Önceki İlişkiler

• Konu Sahibi Konu Sahibi libra55
  • Başlangıç Tarihi Başlangıç Tarihi
L

libra55

Ziyaretçi
Bugün Müge Dağıstanlı'nın sabah programında şu an adını anımasayamadığım bir köşe yazarı ;
kendisine '' nişanlındam önce hayatıma giren kişileri nişanlıma anlatmalı mıyım?'' diye soran bir okuruna anlatmaması gerektiği yönünde tavsiyede bulunduğunu , zira bunun ileride evlilik yaşantısına zarar verebileceğini ve hatta 25 yıllık evli bir adamın kendisine giderek , ''
eşimi 25 yıl önce tanıştığımda otele götürmüştüm , 25 yıl önce benimle otele gelen kadın kimbilir neler yapmıştır diyerek eşinin karakterinden şüphe duyduğundan ve ona karşı güvenin azaldığından ''bahsettiğini dile getirdi.
evet bayanlar ; sizce önceki ilişkiler eşlere anlatılmalı mı?
yoksa herkesin bir özel hayatı olabileceğinden , karşı tarafın güven duygusunu zedelememek adına , eşler birbirine bu tarz ilişkilerini anlatmama yolunu mu seçmeli..
sorunun yanıtını öncelikle ben verecek olursam , ben nişanlımla ilk tanıştığımda hayatına benden önce ciddi veya değil ; kim girdiyse bunu bana anlatmamasını özel olarak rica etmiştim..çünkü huyumu biliyorum , hayatı hem kendime hem de ona ziyan eder ve hatta ilişkimi bitme noktasına bile getirebilirdimgamyoncuiremsu

Önceki ilişkileri tabi sevgiline kocana vs. anlatmak hiçte hoş değil:dilcikar:
O sana anlatırsa sen nasıl hissedersen sende ona anlatırken öyle hissedersin:mymeka:

Bu güne kadarda kimseye kolay kolay anlatmadım. Ballandıra ballandıra:lepi:
Aşkıma anatsam kesin kasapcılıga soyunur:lepi::smiley-cool:

Gecmiş gitmiş-tatlicadiarzu-

Ben hiçbir ilişkimi anlatmadim.
Zaten anlatamam kocam beni bebkken sevenleri bile kiskanir

arkadaşlar hepinize katılıyorum ,
bence anatılmaması karşı tarafa duyulan saygı ile de ilintili..
sonuçta eşimiz bizim asker arkadaşımız v.s değil ki önceki ilişkilerimizi, başımızdan geçenleri bir bir anlatalım..
her insanın saygı duyulması gereken bir giz dünyası vardır düşüncesindeyim..
anlatılmıyor ise de bunun sebebi karşı tarafa duyulan saygı ve verilen değerdir..
şeffaflık adına böyle şeylerin anlatılıp da kaosa sürüklenen birçok ilişki biliyorum ve hatta ortada hiçbir şey yokken sona eren..
kötü hiçbir şey yaşanmasa da insanda güvensizlik yaratacaktır böyle şeyler..
hepimiz insanız..ben nişanlımdan geçmişi ile ilgli asla ve asla tek bir kelime duymak istememÇok üzgünüm çoooksengözlerimebaksanab

ben eşime hepsini sordum bana anlattı
ben de ona anlattım
ben eşine anlatılmasından yanayım

"Larisa"arkadaşımın ballandıra ballandıra anlatmadım tabirine biraz sitem ederek sözlerime başlamak istiyorum,ben birlikteliklerde gizli saklı hiçbişey kalmaması ve daha çok güven sağlanabilmesini düşünerek bir hata yapıp! eşim olacak şahısa ondan önceki erkek arkadaşımı anlatmıştım,erkek arkadaşımla bazı fikir çatışmaları yüzünden evlilik kararından dönmüş ve ayrılmıştık,nerden bilebilirdim ki boşanma aşamasında bu masumca ve gayet iyi niyetle anlattığım konunun aleyhime kullanılabileceğini,kendiside nişanlısı tarafından aldatılmış bir insandı ben bunu bilerek bir evlilik yaptım ama erkekler çok bencil,benim boşanma dilekçemde onunla ilgili mahkemeye sunduğum gerçek beyanlar heralde onun o kadar çok gücüne gitmişki bana ne suçlamada bulundu biliyomusunuz kızlar benden önceki erkek arkadaşıyla görüşüyor beni onun için terketti! inanabiliyomusunuz bu iftiraya, seneler önce bitmiş bir ilişki ve bunu kendi hayalinde nasıl kurduysa tazminat ödememek için beni karalıyor lanet olsun böyle insanlara onun için siz siz olun önceki birlikteliklerinizi anlatmayın.

