Önce Hamileydim Şimdi Anneyim

bu ikinci cocuk konusu daha cok su goturur. :1:
Uzmanlar bile farkli seyler soylerken; farkli karakter ve maddi manevi hallerde olan biz anne babalarin baska baska dusunmesi cok dogal..
Ve sanirim seneye falan 3.leri konusucaz biz.. :9:

Sahsim icin son olarak sunu soyleyebilirimki; mutlaka aysecik icin kardes istiyorum.
Ama en az bir sene daha beklemeyi tercih ediyorum.
Ki benim esim tek cocuk yeter modunda. Onun da manen buna hazir olmasi İstemesi gerek. Zaten nasil iyi cocuk yetistiricez, ona maddi manevi iyi bi egitim ve ahlak saglayabilecekmiyizin sancilarini cekiyor surekli. Bence suan tercih hakkim varken hayatinin ilk 3-4 senesinde kizima ozel olsun, onunla ozel ilgileneyim istiyorum. Yoksa, zaten calismiyorum evdeyim. Cocuk bakimi benim icin zor deil.

Bi yandan da cocuk konusunda kendim kadar esimi de dusunuyorum ben. Daha once de soylemisimdir. Esim, ona ayirdigim zaman ve ilgi konusunda hassas. İki cocuk arasindaki bu sure; once aysecik, sonra ben ve esim icin cok iyi olacak..

Otesinde Allah ezelde bi cani yaratmissa o zaten vucuda gelecek. :16: O yuzden de bi rahatligim var acikcasi. Rabbim hayirlisini nasip etsin cumlemize :31:

Evet bornum beni çok iyi anlarsın sen ya, tabi çocuk her şekilde muhteşem bişi de, ben düşününce hem çok heyecanlanıyorum hem çok korkuyorummmm:ssz: Ben sizin kadar çalışkan değilim hanımlar, miskinlik var ruhumda. Yetişebilirmiyim bilemiyorum 2 çocuğa:26:

Ahaha ben ve caliskan olmak miskin olmamak sen beni digerleriyle karistrdin galiba senin bi gunde yaptgn isi ben uc gunezor yaparim canim Allah kolayligini verir arya niyetine girince hemen olmusmuydu

O da mantıklıymış:9:
Bence sende istek var. İstiyorsan izin yönünden bence ideal aylardayız, değerlendir. Ocak-şubatta doğsa bir dönemi doğum izni ve biraz raporla kapatırsın. Sonra da yarım dönem ücretsiz izin derken bir yaşına gelir. İstiyorsan bu iki ay dene. Olmazsa seneye bırakırsın.

Ahaha ben ve caliskan olmak miskin olmamak sen beni digerleriyle karistrdin galiba senin bi gunde yaptgn isi ben uc gunezor yaparim canim Allah kolayligini verir arya niyetine girince hemen olmusmuydu
Arya kazayla olmuştu:52: Normalde doğum kontrol hapı kullanıyordum 2 buçuk yıl kullandım düzenli. Sonra biz evi taşırken 1 hafta hapı kullanmayı unuttum o telaşla. Oarada ve ilk denemede oldu yavrucak:1:

Pembiş bir de eski çocuklar usluymuş tamam da eskiden hazır bez yokmuş bulaşık makinesi yokmuş çamaşır makinesi yokmuş bunları da düşün :)

Nfk madem nasipse olacak diyorsun; korunma ,zaten nasip değilse olmaz :))

Canım benim senin şansın iki yıl izinde olman. Eşini bu yönden çok takdir ediyorum.:46:
Sans mi sansizlik mi bilmiyorum bakicak kimse olmamasi da cok.kotu esim biz ilk tanistigimizda birak ucretsiz izni hic calismicaksin derdi bu konuda cok tartistik yani ona.kalsa hic calismasam daha iyi ben ikinci de saglikla.gelirse yine ucretsiz izin yollari gozukuyor bakalim ne zaman geri donucem sahalara :)
Arya kazayla olmuştu:52: Normalde doğum kontrol hapı kullanıyordum 2 buçuk yıl kullandım düzenli. Sonra biz evi taşırken 1 hafta hapı kullanmayı unuttum o telaşla. Oarada ve ilk denemede oldu yavrucak:1:
Aryacik gibi kardsi de surpriz yapar bakarsin :) ben hani belki zor.oluyodr zaten calismaya basla dicektm ama demekki.sknti yok.biz yasiri beklemstk bi sure ...

