Önce Hamileydim Şimdi Anneyim

kiralık daire bakmaya yeni başladım. yine bu yakınlardan
maltepe kartal bostancı bölgesinden bakıyorum.. kentsel dönüşümden fayladalancağımız için
devlet zaten kira yardımında bulunuyor, 650 lira yanlış hatırlamıyorsam..
mütahit de verecek bin küsür lira olacak, biz de üstüne ekler gönlümüzce bi yerde otururuz.
etrafı açık, aydınlık yeni binada 2atı1 ve 3artı1 lere bakıyorum.. :31:

ohh daha ne olsun. Allah gönlünüze gore güzel bir yer çıkarsın karşınıza.
kirayida neden sordum. bizim bi arkadaşın büyük ihtimal tayini çıkacak yaza buradalar. onlar burdan istiyorlar ama bizim burasi malum merkeze uzak onlarinda arabasi yok. buzde onlaea kartal maltepe tarafini önerdik. ondan sordum

Üff canım bilsen nasıl gözümde büyüyor..Aileden bana yardım ederler ama sonuçta asıl yük benim omzumda.
Sen taşınma şirketiyle mi taşınmıştın?
Önce evi temizletip acil kullanmadığım eşyaları yollarım diyorum. Yatağımız ,koltuğumuz ,elzem kap kacak en son gider.
Boş odaları kapatırım paramız olunca eşyasını alırız.
Bir de bu koltuklarımızın kumaşını değiştirmek istiyordum gitmeden ama ,nasıl olur ne kadar zamanda yapılır,fiyatı değer mi hiç fikrim yok. Beyaz renk ve çok eskidi artık

hayır, ben iki kez kendim taşındım.
yani malzeme aldık, eşimle giriştik eşyaları koliledik.
büyük eşyaları da koltuk, mobilya, beyaz eşya gibi onları da nakliyeciler sarıp sarmaladılar..
hani o zaman edi büdü bir günde evi topluyorduk, şimdi çocuk var o kadar kolay ve çabuk olmaz ama
yine birkaç günde halledilir. hem düşünürsen özel nakliye şirketleri var.
sen özel eşyalarını toparlıyorsun, giysi kıymetli eşyalar falan, onlar geliyorlar evin büyüklüğüne göre çok elemanla.
çekmecelerinden başlayıp, her şeyleri boşaltıp paketliyorlar. elini sürmüyorsun.. fiyatı biraz tuzlu ama hiç zahmetsiz oluyor.
öteki eve götürüp açıyor istediğin gibi yerleştiriyorlar..

sen zaten iyi düşmüşsün.. kullanmadıklarını önden gönderirsin, sonrası da bi günde olur..
boş odaları da kapatırsın olur biter. koltuklar hakkında bi fikrim yok, araştırman gerek.
sen de taşınmaya kadar elifnazın dediği gibi fizibiliteni yap, ne eşya lazım, acil olarak ne yapılacak.
eksik gedik, git gör mağaza dolaş, seç halletki eşine angarya gelmesin.. sen seçme kısmını halledersen,
o da öder herşey olup biter :1:

ohh daha ne olsun. Allah gönlünüze gore güzel bir yer çıkarsın karşınıza.
kirayida neden sordum. bizim bi arkadaşın büyük ihtimal tayini çıkacak yaza buradalar. onlar burdan istiyorlar ama bizim burasi malum merkeze uzak onlarinda arabasi yok. buzde onlaea kartal maltepe tarafini önerdik. ondan sordum

biz de kesinlikle merkezi bi yer düşünüyoruz.
maltepe kartal bu bakımdan iyi.. çarşı pazara kendim gidip gelmek istiyorum, canlı bi yer olsun.
araba yoksa, kesinlikle ulaşım önemli. ben de metroya yakın yerlere bakıyorum.
standartları ne bilmiyorum ama maltepe kartal bölgesinde 1300-1600 tl ortalama kiraya dediğim gibi
izolasyonlu, yeni binalarda, orta katlarda, kombili ankastre mutfaklı 2artı1 ve 3artı1 ler var..

