• Merhaba, Kadınlar Kulübü'ne ÜCRETSİZ üye olarak yorumlar ile katkıda bulunabilir veya aklınıza takılan soruları sorabilirsiniz.

Önceki İlişkiler

• Konu Sahibi Konu Sahibi libra55
  • Başlangıç Tarihi Başlangıç Tarihi
bence anlatılmamalı çünkühep kendileriyle kıyaslıyorlar sürekli onada öyle davranırmuydın hala onu dşünüyormusun anlatmak istiyorsan illaki yüzeysel anlatılmalı böylesi daha karlı hem ilişkinede zara vermezsin yarıntısıyla anlatılırsa karşı tarafın kafasında soru işaretleri oluşur buda ilşkilere zarar verebilir

ben en yakın arkadaşlarıma anlatmıştım
ama tabiki bu olanları her tanıştığına anlatmak güzel değildir bence :))

bence anlatılmamalı çünkühep kendileriyle kıyaslıyorlar sürekli onada öyle davranırmuydın hala onu dşünüyormusun anlatmak istiyorsan illaki yüzeysel anlatılmalı böylesi daha karlı hem ilişkinede zara vermezsin yarıntısıyla anlatılırsa karşı tarafın kafasında soru işaretleri oluşur buda ilşkilere zarar verebilir

size sonuna kadar katılıyoruma.s.

ilk basladigimiz zamanlarda, o soru geldi bana...gozlerine bakip "benden once bi iliskin oldumu "sorusunua "hayir" diyemezdim. dogruyu soyledim. detaylara girmeden, anlattim. ama dusuncelerimi, istediklerimi, hayaliminde ne oldugunu bildigi için pek uzerinde durmadi oh iyi dedim.
oda bana anlatti...ve iyiki de anlatmis cunku o kiz basima bela oldu bi ara, yani ogrenirdim, bana yalan soyleseydi de affetmezdim.
kiskançliklar oldu mu ? kesinlikle evet, ben zaten delirdim kizla ugrasmaktan ama o asiri kiskandi
çok hemde...nerdeyse kotuye gitmeye baslamisti, tavir koydum, allahima sukur bunun da ustesinden geldik. artik tik yok.
zor bi donem atlattik (kiskanç erkekleri bilirsiniz) ama bitti .
tekrar olsa, yine anlatirim.

valla sevgilim sordu ben anlattım ben sordum o anlattı ve o gün kapattık bu konuyu bidahada açılmadı

Ben kesinlikle ama kesinlikle şimdiki Eşinize, sevgilinize yada nişanlınıza önceki ilişkilerinizi kesinlikle anlatmamanızı öneriyorum zaten burdaki çoğunluk üyelerimizde benim düşüncemde... ben yaşadım ve biliyorum... bi kaç gün önce 8 aylık ilişkim bu yüzden bitti.... bana önceki ilişkilerim hakkında çok ve aşırı derece bunaltıcak şekilde ayrıntılı sorular soruyordu bende herşeyimi anlattım en ufak yaşadıklarımı en ince ayrıntısına kadar anlatmıştım ama hata yaptım bence kız olsun erkek olsun herkesin kendi özel bi hayatı vardır herkesin saklaması gereken bazı sırları vardır...Ben onun geçmişi hakkında hiç soru sormadım ama o hep sorular sordu ve sonunda bitti... ! Ama iyi oldu da bitti ztn benim için hayırlısı değildi biraz piskolojikmen sorunlu birisiydi.Tavsiyem şudur ki şimdiki çıktığınıza yada nişanlınıza veya eşinize önceki ilişkinizde neler yaptığınızı anlatmayın... eğer size sorular sorarsa çok sevdiğin biri oldu mu yada kaç kişiyle çıktın falan derse sadece bu sorulara cevap verin ve konuyu uzatmayın... kendisin de geçmişini anlatmayı istemeyin... Ünlü yazarın da bi sözü var bu söz çok hoşuma gidiyo: 'Birlikte olduğun insanın geçmişini kurcalamak, onula kuracağın geleceği yok etmekten başka bir işe yaramaz '..! çok doğru bi söz... geçmiş geçmiş te kalmıştır yaşanmış ve bitmiştir... eğer geçmiş konular açılırsa ilişki bitme noktasına gider ve güvensizlik oluşur bu yüzden herkesin özel hayatı kendinedir.. Hz.Alinin de bi sözü var bu konuyla ilgili: Sır senin esirindir, eğer onu ifşa edersen yani açıklarsan , sen onun esiri olursun ! burdaki yazılanlara katılıyorum ilişkilerde önceki ilişkilerin anlatılması en ince ayrıntısına kadar anlatılması içinde bulunduğunuz ilişkiyi bitirmekten , güvensizlikten başka hiç bir işe yaramaz... teşekkür ederim. forum çok güzel...:nazar:

