önce umut verip sonra belirsizlikte bıraktı

biraz öyle galiba.
 
şimdi ben anlamadım (ksra bakma biraz saçma geldi yaptıklarınız üstün körü okudum) siz mail ile evlenmek istediğinizi mi belirttiniz yani?
 
3 kere görüüştüğünüz birisi için lütfen üzerinize ölü toprağı dökmeyin
eşinden sevgilisinden ayrılanlar napsın eşi ölenler napsın
lütfen bu kadar kötü bakmayın hayata..zorlaştırmayın kendinize hemen üçüncü buluşmada aşık oldum denmez ki
 
Tabii ki normal bir surec...aşkın bir parçasıdır beklemek..hep bekliyceksin,ben olsam üzüntü yerine heyecan duyardim..
 
ilk 2 yıl bunalıma girmiş yalnızlıktan geri falan dönmeyi düşünmüş amerikadan .yanında hayat arkadaşı olsun istemiş.ama yürümemiş.


Şöyle bir düşünüyorum da aklı başında insan biriyle evlenmek isterse dini nikah yapmaz resmi nikah yapar. Ben çok da dürüst biri olduğunu düşünemedim bu açıdan.

Babasının yaptığı iş, iyi eğitim alması vb. Konular o şahsı iyi sevgili /koca yapmaz keza iyi müslüman olması da öyle. Dini hassasiyetinizi anlıyorum fakat bence fazlaca romantik yaklaşıyorsunuz ve anlam yüklüyorsunuz.

Ps: iyi bir müslüman değilim ama hayırlısını dileyin bence.
 
sadece resim değil o kadar söyleyeyim.paylaşımlar hayatın içinden çok kişiliği ele verici.ve vuruldum karakterine.
Ya yazılanlara bakma herkes içini açmıyor olması gerektiği gibi yazıyor kimisi..Gördüm yani ben de...Sen adım atma daha fazla.Değerin kalmaz.Erkekler avcı konumunda olmaktan daha çok hoşlanır.Evlliği düşünmüyırum demesi saçma olmuş o yaşantıda birinin anlayışına ters.Bana çok iyi hisler uyandırmadı.Herkesi kendin gibi sanma yanılgısına kapılma..Ne insanlar var değişik değişik ,anlamsız ,yaşayıp görünce anlıyor insan.
 
Yorum yapan cogu arkadasimin aksine.ben sizi anliyorum.unlu birnkisiye bile.uzaktan.uzaga baglanabilyoruz ki siz bu adamla gorusmussunuz.adam.madem evlilikten uzak sizinle o gorusmeye gelmeyevekti.siz allaha siginin
 
Erkekse resmi nikah yapsaydı o zaman o kadınlara madem gerçekten amacı evlilikti?
Resmi nikahını yapsın sonra dini nikahını da yapsaymış koskoca akademisyen bunu düşünememiş mi? Adam gibi adam olan erkek gider resmi nikahla evlenir ve öyle hayat arkadaşı edinir kendisine, yürümezse öyle de yürümez zaten boşanır. Seninkinin yaptığı istediğimi yaşayayım ama istediğim zaman da tekmeyi basayım, resmi kayıtlara da bişey geçmesin, kimse bilmesin falan... 2015 yılındayız ve şu çağda bile hala daha dini nikah yapıp öyle oturanlar var. Madem o kadar namuslu şerefli insanlarsınız, adam gibi resmi nikah da yapın. Oldum olası beni hep kızdırır bu dini nikah saçmalığı. Resmi nikahını yap sonra hocaya mı kıydıracaksın, muska mı yazdıracaksın ne yaparsan yap.
 
Ya canım daha sevgili kıvamında bile değilsiniz.Platonik yani.Başlamadan bitir kalbinde bence.Daha fazla birşey yapma .Kendini apır tut.Yoksa gözünde değerin kalmaz.Bu adam kendini pek bepenmiş bakmaz sana.Üstelik dini nikahlı evlilik falan sağlam ayakkabı değil..Aç gözünü.Saf olma bu kadar çok üzülürsün.
 

Inanın aılesının boyle ya da aksı olması cok belırleyıcı olmuyor... Alımlerden zalım dogabılıyor.. Ve bazen boyle aılelerden cok alakasız ınsanlara çıkabiliyor ozellıkle dını anlamda baskı altında buyumuslerse.

Anlayamadım gitti, kımseyle çıkmamış ama dını nıkah altında beraberlıkler yasamış, bu durum onu daha mı namuslu yapıyor? Sadece kendı vıcdanını rahatlatmak ve bır taraftan da bırseyler yaşarken resim olarak kayıtlarda geçmemesi ıcın yapılmış bır hareket olarak gördüm ben durumu. Gercekten dürüst erkek once resim nıkahı yapar, dini anlamda da dını nıkahını kıyıp kıymaması ınancına kalır.

Bence cok guvenmeyın.
 
Yorum yapan cogu arkadasimin aksine.ben sizi anliyorum.unlu birnkisiye bile.uzaktan.uzaga baglanabilyoruz ki siz bu adamla gorusmussunuz.adam.madem evlilikten uzak sizinle o gorusmeye gelmeyevekti.siz allaha siginin

aynen hadi görüştü aylar sonra benimle. niye 2 sonra 3. kere de görüşelim yazıyor benim kızgınlığım içimin almadığı bu.
ya siz olayın nasıl başladığına takılmayın bayanlar... burda asıl sorun beni mağdur etmesi. bu adam annemin bir akrabası da olabilirdi. hiç görüşmediğimiz yani. haticeye değil neticeye bakın siz.
 

Bu adam senı cebınde tutmak ıstemıs, telefonunu veremedigine göre hayatında baska bırısı bıle olabılır. Lutfen sılkelenın mağdur olunacak bır durum yok. O kım ki. Daha 3 kere gördüğün adam ıcın değerli tatlı canını uzme artık.
 
Is gorusmesi gibi, gerci orada 3. mulakatta alirlar genelde ama sende o da olmamis..

Benim merak ettigim yabanci kadinlara nasil dini nikah kiydigi? Hangi kadin kabul etmis bunu mesela. kaldi ki 9 sene et yememesine gerek yoktu adim basi musluman kasaplar var.. ozetle konu sahibi adam seni yemis.. issiz adam modunda takiliyor birak kalsin biraz ulasilmaz ol..
 

Aynısını yazacaktım sızde okuyunca sız soylemıssınız zaten. Su an zaten yurt dışında heryerde var ama ben 10 sene once Fransa da yuksek lısans ıcın kalmıştım ve o senede bıle buyuk marketlerde mesela Carrefour da halal standı vardı, müslümanlara uygun startlarda kesilmiş et satılıyordu..
 

Neticeyi söylüyoruz da ciddiye almıyorsunuz. Hislerinizi bir kenara bırakıp akıllı başlı düşünmeniz lazım. Bu adamın her hali ben sağlam ayakkabı değilim diye bağırıyor. Eşiğimizden beşiğimizden uzak olsun.
Ben olsam görüşelim dese dahi "benim nikah kıyıp hevesini alıp ayrılan adamla işim olmaz, o kadar pisliği midem kaldırmaz" derdim.
 

Iste bunlar hep "en musluman benim, en birinci benim" havasi.. gercegi bilen biri icin ne kadar anlamsiz gorunuyor degil mi :)
 

Kadınlar yabancıymış sanırım.
Bizimki de müslüman ya (kurban olduğum din kimlere kaldı) et yemrmiş hiş haram diye canı hatun çekince de basmış nikahı. Adamın üstündeki kul hakkını hayal edemiyorum.
 
Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…