Pembiş bir de eski çocuklar usluymuş tamam da eskiden hazır bez yokmuş bulaşık makinesi yokmuş çamaşır makinesi yokmuş bunları da düşün :)

Buna yazmadan gidemeyeceğim. Busmai, vavvv süpersin ama yine de sen tedbirini alacaksın gerisini Allah'a bırakacaksın. Biz henüz düşünmeyenlerin felsefesi budur.

cadi busmaiiiiii :9:

Ama biz cocuga niyetlenince; o iliski biraz farkli oluyor biliyorsun..

aman ilbilgem, pembisim elimden tutun. Ayrilmayalim, surda kac kisi kaldik.
Busmai, bizi de ayartmasin. :9:
Buna yazmadan gidemeyeceğim. Busmai, vavvv süpersin ama yine de sen tedbirini alacaksın gerisini Allah'a bırakacaksın. Biz henüz düşünmeyenlerin felsefesi budur.

günaydın.

hayırlı cumalar.

busmai,den herkese ikinci çocuk tavsiyesi.:1:

bence

arya istekli gibi o doğursun.

ilbilge biraz beklesin.

nfk ,yeni eve taşınınca doğursun,

pembe efe kreşe gidene kadar doğurmasın.

elifnaz,pamuk helva ve ben zaten muafız.......

Busmaiye uyup ovülasyon döneminde 14. Günümde tek sefer bi deneyeceğim. OLMAZSa seneye erteleyeceğim:42:

Busmai ya ig adresin bende seni çok merak ettim bana msj atsana adresini.

Nasıl yapılıyor bi anlatsana nfk? Bizimki kazayla olunca tam bilmiyorum ben nasıl olması gerektiğini
Allah iyiligini versin kiz.
Birden okuyunca epey guldum :9::9::9:

Dinde cinsel iliski adabi diye bi kavram var.
Sart deil ama tavsiye ediliyor.

En onemlisi, hz peygamberin sunneti.
İliskiden once erkegin besmele cekmesi. Bu her zaman olmasi gereken.

Diger unsurlar da, kibleye donmemek, iliski esnasinda birbirlerinin avretlerine bakilmamak ve ustlerini ortu ile kapatmak. Gerekmedikce konusulmamak.

Aryamm instagramda pek aktif değilim ama adresimi özelden atarım
günaydın.

hayırlı cumalar.

busmai,den herkese ikinci çocuk tavsiyesi.:1:

bence

arya istekli gibi o doğursun.

ilbilge biraz beklesin.

nfk ,yeni eve taşınınca doğursun,

pembe efe kreşe gidene kadar doğurmasın.

elifnaz,pamuk helva ve ben zaten muafız.......
Elifnaz neyse de ,pamukhelva ve sen daha muaf değilsiniz hade bakimmm devamm
cadi busmaiiiiii :9:

Ama biz cocuga niyetlenince; o iliski biraz farkli oluyor biliyorsun..

Yok ya ben öyle düşünmüyorum,sonuçta çocuğun ne zaman olacağı belli değil. Ben hangi beraberlikle hamile kaldığımı bilemem ki.
Sonuçta eşimiz zaten helalimiz. Gerisi no problem.

Sans mi sansizlik mi bilmiyorum bakicak kimse olmamasi da cok.kotu esim biz ilk tanistigimizda birak ucretsiz izni hic calismicaksin derdi bu konuda cok tartistik yani ona.kalsa hic calismasam daha iyi ben ikinci de saglikla.gelirse yine ucretsiz izin yollari gozukuyor bakalim ne zaman geri donucem sahalara :)

Aryacik gibi kardsi de surpriz yapar bakarsin :) ben hani belki zor.oluyodr zaten calismaya basla dicektm ama demekki.sknti yok.biz yasiri beklemstk bi sure ...
Benim eşim de çalışma hakkında hiç konu açtırmıyor. Diplomamı kiralayayım bari diyorum, çünkü çalışma hayatını ben de beceremem.. "kaç para istiyosun ,bana kirala" diyor:))
Yani kader işi çok çetrefilli..
Kararlarından sen sorumlusun. Ama bazı değiştiremeyeceğin şeyler de var.
Dolayısıyla "keşke" demekten hep korkmuşumdur.

Back
X