insan bazen merak ediyor esi konusunda noldu naapti diye ama ayrintilarina kadar anlatmak bence mantikli bisey degil. Onemli bir nokta ise bence, esinin, nisanlinin veya sevgilinin nasil biri oldugu.. kimi kabullenebilir, kimide her halti yer ama karsindakinin tertemiz olmasini ister.
En guzel olani tabiiki acik konusmak, cunku hatanla, gunahinla herseyinle seni sen eden yasadiklarin, ama karsindakinin nekadarini kabulleneceginide biraz tartmak lazim. ona gore ya detayli yada duzeysel anlatilabilir diye dusunuyorum. Seffaf olacam diye eski iliskilerini birinin gozune sokmak gerekmez..
:50:

konu çok eski ama konuyu açan arkadaşın verdiği örnek sinir bozucu.
adam 25 yıllık evliymiş de karısıyla 25 yıl önce otele gitmiş de benimle otele giden kim bilir kiminle nerelere gitmiştir diyormuş... şimdi böyle adamlara göre hayat mı kuralım yani! manyak herif! :63:

detaylara girilmeden anlatılması taraftarıyım aslında ama eşime flört aşamasındayken sorduğumda ne anlatmak istedi nede benden duymak istedi. hemen kapattı konuyu.

Ben bir erkek arkadaşımla çıkarken birine aşık olmuştum.Ondan ayrılıp diğeriyle çıktığımda bana geçmişi sordu ve bend e dürüstçe senin için başka birinden ayrıldım dedim ve onu ne kadar sevdiğimi de çok iyi bilmesine rağmen bana şunu söyledi.sen başkası için de benden ayrılmayasın sakın!
Halbuki ben iyi birşey söyledim.Sonra onunla da aram bozuldu.Güven sorunu yaşadık ikimiz de.

Bence bunları gidip de eşine anlatmanın saygıyla sevgiyle alakası yok.çok çok saçma bu düşünce!
Ne eşim bana sordu ne ben eşime sordum böyle bişeyi.Sonuçta artık o ve ben varız.
Başka insanlarla geçmişte yaşadıklarımız ne beni ne onu ilgilendirir.İyi ya da kötü.
Hatta öğrenirsem sürekli aklıma gelecek.Acaba onunla da benimle olduğu gibi şöyle miydi böyle miydi,acaba çok mu seviyordu,unutabildi mi,acaba acaba acabaa ...
Şimdi eşim asla bana başka bir bayanın imasını bile etmez.Şakasını bile yapmayız birbirimize.
Bence doğru olan kesinlikle bu konuları konuşmamak

ben eşimin gecmişini bilirim..eşimde benım gecmısımı bilir..farklı memleketlerımız sonucta aynı mahallenın cocukları değiliz.. iykide biliyorr.. alnım açık yuzum pak..ne yasadıysam bilir bende onun..

anlatmadım anlatmayı düşünmüyorum da geçmişte kaldı bitti gitti ..

