur mu bilmiyorum ama ben olsam doğumdan önce taşınırdım. Eşyalar nasılsa alınır, üstelik bütün eşyaları mı yenileyeceksiniz ki?
bina izolasyonludur, zaten doğalgaz da bağlanmış olunca soğuk olması gibi bi durum olmaz.
eşya konusuna gelince de tüm odaları döşemeli gibi bi hisse kapılmamak gerek.
abimler 5 yıldır 5artı1 de yaşıyor, üst kattaki 2 oda tamamen boş.
çocukların odasına gerekli yatak ve dolapları alırsın tamam.. oturma odası için de acele etme derim..

bana kalırsa hem hastalık hastane ilaç tecrübeleri, hem de iki yaş sendromu çakıştığı için böyle huysuzlaştı.
ayşecik genel olarak sakin bi fıtratta. ama bir iki haftadır en ufak bi şeyde istediği olmasın yırtıcı bi çığlıkla kendini yere atıyor
yuvarlanıyor.. kucağımdaysa yüzüme gözüme pat pat yapıştırıyor.
dışarıdan biri ağlamasını duysa bi kaza oldu, düştü yaralandı sanır.
bi roller bi roller anlatamam.. eminim sen de aynısını yaşıyorsun.. sabretmekten başka yapacak bi şeyimiz yok.
bazen adam akıllı kızasım, bağırasım geliyor hani gözü korksun diye, ama iyice hırçınlaşmasın diye yapmıyorum.
huy olarak kalabilir.. ufak şeylerde inatlaşmıyorum, kendi alanında istediğini yapıyor. bazen sınırları da aşıyor.
bi öyle bi böyle anlaşıyoruz.. Allah cümlemize kolaylık versin..

Demek aşağı yukarı aynı şeyleri yaşıyoruz. Ya vücudumda morartılar ( ısırılma sonucu ) yüzümün tam ortasında koca bir çizik. Gaziyim gazi anlayacağın. İz bırakmayan davranışlarını saymıyorum bile. Geçecek öyleyse, sabrediciiiz yapcak bişi yok:/

Slm arkadaşlar nasılsınız? Ben çok kötü bir grip geçirdim. Midem halen çok bulanıyor. Iki kilo daha verdim.içinizde bulantıları 9 ay süren oldu mu? çok korkuyorum ya artık hiç bitmeyecekmş gibi...

Ecrin bebişi görmüşün hayırlı olsun canım. Sanırım ikinci gebelikler daha çabuk geçiyor. Yani bana öyle geldi. Hayırla kucağına aldığını da görürsün inşallah:))

geçmiş olsun canım.. bulantılar zaten bezdirdi seni
üstüne bi de grip.. neyseki geçmiş.. inş bulantılar da yakın zamanda biter.. benim bulantılar 12. haftada bıcak gibi kesilmişti.

evet sizin tecrübelerden anlıyoruzki, ikinci hamilelikler çok çabuk geçiyor :1:

bina izolasyonludur, zaten doğalgaz da bağlanmış olunca soğuk olması gibi bi durum olmaz.
eşya konusuna gelince de tüm odaları döşemeli gibi bi hisse kapılmamak gerek.
abimler 5 yıldır 5artı1 de yaşıyor, üst kattaki 2 oda tamamen boş.
çocukların odasına gerekli yatak ve dolapları alırsın tamam.. oturma odası için de acele etme derim..
Yeni bina soğuk olur derler ya ondan söyledim. Ama haklısın doğalgaz olduktan sonra, birde nisan ayında olacağı için sıkıntı olmaz heralde. Eşya olayında haklısın yavaş yavaş ihtiyaca göre alınınca daha sağlıklı olur, aksi takdirde acele kararlar yanlış seçimlere sebep olabiliyor.

Sen nereye taşınıyorsun hayırdır? Ben bîşi mi kaçırdım?

Günaydın herkese

bende tasinirdim. nisan ayı normalde doğalgaz bile yakılmaz ama yeni bitmis ev malum soğuk oluyor ozaman da doğalgazi acarsin. ferah ferah oturursun. maddi durumunuzu da bilmiyorum ama bi halı bile 700 den başlıyor perde var, lamba var. eşya olarak nelere ihtiyacın var liste yapıp yaklaşık fiati çıkar. doğum öncesi sıkıntıya girme

Yeni bina soğuk olur derler ya ondan söyledim. Ama haklısın doğalgaz olduktan sonra, birde nisan ayında olacağı için sıkıntı olmaz heralde. Eşya olayında haklısın yavaş yavaş ihtiyaca göre alınınca daha sağlıklı olur, aksi takdirde acele kararlar yanlış seçimlere sebep olabiliyor.

