Önceden çalışıp sonra ev hanımı olanlar(evliler)

_sushico_

Guru
Kayıtlı Üye
30 Kasım 2010
1.712
1.194
333
38
Merhaba kızlar belki eski zamanlardan hatırlarsınız hostestim 7 senedir 2 sene önce evlendim ve 5 ay öncede çalışma koşullarına dayanamayıp işi bıraktım. 2-3 aydır iş arıyorum ama evde çok sıkıldım aslında kendimi işe yaramaz hissedip komplekse giriyorum galiba. Aslında ev işi, yemek baya zamanımı alıyor ve sonuçta evi ben çekip çeviriyorum ama nedense çalışmaya alıştığım için garipsiyorum belkide.15 gün sonra bilgisayar kursuna başlıycam. Kayınvalidem ve görümcem iş hayatından bahsediyor işte çalışmayan kadın olmak sıkıcı vb gibi üzerime alınıyorum bu konuları. Kötü niyetli konuştuklarını sanmıyorum fikirlerini söylüyorlar. Bir yandan bebek yap hazır işten çıkmışken diyorlar ama eşimde 1 sene daha bekleyelim çocuk olmadan iyice gezelim diyor.evli olan işi bırakmış bayanlar siz neler yapıyorsunuz??

En iyisi çalışmak valla. Ben de bir dönem evdeydim çocuk doğduktan sonra ama dayanamadım işe başladım tekrar.

Biraz sert olacak belki ama lütfen üzerinize alınmayın, ben çalışmayan koca parası yiyen kadınları anlamıyorum. Koca çok zengin eli açık da olsa insanın kendi kazandığını harcaması ve biriktirmesi gibisi yok.

Esinizin dedigi gibi 1 sene birlikte vakit gecirebilirsiniz aslinda. Cocugunuz olduktan sonra birlikte gezmeleri baya bir sure ozleyeceksiniz.

Yani illa 1 sene diye kesinlik belirtmeyelim tabii ama en azindan bir sure basbasa etkinliklerde bulunmaniz, hem evlilik hayatiniza renk katar hem de cocugunuz dogdugunda zaman zaman gecireceginiz bunalimli gunlerde hatirlayacaginiz hos anilariniz olur. Daha sonra evlendim hemen cocuk yaptim esimle de basbasa gezmenin bile tadina varamadim diyebiliyorsunuz zira.

Bebek yapıyoruz oğlum 4 yaşında kızım da bu cuma geliyor inşallah ikinci de biraz büyüsün Allah izin verirse çalışmak isterim tekrar ingilizce öğretmeniyim ben de yani çocuk düşünüyorsanız yapın derim bu arada

Bende işimi zaten koşullarından dolayı değiştirmeyi düşünüyordum evlilik vesile oldu evlilik tazminatı alarak çıktım şimdi iş bakıyorum ama hem bulamadım hemde evde durmaktan sıkıldım. İlk dönemler iyi gelmişti çalışmamak düğün hazırlıkları ev hazırlığı derken zamanın nasıl geçtiğini anlamamıştım şimdi sürekli evde durduğum için bunalmaya başladığımı hissediyorum.. Bir an önce en iyisi kendimize uygun iş bulmak..

ben şuan çalışıyorum mesela.. ama ev hayatından farkım yok açıkcası.. iş yerinde daha cok sıkılıyorum
neden derseniz iş yok boş boş oturuyorum gelen giden yok.. cok sıkıcı bir işim var
vakt geçirdiğim tek yer kk.. ama en azından bir maaşım var ve sigortam yatıyor.. gelirimz var ve daha iyi yaşıyoruz..
Ev hayatıma gelince oglum dogduktan 8 ay sonra başladım çalışmaya evde cok bunalmıştım o zamanlar arabamızda yoktu
kış zamanı.. aglıyordum eşimi arayıp cok sıkıldım diye
bir gidebileceğim annem vardı.. kimse yoktu cok bunalmştm ev hayatı gerçekten cok bunaltıcı..
ev işi yemek su bu nefret ediyorum zaten
şimdi işten cıkıp eve ve ogluma eşime koşturmaktan vakit hemence akıyor
eger yaşlarınız genç ise cocuk için 1 yıl daha bekleyebilirsiniz ama calısmaktan vazgecerseniz tamamen bence cocuk yapın sizede yoldaş olur.. hep birlikte gezersiniz sıkılmaya vaktiniz olmaz =)
ev hanımı olan herkes zaten aynı şeyleri yapıyor..
ev işi yemek temizlik kolu komşu.. cocugu varsa cocugu ile haşır neşir zaman akıp gidiyor