ben hepsini anlattım ne diye saklayayım ki :1closedeyes:
masum değiliz hiç birimiz sütten çıkma ak kaşık da değiliz gençlik ta tabiki olcak sevgililer bunu kafaya takıp saçma sapan kıskançlık yapanlar bence komplekslisengözlerimebaksanabben eşimin de ilişkilerini biliyorum hemde ayrıntısına kadar anlat dedim anlattı
aslında geçmişi yaşamayı ne çok seviyoruz geleceğe bakmak lazım
benim öyle takıntılarım yok güven meselesi ise eğer güvenmiyorsa evlenmeseydi güvenmiş ki evlenmiş undan sonrası için herşey olabilir hayta bir bilinmez :sm_confused:
olgunlukla karşılamak gerek :icecream:
hatta esimin eski kız arkadaşıyla bazen karşılaşıyoruz aynı semtte oturuyoruz çünkü selam vermiyor ama bakıyor bende bakıyorum geçip gidiyor ne olacak sanki sonuçta beni seçti bende onu.......

ben de eşimle flört ederken anlatmıştım, ona da sormuştum.
21 yaşımızda başladığımız için fazla bir geçmişimiz yoktu ikimizin de,kısaca bahsetmiştik.
bence yüzeysel olarak bahsedilmeli. yarın bir gün eski sevgililerle denk gelme durumu da var.
ara ara kıskançlık duyguları kabarsa da bilmekten ve söylemekten yanayım.
hihoyyyt

Ben de eşim de birbirimize açtık tüm eski defterleri..
Hatta ikimizin de sicilinde pek hafif olaylar yoktu..cokacimcoook
Ballandırmaya da gerek yoktu ne kadar yoğun ilişkiler yaşadığımız zaten eski ilişkilerimizin süresinden belliydi. İkimiz de ciddi ilişkiler yaşamışız,hayatımızı koymuşuz bence o insanlara..benneyaptımki
İlk başlarda kıskançlık duyardım ama şimdi geçti gitti...
Onun ne düşündüğünü bilmiyorum açıkçası..
Ama şuna inanıyorum ki evlendikten sonra; eşlerin geçmişteki flörtlerinden çok daha büyük sorunlar yaşanıyor evlerde..Ahh derdimiz o eski kadınlar ve erkekler olsaydı derim..:delphin:

"Larisa"arkadaşımın ballandıra ballandıra anlatmadım tabirine biraz sitem ederek sözlerime başlamak istiyorum,ben birlikteliklerde gizli saklı hiçbişey kalmaması ve daha çok güven sağlanabilmesini düşünerek bir hata yapıp! eşim olacak şahısa ondan önceki erkek arkadaşımı anlatmıştım,erkek arkadaşımla bazı fikir çatışmaları yüzünden evlilik kararından dönmüş ve ayrılmıştık,nerden bilebilirdim ki boşanma aşamasında bu masumca ve gayet iyi niyetle anlattığım konunun aleyhime kullanılabileceğini,kendiside nişanlısı tarafından aldatılmış bir insandı ben bunu bilerek bir evlilik yaptım ama erkekler çok bencil,benim boşanma dilekçemde onunla ilgili mahkemeye sunduğum gerçek beyanlar heralde onun o kadar çok gücüne gitmişki bana ne suçlamada bulundu biliyomusunuz kızlar benden önceki erkek arkadaşıyla görüşüyor beni onun için terketti! inanabiliyomusunuz bu iftiraya, seneler önce bitmiş bir ilişki ve bunu kendi hayalinde nasıl kurduysa tazminat ödememek için beni karalıyor lanet olsun böyle insanlara onun için siz siz olun önceki birlikteliklerinizi anlatmayın.

Ortaki amacım ballandıa ballandıra anlatanlaraydı.
Şöyleki;
Cevremde şahit olduğum veya tanık olduğum durum.
Sevgilisini eşini kıskandırmak için gecmişindeki kişi yada kişilerden bahsedip adamı cileden cıkaranlaraydı kastım:1closedeyes:

Ben de eşim de birbirimize açtık tüm eski defterleri..
Hatta ikimizin de sicilinde pek hafif olaylar yoktu..cokacimcoook
Ballandırmaya da gerek yoktu ne kadar yoğun ilişkiler yaşadığımız zaten eski ilişkilerimizin süresinden belliydi. İkimiz de ciddi ilişkiler yaşamışız,hayatımızı koymuşuz bence o insanlara..benneyaptımki
İlk başlarda kıskançlık duyardım ama şimdi geçti gitti...
Onun ne düşündüğünü bilmiyorum açıkçası..
Ama şuna inanıyorum ki evlendikten sonra; eşlerin geçmişteki flörtlerinden çok daha büyük sorunlar yaşanıyor evlerde..Ahh derdimiz o eski kadınlar ve erkekler olsaydı derim..:delphin:

blogunu ziyaret ettim ve okuduklarımdan duygu,hüzün,yorgunluk,bıkkınlık yüklü olduğunu hisettim. umarı aşarsın güzelim.bazı şeyler aşılamaz biliyorum,bir an önce arddığın huzuru bulursun umarım.:kahve:

ahh ahh :delphin:
benim tarafımdan kolay açılan eşim tarafından zor kapanan defterdi
aşırı kıskançlığı az bitirmedi beni
çok şükür şimdi öyle bir sorunumuz yok
eskiden olsa tırsardım aha şimdi başlıcak diye
şimdi olsa tak tak cevap veriyorum-tatlicadiarzu-
bence kişiye göre değişir anlatıp anlatmamak
ben anlatılmasından yanayım

eşim herşeyimi biliyor...
ama öyle kaç sevgilin oldu, onlarla ne yaşadın şeklinde değil...
somut şeylerden ziyade düşüncelerimi biliyor...
hayallerimi biliyor, hedeflerimi biliyor, tutkularımı biliyor...
en önemlisi yanlışlarımı biliyor...
hiç süzmeden anlattım ben ona her şeyimi...
anlatılmasından da yanayım eşim olacaksa bilsin beni ne var bunda...