Sen nereye taşınıyorsun hayırdır? Ben bîşi mi kaçırdım?

oturduğumuz binanın yıkılıp tekrar yapılması durumu vardı ya,
şimdi tekrar gündemde. imar durumu falan alındı, bakalım..

Demek aşağı yukarı aynı şeyleri yaşıyoruz. Ya vücudumda morartılar ( ısırılma sonucu ) yüzümün tam ortasında koca bir çizik. Gaziyim gazi anlayacağın. İz bırakmayan davranışlarını saymıyorum bile. Geçecek öyleyse, sabrediciiiz yapcak bişi yok:/

kerem'de bazen bana bi güzel geçiriyor ama şükür ısırma yok:18: ipegi nasıl korurdum yoksa
seninkinin eli biraz ağır heralde. morartacak kadar nerene vuruyor:53:

hayırlısı olsun canım.. ev bittikten sonra sizede daire verilecekmi ordan. kiralik evler nekadar oralarda.

inş canım.. bina bittikten sonra bizim aileye düşen daireler eşim ve kardeşleri arasında paylaşılacak.
tam bir daire düşmüyor ancak eşim, üstüne para koyup birini alıcam diyor.
sonra burada oturacağımızı sanmıyorum. biliyosunuz benim kp vefat etmiş, annesini bırakmak istemiyor eşim.
yakın olalım istiyor. ben de madem kv ile yakın belki de aynı binada oturacağız o zaman bu binada oturmak istemiyorum.
daha büyük ve etrafı açık başka bi yerden daire alırız dedim, bakalım zaman ne gösterecek..

valla ben geçen bakıcımıza diyordum ki iyiki sobalı evde değiliz. Yani millet eskiden yanmadan etmeden nasıl büyütüyormuş bu veletleri yaaaa???? Allah ım korusun...
çok haklısın canım. Benim işyerim mahallede ve soba daha çoğunluklu kullanılıyor.gün geçmiyor ki yana bi çocuk gelmesin. Ama anneler de gördüğüm kadarıyla yetişemiyor. Yemeğin altını kapatmaya gittim o arada oldu diyor.yaramaz şimdi kiçocuklar sanırım.
Bu arada çok hamaratsın.maşallah barekallah.eşin çok şanslı tabi efe de.ben bi çeşit yapsam bayram yapıyor zavallı kocam.akşam hep kahvaltı ediyoruz biz.yemek olunca bi iltifat ediyor anlatamam. Sen gibi olsam ne yapar bilmiyorum.:30:

kiralık daire bakmaya yeni başladım. yine bu yakınlardan
maltepe kartal bostancı bölgesinden bakıyorum.. kentsel dönüşümden fayladalancağımız için
devlet zaten kira yardımında bulunuyor, 650 lira yanlış hatırlamıyorsam..
mütahit de verecek bin küsür lira olacak, biz de üstüne ekler gönlümüzce bi yerde otururuz.
etrafı açık, aydınlık yeni binada 2atı1 ve 3artı1 lere bakıyorum.. :31:

inş canım.. bina bittikten sonra bizim aileye düşen daireler eşim ve kardeşleri arasında paylaşılacak.
tam bir daire düşmüyor ancak eşim, üstüne para koyup birini alıcam diyor.
sonra burada oturacağımızı sanmıyorum. biliyosunuz benim kp vefat etmiş, annesini bırakmak istemiyor eşim.
yakın olalım istiyor. ben de madem kv ile yakın belki de aynı binada oturacağız o zaman bu binada oturmak istemiyorum.
daha büyük ve etrafı açık başka bi yerden daire alırız dedim, bakalım zaman ne gösterecek..

hayırlısı olsun canım. ne kadar akrabadan uzak okadar iyi. annesini muaf tutuyorum tabi.

Ahhhh ahhh! Arya hiçbirzaman uslu bi çocuk olmadı canım. Lakin yaramazlıktan ziyade aksileşip saldırganlaştı, baya baya ağlayarak vurarak ısırarak dediğini yaptırmaya çalışıyor. Ben şikayet etmiyordum yaramazlıklarına arkadaşlarım falan görünce bu nasıl kız bebek, allah sabır versin diyorlardı. Ama bu saldırganlık, sabredilir gb değil !