Ben de uzun çalışma hayatımdan sonra bu sene çalışmıyorum ..evde olmayı seviyorum henüz sıkılmadım ..spor yemek çocuklarla vakit geçiyor hızlıca ..buraya takılıyorum ..gerçi seneye işe başlamak zorundayım bende ..o kadar kötü değil yani

Bende uzuunn bı iş hayatından sonra evlenip işi bıraktım
İşi biraktigimda ameliyatlarla hastalıklarla bogusuyordum sonrada hamile kaldım 3 senelik evliyim ve evdeyim

Sigortami yatırıyor eşim sağolsun... Gün yetmiyor bana çok yoğun ve doluyum ... Kanun ile bir gün 48 saate çıkarılmalı bana ancak yeter.

Şunu söyleyebilirim evde olmak çalışmaktan daha zor . Çalışıyorken herşey daha sistemli ve çalıştığım için daha tölere edilirdi . Şimdi hem beklenti fazla hemde gerçekten evde oturunca hele de çocuk varsa ne gelen giden ne ev işi aslaaa bitmiyor .

Bende dogum iznine ciktik 3 haftadir.cok memnunum hep evde oturan kadinlara ozenirdim.hic sikilmadim.tabi calisinca da maddi olarak cok rahatsin kocandan para istemiyorsn.param bitince naparim bilmuyorm birde evdeyken cocuk yapmakta mantikli simdiden iznim bitince bebisimi nasil birakacam kara kara dusunuyorm.kimseye guvenemiyorm

Yaşınız kaç, cocuk konusunu düşünecek yasta mısınız?
Ben eşimin gereği yurt dışına geldim ve dolayısıyla istifa ettim. Her gün özlemle yad ediyorum iş hayatını.

10 yıl çalıştım, 5 yıl çalışmadım (doğum izni dahil) marttan beri çalışıyorum.
evin gözünü seveyim ya, şu sıcakta yatar kitabımı okur uyuklardım şimdi ah ah,
neyse yarın evdeyim

evde ne yapıyordum?
sabah kalkıp çocuğu okula gönderip sokak hayvanlarımın mamasını hazırlayıp besleme alanına götürüyordum, yürüyüş oluyordu hem,
dönüşte markete uğrayıp alacaklarımı alıp eve geçiyordum duş alıp bikaç saat uyuyordum, uyan kahvaltı yap, program varsa dışarı çık (haftada 2-3 gün en az dışarda program yapıyordum), yoksa kitap okuyordum, bişeyler izliyordum, işim varsa (evden sosyal medya çeviri vs yapıyordum o dönem) yapıyordum, sonra akşam yemeği hazırla, eş çocuk gelir, çay çekirdek muhabbet ve kapanış.

Ben 14 yıldız çalışıyorum. 5 yıllık evliyim
oğlum 2 buçuk yaşında hiç evde olmayı düşünmedim öncelikle kendi geleceğim için yarın ne olacağımızın garantisi yok
Benim tavsiyem bebek için erken yaş durumunuza göre 1-2 yıl bekleyin ve işe girin derim ben

31 yaşındayım kızlar eşim saolsun para yüzünden değil çalışmak istemem ama kendi paranı kazanmak gibisi yok. Ve ekonomik özgürlük başka birşey.hosteslik dışında bir çalışma deneyimim olmadığı için iş bulmam zor olucak Marmara Üni.mezunuyum aslında ama haftasonu tatili olan düzenli bir iş arıyorum oyüzden zor bulucam galiba.hormonlarımla ilgilide sıkıntım var çocuk deneyince olcakmı bilmiyorum doktora gidicem 15 gün sonra hakkımda hakkımızda hayırlısı olsun.Allah iş arayan herkese gönlüne göre versin inşallah.