şeker portakalımm; cevizli ve atalar öncelikli baktığım mevkiler.. aklında olsun.. :34:

bende tasinirdim. nisan ayı normalde doğalgaz bile yakılmaz ama yeni bitmis ev malum soğuk oluyor ozaman da doğalgazi acarsin. ferah ferah oturursun. maddi durumunuzu da bilmiyorum ama bi halı bile 700 den başlıyor perde var, lamba var. eşya olarak nelere ihtiyacın var liste yapıp yaklaşık fiati çıkar. doğum öncesi sıkıntıya girme

Maddi durumu ben de bilmiyorum :)) Paramız yok diyor, yani acil ihtiyaç dışında birşey alamayız..Ben en iyisi halı da almayayım, aynen bu eşyaları götüreyim. Şu an tek acil ihtiyaç perde. Bir de koltuk kumaşını değiştirmek. İlerde para kazandıkça yavaş yavaş tamamlarız inşallah. Ama şu taşınma işi çıksın aradan. Bebiş karnımdan çıkmadan :)

maddi durumu ben de bilmiyorum :)) paramız yok diyor, yani acil ihtiyaç dışında birşey alamayız..ben en iyisi halı da almayayım, aynen bu eşyaları götüreyim. şu an tek acil ihtiyaç perde. Bir de koltuk kumaşını değiştirmek. Ilerde para kazandıkça yavaş yavaş tamamlarız inşallah. Ama şu taşınma işi çıksın aradan. Bebiş karnımdan çıkmadan :)
allah kolaylık versin busmai. Evvelden halletmek daha iiolacak sanırım. Ben de öyle düşünüyorum canım. Ben de eve zamanla eşya alınmasından yanayım. Ama bebekle sonradan çok yorulursun. Benim de evim depremde hasar almıştı ama memlekette sağlam ev kalmayınca da taşınamadık. Tokiler de çok uzak ulaşım iş açısından çok sıkıntılı olunca onlara da geçemedik.normalde evimiz vardı toki de zemin oralarda daha sağlam. şimdi de eylül ekimi beklemek gerekecek yeni yapılan evler için. Bebekle nasıl olacak bilemiyorum. Belki bi yıl daha beklerim sırf bebek için.hastalanır falan o mevsimde.bizde kış erken başlıyor. Ben de baya kararsızım o açıdan.

Ahhhh ahhh! Arya hiçbirzaman uslu bi çocuk olmadı canım. Lakin yaramazlıktan ziyade aksileşip saldırganlaştı, baya baya ağlayarak vurarak ısırarak dediğini yaptırmaya çalışıyor. Ben şikayet etmiyordum yaramazlıklarına arkadaşlarım falan görünce bu nasıl kız bebek, allah sabır versin diyorlardı. Ama bu saldırganlık, sabredilir gb değil !

Bina yeni yapı olduğu için çok soğuk olur mu bilmiyorum ama ben olsam doğumdan önce taşınırdım. Eşyalar nasılsa alınır, üstelik bütün eşyaları mı yenileyeceksiniz ki?
Ne bileyim Arya deyince aklıma sakin bir kız geliyorduuuuu. Düşüncemi değiştiriyorum. Millet boşver canım. Vurma son bir haftadır bizde de başladı. Hatta kızım eskinin dayakçı hocsları gibisin diyorum. Her şey normalken bir bakıyorsun vuruyor. Hayır dedikçe daha çok vuruyor. Sonra da gelip sarılıyor. Delüüüü işte.

oturduğumuz binanın yıkılıp tekrar yapılması durumu vardı ya,
şimdi tekrar gündemde. imar durumu falan alındı, bakalım..
Hadi inşallah.