Hayır yenilemeyeceğiz canım, orası burdan 2 oda fazla; o odalara eşya alınması lazım. Ben sonra alırız diyorum sonuçta acil değil.
Soğuk olur mu bilmiyorum ben de ama sonra taşınmak da bebek için sıkıntı olur yine hasta olabilir tabi
günaydın kızlar..

ben de senin gibi düşünüyorum canım. doğum olmadan taşınmak daha mantıklı.
öbür türlü çok yorulacaksın, hem de bebekten dolayı bunlarla uğraşmak zor olacak, vaktin olmaz.
ev ne kadar büyük olursa olsun, halılar bi şekilde uydurululur.
eksik kalsa bile çok sorun değil. mühim olan perdeler, ölçüleleri alırsınız, seçmek dikilmesi bir hafta on gün en fazla..
perde olduktan sonra diğer eşyalar bi şekilde uyar. ben birkaç kez taşındım ordan biliyorum.

şimdi nisanda bina boş olacak gibi geliyor ama, asgarisi yapıldıktan sonra satın alanlar
doğalgazı bağlatıp hemen taşınıveriyor.. birkaç hane olursunuz, o zamana bina da şenlenir yani..:31:

bu arada bizim bina durumu da yine gündemde, 2 hafta içinde netleşecek.
netten kiralık daire bakmaya başladım. olursa, nisan gibi biz de taşınıcaz.. bakalımm..
Üff canım bilsen nasıl gözümde büyüyor..Aileden bana yardım ederler ama sonuçta asıl yük benim omzumda.
Sen taşınma şirketiyle mi taşınmıştın?
Önce evi temizletip acil kullanmadığım eşyaları yollarım diyorum. Yatağımız ,koltuğumuz ,elzem kap kacak en son gider.
Boş odaları kapatırım paramız olunca eşyasını alırız.
Bir de bu koltuklarımızın kumaşını değiştirmek istiyordum gitmeden ama ,nasıl olur ne kadar zamanda yapılır,fiyatı değer mi hiç fikrim yok. Beyaz renk ve çok eskidi artık
Ben olsam doğumdan önce taşınırdım. İki çocukla çok zor olur. Bir de seninki birkaç aylık olacak. Taşınırken bırakamaSın da. Hem taşınırsan kafan da rahat olur.

Evet çok haklısın. Bir de Kerem hem bebek hem taşınma derken bu kadar değişikliği kaldıramaz gibi geliyor. Önce beraber yeni eve adapte olalım istiyorum. Eşime baskı yapıcam

çok haklısın canım. Benim işyerim mahallede ve soba daha çoğunluklu kullanılıyor.gün geçmiyor ki yana bi çocuk gelmesin. Ama anneler de gördüğüm kadarıyla yetişemiyor. Yemeğin altını kapatmaya gittim o arada oldu diyor.yaramaz şimdi kiçocuklar sanırım.
Bu arada çok hamaratsın.maşallah barekallah.eşin çok şanslı tabi efe de.ben bi çeşit yapsam bayram yapıyor zavallı kocam.akşam hep kahvaltı ediyoruz biz.yemek olunca bi iltifat ediyor anlatamam. Sen gibi olsam ne yapar bilmiyorum.:30:

Allah sobalı evde olanlara kolaylık versin valla..
ısınmak dert, odun kömür dert, temizliği dert, güvenlik başka bi sıkıntı..
valla biz büyük nimetteyiz de, kıymet bilmiyoruz..:30:

iyi yemek yapan ve sürekli güzel yemekler yapan hanımın kocası da aynı bizim gibi gaflette olur bacım..
artık o standarda alıştığı için, gözüne normal gelir muhtemelen.. arada bi olunca bak nasıl kıymet biliyor bizimkiler :1:

allah korumuş ya. Komşular nasıl farketmis ki:26: öldürmeyen allah öldürmuyor.
komşuları gelmiş de anlamış. Kırk eve ekmek dağıtoyordu. O da nasıl ölmedik ona şaşırıyoruz diyordu. Kendisi sabaha kadar kendine gelememiş. Allah korusun yavrularımızı ve bizi.yaramazlar ya bu çocuklar. Oğlum da bakıcının yemeğini hazırladığı anda bıçağı kapmış. Acele koşunca da üstüne düşmüş burnu ve üst çenesi çizilmişti.çok ağladım. Bakıcı da ağladı istemeden oldu bi anda yaptı abla dedi. O da haklı benimn oğlumun maşallah refleksleri ii. çok anlık yapıyor herşeyi. Babası da bakıcıyı uyardı sadece zaten bu çocuk yaramaz dedi bizim yanımızda da yapabilirdi dedi. Konuyu kapattık. Ama ben hep telaşlanmaya başladım onun için. Allah a emanet olsunlar inşallah.

Back
X