birlikte olunan kişi tarafından özellikle anlatılması istenmediği sürece gerek olmadığını düşünüyorum, bitmiş gitmiş şeyler neticede hatırlamaya gerek yok.. ama karşıdaki insan ısrar edior veya bi şekilde öğrenmek istediğini belirtiyorsa da anlatmamak daha büyük bir güvensizlik oluşturabilir, bişeyler saklandığı hissi uyandırabilir..
anlatılacaksa da fazla ayrıntıya girilmemeli bence, insanoğlu neticede kıskanır elbet..

ben asla anlatamam anlatmamda.ben onun gecmisini biliyorum ama o benim tek kelimesini bilmiyor anlatamam cunku.pekde parlak bir gecmisim yok cok hata yaptim gerci digerleri masum sayilir ama en son arkadasim beni mahvetti.bilenler bilir zaten anlatmama gerek yok.
vicdanim cok rahatsiz ama mecburum.:çok üzgünüm:
o da benim sutten cikma ak kasik olmadigimi seziyodur ama beni kirmamak adina bugune kadar hic bisey sormadi.

Ne ben nişanlımın geçmişini öğrenmek istedim ne de o.Gerçi geçmişimde bişey yaşamış değilim ama....
bende nişanlımın geçmişi hakkında en ufak bi soru bile sormadım ve sormamda.Kendimi biliyorum ve bu konuda çok hassasım.Gereksiz krizlere girip mutluluğuma gölge düşürmek istemem...

bende söylenmesinden yanayım (aralarında yaşadıklarını masaya yatırsınlar demiyorum) ama eşi olarak bilmek hakkına sahip olduğumu düşünüyorum tabii oda aynı hakka sahip neticede birlikte bir hayatı paylaşıyoruz
onunla ilgili bişeyi yakın bir akrabasından duyduğumda ( ki akrabalarda sağolsun işte daha önce şu kız vardı muhabeti yaparlar ya sinir etmek adına yada bilip bilmediğini sınamak adına) bu durum beni daha da rahatsız eder.

Ben anlatılması taraftarıyım eğer geçmişte bi ilişkim olsaydı anlatırdım diye düşünüyorum.İlk ilişkimi aşkımla yaşadığım için,benim ilk erkek arkadaşım olduğu için benim anlatabileceğim birşey yoktu ama önceden bi ilişkim olsaydı da anlatırdım

Ben eşime geçmişte yaşadığım şeyleri, yaptığım hataları, ilişkilerimi tecrübelerimi daha ilişkimizin ilk haftalarında aylarında anlattım. O da aynı şekilde bana anlattı. Sonuçta geçmişimizdir bizi şekillendiren. Beni günahımla sevabımla tanısın istedim. Ben de aynı şekilde onu tanımak istedim.

Geçmiş geçmiştir tabi ki, değiştiremeyeceğimiz şeyler için münakaşa etmek yanlış. Öyle ayrıntı ayrıntı, kıskandırmak vs amaçlı değil ama karşındakini tanımak açısından gerekli görüyorum ben bu karşılıklı temel şeffaflığı. Herkesin özeli vardır tabii ki, neticede hepimiz bireyiz. İstediğimiz ayrıntıyı, tecrübeyi, yaşanmışlığı kendimize saklama hakkımız var. İlişkiyi bozacağını düşünerek anlatmamayı seçme özgürlüğümüz var. Ama karşımızdaki insanın da bizim hakkımızda bilmek istediği veya bilmesi gerektiğini düşündüğümüz şeyler olabilir.

Ben bilmek isterim. Önceki sevgilisinden neden ayrılmış, aldatmış mı aldatılmış mı? Neler yaşamış, neleri sorun etmiş? Bunlar şekillendiriyor çünkü insanı. Geçmiş ilişkisinde telefon konuşmasından bunalan insan bu şekildeki iletişimden kaçınır hale geliyor mesela en basiti. İnsanın bunun gibi birçok huyuna geçmişi ışık tutuyor.

Kısacası ayrıntı ayrıntı olmasa da temel bazı şeyleri ben bilmek isterim eşim hakkında. O da bilsin isterim.

ben anlatmak istedim açıkçası
ilk başladığımız zamanlarda
aramızda bu muhabbet sadece 1 kere açıldı ve bana verdiği cevap
"anlatma bilmek istemiyorum ne yaşamışsan yaşamışsın ne olmuşsa olmuş öncesi beni ilgilendirmiyo"
dedi ve kestirip attı
5 senemiz bitti bidahada eskiye dair hiç bi konu açılmadı :asigim:

Back
X