allah sobalı evde olanlara kolaylık versin valla..
ısınmak dert, odun kömür dert, temizliği dert, güvenlik başka bi sıkıntı..
Valla biz büyük nimetteyiz de, kıymet bilmiyoruz..:30:

Iyi yemek yapan ve sürekli güzel yemekler yapan hanımın kocası da aynı bizim gibi gaflette olur bacım..
Artık o standarda alıştığı için, gözüne normal gelir muhtemelen.. Arada bi olunca bak nasıl kıymet biliyor bizimkiler :1:

çok güldüm doğru söze ne denir.ilk evlendiğimde yaşlı bi teyze bana kocanı rahata düzene eksiksiz eve alıştırma gün gelir o da ona az gelir demişti. Arada yap bazı şeyleri daha kıymetli olursun yaptığın daha değerli olur demişti de ben de gülüp geçmiştim. Tabi ben de beceremeyince arada olanlar kocama çok geliyor. Bi anlatıyor etrafa aa diyorum bunu yapan ben miyim:1:

allah kolaylık versin busmai. Evvelden halletmek daha iiolacak sanırım. Ben de öyle düşünüyorum canım. Ben de eve zamanla eşya alınmasından yanayım. Ama bebekle sonradan çok yorulursun. Benim de evim depremde hasar almıştı ama memlekette sağlam ev kalmayınca da taşınamadık. Tokiler de çok uzak ulaşım iş açısından çok sıkıntılı olunca onlara da geçemedik.normalde evimiz vardı toki de zemin oralarda daha sağlam. şimdi de eylül ekimi beklemek gerekecek yeni yapılan evler için. Bebekle nasıl olacak bilemiyorum. Belki bi yıl daha beklerim sırf bebek için.hastalanır falan o mevsimde.bizde kış erken başlıyor. Ben de baya kararsızım o açıdan.

Senin durumun daha zormuş canım ya, Allah hepimizin yardımcısı olsun. En iyisi olsun istiyoruz ama ; önce sağlık.. Gerisi hallolur inşallah ne yapalım.

çok güldüm doğru söze ne denir.ilk evlendiğimde yaşlı bi teyze bana kocanı rahata düzene eksiksiz eve alıştırma gün gelir o da ona az gelir demişti. Arada yap bazı şeyleri daha kıymetli olursun yaptığın daha değerli olur demişti de ben de gülüp geçmiştim. Tabi ben de beceremeyince arada olanlar kocama çok geliyor. Bi anlatıyor etrafa aa diyorum bunu yapan ben miyim:1:

sen şifreyi çözmüşsün zaten :9:

benim dikkat ettiğim bi şey; eşimin gelmesine yakın bütün evi toplarım..
yatak odasından mutfağa kadar. salonda ayşeciğin çoğu oyuncağını da kaldırırım yerlerden ki, dağınık görünmesin.
perdeleri, örtüleri düzeltirim.. eşim gelince toplu bi ev bulsun.
hoş ayşecikle ikisi bir olup 5 dk sonra salonu eski haline çeviriyorlar ama olsun :1:

kiralık daire bakmaya yeni başladım. yine bu yakınlardan
maltepe kartal bostancı bölgesinden bakıyorum.. kentsel dönüşümden fayladalancağımız için
devlet zaten kira yardımında bulunuyor, 650 lira yanlış hatırlamıyorsam..
mütahit de verecek bin küsür lira olacak, biz de üstüne ekler gönlümüzce bi yerde otururuz.
etrafı açık, aydınlık yeni binada 2atı1 ve 3artı1 lere bakıyorum.. :31:
İstanbul' da kendi evin olmadan yaşanmaz vesselam ya da çok para kazanacaksın. Ne öyle ya istediğin gibi bir ev için 1,5-2 bin tl kira mı verilir.