Ben bir erkek arkadaşımla çıkarken birine aşık olmuştum.Ondan ayrılıp diğeriyle çıktığımda bana geçmişi sordu ve bend e dürüstçe senin için başka birinden ayrıldım dedim ve onu ne kadar sevdiğimi de çok iyi bilmesine rağmen bana şunu söyledi.sen başkası için de benden ayrılmayasın sakın!
Halbuki ben iyi birşey söyledim.Sonra onunla da aram bozuldu.Güven sorunu yaşadık ikimiz de.

Bence bunları gidip de eşine anlatmanın saygıyla sevgiyle alakası yok.çok çok saçma bu düşünce!
Ne eşim bana sordu ne ben eşime sordum böyle bişeyi.Sonuçta artık o ve ben varız.
Başka insanlarla geçmişte yaşadıklarımız ne beni ne onu ilgilendirir.İyi ya da kötü.
Hatta öğrenirsem sürekli aklıma gelecek.Acaba onunla da benimle olduğu gibi şöyle miydi böyle miydi,acaba çok mu seviyordu,unutabildi mi,acaba acaba acabaa ...
Şimdi eşim asla bana başka bir bayanın imasını bile etmez.Şakasını bile yapmayız birbirimize.
Bence doğru olan kesinlikle bu konuları konuşmamak

bence de ne sorulmalı ne söylenmeli. peki zamanla merak etmiyor mu insan?

eşimle sevgiliyken bana sordu söyledim ben sordum o da anlattı. kıskanacağım veyahut kıskanacağı birşey olmadığından nemo problem oldu :)
bende zaten geçmişindeki sevgililerini kıskanmadım. genç çocuk sevgilisi illaki olacaktı :51:

Son düzenleme:
Ben kesinlikle ama kesinlikle şimdiki Eşinize, sevgilinize yada nişanlınıza önceki ilişkilerinizi kesinlikle anlatmamanızı öneriyorum zaten burdaki çoğunluk üyelerimizde benim düşüncemde... ben yaşadım ve biliyorum... bi kaç gün önce 8 aylık ilişkim bu yüzden bitti.... bana önceki ilişkilerim hakkında çok ve aşırı derece bunaltıcak şekilde ayrıntılı sorular soruyordu bende herşeyimi anlattım en ufak yaşadıklarımı en ince ayrıntısına kadar anlatmıştım ama hata yaptım bence kız olsun erkek olsun herkesin kendi özel bi hayatı vardır herkesin saklaması gereken bazı sırları vardır...Ben onun geçmişi hakkında hiç soru sormadım ama o hep sorular sordu ve sonunda bitti... ! Ama iyi oldu da bitti ztn benim için hayırlısı değildi biraz piskolojikmen sorunlu birisiydi.Tavsiyem şudur ki şimdiki çıktığınıza yada nişanlınıza veya eşinize önceki ilişkinizde neler yaptığınızı anlatmayın... eğer size sorular sorarsa çok sevdiğin biri oldu mu yada kaç kişiyle çıktın falan derse sadece bu sorulara cevap verin ve konuyu uzatmayın... kendisin de geçmişini anlatmayı istemeyin... Ünlü yazarın da bi sözü var bu söz çok hoşuma gidiyo: 'Birlikte olduğun insanın geçmişini kurcalamak, onula kuracağın geleceği yok etmekten başka bir işe yaramaz '..! çok doğru bi söz... geçmiş geçmiş te kalmıştır yaşanmış ve bitmiştir... eğer geçmiş konular açılırsa ilişki bitme noktasına gider ve güvensizlik oluşur bu yüzden herkesin özel hayatı kendinedir.. Hz.Alinin de bi sözü var bu konuyla ilgili: Sır senin esirindir, eğer onu ifşa edersen yani açıklarsan , sen onun esiri olursun ! burdaki yazılanlara katılıyorum ilişkilerde önceki ilişkilerin anlatılması en ince ayrıntısına kadar anlatılması içinde bulunduğunuz ilişkiyi bitirmekten , güvensizlikten başka hiç bir işe yaramaz... teşekkür ederim. forum çok güzel...:nazar:

