- 20 Ekim 2009
- 8.545
- 14.595
- 823
- Konu Sahibi uzakdiyar88
-
Iste bunlar hep "en musluman benim, en birinci benim" havasi.. gercegi bilen biri icin ne kadar anlamsiz gorunuyor degil mi :)
Bir arkadaş gitti amerika ya postdoctora için. Müslümanların açtığı kasaplar ve işlettikleri lokantalar varmış ohio'da oradan alırdık ya da yerdik lokantada diye anlatırdı.
Hintli, pakistanli, afgan muslumanlarin lokantalari, cafeleri, kasaplari dolu heryerde.. doner bile var ki Turkiyedekinden guzelyani konu sahibine ne kadar takvali oldugunu yanlis yerden yedirmis.. milletin yabanci kadinlariyla birlikte ol ama et yeme bize denk gelmez ki bu tipler batiralim yerin dibine..
Vallahi öyle.
Her naneyi yerim ama et yemem.
Ne de güzel bikbikliyorlar kızları böyle.
Yazık....
Din her alanda para ediyor demek ki
Kız tavlarken bile.
Allah bildiği gibi yapsın.
Konu baska seyler olunca günah ama karşı cinsi ayarlamak olunca hersey mübah... Canı sıkılmıs imam nikahı yapmış ıstedıgını yasamıs vay bee.. Yazık.
Siz daha ortada bir şey yokken kendi kendinize üzülüp sevinmeye başlamışsınız kaldı ki duygularınızı da tanımadığınız yabancı birine açmışsınız. Size kısmet deyince üzülmüşsünüz ama siz sevdiniz diye o da sevecek değil ya. Bunu da ilişki hakkında hiç bir şey yaşamamanıza bağlıyorum.Merhabalar.Allah kimsenin başına vermesin diyebileceğim bir aşk acısı yaşıyorum.ben 27 yaşındayım daha önce kimseyle gönül ilişkim olmamıştı.Bir bey ile internet üzerinden tanıştık. Daha doğrusu ben onun facebook sayfasını görüp çok beğendim. Oldukça edepli ve dindar birisi.Paylaştıkları ve fikirleri çok hoşuma gidiyordu.Uzun lafın kısası biraz saçma da gelebilir sizlere fakat ben bu beye çok aşık oldum.mail adresi belliydi.ben de cesaretimi toplayıp tanışmak istediğimi belirten bir mail yazdım kendisine.o da "ben evlilikten pek umutlu değilim etrafımdaki evliliklerde mutlu insan sayısı çok az dedi.ama kaderden yüz çevirmemek adına sizle görüşmeye açığım" yazdı.yaşadığınız şehirde ablam da oturuyor inşallah bir gün geldiğimde müsait olursanız görüşürüz dedi.ben de heyecan ve umutla beklemeye başladım.ciddi bir resmimi de gödereim. teşekkür etti, hayrolur inşallah yazdı.bu sırada ben kpss ile uzak bir şehre atandım.bir kaç ay geçmişti bana yazdığı mailin üzerinden.ben çok üzgün bi şekilde atandığım yere gittim.ben otobüsteyken geldiğini mail ile haber verdi ve ben yıkıldım tabi ki.ben başka bi şehre giderken o gelmiş.ona çok üzgün olduğumu yazdım. o da ben her ablama gidişimde size yazarım. ne zaman kendi evinizde olursanız denk getirip görüşebiliriz dedi.bir süredir ailemin yanındayım o da eniştesi vefat ettiği için ablasında kalıyormuş 15 gündür. bu süre içinde 3 kez görüştük.ilk ve ikinci görüşmede çok umutluydum.bir kez görüşüp her şeyimizi anlattık birbirimize.yürüdük biraz camide namazlarımızı kıldık. siz görev yerinize dönmeden bir daha görüşürüz inşallah dedi bana çok umutlandım.bi de baktım 2 gün sonra tekrar görüşmek istediğini yazdı.çok çok umutlandım.madem burada bir evlilik ihtimali üzerine bulunuyoruz dedi ve sadece evleneceği kişiye söylemesi gereken şeylerini anlattı.ben daha da umutlandım beni beğendi diye.her konuda neredeyse aynı düşünüyoruz.bi uyumsuzluk olmadı.iki hafta sonra benim son tatil günlerimde tekrar görüşmek isterim yazdı. gittim ama bu kez biraz daha soğuk ve umut vermeyen şekilde gelmişti.eniştesi öldüğü için ablası ve 4 küçük çocuğu perişan olmuş tabi onları da gördükçe iyice mi etkileniyor bilemiyorum.neyse ben açık açık aşık olduğumu tekrar dile getirdim.3 kez görüştük ama 4. artık kısmet dedi. Allah tan bi işaret evliliğe motive olmak için dedi.çünkü evlilik arayışında değilim şu anda biliyorsunuz zaten dedi.4. görüşme olursa ben size mail yazarım zaten dedi. salı gününden beri yaşayan ölü gibiyim.üzüntümden ölüyorum diyebilirim.
şimdi bu bana haksızlık değil mi bayanlar madem böyle muğlakta bırakacaktı niye aylarca buluşmak için beni bekletti neden ilk görüşmeden sonra 2. yi yetmedi 3. görüşmeyi yaptık? soruyorum size ne mantık var bunda? çok çaresizim bi akıl verin...
pardon da bu nasıl bir kafa?nasıl biriyle tanışmadan önce o kişiyle evlenmeyi düşünebilirsiniz?evlilik bu kadar basit bir şey mi?ve sadece birkaç kez görüştüğünüz birinin dürüst olduğundan nasıl bu kadar emin olabiliyorsunuz?bazen yıllarca tanıdığımız insanların bile gerçek yüzlerini sonradan görebiliyoruz.ayrıca adamın sizinle görüşmek istemesi ve yakın davranması size umut verdiği anlamına gelmez, belki de sadece arkadaşlığınız hoşuna gitmiştir; en başından söylemiş evliliğe sıcak bakmadığını.başta ilk mail imde evlilik niyetiyle sizinle tanışmak isterim demiştim zaten. o da kabul etmişti.
Dost dogru namaz kilmak diye birsey vardir.. kusura bakmayin ama bu adam cani kadin cekince dini nikahi basiyo oylemi.. muta nikahi peygamber efendimiz (SAV) tarafindan yasaklanmistir ayrica Islam'dan once yapilan birseymis diye okudum.. hatta bu konuyu bugun okumustum.. bunun yaptiginin neresi muslumanlik anlamis degilim.. dini nikah bile oyuncak halime geldi yaziklar olsun ..
Ben artık bi anlam veremiyorum bu duruma durduk yere kendisini bu kadar sevdiğini bildiği bir kıza umut vermek istememeli ya bu şahıs. vicdansızlık olur bu. acaba şubat tatilinde tekrar görüşmek de ister mi?
amaç ne anlamıyorum bana işkence mi çektiriyor ki
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?