Hayır yenilemeyeceğiz canım, orası burdan 2 oda fazla; o odalara eşya alınması lazım. Ben sonra alırız diyorum sonuçta acil değil.
Soğuk olur mu bilmiyorum ben de ama sonra taşınmak da bebek için sıkıntı olur yine hasta olabilir tabi

Üff canım bilsen nasıl gözümde büyüyor..Aileden bana yardım ederler ama sonuçta asıl yük benim omzumda.
Sen taşınma şirketiyle mi taşınmıştın?
Önce evi temizletip acil kullanmadığım eşyaları yollarım diyorum. Yatağımız ,koltuğumuz ,elzem kap kacak en son gider.
Boş odaları kapatırım paramız olunca eşyasını alırız.
Bir de bu koltuklarımızın kumaşını değiştirmek istiyordum gitmeden ama ,nasıl olur ne kadar zamanda yapılır,fiyatı değer mi hiç fikrim yok. Beyaz renk ve çok eskidi artık

Evet çok haklısın. Bir de Kerem hem bebek hem taşınma derken bu kadar değişikliği kaldıramaz gibi geliyor. Önce beraber yeni eve adapte olalım istiyorum. Eşime baskı yapıcam
Ben de baharda taşınacağım inşallah. Şirketle anlaşmayı düşünüyoruz. Ama mutfağı önceden kendim yerleştireceğim. Eşya konusunda da yavaş yavaş alırsın. Birden çok tutuyor. Ben bir halı, perde değiştireceğim.Bir de mutfağı ankastreye dönüştüreceğim.

Ben de artık çok bir şey yapamıyorum. Eskiden haftada bir iki pasta, tatlı yapardım. Şimdi yemek yapabiliyorum ancak.

Maddi durumu ben de bilmiyorum :)) Paramız yok diyor, yani acil ihtiyaç dışında birşey alamayız..Ben en iyisi halı da almayayım, aynen bu eşyaları götüreyim. Şu an tek acil ihtiyaç perde. Bir de koltuk kumaşını değiştirmek. İlerde para kazandıkça yavaş yavaş tamamlarız inşallah. Ama şu taşınma işi çıksın aradan. Bebiş karnımdan çıkmadan :)

doğum olmadan taşınman mantıklı bende oyle yaptım. buraya tasinirken ipege hamileydim iyikide öyle yapmışım. bende perde yaptırmak zorunda kaldım. English home tulleri çok uygun ben ordan yaptırdım. gayet te güzel oldu. tavsiye ederim. hole ve mutfaga hali aldım ben salon halısı olmadığı icin cok tutmadı.

Herkese günaydınnnn... Uğrayamadım 2 gündür. Cozutan, istdkleri bitmeyen, saldırganlaşan, ve elde edemediği seyler için sürekli ağlayan kızımla meşgülüm! Allah sonumuzu hayretsin!

2 yaş ergenliği mode on :) Efe zaten agresifti şimdi bi bağırıp söyleniyo görmelisin :) öyle de tatlılar valla bence :D geçen babasına sinirden bir çıldırıp el kol hareketi yapıyo şok oldum :) minik agresifim benimmmmm.

Günaydın herkese
Bahsetmiştim , taşınma durumumuz var. Eşim nisan'da doğalgaz bağlanır diyor. Ben de hemen taşınırız diyorum, haziran sonu doğumum. Orda doğum yaparım ev büyük.
Eşim, Apartmana henüz kimse taşınmamış olacak ve yeni eşya alacak durumda değiliz. Bence doğumdan sonra taşınalım diyor.
Ben de ,2 çocukla taşınmam zor olur perde ve halı alsak yeter eşyayı sonra alabiliriz; apartman boş olsa ne olur ki diyorum.
Siz ne düşünüyorsunuz? Çok bunaldım

Canım benim biz bu eve taşınırken ocak sonu idi. Efe 7 aylıktı. Kv ve kp taşıdılar evi valla sağolsunlar. Yani benim yardımım yarıdan azdı. Ev tabi soğuk oluyo birazheleki alt katta kimse oturmazsa. Sonuçta boş inşaatın yanında dursan bile üşüyorsun. Ama nisanda eğer doğalgaz bağlanırsa taşınanlar da olur gibime geliyo.

