üzülme Allah aşkına beni de üzme. ben de 2,5 ayın hüznünü yaşıyorum ama her geçen gün daha da zorlaşıyordu mecburdum artık. ben yokken aklına geldiğinde huzursuzlaşıyordu. o huzursuzluğu yaşamasına ben üzülüyordum. hem yaz tatilinde tuvalet eğitimi düşünüyorum ikisi birlikte zor olacaktı üstelik ramazanda gücüm yetmeyebilirdi bu tempoya. fayda zarar analizi yapınca bırakmak ağır basıyordu. bu zamana kadar saatini dahi geçirmeden emzirebilmek için bütün fedakarlığı yaptık. teneffüslerde koşa koşa eve geldim bi ev bi okul yol yaptım. hiç bi şeye katılamadım umrumda da değil anne sütünün değerini biliyoruz çünkü ötesi yok. ama bu süt olma değerinden ziyade ilerleyen aylarda artık bağımlılığa dönüşüyor özellikle çok düşkün bebekler için. çocuklarımız artık bebeklikten çocukluğa geçiyolar. bu süre her bebek için 24 ay olmayabilir bebeğine göre artı eksi bir kaç ay farkedebilir. seninki dedikleri gibi hazırmış. artık alacağı aman aman bir şey yok. ama psikolojik bir yıkım oluyor insana o da kaçınılmaz işte! ben doktoruma danışarak hareket etmek istedim çok stresliydim bi yol çizemiyodum. Allah razı olsun yaptığı açıklama doğrultusunda o çok düşkün oğlumu ağlatmadan, koca karı yöntemlerine başvurmadan ayırdım. tabi ki Allah sabrını verdi oğluma. normalde biraz gecikse ortalığı yıkan çocuğa, "oğlum artık süt gelmeyecek, sen büyüdün artık emmeyeceğiz" vs. diye anlattığımda ardından en sevdiği eylemlere yönlendirdiğimde kolayca kabullendi. çok çok şaşırdım. başından sonuna tam bir hafta sürdü. önce gündüzü 2'ye, sonra gündüzü 1'e düşürdüm. sonra geceyi 2'ye, geceyi 1'e ve sıfır. son gece kendisi teklif etmedi artık. yavaş yavaş olunca bende de bi rahatsızlık oluşmadı. bir sefer kolum ağrıdı sağmak zorunda kaldım. hala sütüm var. ve bu hala gözlerimi dolduruyo. ondan çok ben ağladım zaten gerçekten çok çok zor meğer ben ondan daha düşkünmüşüm..... ha şu var doktorum bu süreçte yanından uzaklaşmamamı söylemişti memeden ayrılınca senden de ayrılacağını zanneder dedi öyle yaptım. bu sefer bana çok düştü. şimdi devamlı sarılıyo, öpüyo, kokluyo, üstünü ben giydireyim ben çıkartayım istiyo. ama huzursuzluğu kalktı ortadan. artık ikimiz de daha huzurluyuz. artık memeye değil gerçekten annesine düşkün bir bebek oldu. siz de biz de bağlılığımızı bu şekilde devam ettireceğiz. emmek yerine sarılıp durucaz birbirimize, daha çok oynaşcaz.