Ya herkes dior ki bagisiklik sistemi, mikroba ihtiyac var.bunu zaten boyle okbliler de bilior.

Asi bile.bir cesit mikrop ve cocuklarimiza yaptiriyoruz. Ama bizimki igrenme, huylanma gibi
Tabiki mikrop bulasit korkusu da illa vardir ama iste.. rahat olamioruz iste,acabalar faalan.. bir de goruorşun yani insan disarda wc giiryor, sokakta oturuyor, her yeri elliyor gibi..o koltuga oturmadan once nerelere oturdu, nereye surtunde disarda ne yapti mesela gelior koltuguna oturuor. Sen sonra o koltukta pijamanla yatiyorsun, yiyorsun iciyorsun.. her yere o gorunen ve ya gorunmeyen pislik bulasmis gibi gelior.
Illa mikrop degil.iste bizim gibilerinin kafasindaki..
Ilac evet ise yariyor ama asil kafayi degistirmek rahatlamak lazim
Benim mesela rahat oldugum donemlerimde oldu ama hic bir zaman o kadar da rahat olamadik. Iste huy edinior saniirm insan.
Rabbim dermabsiz dert vermesin napalim..
[/QUOTE]
Yazdığınız kadarıyla sizi çok iyi anladım. Durumun mantığını bildiğinizi ama takıntılı düşüncelerin sizi mahkum ettiği davranış kalıplarına yine de engel olamadığınızı; bunun sizin ve çevrenizdeki çok zorladığını tahmin edebiliyorum. Ve sanırım destek alıyorsunuz.
Ancak arkadaşın durumu yeni olduğu için belki OKB değil; takıntılı düşünce yapısı olabileceğini varsarak yazdım onları. Ama sonunda de ekledim, eğer hala engel olamıyorsanız bir destek alın dedim.
Size de çok geçmiş olsun. İlaçla beraber Bireysel Davranışçı Terapi aldınız mı hiç. Düşüncelarinizi yapılandırmak için iyi bir psikoeğitim sağlayabilir.