Halı almamalısın çünkü koltuk kaplatsan ona uygun bi renk ve model olmalı. Ama kaplatacağın kumaş ve tarza eminsen al dicem fakat ozaman da şuankilerle uyar mı???

Kolay gelsin karar vermede canım.
günaydın kızlar..

ben de senin gibi düşünüyorum canım. doğum olmadan taşınmak daha mantıklı.
öbür türlü çok yorulacaksın, hem de bebekten dolayı bunlarla uğraşmak zor olacak, vaktin olmaz.
ev ne kadar büyük olursa olsun, halılar bi şekilde uydurululur.
eksik kalsa bile çok sorun değil. mühim olan perdeler, ölçüleleri alırsınız, seçmek dikilmesi bir hafta on gün en fazla..
perde olduktan sonra diğer eşyalar bi şekilde uyar. ben birkaç kez taşındım ordan biliyorum.

şimdi nisanda bina boş olacak gibi geliyor ama, asgarisi yapıldıktan sonra satın alanlar
doğalgazı bağlatıp hemen taşınıveriyor.. birkaç hane olursunuz, o zamana bina da şenlenir yani..:31:

bu arada bizim bina durumu da yine gündemde, 2 hafta içinde netleşecek.
netten kiralık daire bakmaya başladım. olursa, nisan gibi biz de taşınıcaz.. bakalımm..

Hadi hayırlısı olsun inşallah canım.

çok haklısın canım. Benim işyerim mahallede ve soba daha çoğunluklu kullanılıyor.gün geçmiyor ki yana bi çocuk gelmesin. Ama anneler de gördüğüm kadarıyla yetişemiyor. Yemeğin altını kapatmaya gittim o arada oldu diyor.yaramaz şimdi kiçocuklar sanırım.
Bu arada çok hamaratsın.maşallah barekallah.eşin çok şanslı tabi efe de.ben bi çeşit yapsam bayram yapıyor zavallı kocam.akşam hep kahvaltı ediyoruz biz.yemek olunca bi iltifat ediyor anlatamam. Sen gibi olsam ne yapar bilmiyorum.:30:

Kocam çocukla biraz daha ilgilense daha iyi olacak da neyse :D kek yapmakta bişi yok kız en kolayı ;) ama erkeklere yaranılmaz işte bak; yapmıyoun kek börek diyo. Bugün sabah havuçlu cevizli kek yapacaktım vazgeçtim çünkü evde olursa kesin yerim :)

komşuları gelmiş de anlamış. Kırk eve ekmek dağıtoyordu. O da nasıl ölmedik ona şaşırıyoruz diyordu. Kendisi sabaha kadar kendine gelememiş. Allah korusun yavrularımızı ve bizi.yaramazlar ya bu çocuklar. Oğlum da bakıcının yemeğini hazırladığı anda bıçağı kapmış. Acele koşunca da üstüne düşmüş burnu ve üst çenesi çizilmişti.çok ağladım. Bakıcı da ağladı istemeden oldu bi anda yaptı abla dedi. O da haklı benimn oğlumun maşallah refleksleri ii. çok anlık yapıyor herşeyi. Babası da bakıcıyı uyardı sadece zaten bu çocuk yaramaz dedi bizim yanımızda da yapabilirdi dedi. Konuyu kapattık. Ama ben hep telaşlanmaya başladım onun için. Allah a emanet olsunlar inşallah.

Bizim bıçakların her türlüsü artık üst raflarda. Aynen dediğin gibi refleksleri çok güçlü. Bizimkine babası bile yetişemiyor. Allah ım sağlık versin kuzularımıza :)

merhaba.

busmai bence doğumdan önce taşınman iyi olur.