Hamilelikte işten ayrıldım, şimdi yuvarlak 2 seneyi buluyor sanırım çalışmayalı. Çocuktu, evdi, kocaydı, anaydı, dıdıydı, bilmem neydi filan uğraşıyorum öyle ve yine de sıkılıyorum, yer yer kendimi işe yaramaz hissettiğim de oluyor.

Hobilerime eğildim tam güç, bi üni. daha okumaya karar verdim, resimdi carttı curttu... Geçen seneyi yarı yarıya fitness salonu ile annemlerin kısır günleri arasında tamamladım gibi oldu, bu sene artık resim kursuna yazıldım ilaveten, yeteneğimin üzerine gidiyorum ufaktan.

Sonracığıma napıyorum, çay demliyorum çocuktan fırsat buldukça, içip efkarlanıyor, akşama arada sırada eşime sarıyorum. O da sağ olsun "İş hayatından koptu bi delirdi" filan diye herhalde elleşmiyor, kendi halime bıraktı beni. Sonra yine tablo yapıyorum, buralara takılıyorum, eskiden bol bol fotoğraf çekmeye çıkardım tatillerde, şimdi bebe büyüyor, hep beraber gidebiliriz doğa gezilerine diyorum, iyi olur.

Bazı bazı pasta, börek, çörek coşuyorum, bazen kolum kalkmıyor, kuaföre bile gidecek enerjim olmuyor.
Sanırım biraz hayattaki amaçla, hedefle ilgili bir şey; çalışma hayatınız-kariyeriniz hedefiniz içinde yer alan bir şey ise, ne yaparsanız yapın ev sizi sıkar, kendinizi faydasız bulursunuz. Ancak daha farklı yönlerden kendinizi geliştirme imkanınız var ise, hayalleriniz iş dışında yerlerde de şekilleniyorsa, çeşitli kurslara katılarak yeteneklerinizi geliştirip, buradan da alıp yürüyebilirsiniz. Belki eviniz, gelecekteki yeni işinizin temellerini attığınız mekan olur. Yemektir, pastadır, resimdir, el işleri-süslemelerdir, tablolar, çini, nakış, spor hocalığı vs vs... Hepsi sizin şu an :)

Seçin beğenin, vaktinizi doya doya doldurun.

Doğum izninde bile sıkılmıştım evde.. doğumdan 1 hafta sonra avm'de gezen lohusa olarak sıkıldım diyorum düşün.. çalışmak başka bişey çocukta buna engel değil. Eşinin çocuktan önce gezme fikri güzel ama çocuk bitince gezmelerin biteceğini düşünmesi yersiz. Çocuğum var ama canımın istediği heryerdeyim..

4 sene yogun bi sekilde calistim. Yaklasik 1 yıldır evdeyim. Inanki hic sıkılıyorum. Zaten istesemde calisamam. Allah nasip ederse 2. Bebegim yolda.

bende cok lazim olmadikca gitmiyorm evde kizimlayim hamileligin 8. ayi baslarken işe gitmemeye basladim kizim 5 aylikken 2 haftada birikmis isimi yaptim simdi 7 aylık hala cok lazim olmadikca gitmiyorum tabi avukatlik serbest meslek bende asiri serbest takiliyorum esime yiktim isleri evde kızimla olmayı seviyorum temizlik yapmaya vakit bulamiyorken sıkılmaya hic olmuyor esinizin dedigi gibi biraz gezin sonra çocuk yaparsiniz

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…