Öncelik hangisinde olmali

Aşıyı beklemeli miyim

• Aşı ol sonra dene

OY: 14 56,0%
  • Aşı yaptirma

OY: 11 44,0%

• Ankete Katılan
    25

Humpty dumpty

Popüler Üye
Kayıtlı Üye
29 Ağustos 2016
155
179
103
Merhaba arkadaslar,
Ikilemde kaldigim bir konu hakkinda fikir almak istiyorum. Ben 5 düşükten sonra tekrar denemeyi düşündüğüm ay covide yakalandim. Sonrasinda adet duzensizlikleri tiroid problemleri falan gelisti. Bu ay tahlillerim temiz gelince tekrar denemek istiyordum fakat esim bu ay covid aşısı olacak. Bana da nisan sonu mayıs başı gibi sira gelecek. Sizce gebelik işini Aşıdan sonraya mi ertelemek mantıklı yoksa aşıyı hic karistirmadan gebelik düşünmek mi? Bu arada yapilacak aşı pfizer veya moderna aşısı hangisi denk gelirse.
Not: yasim 34
Not: doktorlar eger aşı yaptirirsam iki ay gebe kalmamak gerektiğini onun dışında bilinen bi risk olmadığını söyledi. Karari bize biraktilar yönlendirme yapmadilar.

Son düzenleme:
Bunu cevaplayacak kadar bilgim yok ama iyice araştırın
Doktora danissiniz gorusleri neler
Ben olsam sanırım gebeliği dener ilerleyen süreçte asiyi olurdum
Asiya güvenemiyorum
Doktorlar asi olursaniz en az iki ay beklemelisiniz gebe kalmak için diyor. Yaptirin veya yaptirmayin diye yönlendirme yapmiyorlar siz bilirsiniz diyorlar 🤷‍♀️

Bence aşınızı olun sonra bakın duruma göre . Aşı olmak için benm bildiğim ayrıca hiç hastalığa yakalanmamak gerekmiyor mu
yakalanmamis olanlara yapilacak evet ama bunun icin herkese antikor testleride yapmalari lazim, belirtisiz atlatan insanlarda var cunku.
atlatanlarinda yaptirmasinda sorun yokmus ama gerek varmi bilemedim bende

Antikorlar uzun süre kalmadığı icin aşı öneriliyor. Gebelik düşüncesi kararsiz kalmama neden olan durum. Gerci aşı ne derece koruyacak o da belirsiz tabi..
tiroitlerimde sorun cikti demissiniz benimde tiroitlerimde sorun var dr 6 ay gebeligi yasaklamisti bana ilac kullaniyormusunuz

Test pozitif geldikten 90 gün sonra aşı yapılıyor. Bana aşı sırası gelene kadar hastalığın üzerinden 6 ay kadar gecmis olacak

tiroitlerimde sorun cikti demissiniz benimde tiroitlerimde sorun var dr 6 ay gebeligi yasaklamisti bana ilac kullaniyormusunuz
Ben zaten hipotiroid hastasiyim. Ilk gebeligimde tespit edildi. O bebeğimi kaybettim. Sonraki gebeligimde 4 haftada bir kontrol edilerek sonuna kadar sorunsuz gidebildik şükür kizim doğdu. 6 yildan beri günlük ilac kullaniyorum hep normal degerlerde çıkıyordu fakat covidden sonraki ay birden firladi değerler.

Ben zaten hipotiroid hastasiyim. Ilk gebeligimde tespit edildi. O bebeğimi kaybettim. Sonraki gebeligimde 4 haftada bir kontrol edilerek sonuna kadar sorunsuz gidebildik şükür kizim doğdu. 6 yildan beri günlük ilac kullaniyorum hep normal degerlerde çıkıyordu fakat covidden sonraki ay birden firladi değerler.
anladim ben yeni cikti diye dusundüm,
eger degerlerinizde oynama varsa 6 ay falan bekleyin degerleriniz duzene girene kadar engelli dogma, ölü dogum, dusuk riski oluyo cunku biliyorsunuzdur zaten.

anladim ben yeni cikti diye dusundüm,
eger degerlerinizde oynama varsa 6 ay falan bekleyin degerleriniz duzene girene kadar engelli dogma, ölü dogum, dusuk riski oluyo cunku biliyorsunuzdur zaten.
Tabi zaten normale donmeden tekrar hamile kalamam. Su an icin normal sınırlara inmiş gözüküyor.

En az 1 yil ,ozellikle pfizer asida , bekleyin bu ortamda,sakatlik cs olmasin, allah nasip ettikten sonra yas sorun olmaz ,ben 39 yasimda hamile kaldim ,bedeniniz dinlensin cok dusuk olmus ust uste

Antikorlar uzun süre kalmadığı icin aşı öneriliyor. Gebelik düşüncesi kararsiz kalmama neden olan durum. Gerci aşı ne derece koruyacak o da belirsiz tabi..
O zaman aşı yaptırınca da yine antikorlar uzun süre korumayacak 🙂 Benim fikrim gerek olmadığı yönünde neticede virüs mutasyon geçiriyorsa devamli ve antikorlar uzun süre korumuyorsa..
Sevgiler😊

En az 1 yil ,ozellikle pfizer asida , bekleyin bu ortamda,sakatlik cs olmasin, allah nasip ettikten sonra yas sorun olmaz ,ben 39 yasimda hamile kaldim ,bedeniniz dinlensin cok dusuk olmus ust uste
Haklısınız aslında psikolojik olarak bile ara vermek iyi olacak ama bir yandan da gercekten ikinci bebeği ailecek yurekten istiyoruz son kez deneyelim bu seferde olmazsa vardir bir hayir olmamasinda deyip konuyi temelli kapatalim artik gundemimizdem çıksın istiyorum.

Merhaba arkadaslar,
Ikilemde kaldigim bir konu hakkinda fikir almak istiyorum. Ben 5 düşükten sonra tekrar denemeyi düşündüğüm ay covide yakalandim. Sonrasinda adet duzensizlikleri tiroid problemleri falan gelisti. Bu ay tahlillerim temiz gelince tekrar denemek istiyordum fakat esim bu ay covid aşısı olacak. Bana da nisan sonu mayıs başı gibi sira gelecek. Sizce gebelik işini Aşıdan sonraya mi ertelemek mantıklı yoksa aşıyı hic karistirmadan gebelik düşünmek mi? Bu arada yapilacak aşı pfizer veya moderna aşısı hangisi denk gelirse.
Not: yasim 34
Not: doktorlar eger aşı yaptirirsam iki ay gebe kalmamak gerektiğini onun dışında bilinen bi risk olmadığını söyledi. Karari bize biraktilar yönlendirme yapmadilar.
Ne güzel aşı olacaksınız. Hem de pfizer..
Nasıl sıra geldi? Bende 33 yaşındayım, kendimi geçiyorum daha benim 70li yaşlardaki babama sıra gelmedi.. Bir de pfizer?
Yurt dışında mısınız?
Çok özendim..
Ben olsam kesinlikle aşı olup öyle hamilelik düşünürdüm..

Back
X