şuanki oturduğum eve oğlum iki aylıkken taşınmıştık.

ben annemlerdeydim eşim herşeyi kolilemişti mobilyalarımızı aldığımız firmada

söküp monte edilmesini ve taşımasını yapmıştı.yinede bebekler zor olmuştu.

nfk ev kiraları çok pahalymış ı:44:ev taksitine yakın neredeyse.

pembe ne tesadüf bende havuçlu,cevizli kek yapmak istedim ve vazgeçtim.

ve ne tesadüf ki aynı sebebten:50:benim eşim kek sevmiyor börek sever.

çocuklar biraz yiyor gerisi bana kalıyor.kek,de sevince. çay ve kek:ssz:

nfk bu arada gönlüne göre bi eve taşınırsın inşaallah.

fazlası ile hakediyorsun canım...

Siz sanirim bizimkinin yari parasina oturuyorsunuzdur. İstanbul malesef boyle.
Yani tek maasla kirada oturup gecinmek imkansiza yakin :100:

Rabbim herkese gonlune gore ev sahibi olmayi nasip etsin..

canlarım merhaba:16:

nfk canım bizde ev arıyoruz ne tesadüf:1:
annemlerin evleri yıkılıyor anlaşma sağlandı toplu siteyi yıkacaklar onlarda ev aramaya başladılar
bizde bakıyoruz kartal maltepe civarı dediğin gibi çok pahalı evler :26:
bizim baktıklarımız vardı birkaç tane 875-975 civarı beğendi annemlerde kartalda 5 yıllık bina ama daha bakınıyorlar yani
bakalım aklımda olsun baktığımızda yeni evler varsa sanada haber veririm canım:34:

busmai akşam sene eşine kk da anket yaptım 100 kişiye sorduk doğumdan önce taşınmamız uygun çıktı dersin :1:

pempiş kızzz sen çok hamaratsın maşallah:nazar:

elifnazçekmeköyde pahalımı kiralar canım:44:

aryam genelde çocuklar birşeyleri yaptırmak isteyince hırçınlaşıyorlar melisada ağlıyor direk ama ne ağlamak suratımıza bakıyor önce dudaklar bükülüyor sonra biraz gözler kapanıyor baktı hala tepki yoksa sesli ağlıyor:1:

Rabbim herkese gonlune gore ev sahibi olmayi nasip etsin..
gerçekten baya pahalıymış sizde kiralar.burda en lüx evler dahi 1000tlyibulmaz ki bunlara akıllı evler dahildir yani. allah yardım etsin herkese.istanbul pahalı demiyorlarmış boşuna. gerçi bizde de giyim mobilya falan oralara göre daha pahalı ama yine de kira bi başkaymışsizde:41:

=Comic Sans MS]Rabbim herkese gonlune gore ev sahibi olmayi nasip etsin..

şuan oturduğum ev.sıfır 140 metrekare heryere yürüyerek gidebiliyorsun.

kirası 350 tl. tabii isatanbulla mukayese etmek abes olur.ama kirada olanlara allah c.c yardım etsin...

Son düzenleme:
Busmai ve nfk 4 ayda iki kere taşınmış biri olarak sizi nacizane tavsiyem mutfağınızı bir iki gün önceden taşıyın
Çocukla taşınmak biraz zor oluyor. Aile büyükleriniz yardı ederse çok iyi olur.
Umarım sağlıkla huzurla oturacağınız yuvalarınız olur
Biz de tuvalet eğitimi ana haber:)
Daha öncede yazmıştım kızım sinyal veriyor diye
18 aydan önce başlamamak istememiştim
Maşallah bir haftada epey yol katettik.
Fisher pricein eğlenceli tuvaleti ve güle güle kakalar:) kitabını aldık
İnşallah böyle devam eder

Back
X