burda eşine anlatmış olanlar bu kadar detaya girdiğinide sanmıyorum. girilmesin zaten. tamamen saklanılması taraftarı değilim. sebebi ise ilerde evlendiğinizde vs bir gün birinden eşinizden önce x kişisiyle sevgili olduğunuzu öğrenebilme ihtamali her daim olacaktır. bunu öğrendiğinde derdinizi eşinize anlatamazsınız çünkü size sormuştur ve siz söylememişsinizdir...
bu yüzden anlatılması taraftarıyım ama kalkıpta cinselliğine kadarda anlatılacak değil eskiden sevgilin var mıydı var neden ayrıldınız şu yüzden der amaan iyiki ayrıldık gençlik işte pembe gözlüklerle bakıyon :) der geçersin. sormayana zaten söylemen gerekmiyor. ama sorana kısa ve net cevaplar verirsin ayrıntıya girmemen gerekir. ne kadar ayrıntılı konuşursan o kadar unutamamışsın demektir karşıdaki için ...

eşim bana en son ne zaman bir birlikteliğim olduğumu sormuştu bende ünv.de olduğunu söylemiştim hatta mezun olduktan sonrada 1-2 tane olacak gibi oldu ama onlar teklif etmeden önlerini kestim çünkü bana göre değillerdi demiştimsonra benim herşeye ılımlı yaklaştığımı filan söylemişti senle kavga edecek birşey bulamıyorum filan demişti konu ordan sen eski sevgilinden nasıl ayrıldına gelmişti. bende doğrusunu söylemiştim :)
19-20 yaşında çocuk sayılacak bir yaştasın sonuçta. benim sürekli takıldığım kızların hepsi kendine son sene sevgili yapınca yalnız kaldım 1 senedirde bi çocuk vardı benden hoşlanıyordu da ben kapıyı açmıyordum cesaret edemiyordu arkadaşları filan sürekli söylüyordu bana. işte 1 senenin sonunda bütün arkadaşlarımda çift olunca o ruh haliyle kabul etmiştim ama keşke kabul etmeseydim çocukluk işte, çok iyi vefalı bir dosttu kaybettim bir dostu. eğer kabul etmeseydim şimdi çok iyi iki arkadaş olurduk artık olamayız. nişanlı şimdi ayıp yani nişanlısı açısından o yüzden görüşmüyorum. Ama çok iyi bir çocuktu mezun olunca ayrılmıştım. inşallah çok mutlu olur filan demiştim..

eşimde o zaman gülüp demiştiki senin zaten kavga gürültü biriyle ayrılabileceğini düşünemiyorum bile demişti :1: bir daha da konusu açılmadı :51:

ben nişanlıma anlattım ama detaylara girmedim fazla.bizim aşkımız zaten saygıla başladı onu arkadaş olarak gördüm birdaha sevmeyecemi sandım.arkadaş olarak çok değer veriyordum ona her gün dua ettim ona aşık olıyım diye.8ay sürdü aşık oldum mu olmadım mı bilmiyorum ama sevmeye başladım.8ay dertleştik için çok şey biliyor benden yani..hata eski erkekarkadaşımı gördü bile.
keşke nişanlım ilk sevgilim olsaydı ama kısmet herşeyin bir hayırlısı var öyle olduğu için onun kıymeti kesinlikle daha ii biliyom.

Ben hepsini anlatmıştım eşime o da bana..
hepsi derken:))2 ilişki biri de platonik :)))
biz bunları anlatıp dalga geçeriz halaa.....:1:

bence de ne sorulmalı ne söylenmeli. peki zamanla merak etmiyor mu insan?

Merak ediyorum tabiki canım etmezmiyim? :9:
Ama eşimin hayatında bir başkasının olması düşüncesi çok rahatsız ediyor beni.Cevap almak istemediğim soruları sormak istemiyorum o yüzden.
onun kız arkadaşı olmuş olabilir tabiki,belki de birini çok sevdi.
ama benim bunları duymaya tahammülüm yok.herşey olmuş bitmiş.Bence duymak rahatlatmayacaktır

Back
X